Wednesday, January 27, 2010

Maletreenerite täiendkoolitus

29.-31. jaanuarini korraldab Eesti Maleliit Hotell Portuses maletreenerite erialase täiendkoolituse, mis on eelduseks 5. veebruaril toimuvale kutsekvalifikatsiooni eksamile. Eksamit võib sooritada I, II, III, IV ja V tasemele. 2010. aastal aegub väga paljude treenerite litsents ning selle uuendamiseks tuleb läbida suuline vestlus. Treenerid, kes soovivad aga oma taset tõsta, peavad tegema kirjaliku eksami.

Koolituse ajakava:

29.jaanuar
14.00 - 15.30 Malereeglid (Marek Kolk)
15.30 – 15.45 kohvipaus
15.45 – 16.45 Malereeglid (Marek Kolk)
16.45 – 17.00 kohvipaus
17.00 – 19.15 Meeskonnatöö klubis. Grupitöö alused. Koostöö lapsevanematega. (Margit Brokko- Olde)

30.jaanuar
09.45 – 10.00 hommikukohv
10.00 - 11.30 Laste male. Mõtlemise arendamine läbi male (Jüri Schuster)
11.45 - 13.15 Maleajalugu (Ülar Lauk)
13.15 – 14.00 vaheaeg
14.00 - 14.45 Treeningtöö interneti vahendusel O.Ladva näitel (Ülar Lauk)
15.00 -16.30 Laste male. Mõtlemise arendamine läbi male (Jüri Schuster)
16.30 - 16.45 kohvipaus
16.45 -18.15 Male kultuuris ja malekultuur (Karmen Viikmaa)

31.jaanuar
09.30 – 09.45 hommikukohv
09.45 - 11.15 Male ja majandus (Andres Kuusk; Karmen Viikmaa)
11.15 – 11.30 kohvipaus
11.30 – 13.45 Talendiotsingu põhimõtted ja indikaatorid (Raul Rebane)

Koolitusel osalevad lektorid:

Margit Brokko-Olde – TLÜ sotsiaalteaduste magister (organisatsioonikäitumine); AS Eesti Post klienditeeninduskeskuse juhataja.
Marek Kolk – TÜ Matemaatika magister. Tartu Ülikooli teadur, EML kohtunikekogu esimees.
Andres Kuusk – TÜ majandusteaduste magister. Tartu Ülikooli teadur.
Ülar Lauk – III taseme maletreener, maleajaloo uurija; I, II ja III taseme maleõpiku üks koostajatest. Ottomar Ladva treener.
Raul Rebane – meediaekspert, Gerd Kanteri meeskonna juht.
Jüri Schuster – IV taseme maletreener; tehniliste teaduste magister; Uurimustöö „Male kui lapse arendamise vahend koolis” autor; Treenerite tasemekoolituse I, II ja III taseme maleõpiku üks koostajatest.
Karmen Viikmaa – TÜ semiootika ja kulturoloogia magister; TÜ Majandusteaduskonna doktorant.

Registreerisin ka täna end koolitusele ära ja jään huviga ootama. Kava järgi tundub, et teemad on väga huvitavad, eriti Male ajalugu, Treeningtöö interneti vahendusel ja Male kultuuris. Loenguid läbi viima on valitud Eesti maleeluga kursis olevad väga heade teadmistega inimesed. Härra Schusterit pole ma küll isiklikult kunagi näinud, kuid ma ei kahtle tema kompetentsuses. Minu arust on tänuväärne, et Maleliit sellise koolituse korraldab.

11 comments:

Anonymous said...

Küsiks selle täna alanud kümne osalejaga turniiri kohta. Mis need auhinnad seal on? Ei suutnud seda sealt erilehelt kuskilt välja lugeda, juhendit ei leidnud.

nikitheone said...

Kirjas on ainult, et auhinnafond on 2000 eurot. Lähen ise täna kohale, uurin välja uurida.

PS! Osalen ise ka koolitusel

Tarmo said...

Auhinnad on I koht 800; II koht 600; III koht 400 ja parim IM 200 eurot

Anonymous said...

Selle mälestusturniiri kohta saab erilehelt lugeda, et võistluste keskmine reiting on 2478. Kuidas selline number saadud on kui Eesti maletajatel pole reitingut? Kes seal peakohtunik on, et sellise näpuka on läbi lasknud?

Anonymous said...

Mul klassijuhataja ütles ikka: loll on loll olla. Või siis, et tark pole see kas palju räägib, vaid see kes lollusi ei räägi.

Gibraltari turniiril on Valgmäel ka reiting.

Ei ole see elu veel läbi.

Anonymous said...

Vastust reitinguküsimusele pole ikka antud.

Peep said...

Minu meelest FIDE reitingu puudumine ei mõju turniiril mängija mängutugevusele. Kui fakti emotsionaalne külg mängijat just ei mõjuta, tõelistest mängumeestest vast ikka jutt.

Edasi on korraldajate rida, kas ja keda nad kuidas hindavad. Keerulisem pool on pigem seotud FIDE reitinguarvestusega ja normitäitmistega. Kas neid mängijaid arvestatakse või mitte.

Mitte arvestamine tähendaks ka, et FIDE reitinguarvestus tervikuna pole enam objetiivne. Eeldus muidugi, et seni oli ...

Kui juba kirjutama sai hakatud, siis rahast ka. Ainuüksi iga Kerese pildiga rahatähe emiteerimise eest peaks Eesti Pank Maleliitu x summaga sponsoreerima. Aga noh, varsti on meil euro, nii et selle ettepanekuga jäin hiljaks.

Anonymous said...

http://rus.postimees.ee/?id=217944

Anonymous said...

Seesama uudis juba eesti keelses Postimehes avaldati http://sport.postimees.ee/?id=212140
Aga noh, probleemi olemus on ju endine, nii et sobib ikka ka pool kuud hiljem vene keelses väljaandes avaldada. Piinlik lugu.

Anonymous said...

Aitäh maletajatele, et olete viimasel ajal käitunud kultuurselt ning suutnud ilma konfliktideta olla. Nii selle kui teiste probleemidega tegeletakse ning tegevustest ja tulemustest, nii positiivsetest kui negatiivsetest, antakse kohe teada kui avalikustamine ei kahjusta Maleliidu huve.

Katsume jätkuvalt olla üks pere ning varugem veel kannatust.

Anonymous said...

2000 EUR on reitinguta mängijatele esikoha auhind nädala pärast algaval Aeroflot Open-l. Miks mitte õnne proovida, teist sellist juhust ei pruugi tulla!