Friday, February 20, 2009

Suurturniiridelt

Moskva

Aeroflot Openil kaotas Ehlvest täna mustadega eelmisel aastal olümpiavõitjaks tulnud Gabriel Sargissjanile. Kahju muidugi, aga armeenlane on hetkel tunduvalt tugevam ning muidugi noorem.
Juhib 3,5 punktiga 4-st 23-aastane venelane Igor Kurnossov. Mehel on viimastel aastatel mitmeid häid tulemusi ja ta pole tabeli tipus üldse juhuslik vend. Homme mängib ta valgetega Etienne Bacrot'ga. Ehlvestil on kirjas võit, 2 viiki ja kaotus ehk 2 punkti 4-st.

Linares

Tänase vooru järel tõusid liidriteks Aleksander Grištšuk (Venemaa) ja Levon Aronjan (Armeenia) 1,5 punktiga. Grištšuk tõestas täna Wang Yue vastu, et isegi võrdse etturite arvu juures võib lahkvärvi odade lõppmäng olla võidetud.
Eile kenasti Teimur Radjabovi alistanud Anand kaotas täna valgetega Aronjanile ning on 50% peal koos Magnus Carlseni, Lenier Dominguezi ja Vassili Ivantšukiga. 0,5 punktiga sörgivad viimastel kohtadel Radjabov ja Wang.
Võitja teenib 100000 eurot ehk 1,55 miljonit EEKi.

Sofia

Topalov ei saanud täna Kamsky vastu valgetega üle viigi. Partii oli päris äge - Kamsky andis avangus etturi ning pakkus ka kvaliteeti. Selle võtmise järel olnuks ameeriklasel võimas initsiatiiv keskele jäänud valge kuninga suunas. Topalov loobus kvaliteedist, kuid ka enametturit hoida ei suutnud - Kamsky kombineeris kenasti ning sai etturi tagasi. Lõpus oli laual dünaamiline võrdsus ning käikude kordamisega partii viiki jäigi.
Seis 2:1 bulgaarlase kasuks.

No comments: