Saturday, December 20, 2008

Oldest

Mul oli täna asja Šahh ja Garde maleklubisse. Sealt välja minnes tuleb mulle vastu herr Olde isiklikult, laps käevangus. Vaatan mulle otsab ja salvab: "Tere Kunitsõn." Mina, soovimata temaga mingit tegemist teha või kontakti astuda, suvatsen ikkagi mokaotsast paotada: "Tere. "Samal ajal aga tema :"Kui sa oma suud juba lahti teed."
Ma vaatan talle otsa, et mida kuradit sa mölised, kuid tema oli juba pilgu ära pööranud ja rahvamassis edasi vingerdanud. See viskas küll kopa ette. Mõtlesin, et ei hakka edasi taga norima, aga kui ta ise alustab, siis ei jää midagi üle. Eile olin malemajas, siis läks küll mööda kui õhk ja ei öelnud midagi.

Tahaks siis esile tõsta ühte asja, mida enamus on ilmselt juba märkanud. Võtame ette selle farši, mida kutsutakse aasta parimate valimiseks. Meeste oma. Tahaks ära märkida, kuidas EML juhatus (mida peaks kontrollima juhatuse esimees) ei ole olnud objektiivne põhjendustes. Volodini taga on toodud ära kõik tema tulemused. Kaido Külaotsal aga mitte. Kes võitis Jüvasküla (Heart of Finlandi) turniiri see aasta? Kerese memoriaali parim eestlane? Turniirivõit Taanis? Esikoha jagamine Ungaris? (Reitingud ei ole võetud aasta kaupa ka, see annaks Kaido reitingule täitsa teise pildi). Oh ei, seda me sinna küll kirja ei pane. Kus kohas see objektiivsus on?

Räägin siis ka ühe loo, mis juhtus selle aasta Eesri kiirmale MV registreerimise ajal. Viktor Kass oli järjekorras, et maksta osavõtumaksu. Olde küsis talt:"Mis aastal sa Kass sündinud oled?". Kass vastab, et aastal 1945. Olde:"Eitea jah, seda pab ikka tütre käest üle kontrollima!" See on juba ülbe. Viktor oli vait, maksis oma 100 krooni ära ning hakkas ära minema. Äkitselt tuleb Olde suust järgmine lause:" Tätsa huvitav vaadata, kuidas isa tuleb tütar kukutama..." Viktor oli šokeeritud sellest käitumisest - see ei toimunud isegi 4 silma all, vaid kõigi järjekorras seisnud ja muude inimeste kohal. Samuti märgiti Kassi taga seenior turniiritabelis alles pärast 8 vooru. Kass tuletas esimesel päeval 3 korda seda meelde ja teisel päeval 2 korda. See ei olnud küll ilus.

41 comments:

Anonymous said...

Isand Olde jaoks on "tervitamine" üldse üks omamoodi rituaal. Mina ütlen talle alati tere (sest ma ütlen alati igale tuttavale inimesele tere), aga tema minule kuidas kunagi... Tema puhul sõltub teretamine sellest, kuidas ta oma olukorda tunnetab. Kui ta tunneb, et võim on kindlalt käes, siis on ta ülbe ja arrogantne, iga matsi teretusele siis juba ei vasta. Aga enne viimast koosolekut oli ta viisakus ise (kuigi minusugusel ei ole asja hääletama).
Aga nad võiksid seal maleliidu juhatuses võtta palgale ühe suhtlemistreeneri ja teha Oldega spetsiaalset "teretamise" trenni. ;-)
Lõppkokkuvõttes tuleks see pisiasi maleliidu kommunikatsioonivõimele kasuks.

Anonymous said...

Lootust siiski on, et terve mõistus võidutseb Külaotsa osas, sest ainuüksi olümpia hea mängu tõttu peaks ta olema silma jäänud kui aasta parim ning sealne kõva reiting on isegi hääletuslehel välja toodud.

Anonymous said...

esinemisreiting*

Anonymous said...

Aga see parimateks maletajateks esitamine on üldse üks omapärane värk. Minu arvates peaks antud aasta Eesti meister olema alati esitatute hulgas, iseasi muidugi, kas ta "summa summarum" parimaks satub (muud turniirid võivad ju ebaõnnestuda). Seepärast oli imelik vaadata parimate naismaletajate nominante. Millegipärast oli 2008. a. tšempion Monika välja jäetud. Tõsi, maleolümpial ei läinud tal kõige paremini, aga samas, esimesel laual on naistemales tunduvalt tugevamad vastased kui teisel, kolmandal ja neljandal laual - Monika võttis kõige tugevamad vastased enda peale, alumised lauad aga korjasid punkte. Minu arvates on imeasi see, kuidas ta oma treeneritöö ja laste kasvatamise kõrvalt üleüldse jaksab nii hästi malet mängida.
Täna annab malekoolis tunde, homme sõidab Saksamaale ja ülehomme mängib. See, kui keegi saadetakse Eestit esindama, tähendab seda, et Eesti riik ja maleliit teevad kõik selleks, et esindjad saaksid tippturniirideks end korralikult ette valmistada.

Anonymous said...

see on ka naljakas, et Ervini õpilaseks on ainult Triin märgitud. Nagu ma, Uku, Mai, Ann jne oleksime tühjad kohad.

Anonymous said...

Võiks Jaan Ehlvestist ka rääkida vahelduse mõttes. Mängib ju head turniiri praegu, aga keegi ei kajasta :) Aga Olde kotttimine meeldib mulle ka muidugi.. :)

Anonymous said...

Mis siin ikka rääkida, Olde on ülbe ja ebaviisakas vend

Anonymous said...

Kas on vaja tulla siia ja kirjutada kontekstist välja rebitud laused otse artiklisse ... ilma tausta selgitamata ja loomulikult, ega sa ju teise osapoole selgitust ei ole ega tulevikus viitsi küsida. Sama libe tee, mis Ülaril. Aga eks te ise teate ... oma maine tõstmine on ju sama lihtne nagu maine langetamine.

Nikolai, kui sa tahad kedagi mustata, siis palun tee seda vähemalt korralikult (nii, et ikka hea lugeda ka oleks ... praegu on selline mannetu esimese emotsiooni kiri ... võta seda kui lugeja kriitikat, mul kama, keda te kritiseerite siin, aga paluks natukene kvaliteeti hoida kui võimalik).

Mis aastaküsitlusse puutub, siis nagunii on favoriidid selgelt eristuvad [ka tulemused näitavad seda]. Üldiselt on piirdutud ainult tiitlivõistlustega ja seoses selle ja olümpiaga valitud treenerid ja ajakirjanikud [jah, mitte just populaarsemad nimed].

Kusjuures Volodinil on juures noorte tiitlivõistluste tulemused [iga rida algab kas Euroopa v Eesti ja lõpeb MV] ... mis seos on sellel Kaido muude turniiridega (võib vaielda, kas meeste kategoorias peaksid noorte tulemused olema v mitte) ? Kus see ebaobjektiivsus nii väga peidus on ? Hoopis teine küsimus, kas ja millised suuremad teised turniirid peaksid kaasatud olema (jah, eelmistel aastatel on olnud, aga see aasta ei ole ja niimoodi praktiliselt kõigil ... kas seda just faršiks nimetada ?).

Anonymous said...

ehlvest paneb tõesti praegu ülikõvasti. Torre memoriaalil 1. ringis lülitas välja mingi kolumbia suurmeistri, aga edasi läks asi päris hulluks hulluks: 2. ringis võitis kuubalast bruzoni (2622) ja 3. ringis hindut harikrishnat (2659)... no comments. mehel on teine noorus.

Anonymous said...

Olde on ikka masendav vend.

Anonymous said...

Marek, kas arvad, et kõik mustavad Oldet justkui selle pärast, et neil paremat pole teha ja Olde on tegelikult ontlik härrasmees, hoolimata sellest, et ei vaevu klubide juhtide ja parimate mängijate arvamust absoluutselt kuulama?

Anonymous said...

Ka mitte kõige intelligentsem inimene võiks aru saada, et parimate valimiste lehel on välja toodud tiitlivõistluse tulemused. Vaadeldaja hakkab muutuma samamoodi huumoriks nagu seda on Vaatleja. Naerda on küll ka vaja, aga kurb ikkagi.

Anonymous said...

Ega keegi ei tea, kas sihuke ime võib juhtuda, et Olde ametiaeg kunagi läbi saab?

nikitheone said...

Marek, täpsusta mis sa mõtled "konteksits välja rebitud lausete" all.
Siis ma saan sulle vastata.

Teiseks, ma ei ürita mustata, vaid ma ütlen asjad nii nagu on. Kui see on sinu arust mustamine, no ma ei tea. Ja see, et see on "emotsiooni kiri" - see ongi emotsioon. Ma ei saa neutraalselt, ilma emotsioonideta, kajastada selliseid asju. Ma usun, et sa peaksid sellest aru saama. Vähemalt võiksid.

Sellest oli kohe aru saada, et parimate valimisel kuvati ainult tiitlivõistlusi. Miks? Siit tekibki küsimus, et miks on Volodinil märgitud noorte tulemused täiskasvanute arvestus?
Kas peaks hakkama võrdlema Eesti kiirmale MV ja näiteks Kaido Jüvasküla tulemust? Isegi kui ei, siis ma usun, et Kaido Külaotsa Jüvasküla võit on kindlasti selline tulemus, mis vääriks kajastamist seal.

Ja see blog ongi loodud arvamuste avaldamiseks, keegi ei pea arvama, et ma nüüd materdan praegust süsteemi. Ma lihtsalt toon näiteid välja, kuidas seda paremaks teha.

ja saage aru, see mis ma siia kirjutan on MINU arvamus ning ma ei väidagi, et see on tõde. See on lihtsalt alternatiivne mõtlemine. Mujal seda ei näe, eksole?

Anonymous said...

Nikolai, kui sa nüüd selle vastuse oleks esimesel korral kirjutanud, siis küsimusi ei tekiks. Vastuses arutled sa probleemi lahti ja rõhuasetused (ka probleemide) tulevad paremini esile. See oli minu etteheide esimesel korral.

Konteksti all mõtlen seda, et paljalt lause jutumärgidega ei seleta lahti tegelikult toimunut. Tõsi, see on osa faktidest, aga jätad ära rida teisi (mis võivad olla olulised ja millest sa ilmselgelt ei viitsi jahuda). Jällegi, minu rõhuasetus on rohkem sinnakanti, et tegemist on libeda jääga ... mis ei tähenda, et kohe kukkuma peaks.

Emotsioonidest võib kirjutada küll ... aga mõtlen siin, et kuna sõnu tagasi võtta ei saa, siis tuleb olla tähelepanelik, mida kirjutada ja mida mitte [minu etteheide on jällegi pooltoonides ... rohkem soovituslik v midagi sellist mis mind häirib, aga mitte "see peab nii olema ja mitte teisiti"].

Vastus Handole : ei arva ... aga praegusel hetkel on ühe inimese kohta liiga palju negatiivset, kuskil peaks olema ka positiivne pool. Kui oleks liiga palju positiivset, küll mul siis varrukast ka negatiivset võtta oleks. Kas teile meeldiks, kui teist räägitaks ainult negiivset ? ja enamus juhtudel veel põhjendamatult. Kohati jääb mulje, et male on saanud endale kohe eriliselt halva inimese etteotsa ... kuidagi nagu liigne saba kergitamine, ei ole see male ühti nii eriline.

Minu üleskutse on rohkem arutelule ... aga mitte ühes suunas kütmisele.

Anonymous said...

To anonymous 3:30 pm

Tänan poolehoiu ja kaitse eest!
Tundub, et olen kellelegi ette jäänud nii mängija kui ka treenerina.
Pole midagi teha, tuleb ala vahetada.. või riiki?

nikitheone said...

Minu jutumärgid olid lihtsalt tingitud sellest, et tegemist oli otsekõnega. Ja ausalt - ma rääkisin ära kõik mis ma teadsin nendest olukordadest.

Anonymous said...

Nikolai : Siis tekib küsimus, et kas nii väheste teadmiste juures on ikka mõtekas kohe kirja panna ? Ja milles on probleem ... selles, et sina ise võib-olla ei mõtle otseselt halba, aga teistel võib sinu lühikirjeldusest jääda asjast hoopis teine mulje. Sa võid ju ütelda, et pole sinu asi, aga minu meelest ikka natukene on ... (võiksid vähemalt mõelda selle peale, et sinu hinnangud mõjutavad ka teiste arvamust). Kui ütled, et nii peabki olema, siis ok ... võtame teadmiseks (meenutan siin nt mingit aega tagasi, kui pidid siia ühe vabanduse kirjutama ... parem on selliseid juhte ennetada ... ma ei ütleks, et tore on, kui inimesed loevad kasvõi mingil lühikesel ajavahemikul nt minu kohta valet infot. Sellistes küsimustes peaks lihtsalt olema topelt kindel, sest paljud ei pruugi hilisemaid selgitusi enam lugeda.)

Monika : ära palun riiki vaheta ... kui võimalik :D Aga alasid on palju, esiteks võib kabet proovida ... teiseks äkki jalgpalli v suusatamist (sel aastal lumi maas ja puha).

Anonymous said...

Naljakas ja kurb korraga.
Sellest valimisest siis. Kas ta päris nii peab välja nägema?! Tavamalesõber võib ju täiesti moonutatult reaalsust tajuda sedamoodi, on ju nii? Olgem ikka asjalikud ja selgitagem ilma mingi kohatu ärategemistungita välja see, milleks see küsitlus üldse siia püsti pandud on - Eesti mööduva aasta parimad males! Meestest oleks sel aastal ehk Külaotsale konkurent olemas, aga tema nimi on Ehlvest. Teda aga püüab EML esitleda Eesti maletajana vaid siis kui see mingitmoodi kasulik võib olla.
Volodinil on kindlasti tublid tulemused noorteklassis, aga see kategooria on teine. Parima noore kategoorias on tal kindlasti head shansid.
Naiste valikus on kurb lugu. Monika Tsõganova mängis EMV-d. Võitis selle. Sellel mitteosalemine on olnud Maleliidu juhi poolt valimatute vahenditega karistatav. Samuti esindas Monika Eestit esimesel laual Maleolümpial. Ja ikkagi, nüüd, aasta lõpus ilmneb, et teda pole maleliselt justkui olemas olnudki...Mis see tähendab?

nikitheone said...

Väheste teadmiste juures? Kuule, Marek!

Ma usun, et selliseid asju tuleb teatada avalikkusele, ükskõik kui "vähene" see sinu jaoks ka ei tundu. See mis mulje kellegile jääb, kui mina olen täiesti ausalt midagi kirja pannud, on nende enda probleem. See, et minu hinnang mõjutab teisi inimesi on minu arust ainult positiivne.

Anonymous said...

Huvitav, et küsitlusest kolme hulgast välja jäämist annab tõlgendada kui "tühja kohta". Või et meil ongi Eestis kolm meesmaletajat (tegelt mõned arvavad, et kaks), kolm naist, kolm treenerit jne

Minu arvates võiks Monika olla kolme seas küll ... samas olümpia on siin võimalik, et liiga tugeva pitseri vajutanud. See on nagu aastahittidega, kus meenub enamasti aasta viimasel poolel olevad lood, aga ununevad aasta alguse omad.

Anonymous said...

Mis haridus Oldel on? Vean kihla, et kõrgharidust pole: arukas ja haritud inimene nii küll ei käituks.

Anonymous said...

Marek,

kas tahaksid võrrelda Tuuli selle aasta tulemusi minu omadega? Kas Tuuli meistritiitel ei olnud võistkondlik tulemus? Naistelaua klubide mv-tel võitsin ikkagi mina. Isegi Dresdeni Olümpia esinemisreiting on mul kõrgem, nii naljaks, kui see ka ei ole. Huvitav, et Pekingi kiirturniiri tulemus esimesel laual esinemisreitinguga üle 2400 ei ole ka mingi saavutus. Ja selline pisiasi, nagu Eesti Meistri tiitel tavamales ei ole meie riigis enam mingi näitaja.

Ma ei saa ikkagi aru, mis toimub?

Aga Tuulile soovin edu ja toetajaid (sponsoreid, treenerit).

Anonymous said...

homme saab tartust minu autoga viljandisse turniirile ja tagasi ka,
jürgen 56611181

Anonymous said...

Monika. Ei ole vaja näha igalpool enda vastast vandenõud. Kõige lugupidamisega ei saa olla kahjuks kuidagi parim kui aasta kõige tähtsamal võistkondlikul turniiril saada 2.5 punkti 9-st ning kaotada 4 partiid järjest.

Ning performance ei olnud kõrgem kui Tuulil. Tuulil kahel vastasel polnud reitingut ja seetõttu arvutab chess-results Tuuli performancit valesti.

Anonymous said...

Kui siin vahepeal jutt ennetamisest oli, siis EML oleks võinud ennetada vastukaja valimistele ja seda valitavate nimekirja pikendada kohe alguses.

Kuna tunnustamine on oluline, siis võiks olla kategooriad veel - paremini/südamega korraldatud maleüritus, aasta aktivist jms. Miks mitte Eesti oludes ka kategooria "Omadele võõras, võõrastele oma" (seal saanuks kandideerida nt Ehlvest ja Golubenko võibolla veel keegi).

Samas kindlasti on Eesti maleliit teinud palju head, online-ülekanded, Halfiman treeneriks jms. Kuigi on naljakaid asju ka, eelmise aast Eesti Ekspressi Eesti Malemeistrivõistlustest ei kurjutanud Eesti ekspress vähemalt paberväljaandes sõnagi.

Kõrvaltvaatajana tundub aga, et Eesti male kohta kõlbab paljuski lause "Iga riigi kodanikud väärivad oma juhte". Ehk maleellu on üle tulnud malelaua seis, kus mõlemad pooled tunduvad tegevat keskmängus palju halbasid käikusid, nii, et kõrvaltvaataja peab säilitama raskustega kainet meelt, et mitte partii vaatamise asemel midagi muud teha. Loodetavasti suudavad mõlemad või vähemalt üks osapool mängukvaliteeti tõsta.

Anonymous said...

Vastuseks anonüümsele 7:17 PM:
Ega keegi ei tea, kas sihuke ime võib juhtuda, et Olde ametiaeg kunagi läbi saab?

Imesid teatavasti ei juhtu. Ja mida ta sinu arvates siis pärast selle ametiaja läbi saamiste tegema hakkaks??

Anonymous said...

Miks see teretamise osa nii vajalik siin oli?
Ma arvan, et te mõlemad saate öösel rahulikult magada ilma selle tereta (või siis terega). Ärge kasutage samasugust poriloopimise taktikat nagu teie vastasleer. Stiili peab ikka olema.
Kunitsõn, sa langetad sellise tühja-tähja poriga rohkem enda mainet. Olde nimel pole vaja seda teha. Ta pole väärt seda.

Parimate valimises on muidugi osaliselt teil õigus. Kuigi minuarvates võiks neid väljatoodud nominante olla rohkem ning nad võiksid olla koos kõigi tähtsamate tulemustega (rahvusvaheliste turniiride võidud on kah tähtsad, mitte ainult mingid MV-d).

Anonymous said...

Nikolai vastuses on lause ... on nende enda probleem. See näitab inimestesse suhtumist!
Mõtlemise tüübilt jagunevad inimesed kahte suurde rühma; 1)tava- 80% ja akadeemilise 20% mõtlemisega. Tavamõtlejad usuvad seda, mida nad loevad ajalehest, näevad ja kuulevad TV-st ja raadiost ning ka blogidest loetut. Akadeemilised mõtlejad pigem kahtlevad selles, nemad kontrollivad asjad üle, enne kui kujundavad lõpliku tõe. Propagandasõjad ongi suunatud tavamõtlejatele. Hästi tegi seda Hitleri Saksamaa, Stalini Venemaa. Praegu kasutab Venemaa seda võtet Eesti vastu. Eesti võimulolijad kasutavad samuti seda võtet väga edukalt. Vaadates arvamusküsitlust, siis protsent näitab, et ka maletajad jagunevad mõtlemiselt õieti. Blogiga püütaksegi kujundada endale meelepärast taustsüsteemi. Mida sellega edasi pihta hakatakse, ei tea. Teretamisest saab alguse suhtlemine ning sellest omakorda asjade selgeksrääkimine. Esimesena teretamine on alguses küllalt raske, kuid kui see võte on käes, siis läheb inimestega tutvumine kiiresti. Mul on ettepanek, hakkame Hendrikut hoolsalt tervitama, vast õpib ära. Kui see tal selge, võib-olla ei olegi enam juhatusega probleeme.

Anonymous said...

Olde on tugevate suhtlemisprobleemidega inimene. Aga sellistest mitteteretavatest kompleksihunnikutest saabki tavaliselt midagi tavapärasest erinevat - kompleksid sunnivad neid tagant. Ja vabatahtlikult see mees oma kohalt maha ei astu. Malemajast lahkuks ta ainult horisontaalasendis, Chopini leinamarsi saatel, kuus sanga külge kruvitult. ;-)
EML kindlustab talle ju (koos ülepaisutatud auto jms kuludega) priske äraelamise. On narr arvata, et ta sellest loobuks. Või kui, siis ainult juhul, kui EML on nii tühjaks imetud, et sealt enam mitte midagi imeda ei ole. Seega on Olde kukutamiseks järgmised võimalused:
1) EML avalik pankrott;
2) Uus juht ja uue juhatuse kandidaadid peavad olema nii plekitud, et neid mustata ei õnnestu. Uus juht peab olema selline, kelle puhul kõik usuvad, et ta suudab võrdselt hästi arendada nii lastemalet kui ka tippmalet. Oldest tippmale arendajat ei ole.

Anonymous said...

Monika, mina ei taha kellegi tulemusi võrrelda. Samas sa ikkagi püüad minna sellele teele, et nüüd on maailmalõpp käes. Ei ole ju. Jõulud on (tulemas) hoopis.

Mõned muud mõtted :

[*] Nimekirja pikendamine ei lahenda otseselt probleemi, kuskilt tuleb ikkagi lõigata. Keegi tunneb ikka, et nüüd on kuidagi ülekohut tehtud. Nõus, et leevendab veidi asja. Mh, tegelt isegi tundub, et naistel oleks võinud erandina neli nime olla küll [aga noh pandi võrdselt kolm, tundub et ajas harja punaseks].

[*] Muude turniriidega on selline asi, et mingid peaks olema sees küll (nt kui keegi mängibki ainult selliseid), aga millised valida ja millised mitte ? Sõltub palju turniiri koosseisust. Nikolai soovitatud a la Kerese turniiri parim eestlane võib olla pehmelt öeldes mängijale endale solvav. Heart of Finland on aga üks turniire, mis võiks olla sees jne. Aga lisaks on palju neid turniire, kus saadakse mingid väga tagumised kohad ... kuidas nendega on (kui adekvaatsust taga ajada) ?

[*] Muideks, Hendrik ei ole sugugi nõrk suhtleja. Kuidas muidu saaks ta nii edukalt suhelda FIDE-ga, Eesti poliitikutega, igasuguste firmadega saada hinnaalandusi jne
Lisaks, kas siinsed kirjutajad on ise esisuhtlejad ?

[*] Loodan siiralt, et ma ei tunne anonüümset kommenteerijat 8:44, naiivsemat kommentaari annab leida (ja ega ju oma nime all ei julge selliseid asju öelda ?).

Anonymous said...

Nali. Kuidas Olde saaks edukalt suhelda FIDE-ga jne, kui ta EI OSKA INGLISE KEELT.

Anonymous said...

Loodan siiralt, et ma tunnen anonüümset kommenteerijat 8:44, ausamat kommentaari annab leida!

Anonymous said...

Üks kommenteerija siin märkis, et inimesed jagunevad tava- 80% ja akadeemilise 20% mõtlemisega inimesteks. Ja tõesti-tõesti, Vremja ja Vaadeldaja maleblogide küsitlused "Kas EMLi juhatus peaks tagasi astuma?" on mõlemal pool andnud sama tulemuse: ca 80% arvavad, et peaks ja ca 20% arvavad, et ei peaks. Aga minu tagasihoidlik arvamud on, et vahel, ja kindlasti antud juhul, on õigus just neil nn. tavamõtlemisega inimestel.

Anonymous said...

FIDE suhtleb suuresti vene keeles, kui keeltest rääkida.

Anonymous said...

fifty-fiftyl võib õigus olla. Tavamõtleja muidugi arvab, et teab, akadeemilise mõtlemisega inimene uurib, et teada saada.

Anonymous said...

Ega Olde jah ise oma kohalt ei taandu, ikka ainult jalad ees...

Naxer said...

Ma pole kindlasti Olde toetaja, kuid samas tahaks küsida, kas vahel kopp ette ei tule juba lihtsalt ka neil süüdistajatel?! On fakt, et male mängimine ei ole mingi rahateenimise koht, et teenida normaalselt raha tuleb teha tööd. Ka 2500-2600 reitinguga GM olles. Olgu selleks siis kasvõi maletreeneri töö, mille puhul GM peaks juba täitsa ok-lt teenima, et ära elada kui viitsib seda teha. Ma ise pole küll kunagi tööd teha viitsinud ja malet ka hästi ei oska, kuid võtsin sellegipoolest vaevaks targutada. Võimalust malet mängida ju on ja turniire toimub ka Eestis küllalt. Mis puudutab seda aasta parimate valimist, siis eks see veidi subjektiivne alati ja nii igal alal.

Anonymous said...

Nojah, kui protsendid nii ilusti klapivad ei tähenda see ju kohe seda, et need 20%, kes vastu on, on kohe need tarkpead... Imelik on see, et Olde'l on toodud välja lugematu hulk halbu külgi ja see tundub juba nagu nii normaalne.. See tasakaal on nagu natuke rööpast väljas. Kui Marek loeb välja mõne hea külje, siis see nagu kompenseeriks kogu halva. (ei taha ka oma nime avaldada ja ei ole vaja küsida miks.. kuna ma ei taha ka ebameeldivusi turniirdel osavõtmises ja selle pärast usun ma, et väga paljud jätavad väga palju ütlemata (i) )

Anonymous said...

Jaa, isiklikult on oma arvamuse küll välja öelnud vist ainult suurmeistrid. No ja neil ei maksa küll praegu siin miskit oodata. On siis midagi juba varem kokku lepitud või mitte. Nende jaoks võib miski siin Eestis muutuda alles siis, kui selle organisatsiooni juhtimine läheks teistele isikutele/ideoloogiale. Seniks neile edu ellujäämisel. Leidke endale võimalusi selleks! On malesõpru, kes tahaks näha kõrgeid sportlikke saavutusi meie tugevamate maletajate esituses!

Anonymous said...

Mnjah...Ometigi on ju keegi selle Olde etteotsa valinud.St maleliidu juhatus,kes iganes seal poleks on valinud ta etteotsa.Ja ei usu,et just,et maleliidu juhatuses motlemisvoimetud idioodid oleks.
Ju siis ikka inimesed(voi enamus neist) arvab,et Oldest parimat kandidaati pole.
Ma saan aru,et voib/olla moni 2300-2500 mees arvab,et ta on nn Eestis staar ja EML peaks julmalt pappi pritsima hakkama.