Wednesday, April 1, 2009

Maletajate sünnipäevad aprillis

Jürikuus peavad sünnipäeva mitmed mu head sõbrad ja tuttavad. Ning muidu huvitavad tegelased.

12 aprillil on sünnipäev noormaletajal, selle aasta juunioride hõbemedali omanikul Uku Valneril, kes on ka Vaadeldaja kaasautor. Kahjuks pole tal õpingute kõrvalt aega kirjutada, aga pole lugu. Ukul saab 19 aastat täis. Reiting 2281/2321.

Kohe kaks päeva pärast Uku sünnipäeva, peab sünnipäeva ka selle aasta Eesti meistrivõistluste finalist Sergei Neff! Sergei Neff on mulle paar maletundi andnud, täitsa tore vana on. Tuleb tihti juurde, et "suitsu on?" Mille peale ma viimasel ajal vastan, et ei ole. Reiting 2332/2388
Pilt EML kodulehelt.





Kahekümnekuuendal (päev pärast L.Olli mälestusturniiri) peab sünnipäeva meie oma legendaarne Tatjana Fomina. Tatjana tulemusi on väga raske kokku lugeda. Eelmine aasta sai ta näiteks seenioride maailmameistrivõistlsutel kolmanda koha! Nii Tatjana kui ka Sergei said 55 aastaseks.
Pilt EML kodulehelt. Reiting 2236/2222.



18 aprill on sünnipäev kõige pikemal - Margus Söödul. Ma olen koos Margusega mänginud Eesti finaalis 2007ndal aastal, kus sain talt heas seisus tappa. Muidu on tegemist pika ja kõva mehega, kellega on nalja saadud. Nüüd on ta pühendanud õilsale tööle, teda võib mingis mõttes võrrelda Kasparoviga (if you know what i mean). Pilt on tehtud eelmise aasta Avro turniirl. Pildil on näha, kui kiiresti Marguse käsi liigub. Reiting 2181/2310.

Samuti on sünnipäev Juri Firstovil, kes kunagi oli päris andekas ja lootustandev, praegu aga enam mitte. Ta on aktiivsemast malest taandunud. Temaga on hea mängida, sest sa tead, et ta mõtleb endal aja alla. Reiting 2252/2240.

Sain kirja Hendrik Oldelt, kes lahkelt nimetas ära veel paar nime, kellel on aprillis sünnipäev.

Unustasime täitsa ära meile intervjuugi andnud FM Ilja Vovki, (6 aprill) kes on viimasel ajal häid tulemusi näitanud. Temaga seoses tahaks ma rääkida paari aasta taguse loo. Aasta võis olla siis 2005 või 2006. Käisime me Eesti meeskonnaga Soomes, Espoos, mängimas Põhjamaade MV'd. Vovk mängis kuni 19 ja mina kuni 17 vist. Seal turniiril sain ma tappa Ludvig von Hummerilt, kuid lõpuks sain teise koha. Välgus isegi jagasin esimest kohta. Vovk sai ka vist 2 või 3 koha.

Igastahes, üks õhtu olime me Veingoldi juures ja analüüsisime kuningagambiiti. Kell võis olla miskit üksteist, kui me otsustasime tagasi oma tuppa minna (me olime samas toas). Hotell, kus me ööbisime oli U tähe kujuline. Veingold oli ühes otsas, meie teises. Keskelt läbi ei saanud, seega me otsustasime tol külmal veebruariõhtul minna väljast. Läksime välja, jooksime teise korpuse juurde, kuid see uks oli kinni. Jooksime tagasi. Ka see oli kinni. Minul olid pikad püksid ja pusa, Ilja oli lühikeste pükste väel. Ma vennalikult andsin talle oma pusa ning me hakkasime helistame minu telefonilt teistele maletajtele. Kuid me ei saanud kedagi kätte, mul polnud vist roamingut. Igastahes lasime me uksekella, millele keegi ei reageerinud ja olime juba kerges paanikas. Mida kuradit sa teed Soomes kell 11 õhtul, sõnagi kohalikku keelt teadmata?

Me läksime trippima ringi. Leidsime mingid vennad, kes olid autos. Seletasime neile viipekeeles ära (nad inglise keelt ei mõikanud), et meil on probleem, et kutsugu mendid. Nad kutsusid mingi Falci vms kohale, kes siis rahulikult loivas seal ringi. Me olime külmast kanged, kuid ta tegi lõpuks ukse lahti. Pärast seda jooksime me oma tuppa, kuuma duši alla (kordamööda muidugi). Asja nali oli selles, et meie toa võti tegi tegelt mingi tagavarapääsme lahti, me seda ei proovinudki.. Tagasi tuppa jõudsime me alles peale ühte. Vot siuke lugu.

Samuti on sünnipäevad järgmistel isikutel:
Aleksandr Petrov (4.04.)
Alvar Kangur (9.04.)
Aleksandr Tatšilin (18.04.) Narva maletaja ja meistrikandidaat;
Lydia Barbot de Marny (24.04.);
väike Erwin Liebert (25.04.);
Teet Shvilponis (26.04.)


Veel kord suured tänud selle info eest!
NB! Kui keegi tunneb, et ta on õigustamatult jäetud välja siit, või teab kedagi, kes on - siis andke teada!

EDIT: Tuli välja, et 6 aprillil on sünnipäev ka Ivan Moltšanovil.

Palju õnne kõigile!

6 comments:

Anonymous said...

Pikk va nobekäpp läheneb oma kiirmalereitinguga tõepoolest hirmsas tempos Kasparovi hiilgeaja reitingule :)

Anonymous said...

Kes see väike Erwin Liebert on?
Ei ole nagu kuulnudki.
Ervin Lieberti vanem poeg?

Anonymous said...

Vastuseks eelmisele:
Ervin Lieberti pojapoeg

Marek Kolk said...

See lugu Soomes ... on juba midagi väärtuslikumat :D

Pihel said...

Tore lugu jah. Aga on veel täbaramaidki olukordi esinenud. Mõned mu sõbrad otsustasid üskord Tartus Lunini tänaval minna saunast lumehange hüppama. Ja lasid snepperluku enda selja taga kinni...

Wendy said...

Tore lugu jah. Aga on veel täbaramaidki olukordi esinenud. Mõned mu sõbrad otsustasid üskord Tartus Lunini tänaval minna saunast lumehange hüppama. Ja lasid snepperluku enda selja taga kinni...