Thursday, February 19, 2009

FHM-i etturinurk

Sattusin mõni päev tagasi Tondi Selverisse ja jäin peatuma ajakirjade sektsiooni juurde. Algul sirvisin läbi viimase Digi, kus oli nagu ikka juttu kõige uuemast ja moodsamast arvutitehnikast. Seejärel võtsin julguse kokku ja otsustasin vaadata veebruarikuu FHM-i sisse, mille kaane peal oli keegi Veronika. Ajakiri peaks sisult olema mõeldud meestele, teemadeks on naised, autod, jõusaal ja relvad. Ma olin aga šokeeritud, kui järsku vaatas mulle ühe lehekülje pealt vastu Iivo Nei ise. Kui olin natuke aega ennast kogunud, hakkasin suure põnevusega nn. "FHM-i etturinurka" lugema. Artikli juhtkiri oli selline:

Hei-hei, kõik suured ja väikesed, keskmisest suurema ajupotentsiaaliga lugejad. Ja teised ka. Aitab lollist lobast, aitab higistest jõuvõtetest - käes on male aeg.

Paljutõotav algus. Paraku oli etturinurgale eraldatud üsna vähe ruumi, mistõttu jäi jutt üsna napiks. Edasi rääkis artikkel aga sellest, et nagu igal odaviskajal on vaja oda, on igal maletajal vaja malelauda. Kõrvale on isegi pandud malelaua tegemise õpetus. Selleks peab ajakirjast välja lõikama ühe musta ruudu ja alles jätma servad. See tuletab mulle meelde Ado Grenzsteini 1883. aastal ilmunud maleõpikut, kus ta räägib, kuidas malenuppe puust teha saab. Väga meeldiv on artikli juures see, et peale malelaua väljalõikamist tuleb oodata ära järgmise kuu FHM, kus juhend jätkub. See tähendab, et etturinurgad hakkavad ajakirjas ilmuma ka edaspidi. Käesolev artikli lõppsõna oli selline:

Rubriigi patroon, kuigi ta vist seda ise ei tea, on legendaarne Iivo Nei.

Minu arvates on väga rõõmustav, et Eesti ajakirjandusse on jõudnud veel üks tegija, kes kajastab malet. Võib-olla kunagi tekib oma malenurk ka Playboysse, kus võiks näiteks poseerida Eesti ilusaimaks naismaletajaks valitud Tiina Põlendik.

6 comments:

Anonymous said...

Irwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!!!!!!

Turu, Sa oled parim!!!!
Ma olen Sinu täielik fänn! Tegid mu tuju heaks!

Anonymous said...

Vaata kui hea, et Vaadeldajal üks noormees pundis, kellel veri vemmeldab. Muidu jääks põnevate malenurkate olemasolu meile teadmata:)

sass. said...

irww Turu,

tõesti geniaalne. :D

Anonymous said...

Kroonikas ilmus ka kiiduartikkel sellest, et Paul Kerese Malekoolis saab malemängu tundma õppida. Seal oli toodud ka pr Lehtmetsa meiliaadress.
Ju siis loodab Iivo Nei kroonikalugejate hulgast tõsiseid malehuvilisi kasvatada või saab lihtsalt väheke silmarõõmu.

Anonymous said...

Hendrik, sina vä?

Anonymous said...

Hendrik, sina vä?