Wednesday, December 17, 2008

EML paar uudist

Esiteks on avaldatud Eesti MV eel-ja finaalturniiride juhend.

(ütlen kohe ette ära, et minu eesmärk ei ole kritiseerida igat EML asja, vaid tuua minu arust välja mitte-nii-head punktid)

Ei hakka rääkima sellest, et mis jama see on, et osalejad on pmst kohustatud ööbima hotellis, muidu peavad maksma 500.- krooni osavõturaha ega ka sellest, et mehed saavad auhinnaks raha, naised aga mingi summa väärtuses asju.

Räägiks eelturniirist :
"Eelturniirid:
Eelturniiridel võivad osaleda kõik soovijad, kelle Eesti reiting (seisuga
1.01.2009) on vähemalt 1800 (mehed) või 1600 (naised) ning kes tasuvad
osavõtumaksu 150.- krooni.
Eelvõistlused viiakse läbi šveitsi süsteemis 6 vooruga (31.jaanuaril
mängitakse 3 vooru ning 1.veebruaril mängitakse 3 vooru). Naiste
eelvõistluse süsteem selgub pärast võistlejate registreerumist.
Ajakontroll ühele partiile on 45 minutit + 30 sekundit igale käigule."

Mis mind siin häirib? Esiteks, 6 vooru kahe päevaga. Ilmselgelt on seda liiga palju kahe päeva jaoks ning teiseks on ilmselgelt liiga vähe voore. Arusaadav on tahtmine kokku hoida, aga nii tähtsale turniirile nagu Eesti MV peaks minu arust olema hoopis teistsugune ajakontroll. See turniir on põhimõtteliselt variatsiooni küsimus. Samuti on ajakontroll täiesti erinev finaalis kasutatavast ajakontrollist. Minu arust võiks olla kolm päeva ja 7 vooru näiteks. See-eest normaalse ajakontrolliga. Okei, see on minu arvamus.

Teine - kinnitati 2009 aasta kalenderplaan.
Mis mind huvitab, on Eesti juunioride MV. See turniir toimub see aasta veebruaris, Kohtla-Järvel ning kuupäevad on 4-8. Loodame, et see kord pakutakse turniiril ka normaalset ööbimist, mitte nagu kõik eelmised korrad (kes on ööbinud korraldajate poolt pakutud ruumides, teavad millest jutt käib). Algul tahtsin viriseda ka kuupäevade üle (mul on eelmine nädal nimelt vaba nädal, kuid see nädal algab õppetöö, kuid TÜ on näiteks vastupidi), kuid siin pole põhjust ilmselt. Ma nii naiivne ka pole, et arvata et EML juhatus üritab just mulle keerata :).
Huvitav värk.
Okei, tuli vast natukene kriitiline ja sisutühi postitus.

8 comments:

Anonymous said...

Eesti MV - kahel ajal võiks eri kohtades olla kaks turniiri, mille mõlema võitja pääseks finaali.


Kohtla-Järvel on eri majutuskohti ja polnud vaja võtta kõige odavamat varianti ja siis kurta. Selle raha eest (eeldan, et võeti hinnakirja alusel) paremat tahta oleks ka liig, mis liig.

Anonymous said...

See Maleliidu kritiseerimine hakkab jätma varsti juba meditsiinilise juhtumi muljet.

Anonymous said...

Osalejad pole ju kohustatud hotellis ööbida, võõrastemaja on ka võimalus. Seal pole mingit põhjust kritiseerida. Aga Eesti MV ajakontroll peaks küll pikem olema ja võistlus ise kestma 3 päeva

Anonymous said...

sorri, mitte Eesti MV aga eelturniir.

Anonymous said...

mitte Eesti MV aga EESTI EKSPRESSI MV. Häbi.

Anonymous said...

Male ongi haigus :D

Siiski siinkohal olen Niki kriitikaga suurelt nõus. Samas on igale asjale ka põhjendus olemas. Pigem tähendab see rohkem seda, et arenguruumi on (nagu nt naisteturniiride auhinnad ... kuid see probleem pole ainult males, sponsor dikteerib muusika ja üldse on vist neid raske leida). Paralleeli võiks tuua nt paar aastat tagasi kohalike simultaani korraldajatega (nt koolidirektorid, väikesed ärimehed jt), kes teadsid Jaan Ehlvesti ja noh nibin-nabin olid nõus Kaido Külaotsaga, aga teised nimed neid ei huvitanud. Maletajatele endile tundub pisut jabur, sest mis nii suurt vahet tavainimese jaoks on, mis suurmeistriga ta mängib, aga sponsorid olid nõus ainult tuntud nimede korral oma panuseid tegema (kusjuures Ehlvesti ja Külaotsa jaoks tegelt liiga madala summaga, teine selline müstiline asi). Pisut analoogne naisteturniiridega ... muidugi kahju, et see nii on.

Eesti MV eelturniir on selline tehtud puhtalt selleks, et Niki ka finaali pääseks ... :D ok nali. Aga tegelt see on kahe otsaga probleem, ükskõik kuidas teha, hea ikka ei saaks (kas siis liiga pikk, kallis, veits mõtetu ... v odavam, rohkem osalejaid, tulemus juhuslikum).

Mis puutub sellesse majutusse ja mitteööbimisse, siis see tundub esmalt ebaõiglane. Samas on see ilmselt üks sponsori tingimustest ja üks sellise madalaima võimaliku hinna moodi. Seega ma ise ei leia, et see väga vale oleks. Ainuke küsimus tekib, et kas ikkagi paremat lahendust ei õnnestunud leida ? v äkki see oligi parim lahendus ? Seda ei oska peale maleliidu vist teised vastata.

Ja Niki ... ära ole midagi nii kindel, et maleliit ei plaani asju just sinu järgi ... (vt nt märkust EMV eelturniiri kohta) :D

Anonymous said...

See Maleliidu kaitsmine hakkab jätma varsti juba meditsiinilise juhtumi muljet.

Anonymous said...

Noh tundub, et nii mõnigi siin aktiivselt arvamust avaldav kodanik ka sellist meditsiinilist juhtumit omab.