Monday, December 8, 2008

Mujalt maailmast.

Poltawa

Ukraina mistrivõistlustel jätkub 12 aastase Illya Nyzhnyki tähelend. Poisil on 4p/6st ja jagab 4.-6. kohta. Kaotanud on ta vaid Mirosnichenkole (5/6 ja liider). Võidud Neverovi(2571), Kuzubovi(2622) ja Brodsky(2522) üle.
Koduleht siis siin.

Nyzhnykil on vaja oma puuduolevad 2 GM normi enne järgmise aasta 22. juunit kätte saada, kui ta soovib kõigi aegade noorima GM tiitli Karjakinilt üle lüüa.
Kõigi aegade noorimaks naissoost suurmeistriks sai aga Hou Yifan. Noor Hiinlanna suutis seda 14 aasta 6 kuu ja 2 päevaga (GM mitte WGM tiitel).
Üldse noorimate suurmeistrite edetabel on siin:



















Yifan täitis oma gm-normid Aeroflotil (4,5/9), Juunioride MMil (9/13) ja Naiste MMil ,kus ta jõudis finaali (kaotas).

Fide

Mitte ainult meil Eestis ei ole juhtkond maletajatega tülis. Paistab, et selle haiguse levik on palju laialdasem. Nimelt protesteerivad maletajad Fide otsuse peale hakata keset MM-matshi valiktsüklit reegleid muutma. Senise GP+maailmakarika võitja matši asemel saavad GP-lt 2, + maailmakarikalt 2 + Topalov-Kamsky matši kaotaja + Anand- (Topalov-Kamsky) matši kaotaja + kõrgeima reitinguga mängija + kohalike wild-card (reitinguga 2700+).
Otsus iseenesest on perverssne, mängureeglid tehakse ikka enne algust selgeks.
Carlsen on juba edasisest GP-l osalemisest loobunud ja ka teised on üsna marus.
Järjekordselt on juhtkond muidugi jõupositsioonil. Paistab, et "gens una sumus" paistab juhtkondade puhul üsna paika pidavat. Ja milline jube perekond see ka on...

Wijk aan Zee, Nanjing

Tulekul on kaks suurturniiri vastavalt siis Hollandis ja Hiinas.
Nanjing kestab 10.-22. detsembrini (mängivad Topalov, Ivanchuk, Aronian, Movsesian, Svidler ja Bu).
Wijk aan Zeel on A, B ja C grupp. Kestab see 16.jaanuarist 1. veebruarini.
A turniiril on siis Morozevich, Ivanchuk, Carlsen, Aronian, Radjabov, Yue, Adams, Movsesian, Karjakin, Kamsky, Dominguez ja kohalikud van Wely, Stellwagen ja Smeets.

Lõpetuseks tahaks lisada maleliidu maailmavallutusplaanidele, et kuna maleliit on niigi juba võlgades, siis mis me maailma karikaga ikka aega raiskame võtame parem asja suurelt ette.

Vaadeldamiseni

1 comment:

Anonymous said...

Vaadeldaja paneb ikka väga hästi!