Friday, January 29, 2010

Kerese mälestusturniir - teine päev

Malemajas jätkub Paul Kerese mälestusturniir. Täna mängiti kaks vooru - 2. ja 3. Veelkord ka live-partiide aadress - http://www.maleliit.ee/toma/; partiid saab alla laadida pgn-formaadis siit.

2. voor

Sulskis-Kanep ½
Leedu suurmeister kahis avangus etturi, kuid tundub, et erilisi lootusi see kahing valgele ei paku. Partiis oligi must üritavaks pooleks, kuid pärast 45. ...Oxh3 46. Vxd5 õnnestus valgel saada viigiline seis (46. ...Vxg2+ peale jätkub 47. Kh1! Le4 48. Ld4+ ilmse viigiga).


Külaots-Starostits 1-0
Partiis vangerdati eri pooltele, kuid Külaotsa tegevus kuningatiival arenes kiiresti kuningarünnakuks, erinevalt Starostitsi omast liputiival. Kaido mängis heas stiilis ja pärast 24. d5! tuli valge ratsu tugevale postile d4-l ning musta seis lagunes ruttu.

Šiškov-Volodin ½
Kui eile ei märganud Volodin suhteliselt lihtsat võitu Sepa vastu, siis täna tal vedas. Šiškov sai kaksikodad ja ülekaaluka seisu, kuid siis pakkus allolevas enametturiga võiduseisus müstilisel kombel viiki.
Sepp-Seeman 1-0
Seeman mõtles mustadega oma esimest käiku 11 minutit ja valis üllatuslikult süsteemi, kus ta ei fianketeerinudki oma kuningaoda. Sepp sai mugavama seisu ja ühel hetkel jättis Tarvo lõppmängus viguri ette.

Neiksans-Smirnov 1-0
Teravas mängus eksis Smirnov ajapuuduses 18. ...Ld5?-ga ja valgel tekkis vabaettur h6-l, mille tõttu Smirnov jäi vähemvankriga.

3. voor

Starostits-Sulskis ½
Esialgu mängis lätlane leedulase üle, kuid siis hakkas Starostits järg-järgult oma vastast välja laskma. Vahepeal tundus juba, et must võib hakata üritama.

Kanep-Neiksans ½
14-käiguline viik. Arvuti tahab partiis toimunud 14. Rg5 asemel käia 14. Rb6 ja anda mustale pärast 14. ... exf3 15. Vxd6 fxg2 16. Va1 (16. Kxg2 axb6 järel võidab must peavariandiga võrreldes etturi) axb6 17. Vdd1 kolm vigurit lipu vastu, hinnates seisu valgele paremaks u. 0,45. Kui aga paar käiku edasi minna, kaotab arvuti oma optimismi valge seisu suhtes. Partii lõppseis tundub valgele natuke parem.
Volodin-Külaots 0-1
Keskmängus käis Volodin kuidagi sihitult vankriga f3 ja g3 vahel ja Külaots sai paremuse. Asi läks konkreetseks pärast 39. Vc2? e3 kus mustal tekkis tugev ettur e3 ja veel palju ähvardusi.

Seeman-Šiškov 1-0
Skandinaavia kaitses valis Šiškov kahtlasevõitu kahivariandi (3. ...e6 3. ...c6 asemel) ja ka edaspidi ei olnud musta mäng kõige õnnestunum. Kõik lõppes enametturiga Seemanile võidetud sama värvi odade lõppmänguga.

Smirnov-Sepp 0-1
Ka siin vangerdati eri tiibadele. Esialgu said valged paremuse, kuid järjekordses ajapuuduses Smirnov eksis ja jäi lõpuks vähemviguriga. Smirnovil on seni kõikides mängudes olnud ajaga probleeme, Seemani vastu esimeses voorus ta koguni ületas aja.

Pärast kolme vooru juhivad 2,5 punktiga Külaots ja Sepp; järgnevad Sulskis ja Seeman 2 punktiga. Tabel.


1 comment:

Anonymous said...

Hea ülevaade, jätkake samas vaimus.