Tuesday, October 14, 2008

Mõttemängude festival, Peking (4)

Täna hommikul (siin olles räägin kõigest Hiina aja järgi, see on Eesti ajast 5 tundi ees) algasid võistkondliku välgu finaalid. Kuigi Hiina võitis nii naiste kui ka meeste turniiri, pidid nii Hiina naiskond kui ka meeskond finaalis leppima hõbedaga. Meeste tulemused - 1. Ungari 2. Hiina 3. Ukraina 4. India ja naised - 1. Venemaa 2. Hiina 3. Vietnam ja 4. Türgi.

Pärastlõunal algas võistkondlik kiirmale. Meeste turniiril on samad osalejad, mis välguski, kokku 32 meeskonda ning naiste turniirile tuli juurde Tuneesia (osalejaid 28). Tõusime naiskonnaga tabeli esimesse poolde (välkmale turniiril mängisime esimeses voorus Hiinaga ja mehed Makaoga) ja nii mängis nii naiskond kui ka meeskond esimeses voorus viimasel laual. Mehed Makaoga ja naised Tuneesiaga. Mõlemad võistkonnad võitsid 4-0. Kusjuures viimased lauad olid kohe järjest, et hea oli jälgida.
Teises voorus enam nii hästi ei läinud, nii meeskond kui naiskond kaotasid. Naiskond mängis Ungariga. Kuna lõpetasin eestlastest kõige viimasena (pika ja huvitava partii järel kaotasin WIM Veronika Schneiderile), ei oska kommenteerida teiste tulemusi.
Homme mängivad nii meeskond kui naiskond Inglismaa võistkondadega. Monikal on esimesel laual vastas IM Jovanka Houska ja Kaidol arvatavasti IM Lawrence Cooper.

Positiivne on, et Maleliit küsis Eesti esindajatele olümpiakoondise vormi. Vaid vähesed võistkonnad näevad nii ühtsed ja esinduslikud välja; pealegi on võistkonnakaaslasi ersate värvide järgi kergem mängusaalides ka leida :)
Piltidel võistkondliku kiirmaleturniiri algus ja esimene voor.

Tahan ka lisada seda, et kogu informatsioon, mida siin Mõttemängude festivalist kirjutan, ei pruugi olla täiesti õige. Tihti kuulen infot suuliselt ja mitte otseselt allikalt, seega on pisike võimalus, et mõni nimi, paarimine või tulemus tegelikkuses natukene erineb.

No comments: