Tuesday, October 7, 2008

Esimene Maailma Mõttemängude Festival, Peking

3.-18.10 toimub Hiinas esimene Maailma mõttemängude festival. Mõõtu võetakse viiel võistlusalal – bridž, male, kabe, go (Hiinast pärit umbes 4000 aasta vanune lauamäng) ja xiangqi (hiina male). Korraldajate sõnul on kõik eelnimetatud mängud spordialad ja festivalilt ei puudu ka dopingukontroll. Võistlejaid on umbes 3000 enam kui sajast riigist.

Vaadeldajas kirjutan lähemalt malemängust Mõttemängude festivalil. Võisteldakse individuaalselt, segapaarides ja meeskondlikult välk- ja kiirmales (kokku 10 turniiri). Kusjuures, naised ei või meeste turniiril osaleda ja igast riigist tohib ühel turniiril osaleda maksimaalselt 5 võistlejat.
Täpse ajakava ja informatsiooni leiate siit ning ametlik kodulehekülg uudiste ning tulemustega.

Individuaalturniiridele oli registreeritud viis meest üle 2700 reitinguga eesotsas GM Veselin Topalov ja GM Xiangzhi Bu ning neli naist üle 2500 reitinguga eesotsas WGM Yifan Hou ning endine naiste maailmameister GM Antoaneta Stefanova. Tulemuste põhjal tundub, et mitmed registreerunud siiski ei osale.
Segapaaride turniiril osaleb FIDE valitud 50 parimat paari ja meeskondlikel võistlustel 80 meeste ja 50 naiste võistkonda.

4.-5.10 toimus individuaalne meeste ja naiste välkmaleturniir. Meesteturniiri võitis IM Martyn Kravtsiv Ukrainast ja naiste turniiri maailmameister GM Alexandra Kosteniuk Venemaalt (meeste ja naiste esikolmik piltidel).

5.-8.10 on individuaalsed kiirmaleturniirid. Mängitud peaks olema 7 vooru, aga ei leidnud tulemusi.
Kirjutan mõttemängude festivalist ka edaspidi.

Tuuli

2 comments:

Anonymous said...

http://123.124.180.125/en-us/Sport_Info.aspx?xm=CH&dt=0

uku said...

haa selle kravtiviga on omal ajal saand ka viiki mängitud EMil... krt ei leidnud ta vastu 1 käigulist võitu.