Wednesday, February 18, 2009

hommikused mõtted

Lisaks ka omalt poolt paar rida.
Saksamaa meistrivõistlustel üllatas mind kõige rohkem Ukrainast 1995.a. Saksamaale elama läinud Mihhail Prusikin. Ta võitis 5.-8.voorudes 4 partiid järjest sh Arik Brauni ja Daniel Fridmani.
Enne viimast vooru juhtis ta poole punktiga Brauni ja Klaus Bishoffi ees. Viimases tegi ta valgetega 12-käigulise viigi Bishoffiga ning jäi ootama, kas Braun suudab mustadega võita. Braun võitiski väga põnevas lahingus David Baramidzet ning sai tänu ülinapile 0,25 punkti paremale Sonneborg-Bergeri koefitsendile esikoha.





Topalov-Kamsky matši 1.partii lõppes viigiga. Chesspro kommentaaride valguses nägi asi välja nii: Kamsky valis mustadega Grünfeldi kaitse, Topalovilt uuendus, millele Kamsky reageeris suurepäraselt - leidis tugeva käigu, mida arvutid peamiste käikude hulgas kindlasti ei paku (andis enametturi tagasi). Topalovi rünnak tõrjuti ja ühel hetkel võis Kamsky ise üritama hakata. Ilmselt üle viigi seal siiski polnud ja Kamsky otsustas kohe igavese tulega viigi teha.
Põnev algus igatahes ja kui täna Kamsky valgetega suudab vastase surve alla panna, siis pole Topalovil ees just kerge jalutuskäik.
Chesspro.ru-s on huvitav intervjuu Kamsky peamise abimehe Emil Sutovsky'ga.

Aeroflot Openil sai Jaan Ehlvest 1.voorus võidu Hiina WGM Shen Yangi üle. Kahjuks oli see vist ainus partii, mida live-s ei näidatud. Muidu... silma hakkasid mõned partiid, kus puruvõrdsetes seisudes kivist vesi välja pigistati (muidugi vastase abiga).

1 comment:

Anonymous said...

Eksisid Ylx, siiski oli Topalovile kerge jalutuskäik :)