Wednesday, October 29, 2008

Turunurk #14

Alustuseks teadaanne kõigile, kes ootavad juba mõnda aega uusi Eesti reitinguid. Saatsin paar päeva tagasi Marek Kolgile kirja, millele sain ka kohe vastuse. Indrek Turu: "Tere Marek, viimastest Eesti malereitingutest on möödas juba kuu aega. Millal võib loota näha uusi?" Marek Kolk: "Tere, mingit garantiid ei anna. Ilmselt mitte enne paari nädalat. Olen lihtsalt üsna hõivatud olnud oktoobris."

Täna algasid Tallinnas aga Eesti noorte võistkondlikud meistrivõistlused. Kohapeal partiisid jälgida ei ole võimalik, sest lapsevanemad, treenerid ja teised kõrvalised isikud vooru ajal mängusaali siseneda ei tohi. Siiski sain mingi ülevaate hetkel toimuvast. Tänavu osaleb turniiril 14 võistkonda. MA Vabaettur ja Šahh & Garde on esindatud lausa kolme tiimiga, kuigi koosseisult on Vabettur III tugevam kui Šahh & Garde põhivõistkond. Kõrgematele kohtadele kandideerivad siis Vabaettur I (Moltšanov, Jüri Holvason, Rumjantsev, Roman Holvason, Hanzatjan), SK Reval-Sport (Uku, Nahkur, Triin Narva, Enith Li Saag, Ann Narva), MA Vabaettur II (Sarapik, Džaniašvili), Pärnumaa MK (Kasela, Heinmets, Jaanimets, Timo Tamm, Lillemäe), Sillamäe Kalev ja Vabaettur III. Osalemisrõõmu saavad tunda T.Truusi MKK, Saaremaa MK, Akadeemiline MS, Lasnamäe NMK ja K.Külaotsa MK.

Esimeses voorus said kõik favoriidid kirja kaks matšipunkti. Partiidest õnnestus mul poole jutu pealt nii palju kätte saada, et Timo Tamm võitis valgetega mingit Šahh & Garde II mängijat peale sellist avangut 1. e4 e5 2. f4 f6...Külaotsa Malekoolile tõi aga ainsa partiipunkti Andree Porila, kes võitis niimoodi:

Maksim Bolotski (1504) – Andree Porila (1392)

1. e4 c5 2. Rf3 Rc6 3. Oc4 e6 4. e5 f6 5. d3? valge otsustab etturi lihtsalt ära anda 5. ...fe 6. Og5 Oe7 7. Rc3?? valge jätab nüüd ka viguri puhtalt ette. 7. ...Og5: 8. Rg5: Lg5: 9. Lf3 Lf6 10. Le3 d5 ja must saab peale d4 kätte ka teise viguri.


Bolotski aga pingutas siin seisus veel umbes 15 käiku edasi, kuid kaotas lõpuks siiski.

Homme on kaks vooru, kell 10.00 ja 15.00. Proovin õhtul tulemused lühidalt kokku võtta.

Lisaks Eesti uudistele on põhjust rääkida ka ühest välismaa naismaletajast. Nimelt täna sai 32-aastaseks hiinlanna Yuhua Xu, kes oli aastatel 2006-2008 naiste maailmameister. Tänu tookordsele tiitlivõidule sai ta ka suurmeistriks, kuid see aasta kaotas ta MM-il juba 2. ringis Svetlana Matveevale.

Siin on üks kombinatsioon Xu partiist. Valge alustab ja võidab.


Yuhua Xu vs Natalie Lyze Amelie Payet, Shenyang, 2000

8 comments:

Anonymous said...

Minu meelest võiks küsida parem seda miks noorte klubide vaheline on samal ajal noorte mm-iga nii, et üks klubi on nõrgestatud..

Anonymous said...

Anonymous said...
Eesti Maleliidu üldkoosolek toimub 6.novembril 2008.aastal Tallinnas, algusega kell 17.00. Üldkoosolek toimub Paul Kerese Malemajas (aadressil: Vene tn. 29, Tallinn)

PÄEVAKORD (Projekt):
1. Koosoleku juhataja ja protokollija kinnitamine
2. Koosoleku reglemendi kinnitamine
3. EML 2007.a. tegevusaruande ja raamatupidamise aastaaruande kinnitamine
4. EML audiitori järeldusotsuse kinnitamine
5. EML liikmemaksu ja sisseastumismaksu kinnitamine aastateks 2008-2010
6. EML litsentsitasude kinnitamine aastateks 2009-2010
7. EML audiitori kinnitamine aastateks 2009-2010
8. MK „Kaissa” (reg. 80003125) avaldus Eesti Maleliidu liikmeks astumise kohta.



See peaks küll avalik info olema, miks maleliidu kodulehel sellest veel ridagi pole?

nikitheone said...

mul tekkis sama küsimus

Anonymous said...

Info on klubide esindajatele emailile saadetud. Mõttetu jälle mingit intriigi kruttida...:)

nikitheone said...

sama küsimuse all ma mõtlesin, et miks noorte mm ja klubide oma on ühele ajale pandud.

Anonymous said...

tegelt ma ei ole vandenõu teoreetik, et meile tahetakse keerata...
aga lihtsalt on nõme, et meil on nüüd raskem vabaetturi patseritele sisse kütta:)

Anonymous said...

Turu, su lood on kuramuse head!
Sa oled nagu sündinud ajakirjanik!

Anonymous said...

Tere Turu, lugesin su artikli läbi, väga heaoli. Üks ääremärkus: reval Spordi võistkonnas on kolmas laud ikkagi Hendrik Osula, mitte Triin Narva, viimane on nimelt asendusmängija ;)