Friday, February 27, 2009

Partii Vint.ee-s

Natuke aega tagasi mängisin Vint.ee lehel KaarelN vastu. Läksin väga enesekindlalt väjakutsest esitama ning lõpuks härra Kaarel ka nõustus. Tegime omavahel kolm partiid, millest kõige huvitavam oli viimane.

Mängisin valgetega ja kuidagi tekkis peale kivimüüri seis. Kaarel otsustas vangerdada pikalt ja ma hakkasin tegema läbimurret liputiival. Tekkis selline seis.


















Olin just käinud 1. Va1 ja Kaarel vastas sellele 1. ...Of6?!, mis ilmselt ei olnud parim käik. Võtsin lipu maha, kuid magasin maha võidu mõned käigud hiljem. 2. Va6: Va6: 3. Vc5+ Kb7 4. Lb5+ Vb6 5. Ld7+ Ka8


















Siiani oli kõik läinud hästi, kuid nüüd ei suutnud ma enam võitvat käiku leida. 6. Vc7! vastu enam kaitset ei ole. Kahjuks aga käisin 6. Vc8+ Vc8: 7. Lc8:+ Vb8 8. Lc6:+ Vb7 9. b5? ning enam nii kiiret võitu ei olnudki. Huvitaval kombel aga suutsin partii veel peale seda kaotada.


















Selle seisu suudab must veel võita. Uskuge või mitte, aga h-ettur läheb nüüd lippu. 10. h4 gh 11. e4 de 12. Ke4 h4! 13. c4 h3! 14. Lh8 h2! Ja tuleb välja, et valge ei saagi h7-etturit võtta kavala vahetule f5+ tõttu. Käik hiljem pidin alistuma.

Täna sattus mulle pihku ka märtsikuu FHM, kus on loomulikult ka etturinurk. Kui eelmine kord oli väljalõikamiseks toodud must ruut, siis nüüd on selleks valge ruut ja 2/64 malelauast ongi olemas. Paraku aga teatati, et edaspidi ruute ei tule ja tuleb lihtsalt koopiaid tegema hakata. Siiski anti lootust, et kunagi võib-olla tuleb õpetus malenuppude käikudest. FHM-ist võib leida ka Rachel Stevensi (kaanestaar!), Alessandra Alorese (Miss Saksamaa) ja Helene Raski (Norra glamuurmodell) pilte. Peab järgmine kuu ajakirja uuesti poest üles otsima.

1 comment:

Anonymous said...

10.h4?
10.c4!