Wednesday, December 3, 2008

Eesti tippmaletajate pöördumine Eesti maleüldsuse poole seoses Eesti Maleliidu järgmise üldkoosolekuga 6. detsembril 2008. a

Lugupeetud maleklubide juhid,
Lugupeetud maletajad, malehuvilised,

Edastan Eesti tippmaletajate nõusolekul nendepoolse avaliku pöördumise (lisatud pdf-fail ühes meie tippmaletajate allkirjadega), mille sisu on järgmine:



Lugupeetud maleklubide juhid,
Lugupeetud maletajad, malehuvilised,
Eesti tippmaletajate pöördumine:
Meie, Eesti tippmaletajad kutsume Teid hääletama selle poolt, et senine Eesti Maleliidu juhatus saaks tagasi kutsutud ning uus juhatus ametisse valitud.
Alla kirjutanud:
Jaan Ehlvest
Meelis Kanep
Kaido Külaots



Ühtlasi kutsun kõiki teisi Eesti (tipp)maletajaid avaldama suurmeistrite Jaan Ehlvesti, Meelis Kanepi ja Kaido Külaotsa pöördumisele avalikult toetust ja teha võiks seda näiteks allpool ära toodud aadressidele e-kirja saatmisega. Toetusavaldus võib olla näiteks lihtsalt kujul: "Mina, Margus Sööt toetan igati Eesti tippmaletajate pöördumist." Uskuge, Teie toetus on neile meeldivaks tunnustuseks ja väga oluline!

Samuti teen Eesti Maleliidu praegusele juhatusele ettepaneku tagasi astuda. Eesti tippmaleklubide ja Eesti tippmaletajate sellekohased sooviavaldused peaksid olema selleks piisav alus. Loodan siiralt, et Eesti Maleliidu juhatuse eesmärk ei ole vahendeid valimata ametis püsimine ja juhatusel jätkub julgust võtta vastu otsus, millist ootavad nii Eesti tippmaleklubid kui ka Eesti tippmaletajad.


Ühtlasi kordan ka üleskutset, millise edastasin juba oma isiklikus pöördumises, millise saatsin Teile eile:
Kutsun Teid, kel selleks on võimalus, osalema Eesti Maleliidu järgmisel üldkoosolekul 6. detsembril 2008. a ja hääletama selle poolt, et senine Eesti Maleliidu juhatus saaks tagasi kutsutud ning uus juhatus ametisse valitud. Juhin Teie tähelepanu veel asjaolule, et ilmselt ollakse 6. detsembril 2008. a toimuval üldkoosolekul väga punktuaalsed - see tähendab, et kui Te ise klubi juhatuse liikmena üldkoosolekul osaleda ei saa, siis tohite selleks volitada vaid mõne teise maleklubi juhatusse kuuluvat inimest. Seepärast kutsun Teid, juhul kui Te ise ei saa või ei soovi üldkoosolekul osaleda, kuid kui Te siiski soovite näha muutusi Eesti maleelus volitama just neid maleklubisid/inimesi, kes kutsusid kokku erakorralise üldkoosoleku ja need on:
Narva SK Maletäht - Leonid Pelešev,
MTÜ "Vabaettur" - Igor Krupenski,
Viljandi Maleselts - Gert Elmaste,
Võru Maleklubi - Ülar Lauk,
Tartu Ülikooli Maleklubi - Kristjan Sander.

PS. Ennetamaks võimalikke (pahatahtlikke) kommentaare teemal, kas Jaan Ehlvest on Eesti või USA tippmaletaja, siis nagu ilmneb lingi http://www.maleliit.ee/modules.php?name=News&file=article&sid=1531 vahendusel, siis soovis tänane Eesti Maleliidu juhatus Jaan Ehlvesti kaasata Eesti koondisse Dresdeni maleolümpial - temaga arvestati kui Eesti tippmaletajaga. Jaan Ehlvesti poolt allkirjastatud pöördumine laekus muide kaugelt Aasiast - eks näita seegi Jaan Ehlvesti soovi Eesti maleelus kaasa rääkida.

Lugupidamisega,
Margus Sööt (+372 53496452)

PS. Kinnitan jätkuvalt, et uue juhatuse kandidaadid on kõik väga väärikad inimesed/maletajad ja arvan, et nad saaksid selle tööga hästi hakkama. Samuti kinnitan jätkuvalt, et ei oma ise mitte mingeid ambitsioone seoses Eesti Maleliidu juhatuse esimehe (või tegevjuhi või kuidas me seda ametikohta ka ei nimetaks) ametikohale asumiseks, aga sellele kohale on inimene olemas. Minu eesmärk on vaid see, et Eesti maleelus läheksid asjad paremaks, senise juhatuse jätkamisel on see välistatud, sest juhatuse vastu on nii Eesti tippmaleklubid kui ka Eesti tippmaletajad.

NB! PDF-faili võib näha ja allalaadida siit.

70 comments:

Anonymous said...

Kas uue juhatuse liikmed on salajane info? Tahaks nende väärikuses veenduda.

Anonymous said...

Oli ka viimane aeg midagi teha. Mõningatel meestel on ikkagi munad olemas. Jobud pukist maha ja normaalsed inimesed asemele.

Anonymous said...

Olge mureta ... need samad "normaalsed inimesed" on paari aasta pärast ise "jobud" ... kui klubidele ja suurmeistritele raha jagamiseks läheb, küll siis näeme ... kuskile ikka ei jätku ja sealt hakkab asi jälle mädanema

Maletajad (kah inimesed) ise juba on sellised

kui muidu mõelda ei oska, siis vaadake analooge poliitikast (Ansip, Savisaar, Laar, Reiljan, ...)

Värskendus juhatuses võib olla igati tervislik, aga nagu vasikas pea seljas ei maksaks ka ringi joosta ja hõisata (huvitav mille üle ? nagu sellega oleks probleemid lahendatud).

sass. said...

see kõik on küll väga tore, aga tahaks tõesti teada, kes siis asemele tuleks? Nagu näha toimub see kõik Olde pärast. Kahtlen, kas on kedagi sama kompetentset tema asemele sinna pukki panna.

Kui on olemas kindel plaan, siis palun väga. Margus, lähed ise Olde asemele?

sass. said...

sorri, olin purjus, ei lugenud posti lõpuni. kui inimene olemas, siis väga kena. Aga teada tahaks ikka, kes see on :)

Anonymous said...

Räägitakse, et Kassid vahetuvad ja isa võtab tütre koha üle. Uueks juhiks pakuti eile kuluaarides Harttikaineni Markkut, kes ei taha enam Soomes töötu olla. Ja nimedest olen kuulnud, et räägitakase ka!!!! - Sander, Külaots, Krupenski, Zavoronkov, Fomina, Vihmand, Kaugija, Sööt. Mina olen selliseid nimesid vilksamini kuulnud.

Tätisa vääriline vahetus senisele juhatusele- kas pole? Mina küll kahtlen, et see seltskond asjaga hakkama saab. Kahju maletajatest.

sass. said...

seda Harttikaineni juttu kuulsin talt endalt juba pea 2,5 aastat tagasi. Päris huvitav, peaks mainima. Aga suht kindel, et see juhatus temaga eesotsas asjadega hakkama EI saaks. Olde ikkagi parem, mida ta siis nii väga halba on teinud? kellegil mingeid konkreetseid tõendeid on ta sitakeeramiste kohta või laksutatakse lõugu?

Anonymous said...

Sass ... ilmselt pole sina ainuke, kes purjus on :D :D :D

Kõige õnnelikum on ilmselt see inimene, kes male juhtimisest ära pääseb ... tõesti, üks tülikas kohustus vähem ja ei pea enam päevakajalist jama kuulma.

Anonymous said...

See ju tõesti tore seltskond Eesti malet juhtima. Maavärin mõjuks ka male arengule paremini.

Kuuldavasti on pakutud klubidele sisuliselt altkäemaksu, et hääli saada. Ka selles osas "ilus" vahetus "korruptant" Oldele.

Anonymous said...

Maleliidu koduleht võiks ka suurmeistrite pöördumise avaldada. Ja miks maleliidult seni ühtegi avalikku vastust pole? Mida kartetakse? Või on patud hingel?

Anonymous said...

Mille poolest Olde hea juht on, kui keegi temaga läbi ei saa? Toetan uue juhi valimise mõtet.

Anonymous said...

Kas keegi võib üles lugeda need maletajad, kes Oldega läbi ei saa (kogu aeg räägitakse, et kõik maletajad). Ja pange sinna taha ka see põhjus- miks ei saa.
Võin kihla vedada, et 90% on küsimus selles, et Olde ei anna nendele maletajatele piisavalt palju raha (maletajate arvates muidugi).
Aga ootame laupäevase üldkoosoleku ära, sest sinna aetakse kindlasti kõik klubid kokku. Ja kui siis klubide juhtide enamus otsustab, et nad ei saa Olde ja senise juhatusega läbi, siis võetaksegi see juhatus maha.
Miks te kasutate igal poole väljendit "KÕIK"? Eestis on üle kolme ja poole tuhande registreeritud maletaja.

Naxer said...

Noh jah. Jätkub see vana kaklus ja vägikaikavedu. Kohati seda päris huvitav kõrvalt jälgida olnud ja läen laupäeval ehk etenduselegi kohale. On fakt, et Olde on suutnud paljudega tülli keerata ja omale palju vaenlasi tekitada maletajate seast. Alati pole olnud põhjuseks ka sugugi mitte vaid raha. Arusaadav, et sellele kohale ei sobigi mingi pehmeke, kuid Olde on oma konfliktsusega ka ilmselgelt liiale läinud siiski. Eks mõistan samas ka tema argumente, et Maleliidul puudub rahaprinter ja on selge, et kõigile lihtsalt ei jätku. See nõukaaegne seisukoht nagu peaks Maleliit kõik otsast otsani kinni maksma on mõnedes maletajates ikka liialt juurdunud. Ise tuleb suuta raha teenida, et oma hobisid rahastada. See ei käinud küll tippmaletajate kohta praegu, kelle rahastamise osas tuleks tõesti paremaid võimalusi leida. Kuna vastaste hulk on ületanud kriitilise piiri pean loomulikuks, et uus juhatus tuleb. Aga ei too seegi mingit taevamannat kohale, kuigi on reaalne, et asjad lähevad paremaks ning sellele aitab kaasa ka pidev konstruktiivne kriitika. Mudaloopimine siiski ei aita ning selle lõpetamiseks uus juhatus ilmselt samuti vajalik.

Anonymous said...

On küll KÕIK maletajad tülis ...

Maletaja definitsioon kõlab : "Maletaja on see, kes on Oldega tülis." ... :D

Nüüd siis teate ...

Anonymous said...

Minu arust ei ole Eestis ühtegi tippmaletajat, aga see selleks.

Naxer said...

No need, kes on GM-d või need, kes tulevad Eesti meistriks jne on Eesti mõistes ikkagi tippmaletajad. Ning tuleb toetada nende treeningprotsessi ja välisvõistlustel osalemist. Samuti muidugi tähtis töö noortega. Tuleks parimatele noortele luua efektiivne treeninglaagrite süsteem, kohalikud tipud kaasata efektiivselt ka noorte treenimisse jne. Kui valitakse uus juhatus eeldan, et seal hakatakse nende küsimustega ka intensiivselt tegelema.

Anonymous said...

Toimuval on ainult üks loogiline seletus, et miks järsku praeguse juhatuse mahavõtmisega nii kiire hakkas.

See on pääseda 2011 Maailma Karika rahade juurde.

sass. said...

Eks ole siis näha kui uus juhatus pukki istub, mis ja kuidas kohe paremaks hakkab minema.

Anonymous said...

Loetlen, siis mõned maletajaid tipust, kes on Oldega tülis või läbisaamine on halb.
Ehlvest, Külaots, Kanep, Kiik, Lauk, Seeman, Veingold, Fomina
Olde ise muidugi ütleb, et saab kõigiga suurepäraselt läbi, aga elu on näidanud muud.

Anonymous said...

Sõbrad, sõbrad... milline uus juhatus!!! Te võtate tänase juhatuse maha ja siis hakatakse ju esitama kandidaate uude juhatusse. Juhatusse saavad aga need inimesed, kes saavad üldkoosolekul enim hääli.
Seega ei ole meile kellegile teada, millised "sulelised" seal olema hakkavad, ja kuidas see seltskond üldse tööle hakkab, ja kust tuleb raha, jne.?
Kas te olete naiivsed? Kindlasti saavad juhatuse "kukutajad" Golubenkode toetuse senise juhatuse mahavalimiseks. Aga kus on garantii, et Golubenko ise ei taha tulla juhatusse vaid hääletab sinna Sanderi. Gogini näide peaks kõigil meeles olema.
Kellegi isikliku viha tõttu olete käivitanud laimukampaania, kuid sellega viite te kogu Eesti male järgmistel aastatel põhja. Mis saab Leito rahadest Eesti meistrikatele või Riho toetusest nädalasarja võistlustele? Unustage ära need võistlused!!! ja nende inimeste toetus malele.
Aga see ei huvita täna kedagi, saaks vaid Kassi, Olde ja teised maha võtta...
Nagu üks suurmeister tavatseb öelda- olgu või kõik p...s aga kindlasti tuleb need sealt maha võtta!

Siim Kanep said...

Muudatusi on vaja. Loogiline, et uus juhatus ei saa hakata käed rüpes istuma, vaid tegutsema. Ilmselgelt märksa koostööaldimalt teiste Eesti maleelu edendamist ja arendamist propageerivate klubide ja institutsioonidega. Kaua võib see jant kesta, aastate jooksul on ju praegune juhatus samm-sammult tülli läinud Eesti males tooni andvate inimestega.

Anonymous said...

Juhatus eesotsas Oldega on teinud varasematel aegadel mõningaid küsitavaid ja ebakorrektseid otsuseid (Fomina kõrvalejätmine olümpialt jmt), kuid arvestades viimaseid arenguid (Halifman treeneriks, Maailma karikas Tallinnas, olümpiale kandideerimine, korralik auhinnafond MV jaoks, korralik nädalalõputurniiride sari, korralik "maskott" Carmen Kassi näol jne) oleks sellise professionaalse ja sissetöötanud juhatuse mahavõtmine olukorras, kus uued kandidaadid on selgumata, väga lühinägelik. Kindlasti saaks maleliitu juhtida paremini ja selgemini, aga lahenduseks ei ole sissetöötanud ja kogenud meeskonna asendamine harrastusmaletajatega.

Jürgen Innos, tippmaletaja Tartust (kuulun oma linnajao 50 parema sekka)

Anonymous said...

Tore, et inimesed kaasa mõtlevad.
(Halifman treeneriks, Maailma karikas Tallinnas, olümpiale kandideerimine, korralik auhinnafond MV jaoks, korralik nädalalõputurniiride sari, korralik "maskott" Carmen Kassi näol jne).
Tippmaletaja Tartust loetles minu meelest üles rida negatiivseid projekte. Halifman treeneriks oli tõesti asjalik mõte, nädalalõputurniirid toimivad ka üsna hästi. Aga olümpiale kandideerimine ja maailma karikas Tallinnas on selgelt üle pingutatud ühe mehe isiklike ambitsioonide rahuldamine. Nende 2 projekti lõpptulemusena on maleliidu võlg ligi miljon krooni, olümpiat ei saadud ja kas maailma karika korraldamiseks on raha, pole ma siiani aru saanud. Vabalt võib seetõttu juhtuda, et 2011 aasta lõpuks on võlg 3 miljonit. Mina pole veendunud maailma karika vajalikkuses Eestile, võiks maa peale tagasi tulla.
Mis mõttes korralikud auhinnad Eesti Mv? Jah levivad kuuldused, et 2009 aastal on auhinnad, siiani on eestikad olnud halb huumor, vaata või selle aasta koosseisu.

Meelis Kanep,
kah
Viljandi linna top 50-s

Anonymous said...

Aga ikkagi, kes on need uued auväärsed juhatuse liikmed? Milline on programm? Kust tuleb raha? Millest salastatus?

Üha enam hakkab tunduma, et uued juhatuse liikmed on nii auväärsed, et nende nimesid ei julgeta avalikustada.

Anonymous said...

Dziises kraist! Ma olen küll harrastusmaletaja ja mind ei huvita institutsionaalsed detailid, kuid mul on ausalt öeldes piinlik pidada end maletajaks, kui selline laimukampaania on võimust võtnud. Ja millised on siis argumendid?! Et "Olde on kõikide maletajatega tülis"?!? Tüli, vabandage väga, on alati kahepoolne! Ei mina ega ülejäänud u 95% maletajatest ei puutu nendesse arusaamatustesse ega tea tülide põhjuseid või kummagi poole arusaamasid. Mõni end tippmaletajaks pidaja külvab vaid sapiseid kommentaare ja kõik hakkavad kohe end positisoneerima, justkui oleks see ka enda tüli. Kuidas see läbisaamine või mitteläbisaamine ülejäänud maletajaid mõjutab, milles seisneb nende "tülisolek"??? Praegu meenutab kogu see kammaijaa aprillimässu- hirmsasti oli vaja rüseleda ja end asjaga seotuks teha ning kui kahju oli juba tektiatud, hakati tagajärgedele mõtlema...ainuke asi, et need tagajärjed tõid palju rohkem saasta ja kahju kaasa kui selle jama ennetamine. Mul ei ole küll ühtegi pretentsiooni mitte ühegi võistluse korraldusliku poole kohta, rääkimata meediatööst ja male populariseerimisest. Selline sisemine kemplemine aga nullib kogu tehtud töö ja siinkohal küll maletajad end uhkena tunda ei võiks. Ise tippmaletajad, aga teevad sellist lapsemängu!

nikitheone said...

Ma ütleks enda poolt ka paar asja.

Esiteks. On fakt, et nii mõnigi maletaja on Hendrik Oldega tülis. Selle väitega on kõik nõus (loodetavasti). Sellistes tingimustes ei ole võimalik Eesti (tipp)malel edasi areneda. Kui üks juhtivaid GM Meelis Kanep tunnistab, et pole 2 aastat Oldega suhelnud (ning ta ei ole ainuke), siis ei saa olla asi ainult "rahaahnetes GM'ides".

Teiseks. Ilmselge on, et kui inimesed, kes saavad sellest kõigest teada alles Vaadeldaja blogis ei peakski teadma uue juhatuse kandidaate ega muud sellist. Kandidaadid esitatakse alles EML üldkoosolekul. Need, kes valivad need saavadki õigel ajal teada.

Kolmandaks. Hetkel ei ole kindlasti tegemist kampaaniaga, et saada kätte 2011 MK raha, sest seda raha hetkel EI OLE OLEMASKI!

Neljandaks. Tuletaks meelde, et EML rahaline seis ei saa juhatuse valikuga oluliselt halveneda.

Viiendaks. On lootuselt optimistlik (ja ilmselgelt väga loll) loota, et kohe läheb kõik paremaks. Mina isiklikult ei väida, et Hendrik Olde tegi kõike halvasti ja kui me ükskõik kelle asemele paneme, on kohe Eesti Maleliidul miljonid olemas ja kõik hea. Nii kindlasti ei ole. Aga selge on ka see, et antud hetke olukorras, kui on tõsised probleemid olemas, ei teeks paha uuete inimeste valimine juhatusse ja juhatuse esimeheks.

Mina ei usu, et see on normaalne olukord, kus Eesti MV'l (ja eesti males üldiselt)ei osale Eesti juhtivad tippmaletajad.

Anonymous said...

Sel aastal on Eesti Kultuurkapital justkui meie noortele eraldanud 100 000 krooni.
Vaevalt, et Truusile lähetamine Montenegrosse nii palju maksma läks. Vietnami MMile ei saadetudki ei koondist ega treenerit. Noorte tiitlivõistlustele sõit ja ka nädalalõputurniiridel osalemine on tegelikult vanemate kulul ning see on päris kallis "lõbu". Maleliidu noorterahad laekuvad klubidele hilinemisega juba aastaid. Tegelikult noortel puudub stiimul saada tippmaletajaks, sest selle tööga ära ei ela ja peret ei toida.
http://www.kulka.ee/?mid=52&action=eraldatud
kehakultuuri ja spordi sihtkapital Eesti Maleliit Noorte Euroopa- ja Maailmameistrivõistluste ettevalmistus ja tiitlivõistlustel osalemine 50 000,00 2008. aasta I Jõustunud 02.03.2009
kehakultuuri ja spordi sihtkapital Eesti Maleliit Noorte Euroopa- ja Maailmameistrivõistluste ettevalmistus ja tiitlivõistlustel osalemine 50 000,00 2008. aasta II Jõustunud 29.01.2009
Aruandeid veel rahakulutuste kohta kulkale veel saabunud pole.

Anonymous said...

Ja ongi asjad niikaugel, et tulemas on suur Maapäev, kus päevakorras valida uus vanematekogu. Nagu alati seoses vanemate vahetamisega kaasneb sellega hulgaliselt tüliraginat. Mehed hõõruvad odasid, mõõku ja tapreid läikima, et uhkemad ja võimukamad välja paista ning valmistuvad maapäevale tulema. Tullakse nii lähemalt kui kaugematest maakondadest, iga maakond läkitab omad vanemad. Järvast ja Rävalast, Virust ja Saarest, Sakalast ja kaugest
Ugandistki.

Vanemate valimist saadab kindlasti ohter sõnasõda. Uhked sõjamehed süüdistavad praegust peavanemat enda mitte toetamises ja omakasupüüdlikkuses. Vanem jälle väidab, et nad on ise võitluses liialt saamatud, et oleks mõtet neid toetada. Tõenäoliselt võib sõnasõja käigus ette tulla emotsionaalsemaidki süüdistusi. Suuri sõdalasi süüdistatakse enne lahingusse minekut mõdu pruukimises, mis ei laskvat lahingus avalduda täiel potentsiaalil ning mis on halvaks eeskujuks noorematele meestele. Sõdalased võivad omakorda viidata peavanema kunagisele Moskoviidi juures käigule. Kus peavanem olevat soovi avaldanud ja ehk ka meelt lahutanud paari naisega, kelle nahk olnud süsimust nagu eebenipuu.

Sellest sõnasõjast hoolimata on shansid, et kui maapäev peetud saab on meie malevatele valitud uued vanemad. Kes oskavad paremini hinnata ja toetada meie parimaid sõjamehi ning suhtuvad vähem kõrgilt ka lihsama rahva soovidesse ja vajadustesse.

Anonymous said...

No ... enne ei ole mõtet ennast maletajaks nimetada, kui Oldega tülli ei ole läinud ... :D (vt üleval pool, deinitsioon antud). Mina vist ei saa ennast veel maletajaks nimetada ...

Vaat see maailmakarikas on kahe otsaga asi. Kuidas te muideks saate öelda lambist, et see apriori halb on ? See on lihtsalt valikute küsimus. Mina ise pooldaks kõigepealt kohaliku elu edendamist.

AGA ... sel karikal on teine ots. Nimelt see annaks teatava tõuke, selle nii vajaliku tõuke meie malellu ... nii rahaliselt kui inimeste kaasamise suhtes, nii avaliku teavitamise kui projektide arendamise mõttes.

KUID ... loomulikult, ega garantiid ei ole ... mingil määral on tegu riskiga.

KUI aga karikat v midagi suuremat ei tee, siis kus kohast tuleb see tõuge ??? Krt, siin juba oli üks naiivne arutelu mingid postid tagasi seoses noorterahadega. Kui raadios ja teles räägitakse juba sellest, et põhimõtteliselt peame riiklikul tasemel valima ainult ühe spordiala ... jalgpalli v korvpalli ... siis male on siit lausa valgusaastaid maas. Kui isegi sellistel populaarsetel aladel hakatakse sihukesi kahtlasi jutte rääkima. Ja lisaks on veel kergejõustik, suusatamine, käsipall, võrkpall, vehklemine jne jne jne jne jne jne jne

Seega ma väga loodan, et need uued auväärsed inimesed ikka teavad, kuidas olukord on ja ikka tahavad asjaga tegeleda. Ma ei väidagi nt, et praegu kõik korras on ja võib-olla on isegi hea, kui kuskilt tuleb mingi uus suund ... aga siiralt loodaks, et tegu siis ikkagi inimestega, kel süda ja pea veel alles on.

Vastasel korral juhtub nagu Iraagis, kus Husseini mahavõtmine oli eesmärk omaette ... midagi paremuse poole pole just läinud [eelkõige globaalses võtmes] ... samas muidugi krt seda teab, mis teistmoodi talitades oleks saanud. Saab vaid tagantjärgi tark olla.

Ma veelkord kordan juba öeldut : minu meelest on mäda just rahva (s.t. mittemaletajate def järgi) suhtumine turniiridesse ja malesse. Viimaste aastate osavõtjate arv ja dialoogid turniiridelt on kõike muud kui armastus male enda vastu. Jah, see ei ole ühene küsimus jne, aga süüdlaste otsimisega asja paremaks ei tee, eelkõige peaks muutma iseenda suhtumist.

Noh, eks praegused "mässajad" üritavad ka midagi teha ... ses suhtes asi positiivne. Samas sõltub, mis eesmärkidel nad seda teevad.

Anonymous said...

Lisaks veel paar näidet:

Nt Kalle Peebo Tartus on viimased aasta otsa arendanud Tartu SVK tegemisi. Viimati toimus nt Werneris Heueri turniir (tõsi, pea eestvedajat ma ei teagi). Jällegi, sihuke lihtne asi, aga see vajab kedagi, kes asja veab ja mitte ainult üks kord. Kedagi, kel tõesti tahtmine teha.

Veel, nt Külaotsa ? klubi poolt korraldatud Tartu Toomemäel elavmale. Sel aastal toimus ka, aga mida ette heidaks on võib-olla teavitamise pudumine.

Nt Ion Mõndresku turniirid Karksi-Nuias ... paljud ei kujuta ette mis riskid ja tagamaad isegi lihtsatel ettevõtmistel on. Kus alguses omavalitsus lubab toetust ... ja siis järsku enam ei luba jne

Noh, kui nt sellised inimesed hakkavad rääkima, siis mul kobisemist ei ole, sest nemad tõesti on üritanud teha (ja teinud). Aga a la netis õllepudeli taga lahmida, see veits teine asi ... ole sa siis maletaja v mitte.

Eesti Maleliidu positiivsetest tegemistest : Kerese festival ... vähemalt vajalik meie veel mitte meistritasemel noortele ... nt Volodin (aasta alguses veel ei olud rm), Vahtra ... aga usun, et veel paljudele.

Viimased aastad on kohtunike koolituse koha pealt jälle asjad arenema hakanud (leitud on finantsilisi tugesid). Te ei kujuta tegelt ette, kui nutune siin olukord on. Jah, mitte nii tähtis valdkond, kui maletajad, aga ... seda unarusse ka jätta ei tohi [tagajärjed annavad hiljem ennast kõvasti tunda].

Eesti noorte MV-d ... neid on ikka päris palju. Siinkohal mõtlen just seda, et asi on paremaks läinud, kuid uuele juhatusele "nõudmiseks" : et lastele võiks kuidagi saada mingid eriauhinnad. Seni on need puudunud. Kuidas saada, seda mina ei tea, ma lihtsalt hakkan nõudma ... juba varakult :D

Tehniliselt on Eestis juba päris palju elektroonilisi malelaudu ja süsteeme, millega asja korraldada. See on kindlasti vajalik seoses male meelelahutusliku poolega. Kui nüüd inimesi ka siia kaasata saaks. Samas ei ole see odav lõbu, kui kuskilt peab võtma inimese ... katma kulud jne eriti kui võistlus toimub rohkem kui nädal.

Eesti meistrivõistlused. Ütlen ausalt, et mulle isegi meeldiks, kui MALETAJAD seal oma nägu ei näita. Kes krt on kunagi öelnud, et elukutselised PEAVAD seal osalema v et see on mingi näitaja ? Loomulikult, kui leitakse vahendid need maletajad kaasata, siis on kõik tore, aga ajaloos ja paljudes teistes spordialadel pole see sugugu apriori selge, et profisportlased peaksid maa meistrivõistlustel osalema v et see peaks olema mingi jube sissetuleku allikas.

NLsari - see aasta on üritatud midagi korraldada. Samuti on saadud raha selleks.

KUID ... võtame kasvõi Vetemaa I turniiri paar aastat tagasi, kus selle aja kohta olid korralikud auhinnad, tule ainult kohale ja korja ära. Tutkit brat ... selle asemel tulid MALETAJAD kokku ja hakkasid jooma, nii et isegi püsti ei seisnud v hommikustele voorudele ei jõudnud. Sealhulgas meie lgp MALETAJAD. Kui te nii profid olete, siis millest me räägime ? Tõesti ainult teised süüdi ja mitte meie MALETAJAD ???
Ja see pole mitte ainuke turniir, sedasi paljude nlt turniiridega.

Muideks, selle aasta Arved.ee sarjas, Igor Švõrjov võttis kätte ja käis mingi arv turniire nii läbi, et ei mingit konkurentsi ? Ei mõtlegi siin gm ja rm-e ... vaid mees lihtsalt läks kohale ja korjas möödaminnes omale punktid kokku ... masendav allaandmine teiste poolt.

Seega, elame näeme ... lihtsalt tõin siit mõned killud siit-sealt ... asjad pole nii must-valged nagu mõni siin kirjutada püüab. Samuti ei pruugi mul siin igas asjas õigus olla ...

Anonymous said...

Hr Marek, olete Te kindel, et ise praegu õllepudeli taga ei istu, jutt on ikka väga segane.

Anonymous said...

Oot-oot kas keegi just üritas siin väita, et klubide esindajad, kelle algatusel üldkoosolek kokku kutsutakse pole midagi eesti male jaoks teinud.

Anonymous said...

Tuleb uus ja hullem :) Loodetavasti litsimaja numbreid ei hakata enam küsima minu käest.
Tartu tippmaletaja (invaliidide ja pensionäride hulgas auväärne 37. koht)

Anonymous said...

Noh, mis segaseks jäi ? :D

Muideks ... ma õlut ei joo (küll aga kõiki teisi asju).

Kõigest ei peagi aru saama.

Mh, vaat need kes kokku kutsusid ja üritavad midagi teha ... nemad teevad ... aga minu kommentaar käis netikommide kohta ja võttis arvesse ka seda varasemat 84 kommentaariga posti (keri allapoole teisele lehele, see kus juhatuse esimees teles oli) ja veel rida teisi kohti (segane, onju ? :D).

Anonymous said...

Kõige ehedam näide, mis ilmselt kajastab ka kuulujuttusid ja argumenteerimata hoiakuid maleliidu suhtes! Üks anonüümne ei saanud päris hästi Mareki tekstist aru, kes tõstis esile neid tublisid inimesi Eesti malemaastikul, kes on midagi ära teinud ja oma panuse andnud ning kui nende inimeste suust kõlaksid etteheited, siis oleks kritika juba tõsiseltvõetav. Kuid üks anonüümne luges siit hoopis välja, et Mareki jutt oli kriitika kõikide teiste klubijuhtide vastu (kuna tõi konkreetseid näiteid vaid väga tublidest). Nüüd hakatakse seda edasi leierdama ja Marek satub üleüldise põlu ja halvakspanu alla....ainult seetõttu, et üks loll ei saa sisust aru ja teised lollid kaagutavad asja teadmata kaasa...Selline on eesti maleelu.

Anonymous said...

Palun nimetada uue juhatuse kandidaadid. Kinnitusest, et nad on väärikad inimesed/maletajad ei piisa. Nad peavad olema väärikad juhid. Viide EML kehvale rahaseisule tuleneb audiitori järeldusotsusest. Kas audiitor on märkinud ära mõne finantsrikkumise? Kes vastaks? Vaatasin maleolümpia vanuselist koosseisu. Tipp on oluliselt noorenenud. Kas meil ikka on tippe?
Soovitaksin mõtteliselt olla H. Olde nahas. Blogide abil püüavad KÕIK teda mõnitada ja sõimata. Ei ole näinud, et H. Olde kedagi vastu sõimaks. Rahulolijad tavaliselt tema kaitseks sõna ei võta.
Maletõde - pigem kehv plaan, kui plaanitu mäng. Majanduslanguses ei riski isegi poliitikud võimu haarata, kindel altminek. Lähiaastatel eelarveline- ja projektipõhine raha väheneb. Kui plaani rahakraanide avamiseks ei ole, siis kardan, et male saab karuteene osaliseks. Kes kummutaks need kartused?

Anonymous said...

No mina ei tea, kes minu jutust aru ei saanud ... :D See juba enda viga, selleks muide tuleks oma 100 viimast kommi läbi lugeda, siis vast saaks :D ega ma viitsigi kõike seletada (kuigi vast peaks võib-olla rohkem). Aga sellega on see mure, et kui hakata kõike lahti seletama, siis tuleks uued Tammsaare teosed kirjutada.

Minu lihtne nõuanne internetis ellu jäämiseks : lugege ridade vahelt ja ärge võtke asju täht-tähelt. Ma loen nt fotofoorumites tihti sellist mõttetut jama, kus selgub, et nimesed võtavad kõiki faktide ja tõe pähe, mis iganes kuskil kirjutatud.

Anonymous said...

ee, kus see alltoodud aadress on, millele e-kirju saab saata?

nikitheone said...

margussoot(ät)hotmail.com

Anonymous said...

Et senine juhatus püüab iga hinna eest ametis püsida on muidugi kurb ja isegi tippmaletajate arvamus ei lähe neile korda. Millises teises alaliidus oleks selline suhtumine mõeldav?

Anonymous said...

Millises teises alaliidus ei anta sportlastele võistluste ajal joomise eest disklahvi? Millises teises alaliidus on nii palju intriigitsejaid ja harrastajaid, kes liidus toimuvat enda asjaks peavad (ja keda see tegelikult otseselt ei puuduta)? Millises teises alaliidus teevad sportlased oma intriigipunumise, tagaseljajuttude ja parastamistega enda spordialale häbi?!?

Anonymous said...

Weheeeeeeeee, that´s some funny shit right there :)
Sweet Daddy D ja Bubba J uude juhatusse

Anonymous said...

Praegune juhatus ei ürita üldse iga hinna eest ametis püsida. Kui teaks, et uued inimesed tõepoolest on auväärsed, neil on hea tegevuskava, olemas raha, siis ainult edu neile. Juhatuse liikmed peale Olde teatavasti mingit tasu ei saa ning igasugust jama ja tööd sellega aga üksjagu.

Praegu aga tundub, et mingi punt eee..., intrigante, üritab pumba juurde pääseda omamata isegi reaalset ettekujutust sellest mida teha tahetakse.

Anonymous said...

Kokkuvõtteks, et toodagu lagedale auväärsed inimesed, tõstetagu lauale reaalsed rahapakid ning käidagu välja konkreetne tegevuskava ning vähemalt osa praegusest juhatusest astub järgmine päev tagasi.

Anonymous said...

Tuleb uus ja hullem :) Loodetavasti litsimaja numbreid ei hakata enam küsima minu käest.
Tartu tippmaletaja (invaliidide ja pensionäride hulgas auväärne 37. koht)

Ei no lahe, loodetavasti ei tellita ka enam oma abikaasa ja laste kõrvaltuppa litse :)

Anonymous said...

Söödu üleskutse juures on absurdne see, et ei öelda, kes on need, kelle kohta ta "kinnitab jätkuvalt", et need on "väga väärikad inimesed". Olgugi, et avalduse üheks suureks osaks on just uute inimeste valimine juhatusse. Nagu on ilmne, on keegi juba kandidaadid välja valinud. Kes? Ja kui tahetakse toetust, siis võiks see ikkagi olla selgelt öeldud ja läbipaistev, millele seda toetust palutakse, mitte postscriptumis midagi hämaralt "kinnitada". See viitab ka sellele, et ennekõike on eesmärgiks praegune juhatus ametist taandada, uued, väärikad inimesed (A. Rüütel?) on esilagu veel vooruslikult loori taha jäänud/jäetud. Või kardetakse, et kui nende nimed avalikustada, siis nendega "juhtub midagi" (jääpurikas, arseen jne)? Mnjaa, tumedad on need pilved eesti maletaevas.

Anonymous said...

Juhatust oli vaja juba ammu maha võtta. Olde ja K tegelevad maleäriga aga mitte Eesti male arendamisega. Ja kuna nad äriga ei oska tegelda siis siit ka selline tulemus.

Anonymous said...

See, miks ei taheta uue võimaliku juhatuse liikmeid liiga vara tule alla panna, on mõistetav.
Olde on tuntud manipulaator, ta hakkab kohe tegutsema, katsetama, vaatama, kas leiab uue juhatuse potentsiaalsetel liikmetel mõne patukese (aga ihaühel meist on mingi patuke või noorusaegade rumalus kusagil olemas), kas saab selle suureks puhuda, ja kui ei saa, siis kas äkki saab mõne uue juhatuse potentsiaalse liikme ebakindlaks muuta (nii et see ei tahaks kandideerida) jne. Juhul, kui Olde maha hääletatakse, siis mida halvem ja ebausaldusväärsem juhatus pukki seatakse, seda parem Oldele. Olde peamiseks hädaks on sisemine ebakindlus, mida ta varjab ülbuse ja intriigitsemise taha. Samas, maleliidu senist tööd noortega ja NLT süsteemi korraldamisega tuleks tunnustada, samas on töö tippudega (noorte ja täiskasvanute koondise treeninglaagrid ja sportlaste ning nende treenerite oasvõtu toetamine EM-st, MM-st ja maleolümpiast) jäänud küllaldase tähelepanuta.
Paraku, kui jätta töö tippudega nõrgaks, siis avaldab see varsti mõju ka noortetööle - olukorras, kus suurmeistrid peavad ise oma taskust finatseerima seda, et nad esindavad Eestit, kaob noortel perspektiiv ja stiimul edasi pürgida. Maleolümpia ja male MK etapi Eestisse toomise katsed on näide Olde ebakindlusest (ta vajab oma positsiooni tugevdamiseks selliseid "suursaavutusi"). Ja kindlasti tuleks Olde puhul vaadata veidi keskmisest phjalikumalt ka tema näppude peale(probleemid autoga ja muude kuludega).

Anonymous said...

On ikka hellad vennad need uued juhatuse liikmed siis

Anonymous said...

Et siis maleliidu vara võiks bussiga vedada v taksoga ? Muudest kuludest ... jah, jagame need kulud nt kolmega, siis poleks võimalik et raiskamist [päris ilma kuludeta ei saa v kuidas ?] ... aga mida see juurde annaks ? Lahendaks mõne tõsise rahalise probleemi ? Pakun, et maksimum ühe väiksema projekti nagu mingi treeninglaager [te ikka teate, et see ei maksa paar tuhat ?] v midagi sellist, aga kõik muu jääks ikka samaks.

Kogu aeg jääb see maailmakarikas ette ... küsimus, et miks teised alaliidud otsivad meeleheitlikult võimalusi maailma tippturniiride korraldamiseks ? isegi, kui see on nii ropp kallis ja tihti ebastabiilne ... ega sellel ju kohalike sportlaste olu parandamiskatsega midagi ühist ei ole ? või on ?

Kui uued juhatuse liikmed on sellised, keda Olde võib mõjutada ... krt, kas nad siis üldse väärivad seal kohta ? Seal peab olema sirge selg, aga mitte nii, et mitte ainult Olde, vaid keegi kolmas a la ärimees kuskil käsib poob ja laseb. Uhh, õnneks on ainult paar päeva veel ... põnevus lihtsalt tapab ...

Anonymous said...

Need, kes siin litsimajadest ja muust asjassemittepuutuvast räägivad, peaksid küll ikka tõsiselt iseendale otsa vaatama ja tunnistama, et intelligentsustase ei vasta ligilähedalegi inimlikkuse normaaltasemele. Lapsik ja äärmiselt rumal. Sellised nupuliigutajad peaksid küll väga vait olema- nende intelligentsustase ei anna ühtegi alust kaasarääkimiseks. Turumutid, mitte maletajad. Sisulise poole kohta ka mõne sõna oskate öelda või ainult tagaseljajutte anonüümselt levitada????

Anonymous said...

Miks tehti Rakveres sumo MM?; äsja lõppes võistlustantsu MK Tallinnas; korraldatakse suusatamise MK-etappe Otepääl; toimub vehklemise MK; jäähokiMM- alagrupp Kohtla-Järvel; kergejõustiku Euroopa liigad; jne., jne. Miks tahavad kõik alaliidud korraldada Eestis rahvusvahelisi üritusi?
Eks ikka sellepärast, et see on oma ala propageerimine, kandepinna laiendamine, oma tippudele võistluste koju toomine, jne., jne.
Julgen arvata, et ka male vajab tänases olukorras oluliselt rohkem tähelepanu ja rahvusvahelisi väljundeid.
Aga maletajaid tegelikult ei huvita miski. Kõik on kõigiga konkurendid ja saaks ainult ise kusagilt rohkem raha. Ei mingit mõtlemist male mainele.
Miks lahmitakse ja mustatakse üksteist kogu avalikkuse ees? Kas te ise aru ei saa, et te tõmbate sellega vee peale eelkõige "iseendale"...

Anonymous said...

See on tõesti täiesti selge, et sellest palaganist kaotavad tegelikult kõik. Male maine ainult langeb.

Anonymous said...

Rääkisin just Põlva MK juhataja Heikki Otsaga, kes soovitas finantsasjade selgeksrääkimiseks läbi viia erikontroll (seda peaks saama teha 10% osanike st klubide nõudmisel). Siis saaks lõpuks selgeks, kuhu kulutatakse erinevate projektide jaoks laekunud, aga jumal teab millele läinud raha.
Heikki Ots on praegu volitanud sel teemal rääkima Tartu AMS esindajat Aksel Reid.
Loodame siis Tartu AMS poolt laupäeval sisukaid avaldusi.
Heikki Otsale väitis Hendrik Olde, et Carmen Kassiga seotud firmad on maleliidule andnud (või laenanud??) raha suurusjärgus 1 miljon krooni. Kui tegemist on mingite laenulepingutega, siis mis protsendiga EML need tagasi maksma peab?? Kassi firma tegutseb ju teatavasti SMS-laenude turul..

Anonymous said...

Lisan huvitava kommentaari Meelis ja Siim Kanepi blogist.
Meelise kommentaar: suurmeistrid poleks ilma veendumuseta, et uus juhatus saaks paremini hakkama, oma kätt alla pannud. Lõpuks ometi on leidunud inimesed, kes ajavad asja, mis oleks tulnud juba ammu ära teha! Minule on aastate jooksul erinevad juhatuse liikmed kinnitanud, et nende suurim rõõm oleks tagasi astuda. Nüüdseks on leitud inimesed, kes tahavad ja arvavad, et suudavad maletajatele rohkem pakkuda. Samuti on mitmed potensiaalsed sponsorid, kes praeguse maleliidu juhatusega tegemist teha ei taha, kinnitanud oma huvi malet toetada. Niisiis Lugupeetud Eesti Maleliidu juhatus palun, siin on teie võimalus, näidake, et teie sõna midagi maksab ja andke teistele võimalus. Kahjuks ma kardan, et sõnad jäävad nagu tavaliselt sõnadeks. Tuleb kahjuks tunnistada, et minu motivatsioon malelist tööd teha on viimasel ajal langenud. Mäng pakub endiselt huvi ja rõõmu, aga praeguse juhatuse ja juhtimisstiiliga on Eestis heal tasemel malet mängida minu arvates võimatu. Ligi kaks aastat tagasi taipasin, et mul kulub liiga palju energiat juhatusega vaidlemisele. Igal ühel pole võimalust ega tahtmist USA või siis Horvaatia poole teele asuda. Kui te arvate, et kuidagi ikka saab, siis EI SAA. Ma proovisin liiga mitu aastat maleliiduga koostööd teha, lõpuks enam ei jõudnud. Mõelge mitu maletajat, maletreenerit, aktivisti on viimaste aastate jooksul sisuliselt loobunud Eesti maleelus kaasa löömast? Nüüdseks on jäänud Eestisse täpselt üks profimaletaja (hea seegi eks) Eelpool oleval pöördumisel on ka tema allkiri, tehke palun järeldused. Ma ei oota, et olukord muutuks üleöö paremuse poole, aga ma tean, et uue juhtkonnaga oleks diskussioon võimalik, nende plaanid on märksa realistlikumad ja nende eesmärk on eesti male areng. Mis puutub uute kandidaatide nimede avaldamisse, siis see pole minu asi ega õigus. Pöördumise panin üles eelkõige asjaarmastajate jaoks, kelleni võibolla kiri muid kanaleid pidi pole jõudnud. Üritus, millest jutt, on minu arvates igati vajalik, isegi siis kui praegune juhatus jääb töösse. Ehk lõpuks ometi jõuab kohale, et meie maleelus on paljud asjad väga halvasti ja viimaks võetakse kuulda natukenegi kriitikat. Suhtumisega, et süüdi on riik, maletajad, ebaõnn ja teab, mis veel ei jõua kaugele. Ma ei väida, et minu konfliktides maleliiduga on süüdi ainult vastaspool, aga praeguseks on Hendrik Olde ainuisikuliselt jõudnud tülli minna nii paljude maletajatega, et ei näe, kuidas ta saaks tööpostil jätkata.

Anonymous said...

Üks auväärne tegelane julges lõpuks avalikult kapist välja tuua ja üllitas ka midagi programmi sarnast mis on juba samm edasi. Tubli. Kahjuks polnud seal kirjas ühegi uue sponsori nime ega muid uusi rahastamise allikaid.

Natuke naljakas on lugeda plaani EML-i kriisist väljatoomise kohta. Mitmes mõttes on EML praegu heas seisus ning tõelise kriisi ajal polnud muretsejaid kuskil.

Kriis võib kahjuks väga kiiresti tagasi tulla kui praegu toimuva pärast mõni erasponsor loobub male toetamisest ning kindlasti on praegune ka heaks ettekäändeks riigile, et malele veel vähem raha eraldada.

Anonymous said...

paistab, et siin on üks aktiivsemaid kommenteerijaid Hendrik Olde isiklikult. ainult, et anonüümselt.

Anonymous said...

Ja samuti paistab paraku, et tema on ka üks väheseid, kes siin asjalikku ja konstruktiivset dialoogi arendab.

Anonymous said...

Julgen kahelda, et tema siin kirjutab ... vastasel juhul oleks jutt rohkem faktiline. Unustate ära et, Eestis on teisi inimesi ka kui Olde-Lauk-Kanep-Sander ...

Anonymous said...

Kas nüüd Olde vastas endale? :D

Anonymous said...

Kui intelligentne inimene Olde sellisel juhul on, et minu käest litsimaja numbreid küsida??? Ja miks mul peaksid need üldse olema? Arendage edasi oma "intelligentset" arutelu. Who gives a shit anyway. Paras kino teil käib siin.

Anonymous said...

Bubba J :

see kraam, mida sa ilmselt tõmbad, peab ikka õige hea olema ... :D

Natukene teemaväline ei ole või ?

Anonymous said...

See `Bubba J` ilmselt ei tõmba midagi, tema labiilne närvikava lihtsalt tõstabki esile ebanormaalset käitumist, mida peaaegu igal võistlusel näha saab ja teemaväliseid sõnavõtte.

Anonymous said...

Ma hakkan nende kommentaaride põhjal arvama, et juhatusega on kõik korras, mitte aga siinsete intrigant-maletajatega, kes niisama lahmivad ja õhku pussutavad. Ühe teemaväline loba ja lahmivad faktid on hullemad kui teisel.... Eks tegemist vist pubemaletajatega, kes püüavad end ühelt poolt- leida ja teiselt poolt- välja elada....

Teen ka nende mailiaadressile saadetud toetuste põhjal ettepaneku, et peaks 3000 (ja peale- ei tea täpset numbrit) lahutama selle arvu, mis toetajad saadavad, siis saaks praeguse juhatuse toetajate arvu ka teada. Arvan, et kogu kriitika ongi vaid pubemaletajate tolmukeerutus, mis sisulise arutelu käigus jõu kaotab ja vaibub.

Anonymous said...

Anonüümne kirjutab: Soovitaksin mõtteliselt olla H. Olde nahas. Blogide abil püüavad KÕIK teda mõnitada ja sõimata. Ei ole näinud, et H. Olde kedagi vastu sõimaks.

Ha-ha-haa. Olde pole kedagi sõimanud:D
Kas anonüümne arvab, et kümned maletajad valetavad, kui väidavad, et Olde on neid sõimanud? Minul kadus näiteks juba eelmisel aastal igasugune soov ära temaga üldse rääkida, sest iga kord võis täiesti asja eest teist taga sõimu alla langeda. Sõimata sain isegi Eesti koondises EM-ile lendamise päeval. Algul telefoni teel ja pärast veel lennujaamas. Usu mind, Sa ei taha tulevikus ise Oldega suhelda.
Ahjaa.. Olde on haruldaselt pika vihaga. Mulle hakkas ta kätte maksma pärast seda, kui kirjutasin oma blogis, kuidas ta Regina Narvat täiesti tühjalt kohalt sõimas nii, et tol pisarad silmas olid.

Anonymous said...

Siin sa ülar vist kasutad nagu Hendrikki sõna "sõimama" pisut kergekäeliselt. Ma julgen arvata, et tegu rohkem mingi noomimise, tänitamise v millegi sellisega.

Minule seostub sõna "sõim" ikka tõesti millegi action stiilis asjaga. Nt pallimängu treenerid sõimavad mängu ajal mängijaid ... eriti ida-euroopa omad ... vaat see on sõim.

Mulle on palju kordi Hendrik öelnud, et sai minu pärast sõimata ... noh, mine ei usu ... kui siis ainult mõned tülikad küsimused, aga mitte sõimata.

Anonymous said...

Sõimamisel on vist igaühe jaoks erinev tähendus. Suurmeister oma blogis kirjutas Olde vastusest ainult esimese sobiva lõigu (jättes Kanepi joomise koha välja) ning lisas, et Olde räuskab ja on endast väljas.
Aga miks te siis siin Oldet anonüümselt klobite- kui tema julgeb teile avalikult öelda, miks teie siis põõsas olete?
Olde on ikka tõeline male hirm, kes käseb ja laseb!

Anonymous said...

Marek! Kas Sa väidad, et Olde ei kasuta sõimusõnu?
Ja teiseks - tema nn noomimise ja tänitamisega kaasneb alati alandav norimine. Eriti inimestega, kelle suhtes ta tunneb üleolekut (loe - kes pole piisavalt rikkad... varakate inimestega püüab ta hoida häid suhteid). Väga üleolevalt käitub ta ka kõigi noortega (va Lapidus või mõni teine rikkuri laps).

Anonymous said...

Mina ei väida midagi ...

Anonymous said...

Üheks probleemiks ongi Olde puhul see ebakindlusest tingitud ülbe suhtumine nende suhtes, keda ta peab (tihti ekslikult!) endast rumalamateks või mitte nii edukateks kui tema.
Aga eks selliseid mehikesi ole ka enne nähtud ja näeb tulevikuski.