Sunday, October 5, 2008

Venemaa superfinaali 2 voor


Pilt avamiselt.

Kõigepealt märgime ära tulemused :

Lastin - Maslak
1-0
Riazantsev - Sakaev =
Morozevich - Svidler 0-1
Inarkiev - Vitiugov 0-1
Alekseev - Timofeev 1-0
Tomashevsky - Jakovenko =

Kõige rohkem intriige pakkus partii Moro - Svidler. Päris halb partii Moro poolt. Avangut mängis ta ilma mingite suuremate pretensioonidega, pakkudes lipuvahetust (parema lõppmänguga valgele). Svidler ei võtnud vastu ja Moro hakkas plaanitult manööverdama. Mingi hetk tuli kõva läbimurra (34...e4!) ja must sõitis valgele sisse. Siis tundus, et vankrilõppmängu saab ära hoida, aga valge vanker oli etturi ees, mitte taga. Igastahes, ikaldus.

Alekseev tegi superhea mängu! Lihtsalt lükkas Timofeejevi kokku . Väga hea partii!

Riazantsev pani pessi ette Sakaevile, ei tahaks uskuda, et see teooria on. kuna ta ei saanud eriti midagi. B7 jäi küll nõrgaks ja selle sai ta pärast kätte ja mängis võidule. Võita ta muidugi ei suutnud. Tulemuseks viik.

Lastin kahis ilusalt kvaliteedi Maslaki vastu ning sai punkti. Ei olnud seda eriti raske küll ette näha, ei tea mis toimus Maslaki peas. Kui Turu seda partiid nägi, kommenteeris ta seda järgnevalt : "mis varianti nad kõik mängivad, et valged saavad ratsu b6'le?"

Tomasheskvy's olen ma natuke pettunud, sest ma arvasin, et ta üritab valgetega minna Jakovenko vastu võitu üritama. Tuli välja, et ei läinud.

Mäletate, ma ütlesin, et vaadake ette Vitiugovi eest? No vott, Inarkijev kahis viguri, kuid Vitiguov paari täpse käiguga näitas, kuidas mäng käib. Sai ilusa punkti. Muide, tema treener oli (on?) Sergey Ivanov, üks tihedane kaaskirjutaja NYC's, kes õpetas mulle ja Tuuli Vahtrale prantsuse kaitset. Sealt levis see ka edasi Ukule, Turule jt. Vot nii :).

Pärast kahte vooru on täiseduga Svidler ja Lastin (kes on 2002. aasta Venemaa meister). Turu täiseduga (ehk 0 punktiga) on Inarkiev ja Maslov.

Kaks lugu ka : see ja see. Vene keeles küll.

Üks räägib avamisest ja teine esimest voorust.

Tsiteerin :
– А «классика» важнее «быстрых», – заметил Константин Сакаев.

– Конечно, но футбол важнее «классики», – пояснил свою мысль Евгений. – А в футбол мы выиграли. Ван Юэ после двадцати минут игры вообще лежал.


Ehk nad räägivad Vene-Hiina matšist, kus Alekseev väitis, et venelased panid hiinlastele ära, sest kiirmale on tähtsam kui välk. Selle peale ütleb Sakaev, et "klassika" on tähtsam kui "kiire". Alekseev ei jää vastust võlgu - "jah, on küll, aga jalgpall on tähtsam kui "klassika" ja jalgpallis me võitsime. Wan Ye oli pikali maas pärast 20 mintsa."
:D

Seal turniiril on ka dress-code, et ei tohi olla dressides ja nii. Ka viiki tuleb pakkuda läbi kohtuniku.

Samuti lisan, et
В качестве постскриптума Александр Бах объявил о том, что в выходной день, 12 октября состоятся футбольные матчи между командами участников и секундантов, журналистов, а также сборных федераций Москвы и России

Vabal päeval - s.o 12 oktoober - toimub jalgpallimatš osalejate ja sekundandite, ajakirjanike ning samuti ka Moskva ja Peterburi maleföderatsioonide vahel. Vaatan, et Venemaal on jalka päris popiks saanud peale nende jõudmist poolfinaali selle aasta EM'il...

Mis ma veel teile räägin?
Chess Tactics Server, mida Turu kunagi oma intervjuus soovitas on täitsa okei sait! Paar päeva tagasi tegin endale seal kasutaja. Nikitheone on kasutaja. Hakkasin ülesandeid lahendama. Algul ma ei saanud aru - misasi seal toimub! Hiljem jagasin välja - sinu ette pannakse seis (üleval reitingu järgi saab aru, kui keeruline see on - ning siis sul on ca 3 sekundit aega seisu hindamiseks ning siis valge (harvem must) teeb käigu ja sa pead kiiresti vastama, tegema parima käigu. Selleks võib olla lihtne ettur-võtab-lipu, kui ka raskem paarikäiguline kombinatsioon, olenevalt raskuse tasemest. Mis aga huvitav on, on see, et aega on väga vähe - kui tahad punkte saada pead lahendama ära alla 3 sekundi! Üle 6-15 sekundi (olenevalt ülesande raskusest) ei tohi mõelda, siis juba kaotad aega!

Igastahes, esimese pooleteist tunniga tulin ma eesti parimaks - reiting 1770. Õhtul sain 1800 kätte. Turu kõigub 1600-1700 vahel. Hetkel on mul 1833 ja olen sellega kogu serveri 99s. Esimene on 2239 (ameeriklane), teine 2208 (argentiina) ja järgmised jäävad üle saja punkti tahapoole.

Miinused - seisud võivad hakata korduma, aega on tõesti vähe ning kui sa vajutad mingi nupu peale, siis sa pead uuesti vajutama, et saada käia või siis 2 korda vajutama, et teise nupuga käia. Ning miinuseks on, et kui sa tahad näiteks ratsuga f2'lt kahvli panna, aga teed misclicki ning kogemata paned f3'le, siis see on valekäik.

3 comments:

Tuuli said...

"Üle 6-15 sekundi (olenevalt ülesande raskusest) ei tohi mõelda, siis juba kaotad aega!"
*kaotad reitingut, peaks olema :)

uku said...

btw ma olin ka seal laagris kus ta meile õpetas, seega ei saa öelda, et see teilt mulle levis.

Tuuli said...

Uku oli ka laagris ja kuulas õpetusi, jep.