Tuesday, January 19, 2010

Vaadeldaja TOP-5 postitused 2009

Eelmisel aastal tõusis Vaadeldaja maleblogi lugejate arv, samuti toimusid mitme uudise all ägedad diskussioonid. Statistika huvides on siin ära toodud viis 2009. aasta enim kommenteeritud postitust.

1) Maleliidu üldkoosolek 5. juulil

211 kommentaari
Postitatud 30.06.2009. Turu poolt.

2) Sinu FIDE reiting on sama kõrge kui Kaido Külaotsal!

160 kommentaari
Postitatud 8.09.2009. Meelise poolt.

3) EMV välkmales ja Hiiumaa Suvi

104 kommentaari
Postitatud 20.07.2009. Tuuli poolt.

4) Gert Elmaste kommentaar kohtuotsuse kohta

90 kommentaari
Postitatud 20.06.2009. Niki poolt.

5) Kaido Külaotsa arvamus Euroopa võistkondlike meistrivõistluste kohta

90 kommentaari
Postitatud 30.10.2009. Niki poolt.

Kuigi uudiste pealkirjad on küllaltki erinevad, jõutakse kommentaarides üldiselt ikkagi ühe ja sama teema juurde.

Vaadeldaja saavutas aga eelmine aasta veel ühe esmakordse tulemuse. 30. detsembril 2009, kui toimus Turu-Kukk matš, külastati Vaadeldaja lehte rekordilised 1146 korda!

95 comments:

Anonymous said...

Peateemaks on kujunenud Maleliidu tegevjuht. Sellest räägib isegi "Mehed ei nuta":

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=363116

Vaadake ja kuulake.

Marek said...

Male oligi üks väheseid alasid, mida seal saates tögatud ei oleks. Korvapall ja jalgpall saavad igas saates nii mis tolmab.

Anonymous said...

Oli raha, enam ei ole raha, oli reiting, enam ei ole reitingut:D
Miks sellistele hädapätakatele üldse raha tuleks anda:D

Anonymous said...

"Tegevjuhtkond, see on nagu atukari..." ;-)

Anonymous said...

Peep Pahv paneb ikka asjad maleliidus hästi paika küll :)

Anonymous said...

Lapsesuust kuuleb ikka tõde. Asjad on nii kaugele arenenud, et asjatundmatu kõrvaltvaataja pilk on objektiivsem, kui spetsialistide oma. Maletajad võitlevad HO intriigide vastu ja teevad tohutuid jõupingutusi selleks, et teda võimult kõrvaldada, ja neid jõupingutusi ei saada edu. Põhjuseks on aga see, et nad ei saa aru, et nende vastaseks on atukari...

Anonymous said...

Päris hea reklaam malele, vähemalt ollakse pildil. Varsti juba saab malega äkki õlut reklaamida ning papp hakkab jooksma.

Kaarel said...

üsna nutune värk. aga noh, vähemalt ütlesid nad ausalt välja, milline mulje maletajatest on nii, et... ju peab siis midagi muutma.

Anonymous said...

Kuna üldsuse huvi on juba nii suur, siis võiks korraldada poksimathsi Hendrik Olde ja Kristjan Sanderi osavõtul, et kumb on kõvem tegija juhatuse esimees olema. Reklaamraha tuleks jälle juurde.

Anonymous said...

Teeks äkki hoopis male-poksimatši ja võitja saab õiguse osaleda ala maailmameistrivõistlustel
http://en.wikipedia.org/wiki/Chess_boxing

Marek said...

Jah, aga probleem on selles, et Kristjan võtab küll kõvasti sõna, aga vastutust enda kaela ei soovi võtta (see on ka üks põhjusi, miks mulle see asi ei meeldi. Kangutame vana lahti ja viskame uue vette, küll õpib ujuma, aga ise vaatame kõike kõrvalt). Mina ootaks siis eelkõige Markku (v kellegi teise) ja HO matši. Ma ei ole kuulnud, et nt Markku v keegi teine asjasse kuuluv isik oleks siin julgenud oma nime all sõna võtta (sooviks ka kuulda, et oleks ikka indu ja tahtmist ja ideid ja vajadusel ohverdada oma isiklik elu ja esimese kari peale mitte püssi põõsasse visata). Eks juhatusega on sama probleem, aga vähemalt HO on oma nime all esinenud ja sõna võtnud.

Vahe on selles, et üks isik riskib oma nime ja perekonna mainega, teine ainult räägib midagi, aga vastutust ei julge (ei soovi oleks täpsem ja seda ka ilmselt finantsilistel põhjustel) võtta.

Ennetuseks nii palju, et see ei tähenda, et sõna ei või võtta, aga las siis klubid näitavad ise oma rahulolematust.

Väga kahetsusväärne on, et enamus praeguse juhatuse liikmed ei julge oma nime malega seostada, sest male ringkonna maine on läinud suhteliselt alla (tavaliselt mingite tühiste probleemide pärast). Ka uued inimesed hoiduvad sellepärast eemale, et liikvele on läinud mingi müstiline "koll", et niikui siia nina topid, on nimi määritud.

Samavõrd kui siin on kriitika selle arvel, et nt juhatuse foorumis midagi ei kirjutata, siis vastab ka tõele, et seal sisuliselt on ainult üks küsimus (millele ei vastata ilmselt sellepärast, et probleemi selgitus nõuab kogu praeguse olukorra selgitamist, kuigi midagi võiks ju öelda). Kas klubide juhtidel on raske sinna küsimusi postitada (kui kirja teel ei vastata)? Saab teha konto ja oma nime all esitada, kui vaja. Milles siis asi? Ainult Maleliidus? Mina ei usu. Kui tuua siia aasta tagasi toimunud ümarlaud, siis tegelikult väide, et "Maleliit ei ole tänaseks mitte midagi teinud" ei vasta tõele, sest vahepeal vähemalt püüti asju arutada ja mõned asjad tehti sisuliselt ära, juriidiliselt mitte ... mõned jälle vastupidi. Hoolimata sellest, et mina seal kohapeal ei olnud, siis ometi ma nägin ja kuulsin pärast seda arutelu nii mõndagi. Seega palun ärge väitke, et midagi ei ole tehtud. Õige võiks olla ntt "midagi ei ole lõpuni tehtid v vomristatud", kuid see on juba kordades nõrgem väljend, sest midagi on siiski tehtud. Isegi ameltike postituste asemel võib öelda, et mingi pilt meil olukorrast ju on, paar aastat tagasi seda ei olnud.

Kusjuures enamus teemade üle mina ei otsusta, olen vaid kõrvalseisja. Aga toetan Kaarlit, kes kutsus üles asju läbi arutama. Kindlasti on ka palju neid inimesi, kes vähemalt mõistavad hetke olukorda nii majanduslikus kui poliitilises mõttes.

Anonymous said...

On väga vähe tõenäoline, et ükski asjalik inimene seostab oma nime malega ning tahab tulla Maleliidu juhatusse selleks, et alluda inimeste diktaadile kelle moraalsed õigused midagi nõuda on üsnagi küsitavad.

Oleks ilmselt võimalik leida inimesi kes oleks nõus oma vaba aega ja raha ohverdama kui sellega ei kaasneks midagi negatiivset, kuid väga vähesed normaalsed inimesed tahavad oma vabast ajast tülitseda.

Anonymous said...

Eelneva postitaja arvates pole meie maletippude sõnal kaalu, neil pole moraalselt õigust midagi nõuda. Selline suhtumine.

Anonymous said...

Meie maletipud võiksid siia oma nõudmised ju kirja siis panna. Sõna võtavad hoopis teised inimesed.

Anonymous said...

Need tipud on oma seisukohti väljendanud, milleks peaks seda muudkui korrutama? Et male maine veel rohkem kannataks? Sõnumist aru niikuinii ei saada.

Anonymous said...

Tahaks ikkagi teada mida nendel tippudel ette heita on.

Et olümpial pidi elama neljatärnihotellis ja mitte viietärni omas? Halifman oli nõrk treener? Reis Hiinasse oli igav? Ei soovita osaleda maailma karikal kus avaringis kaotaja teenib tuhandeid dollareid? Ei taheta maleolümpia toimumist Eestis?

Millised on konkreetsed pretensioonid?

Maletajatel oleks ikka päris viimane aeg aru saada, et Eesti maleelu eest vastutavad kõik malega seotud isikud ja mitte ainult Maleliit. Igaüks võiks korra peeglisse vaadata ning mõelda selle üle, et kas see mida malele on antud ja see mida nõutakse on tasakaalus. Ning seda tehes mitte ära unustada, et raha hulk maailmas on piiratud ning päris niisama seda kellegile ei anta. Selle saamise eest tuleb ka vastu anda.

Marek said...

Noh, meie oma Tartu TM? Millised on pretentsioonid ja millised on sinu viimased säramised? :D Kusjuures Eesti reiting on sul alles (ma küll suudan hakkama saada ka selle eemaldamisega :D).

Väljavõte: Mehed ei nuta said...

Jaan Martinson: "Lugesin Postimehest ja vaatasin ja mõtlesin, et huvitav, et ma olen mingi mitme aasta vanuse ajalehe endale pihku võtnud. Kirjutati, et Eesti maletajate reitingud on kadunud. Alaliidule, rahvusvahelisele alaliidule ollakse võlgu ja FIDE reitingud on ära võetud. Kõik see sama uudis oli ju mingi kaks-kolm aastat tagasi, ise tegin seda lugu. Nüüd vaatan jälle!"
Tarmo Paju: "2007 justnimelt sama asi juba oli, nagu ma aru saan jutt käib mingitest tühistest summadest ka, vähemalt nende endi sõnul. Seda jaburam see on, öelgu vähemalt, et see on mingi suur summa, et neil ei ole raha. Aga nad tunnistavad ise, et jutt käib väikestest summadest. Ei saagi aru, mida nad mõtlevad siis endast."
Peep Pahv: "Olgem ausad. Malejuhid. Carmen Kass on ikka ilus naisterahvas, aga ma arvan, et tema reaalselt selle asjaga seal ei tegele. Aga see tegevjuhtkond - see on ikka atukari minu arust. Seal on ikka uskumatud atud. See on nagu seal Kreisi Raadio naljas, et: "Oli raha, enam ei ole raha. Oli reiting, enam ei ole reitingut." Ongi kõik eksole."
Jaan Martinson: "No ei ole reitingut, ei ole."
Tarmo Paju: "Kui see on tühine raha, siis oleks ju väga lihtne hoiduda sellest, et kord kahe aasta jooksul sa regulaarselt satud mingis negatiivses valguses meedia huviorbiiti, aga ei - no ju siis neil ongi vaja seda."
Peep Pahv: "Aga äkki see ongi nagu meelega tehtud, et endale tähelepanu tõmmata ja tänu sellele nagu raha juurde saada alale? Ma ei tea, kes sihukestele hädapätakatele raha tahaks anda muidugi."
Tarmo Paju: "No see ongi see. Aga lähme järgmise teema juurde..."

Anonymous said...

See postitus liigub tasahilju kõigi aegade rekordi poole! Go-Go-Go

Marek said...

No tahaks näha, kui see saade mõne (tipp)maletaja ette võtab, siis ka selline promomine toimub? Aga üldiselt on naljakas saade, soovitan kuulata ka ülejäänud nädalatel (nad tümitavad seal eelkõige üksteist ka).

Kristjan Sander said...

Marek, ma ei saa aru sinu "vastutuse võtmise mittejulgemise" jutust vähemalt minuga seoses. Me oleme sellest korduvalt rääkinud, et ma väga tõenäoliselt (sinu viimatiste sõnade järgi "piisavalt tõenäoliselt") kandideerin uude juhatusse. Jah, mul ei ole võimalik hakata Maleliidu juhatuse esimehena täiskohaga tööle real isiklikel põhjustel. See ei tähenda, et ma keelduksin Maleliidu heaks aega kulutamast (julgen väita, et olen seda juba omajagu teinud ka) ja tegemast kõik, mis minu võimuses, et praegune õnnetu olukord paraneks.

Samuti on teada veel rida inimesi, kes on andnud nõusoleku uude juhatusse kandideerimiseks ning nende nimekiri sisaldus ka juhatuse poolt lämmatatud erakorralise üldkoosoleku eel jagatud materjalides.

Miks tõstad sa pidevalt üles küsimust, millele oled juba vastuse saanud?

Marek said...

Ju ma siis olen nii tumba, et millestki aru ei saa.

Anonymous said...

Väga hea, Kristjan Sander. Meeskond on olemas, vastutuse võtmise soov on olemas, nüüd tuleks kokku panna ka reaalne positiivne tegevuskava ning kandideerida järgmistel korralistel valimistel, milleni pole enam palju aega jäänud.

Vahepeal on ka piisavalt aega tõestamaks ennast võimeka uue juhatuse liikmena. Sobiv väljakutse oleks leida need tühised mõnikümmend tuhat krooni mida Maleliit on reitingute eest võlgu. See on nii väike summa, et uus võimalik juhatus võiks selle kasvõi omast taskust kinni maksta. See harjutaks mõttega, et Maleliidu juhatus peab päris tihti oma raha kulutama Maleliidu tegevuse peale ning siis ei tuleks see ebameeldiva üllatusena.

Siis saaks järgmisel üldkoosolekul toimuda positiivne arutelu ning kui leidub vastaskandidaate, siis parem meeskond võidaks.

Selline terve konkurents viiks kahtlemata maleelu edasi selle asemel, et lõpmatu revolutsiooniga seda tagasi kiskuda.

Ning kui kõige halvemal juhul peaks Maleliit vahepeal pankrotistuma, siis ei ole see mingil juhul ei maailma, Eesti male ega isegi Maleliidu lõpp. Saakski võlad maha kanda ning uus juhatus saaks puhtalt lehelt alustada.

Kristjan Sander said...

Ma kordan: mina ei hakka tegema teiste inimeste tööd. Praegu on Maleliidu finantsolukorra päästmine Hendrik Olde töö. Hendrik Olde peab kas seda tegema või sellest kui üle jõu käivast loobuma. Mina ei hakka Hendrik Olde eest tema kohustusi täitma. Veel enam, mulle tundub selline mõte äärmiselt kummaline.

Anonymous said...

Muid uudiseid kah: Jaan Ehlvest mängib praegu playchess.com-is "FIDE World Blitz Championship 2010" turniiril

Anonymous said...

Kahjuks on tavaliselt nii, et enne mingile ametikohale saamist on ennast vaja enne tõestada.

Kui reitingute jaoks raha leidmine tundub kellegi teise töö ärategemisena, siis võiks organiseerida mõne rahvusvahelise malevõistluse. See oleks kahtlemata kasulik kõigile Eesti maletajatele ning mitte ainult Hendrik Oldele.

Anonymous said...

Täna on piinlik olla maletaja, kui isegi spordiajakirjanikud viskavad ala üle võllanalja.

Kristjan Sander said...

Hea anonüümne anonüüm, ma olen sunnitud Teie tähelepanu taaskord juhtima asjaolule, et ma ei püri kohale, millel praegu on Hendrik Olde. Kui paljud praeguse juhatuse seitsmest liikmest Teie arvates on organiseerinud rahvusvahelist malevõistlust?

Veel enam, nagu ma olen korduvalt öelnud, ma leian, et praegune Maleliidu struktuur on asjakohatu ja vajab muutmist: täidesaatva ja kontrollfunktsiooni selget eristamist. Maleliidu taoline organisatsioon ei vaja 7-liikmelist igapäevase juhtimisega tegelevat organit (mis on traditsiooniliselt juhatuse funktsioon). Maleliit vajab igapäevase juhtimise ja organiseerimisega tegelevat 1- või 2-liikmelist juhatust ning näiteks 5-liikmelist nõukogu, mis kontrollib juhatuse tegevust ja langetab otsuseid strateegilistes küsimustes.

Just tõsiasi, et juhatuse esimehe ja tegevjuhi kohad on ühitatud ja Hendrik Olde juhib juhatuse esimehena organit, mis peaks kontrollima tema kui tegevjuhi tegevust, ongi suurel määral süüdi praeguse olukorra kujunemises. Uue juhatuse ülesanne on muuhulgas ka struktuurireform võimalikult kiiresti läbi viia, et sarnased probleemid ei saaks korduda tulevikus.

Anonymous said...

Kui Kristjan Sander isiklikult ei kandideeri tegevjuhi kohale, siis keegi uuest meeskonnast sellele kohale siiski kandideerima peab. Siis Kristjan Sander võiks paluda seda inimest organiseerida selline turniir uute juhatuse liikmete toetusel.

Turniiri nimi võiks olla "Reklaam uuele juhatusele". Pool raha võiks tulla uuelt Maleliidu juhatuselt kas isiklikust rahakotist või firmade kaudu ning teise poole võiksid anda need seni anonüümsena püsinud uued rahalised toetajad. Kuidas tundub?

Kristjan Sander said...

Nagu ma olen juba korduvalt öelnud, on kõige õigem leida tegevjuht üleriigilise konkursi teel. Minu arvates aitab kõiksugustest taskupoliitilistest mängudest - teeme vahelduseks asju õigesti ka. Meil on töö, mis on vaja ära teha ja me peame leidma ausa, tubli ja kohusetundliku inimese seda tööd tegema.

Praegu on Maleliidu seisukord viidud sinnani, et uus juhatus peab kõigepealt leidma viisi, kuidas pankrotti vältida ja organisatsioon uuesti tööle saada, mitte asuma suure hurraaga enneolematuid kummalise nimega rahvusvahelisi üritusi organiseerima. Just selliste veidrate kampaaniate kibedaid vilju me praegu maitsemegi.

Anonymous said...

Õige järjekord on siis, et valime ennast reaalselt tõestamata inimesed kellel pole kandidaati kõige olulisemale ametikohale ja ning vaatame mis juhtuma hakkab? Üsna kindel juba ette, et klubid ei toeta sellist ettevõtmist. Pole üldse mõtet vaeva näha.

Rahvusvahelise turniiri puhul ei peetud silmas olümpia ega maailma karika mastaabiz üritust. Selline 100 000 kroonise eelarvega turniir oleks paras näpuharjutus.

Kristjan Sander said...

Nagu ma olen juba öelnud, on kandidaat juhatuse esimehe KT kohale täiesti olemas. Markku Hartikainen on olnud ka Soome Maleliidu juhatuse liige ning korraldanud Soome poolelt Eesti-Soome 100 laua matshi.

Anonymous said...

Kord on kandidaat olemas, siis üleriigiline konkurss? Aga see selleks.

Siis Markku Hartikainen peaks hakkama ennast kibekiiresti tõestama, et ta saaks ka Eestis hakkama.

Soome Maleliidu juhatusse kuulumine ning ühe matshi korraldamine pole kahjuks sellised saavutused, mis kellegi pahviks löövad.

Kristjan Sander said...

Aga kust me teame, et Markku on parim võimalik kandidaat? Võib-olla laekub konkursile veel paremate kandidaatide avaldusi? Meie eesmärgiks on leida parim võimalik tegevjuht. Loomulikult võib ka Markku ise konkursil osaleda.

Ma ei tea täpselt, mitu korda Markku Hartikainen on seda võistlust korraldanud ja huupi pakkuma ei hakka, aga see number peaks kindlasti olema ühest suurem. Igatahes on ta Tallinnas kasvanud, tunneb ta suurt osa eesti maletajatest Tallinna Malekooli kasvandikuna isiklikult ja ma ei näe põhjust eeldada, miks ta ei peaks hakkama saama ürituse korraldamisega Eestis. Igatahes olude tundmise taha see kindlasti ei jää.

Anonymous said...

Siis ta võiks ju mõne ürituse korraldada. Konkursil tuleks see kahtlemata kasuks.

Ning tundub, et siin on tegemist illusiooniga, et Maleliit on organisatsioon mille puhul tegevjuht teeb kogu töö ära ning juhatus oma käsi poriseks tegema ei peagi ja nende ainus ülesanne on valida õige tegevjuht ning teda kontrollida.

Reaalsus on midagi muud. Seega oleks sobiv kui Markku Hartikainen koostöös uue juhatusega juba hakkaks ennast tõestama.

Kristjan Sander said...

Maleliit on organisatsioon, mille igapäevast tegevust suudab organiseerida üks täiskohaga töötav inimene. Seda peegeldab ka fakt, et Maleliidul on hetkel ainult üks palgaline juht.

Anonymous said...

Võib ju kasutada ükskõik millist intellektuaalset gümnastikat aga läbi jääb kumama, et uus juhatus midagi reaalset Eesti male jaoks ära teha ei taha oma võimekuse tõestamiseks.

Ja sellest on kahju, sest positiivne konkurents viiks kahtlemata edasi selle asemel, et praeguse negatiivse konkurentsiga maleelu tagasi kiskuda.

Kristjan Sander said...

Ilmsetele juhtimisvigadele ja võimalikele kuritarvitustele tähelepanu juhtimine tundub "tagasi kiskumisena" tüüpiliselt neile, kes oma arvamust anonüümselt avaldavad.

Marek said...

Minge magama, inimesed :D

Anonymous said...

Ning kui midagi positiivset teha ei taha, siis võiks vähemät ära lõpetada selle negatiivse kampaania. Järgmised korralised valimised on varsti. Ka Maleliidu vahepealne pankrot ei oleks midagi väga õudsat ning negatiivne kampaania ainult suurendab pankroti tõenäosust peletades eemale võimalikke toetajaid.

Kristjan Sander said...

Võimalikke toetajaid peegeldab eemale juhatuse esimees H. Olde oma ebakorrektse juhtimisstiiliga. Mingit kampaaniat pole tema vastu keegi teinud - tal õnnestub endal oma pidevate tööõnnetustega pildil püsida.

Anonymous said...

Issand päästa Eesti male. Peale viimast kommentaari on tõesti aeg see diskussioon lõpetada ja magama minna.

Kristjan Sander said...

Ühinen Teiega Teie palves, mu anonüümne sõber. Head ööd!

Anonymous said...

Ning kui juba sõbruseks läks siis ka kallis sõber palun issanda nimel mõista, et Maleliidu juhtimises sa oma tähelepanujuhtimisega midagi ei muuda, keegi sellepärast juhatust tagasi kutsuma ei hakka ning ainus mis juhtub on võimalike toetajate pagemine, sest keegi ei taha ennast siduda organisatsiooniga mis teeb koguaeg juhtimisvigu ja ning milles on väidetavad kuritarvitused.

Ning loodetavasti jätkub sul julgust vähemalt endale tunnistada ning mitte hakata selles kedagi teist süüdistama, et Maleliit on juba kaotanud olulisi toetajaid kõige selle tulemusel. Viimane aeg oleks selline tegevus lõpetada ning keskenduda positiivsetele tegudele.

Head ööd!

Anonymous said...

Et kõik oluline oleks öeldud, siis tuleb ikkagi ka lisada, et tasub kindlasti arvestada, et väljaspoolt vaadates võivad paljud asjad tunduda teistmoodi kui ei oma täielikku infot. Mis võib tunduda juhtimisveana võib olla samm suurema eesmärgi saavutamise nimel.

Ning kuna lähiajal peaks täiesti kindlalt selguma, et kas realiseeruvad suured rahvusvahelised projektid mille nimel juhatus on aastaid ja aastaid vaeva näinud ning millest Eesti malel peaks olema palju võita, siis äkki juhiks nendele juhtimisvigadele (kui just peab üldse negatiivsele keskenduma) tähelepanu korralisel koosolekul ning vahepeal katsuks olla omavahel sõbrad ning üks pere?

Anonymous said...

See anonüümne sõbet võiks alustada oma kirju omal traditsioonilisel viisil "Hea Kristjan" ja hakata siis vastupidist näitama -et tema meelest Kristjan nii hea polegi...

Tegelikult ei ole need Olde-mahavõtmise teemalised postitused sugugi nii populaarsed, kui arvata võiks. Karta on, et ligi pooled kirjed on kirjutatud anomüümsuse taha peituva Hendriku enda poolt.

Me tunneme Hentu ja Sillu ära, ükskõik kuidas nad end varjata ei püüaks.

Kaarel said...

eks need väiksed vead olegi millegi suurema nimel. varsti peab ametlikult välja kuulutama maleliidu pankroti...

jah, ega me vist ei pääse. peab nõustuma anonüümidega, et sponsorite pagemine ja maleliidu sitt seis on kõik Kristjani süü. Paha-paha Kristjan, miks sa juhid tähelepanu, et meil sant seis. Sa pead ikka asja positiivselt võtma! Nt, sponsoritele: kujutage ette, me oleme ainuke maleriik, kellel puuduvad FIDE reitingud, me oleme ainulaadsed! vms.

ja mis puutub sellesse pidevasse nõudesse, et tõestage end, tõestage end, siis mul tekib tunne, et varsti kirjutatakse maleliidu põhikirja sarnane punkt nagu Valgevene riigis on, et tegevjuhiks kandideerijal peab olema vähemalt viimase 8 aasta jooksul kogemus maleliitu juhtida.

ning kuskil oli öeldud, et ega praegune juhatus tagasi ei astu. mina isiklikult ei soovigi juhatuse tagasi astumist. ma vahetaks sealt kindlalt kaks inimest välja. küll vajaks aga reaalne maleliidu juhtimine uusi tuuli. praegune õhk on seal juba liiga kaua seisnud ning niimoodi halvaks läind. ja kahju, et ta vabatahtlikult ei lahku, uutel jääb lihtsalt sitem seis... aga kes teab, siis on hiljem parem tagasi tulla näpuga näidates, et "uued" ei saanud hakkama.

head ööd!

Anonymous said...

Äkki opositsiooni viga ongi see et keskendutakse liigselt ühele inimesele, jättes täielikult tähelepanuta juhatuse muud liikmed. Ainuke keda siin veel mainitakse on Siil. Aga juhatuses on veel viis liiget kes moodustavad absoluutse enamuse. Ja juhatus, kes on esimehe otseselt valinud, omab ka täielikku vastutust tema tegevuse eest.

Näiteks ei tahaks nagu uskuda et Priit Leito, kui rahvusvahelise meediafirma juht on lihtsalt Olde käpaalune. Kaudselt on ka tema vastutav ML-is tekkinud olukorra eest, aga teda ei mainita siin kommentaariumis kordagi.

Miks?

Marek said...

Minu teada on HO esinenud oma nime all, mis põhjus oleks tal piinlikult hoiduda sellest? See, et postituste taga nähakse ainult ühte inimest, näitabki mõnede väga valet arusaama male olukorrast Eestis. Palju kriitikat on õigustatud, kuid nii sama palju on lihtsalt huupi lahmimine. Juhtides koguaeg tähelepanu ühe inimese vigadele, jäetakse üldse vaatluse alt välja mõned teised tähtsamad probleemid.

Anonymous said...

Näed siis, maleelu jälle keema läinud, nagu meepott.

Anonymous said...

Pigem nagu s**apott.

Anonymous said...

Natuke naiivsetele idealistidele, kes siiralt tahavad et Eesti malel läheks hästi ja respekt neile selle eest, tasuks öelda, et juhatuse lahkumisest ning ise võimule saamisest pole huvitatud ainult Kristjan Sander.

Tahtjaid on teisigi ning nende inimeste huvi ei pruugi olla mitte Eesti male kui terviku arendamine, vaid oma isiklike eesmärkide saavutamine.

Ega need artiklid Postimehes ei ilmunud juhuslikult ning ajakirjanike käest on kuuldud, et ka teiste väljaannetega on nendel teemadel ühendust võetud ning on ka teada kes see inimene on.

Seega tasuks idealistidel arvestada, et asjad on keerulisemad kui väljaspoolt poolikut infot omades tunduvad ning seetõttu tasuks olla natuke vaoshoitum.

Kui juhatusel lastakse oma plaanid ilma vahelesegamiseta lõpuni viia, siis on veel lootus, et kõik osapooled saavad seda mida nad tahavad ning kõik läheb hästi. Kuid omavaheline tülitsemine koguaeg vähendab õnnestumise tõenäosust nagu see on seda teinud kogu viimase aasta jooksul.

Kaarel said...

mulle tundub, et need eesti maletajad, kes tahavad reitingut omada, peavad vist Golubenkot tegema (loe: riiki vahetama). On juba 21.jaanuar, varsti juba kuu aega möödas, ning reitingtest ei ole haisugi... nukker

Anonymous said...

Keegi mainis, et räägitud on ainult Oldest ja Siilist. Liiva on kindlasti samas pundis, hästi edev poiss...

Anonymous said...

Paistab, et keegi üritab nüüd juhatust omavahel tülli ajada. Ei lähe läbi.

Ja Eesti maleelu ei lähe paremaks enne kui seda ei lõpetata mingite puntide kaudu nägemisena.

Andke juhatusele natuke töörahu ja on veel natuke lootust, et peaaegu kõik saavad seda mida tahavad. Kahjuks ei saa öelda kuidas, sest kohe hakatakse ilmselt vastu töötama. Kuid katsuge ennast kokku võtta nüüd.

Anonymous said...

_Ega need artiklid Postimehes ei ilmunud juhuslikult ning ajakirjanike käest on kuuldud, et ka teiste väljaannetega on nendel teemadel ühendust võetud ning on ka teada kes see inimene on_

Jälle mingid anonüümsed vandenõuteooriad. Kui palju selliseid oleme juba kuulnud.

Anonymous said...

Keegi pole kahjuks maha rahunenud.

Kõikide nende arutelude lõpuks on praegu maletajate enda valik kas omavahelise tülitsemise tulemusena lastakse põhja nii maailma karikas, maleolümpia kui ka Maleliit takkapõhja või suudetakse ennast kokku võtta ja olla üks pere.

Marek said...

Olleksegi ju üks pere ... ja korralikus peres toimub ikka päris korralikke tülisid :~D

Rene said...

Pigem on üllatav, et tavalislet igasugust saasta üles keerav Õhtulehes nt ei kajastatud seda (ka siis kui Postimehes oli juba kirjas) ehk suukorv pähe tõmmatud. Seega täielik märk selles, et Eestis ajalehtede omanikud dikteerivad lehe sisu, mitte ei lähtu lugejast.

Anonymous said...

Kutsuks kokku üldkoosoleku ja räägiks suud puhtaks?

Anonymous said...

EML ajaveeb võiks töötada natuke paremini. Seitse liiget juhatuses, postitage midagi!

Anonymous said...

ei tea kas EML-l juhatus selle aasta eelarve ja tegevuskava on kinnitanud. Või on kogu plaan aasta otsa vaadeldajas kordamööda anonüümsetena kommida???

Kaarel said...

"Kõikide nende arutelude lõpuks on praegu maletajate enda valik kas omavahelise tülitsemise tulemusena lastakse põhja nii maailma karikas, maleolümpia kui ka Maleliit"

Olde vist juba ütles, et MK on põhja lastud nii, et üks maas 2 veel

Anonymous said...

Mis eelarvet on võimalik kinnitada kui Kultuuriministeerium pole EML-i kirjale vastanud?!

Aga kuna keegi ei räägi ka midagi, siis vahepeal on võib-olla mingeid arenguid olnud?

Anonymous said...

Üldkoosolek toimub nii ruttu kui praktilistel põhjustel võimalik. Praegu pannakse nii kiiresti kui saab kokku aastaaruannet, et ka see üldkoosolekule esitada. Eelarve kohta juba eelkirjutaja mainis.

Nagu eelpool kirjutatud on juhatusel tegevuskava olemas ning sellel tegevuskaval on kolm võimalikku lahendusvarianti: peaaegu kõik saavad mida tahavad, osad saavad mida tahavad ning oma saavad need, kelle eesmärk ongi olnud kõigele vesi peale tõmmata, et kas siis ise võimule tulla või lihtsalt igavuse peletamiseks. Kui selgub milline variant realiseerub antakse sellest ka kohe teada. Ning kahjuks arvestades maleelu hetkeseisu ei saa tegevuskava avalikult välja käia, kuna ei saa kindel olla, et niiöelda omad ei hakka vastu töötama. Kunagi tulevikus oleme ehk paremas seisus ning saab asju ajada täiesti läbipaistvalt.

Kõige parema variandi õnnestumise tõenäosus pole enam suur, sest pidevalt põrkub juhatus selle vastu, et teil on seal organisatsioon kus on ainult juhtimisvead ja võimalikud kuritarvitused ning üldse ei saa te omavahel hakkama. Vastastele on kõik kaardid ise kätte mängitud.

Seetõttu rõhutaks veel kord, et olgem maletajad, kuid saagem kultuurseks. Male maine sõltub meist kõigist. Nii maletajate avalikust käitumisest ja nende tulemustest, treeneritest, juhatusest, lihtsalt harrastajatest. See on ühisprojekt. Muidu Paul Keres tõesti pöörab ennast varsti hauas ümber arvestades seda milline ta ise oli.

Neid kommentaare loeb siin päris palju inimesi ning nende hulgas on niiöelda olulisi vanasid tuuli ja võimalikke uusi tuuli. Mis mulje neil jääb? Kui meil on soov, et asjalikud inimesed ennast tulevikus malega siduda tahavad tuleb ennast nüüd kokku võtta.

Kellel on vajadus suud puhtaks rääkida saab seda teha lähiajal toimuval üldkoosolekul. Ning loodetavasti suudetakse ka seal võimalikult vähe negatiivsele keskenduda. Oleks aeg see lõputu peretüli lõpetada.

Unknown said...

Ei saa mina enam aru, millist teksti siin võtta juhatusega seotud inimeste arvamuse või anonüümse kraaklemisena. Kui keegi julgeb kindlalt kaitsta juhatuse seisukohti siis olge head ja pange vähemasti nimi alla. Muidu pean vähemasti mina neid avaldusi puhtaks mulaks ja vahuks. Üks meeldiv erand õnneks oli Hendriku poolt.
Gert

Anonymous said...

смотрите Postimees.ru http://rus.postimees.ee/?id=213787

Anonymous said...

Ikka keskendume negatiivsele ja jätkame samas vaimus nagu juba pikka aega on olnud? Praegu tuleb leppida selle infoga mis ja seda peaks olema väga palju rohkem kui on olnud varem. Keskenduks äkki positiivsele? Sama sõnum, et võtke ennast kokku ja andke asjadel arenenda.

Kaarel said...

et keskendume siis ainult mõnele noormängijale, kellest võib asja saada (Ottomar, Triin, Mai jne.)? ja, et parem olge tasa, et küll asjad laabuvad. mmm... ma arvan, et neil, kellel reaalne plaan on asjade paremaks muutmiseks, on päris raske oma suud koomal hoida sitas seisus. eriti kui neid teadmatuses hoida. kui asi toimuks avatult, oleks ka lihtsam usaldust võita. või vähemalt nii avatud, et opositsiooni kõvemad võitlejad (Kristjan, Gert jne.) teavad, mis toimuvad. isegi mind, kõrvalvaatajat ei rahusta selline jutt, et olge tasa, küll me kõik korda teeme.

oodatud nagu juba on. ning kui MK ei saada, siis ma ei näe ka põhjust, miks ei peaks tegevdirektorit/juhatuse esimeest välja vahetama, kui ta töös on olnud päris pirakaid apse.

Anonymous said...

Esiteks ei saa opositsiooni kõige kõvemateks tegijateks need kellel on kõige suurem suu, vaid enne peab olema näidatud soov ja võimekus suu liigutamise asemel ning ainult nõudmiste esitamise asemel midagi tõsist ja positiivset teha. Siis saab neid opositsionääre ka tõsiselt võtta ning nendega on koostöö võimalik.

Teiseks ei ole näha reaalset plaani asjade paremaks tegemiseks. Plaan tundub olevat, et vahetame juhatuse välja, teeme mõned kosmeetilised muudatused juhtimisstruktuurides ning õnn saabub meie õuele. See ei ole reaalne plaan. Kui midagi reaalset palutakse teha või näidata, siis saab plaan ruttu otsa.

Kolmandaks pole lubanud keegi asja korda ajada, vaid on öeldud, et juhatusel plaan on olemas ning on võimalikud erinevad tulemused. Mida rohkem maleüldsus negatiivsele keskendub, seda suurem on negatiivsete tulemuste tõenäosus.

Neljandaks ei saa kuidagi asi avatult toimuda kui omade hulgas on inimesed, kes käivad ajakirjandusele ja riigistruktuuridele peale kaebamas. Maleüldsusel on sinna veel areneda.

Ja lõppu sama sõnum. Kui muu ei aita, siis mõelgem Paul Kerese pärandile ja kuidas tema asju lahendaks.

Anonymous said...

Toredad mõtted. Aga ole täitsa ja pane nimi ka alla.

Anonymous said...

Kas selleks, et saaks isiku maatasa teha? Kui maleüldsus niikaugele areneb, et seda pole vaja karta, ilmub ka nimi alla.

Anonymous said...

Üldkoosolek ja valimised on tõepoolest tulemas, sest tulemas on ka treenerite täienduskoolitus ja eksamid. Nende eksamite abil saab ka hääletajatega manipuleerida - kui toetad meid, siis laseme eksamilt läbi, kui töötad vastu, siis kukutame läbi.

Aga see on ju juba vana varemkasutatud trikk.

Marek said...

Anonüüm 3:58 ... pane oma fantaasia kuskile raamatusse kirja, siis vähemalt on mingitki kasu sellest kaotatud ajast, mis postituse peale kulutasid. Keegi kurat ei saa sind eksamilt läbi kukutada, kui asjad selged on. Teised kõrvalt ju ometigi saavad läbi? Või astud sammu edasi ja väidad, et küsimusi (vastuseid) lekitatakse kuskil meelega? Mina tahaks küll näha, kaugele sa oma väidetes lähed.

Kaarel said...

ma isiklikult arvan, et need opositsionärid on valmis ka midagi tegema, kui neile võimalus antakse. seda ei saa oma võimekuse näitamiseks pidada, kui neil kästakse oma töö ära teha. koostöö on alati võimalik, aga kui ükspool kipub välistama seda, siis mitte.

teiseks. kas praegusel juhatusel/juhatuse esimehel on siis see plaan?? ei ole näind, ei ole kuulnud, ainult väidetakse, et oodake, küll läheb paremaks. vot enam ei kannata oodata. on hoopis hullemaks läinud.

kolmandaks. tore, et on olemas plaan, mis annab erinevaid tulemusi. mul on ka plaan. mul on neid isegi miljoneid. nad annavad hästi palju erinevaid tulemusi ja hästi palju eri aladel. usaldate mind?

neljandaks. ma ikka ei taha uskuda, et keegi käis riigistruktuurides kaebamas. seal ei ole midagi kaevatagi, kui korduvalt jäetakse ise aruandeid esitamata. ja kui ka keegi käis seal kaebamas, siis see on äärmiselt taunitav. mis puutub ajakirjandusse, siis see on nii öelda piitsa ja prääniku efekti piitsa pool. kui omakeskis surve avaldamine positiviiseid tulemusi ei anna, siis tuleb hakkata mujalt survet avaldama. äkki see aitab.

ja lõpetuseks. mul on äärmiselt kahju, et juhatus/juhatuse esimees ei suutnud opositsiooniga koostööd teha. istuti ju eelmine jaanuar maha ja lepiti kokku. kokkulepetele aga vilistati nii, et pole ime, miks opositsioon nüüd üritab võimu võtta.
mina eeldan, et Keres oleks lahendanud probleeme koostööga nii, et siin ma kardan, et kivi ei ole opositsiooni kapsaaias.

Anonymous said...

Tahaks ikka lugeda midagi EML ajaveebist. Ilus lehekülg valmis meisterdatud, kurb kui teine nõnda väheinformatiivne.

Anonymous said...

Nüüd on maleliidu kodulehe esilehel sponsorite nimekiri uuendatud!

Tõnn said...

Maletajad lihtsalt pole harjunud meeskonnas töötama kuna see on individuaalne spordiala. Individualist on harjunud ise nuppe liigutama ja seni ollakse oma käikude korrektsuses kindel kuni tuleb tulemus.. kas 0 või 1. Olen tähele pannud, et viigi peale mäng ei käi.. vähemalt siiani. Vb pole veel tase nii kõrge- tippturniiridel pole viik nii haruldane nähtus.

minu arvamus.

Kaarel said...

hästi öeldud, Tõnn!

Anonymous said...

Selleks, et male jaoks midagi teha, ei pea kuuluma juhatusse. Igaüks võib leida sponsorid või kirjutada avalduse riiklikele fondidele ning korraldada malevõistluse. Kui on siiras soov maleelu edendada. Ning seda ei saa kuidagi pidada juhatuse töö ärategemiseks. Võimalus on täiesti olemas ning võimaluse puudumise taha ei saa kuidagi pugeda.

Ja kahjuks jääb arusaamatuks, et milles peaks praegu seisnema see koostöö. Niinimetatud opositsioon esitab nõudmisi ja juhatus peab neid täitma? Ja opositsioon ise ei pea midagi panustama ega vastuta mitte millegi eest?

Juhatus on avatud koostööle inimestega, kes tahavad nõudmiste esitamise asemel midagi positiivset teha male jaoks.

Ning ainult faktiparandusena, et opositsioon üritas esmalt võimu võtta 2008. aasta detsembris ja alles siis toimus see kokkusaamine 2009. aasta alguses.

Anonymous said...

Ning ilmselt on kasulik õhk välja lasta ka selle opositsiooni ja juhatuse esindajate vahelise kokkusaamise teemast. Muidu selle ümber ei vaibu poleemika veel 10 aastat.

Kui nii hästi kõik teavad, siis äkki pannakse kirja milles konkreetselt seal kokku lepiti ja mis sellest on täitmata.

Anonymous said...

Lisaks keegi mainis, et Keres valiks koostöö. Sellega võib nõustuda.

Kuid ka suures poliitikas ei toimi asi nii, et kaks Riigikogu liiget või üldse inimesed tänavalt kukuvad kõvasti karjuma ja valitsusele nõudmisi esitama ning valitsus siis peab neid nõudmisi täitma.

Selleks, et juhatusel oleks mõtet midagi arutada peab opositsioon tõestama, et reaalne opositsioon üldse on olemas. Kui koguneksid 15 maleklubi esindajad kelle arvates Eesti malet ei juhita hästi, arutaksid omavahel asju, paneksid paberile konstruktiivsed ettepanekud ning volitaksid näiteks Kristjan Sanderi ja Gert Elmaste juhatusega läbirääkimisi pidama, siis kahtlemata juhatus võtaks neid tõsiselt ning oleks valmis koostööks.

See oleks ka kuidas ma usun Keres asja lahendaks kui ta oleks opositsioonis. Ta kõigepealt tõestaks, et ta esindab kedagi peale iseenda.

Anonymous said...

Keegi ei nõua enam ammu midagi. Aga tahaks, et mõnedki asjad oleks senisest palju avalikumad. Elementaarsed asjad nagu üldkoosolekute protokollid, juhatuse koosolekute protokollid, majandusaasta aruanded, lepingud ja ülekanded maleklubidega noorterahadele jms võiks ometi õigeaegselt ja ilma keerutamata teostada. Uskuge, siis läheb kõik palju paremini edasi.

Anonymous said...

Üldkoosolekute protokollid on Maleliidu lehel üleval.

Juhatuse protokolle kahjuks ei saa avalikustada, sest juhatusel on vastaseid nii Maleliidu sees kui ka väljaspool. Välisvastaste olemasolu tõttu oleks juhatuse koosolekute protokollide avalikustamine Maleliidule ilmselgelt kahjulik. See oleks sama tark kui nõuda maletajalt, et ta peab variante lugema kõvasti nii, et vastane ka kuuleks.

Ülekanded ei veni sellepärast, et keegi tahaks venitada või keerutada. Lihtne põhjus on, et rahaliste vahenditega on raskusi. Seda kuidas, miks ja millal riigi poolt eraldatav raha kokku kuivas on juba varem kirjutatud. Juhatus üritab seda probleemi lahendada ning mida vähem negatiivsust seda vähem on ka vastastel püssirohtu ning õnnestumise tõenäosus suurem.

Anonymous said...

Tasub veel lisada, et ülekanded ei veni ainult klubidele. Juhatus on selle koha pealt solidaarne ning juhatuse esimees kui ainus juhatuse palka saav liige pole ise kolm kuud palgaraha näinud ning on teinud oma tööd palgata.

Anonymous said...

Ning kui see maleüldsust kuidagi rahustab, siis Maleliit pole kindlasti huvitatud tülidest ei Maleliidu sees ega Maleliidu väliste osapooltega.

Ning kui juhatus õnnestub vähegi ühtsena hoida, siis selle Maleliidu jaoks raske olukorra lahendamisel poolel teel kindlasti ei peatuta ning esmalt üritatakse antud olukord lahendada positiivsete vahenditega ning kui need ei aita siis ka mittepositiivsete meetoditega. Igal juhul plaanitakse minna lõpuni. Eelpool mainitud põhjustel ei saa kõiki samme avalikustada, kuid osad on siin kommentaaridest juba läbi tilkunud ka.

Ning nagu juba eelnevalt on mainitud palju kordi on juhatusel vaja moraalset tuge, et vastased ei saaks pidevalt viidata tülidele Maleliidu sees.

Anonymous said...

Kirjutisest

http://rus.postimees.ee/?id=213787

jääb mulje, et pankrotieelne seisund on tekkinud sellest, et Olde on pidanud Diagonaalile ära maksma 100000 raha.

Sealsed kommentaarid kinnitavad aga järjekordselt, et Olde ikkagi manipuleerib pseudoklubide kui surnud hingede häältega ja seetõttu on siin lihtne ülbitseda - koguge 15 klubi toetus kokku, alles siis hakkame teiega rääkima...

Üldse on need anonüümsed ülbitsemised üllatavalt naiivsed - opositsioon, makske meie tekitatud võlad ära, siis võtame teid üldkoosolekul jutule, opositsioon korraldage oma raha eest turniire, mida meie korraldama peaksime, siis võtame teid jutule. Opositsioon, näidake, et teil on pikaajaline maleliidu juhtimiskogemus, siis lubame ka teil midagi tegema hakata.

Tõsi, need "anonüümsed" kirjutised muutuvad tasapisi ikka anuvamateks, sest kaabakatel endil on ka "perse majas" - rahad on otsas, uusi lolle, kes kaabakate tegevust edasi finantseeriks, pole aga eriti peale tulemas.
Kokku võttes - laev on põhjas. Need mehed aga, kes laevu karile roolivad, pole kunagi laevu põhjast ülesse tõstnud.

Anonymous said...

http://www.epl.ee/artikkel/442970

http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/sport/article.php?id=27683197&com=1

Kommentaarid nagu eelmine saavad tõenäoliselt tulla sellest kahest teemast ja mõlemad tahavad, et Eesti maleelul halvasti läheks ning on huvitatud konfliktide jätkumisest. Sellest ka vastasseis sellele, et maleelu üritatakse kultuursema asjaajamise suunas juhtida.

Maleüldsuse otsustada keda pooldada.

Anonymous said...

Selle teise teema ülesupitamine anonüümjuhatuse poolt näitab veel kord: "Olde vajab Golubenkot rohkem kui õhku. Golubenko abil on ta saanud omale kolli, millega hirmutada eesti maletajaid. Tegelikult vajab ka Golubenko Oldet, ta saab niiviisi tugevdada oma tagakiusatud teisitimõtleja märtrioreooli."

Anonymous said...

Kaua maleüldsus seda kultuursemat asjaajamist ootama peab? Minu arust on maleelu kultuursema asjaajamise suunas juhtimist härra Olde poolt üritatud juba aastaid...varsti võib vist öelda juba aastakümneid, aga kultuursemaks küll midagi läinud ei ole. Seega võib öelda, et üritus on selgelt nurjunud. Nn maleüldsus olnud ikka uskumatult kannatlik.

Millel peaks põhinema lootus või arvamus, et praegune juhatus suudab sellest keerulisest olukorrast välja tulla?

Anonymous said...

Oposistsioon on väitnud, et neil on olemas nii sponsorid kui tegevusplaan.

Kui aga vaadata Maleiidu Kalenderplaani, siis sealt ei leia ühtegi Viljandi võistlust. Sealhulgas on kadunud ka I.Raua mälestusturniir, mis on olnud aastakümneid üks suve tippüritusi. Juba eelmine aasta kukkus üritus täiesti läbi ja see aasta pole isegi planeeritud mitte. Kas see mitte ei näita et sponsoreid ei olegi?

Anonymous said...

Inimestel päris kummalised fantaasiad, et Maleliit vajab Golubenkot. Kuid igaühel õigus oma fantaasiatele.

Lootus võiks põhineda sellel, et mitte kellegil ei tohiks olla rohkem motivatsiooni praegusest olukorrast välja tulla kui praegusel juhatusel, sest praegune juhatus on kõige vähem huvitatud Maleliidu maksejõuetusest.

Ning sellel, et kuna on teada kelle vastuseisu tagajärjel ollakse praeguses olukorras, siis poolel teel kindlasti ei peatuta ning kui positiivsete vahenditega seda olukorda lahendada ei õnnestu tuleb pöörduda instantside nagu andmekaitse inspektsioon, õiguskantsler või kohtu poole. Seda juba näitab elu, kas sellestki piisab kuna vastane pole nõrk.

Maleliit pole huvitatud kellegagi tülitsemisest, kuid vabatahtlikult saba jalge vahel maksejõuetuks ka ei muututa.

Palju selgub juba väga lähiajal ning siis pannakse ka ametlik teadaanne Maleliidu ajaveebi ülesse.

Anonymous said...

kas Rapla kiirturniir 30.01 toimub? kui toimub, siis millisel aadressil ja mis kell?

Anonymous said...

Keegi anonüümjuhatuse liige samastab siin Oldet Maleliiduga:

"Maleliit vajab Golubenkot".
Eks ta ole, te teate ise omi asju paremini...

Anonymous said...

Veel üks müüt on Olde ja tema libaklubid. Putshikoosolekul hääletas päevakorra kinnitamise poolt 16 klubi. Tõenäoliselt nende näol pole tegemist Olde libaklubidega kuna Olde vaevalt enda vastu hääletas.. Seega ei saa soovitust 15 klubi kokku koguda pidada ülbitsemiseks.