Monday, January 18, 2010

Linkide uuendus

Vaadeldaja blogi vasakul küljel on kogu aeg asunud linkide kogu, mis viitavad malega seotud veebilehtedele. Kuna rohkem kui aasta aega on need seisnud puutumatuna, siis on nii mõnigi koduleht vahepeal maha võetud, kuid samas on tekkinud juurde uusi ja huvitavaid, mida saab linkide hulka lisada.

Alustame kõigepealt eemaldatud viidetest:

1) Chess Online Database – www.chesslive.de - selle peale vajutades näeb ainult ühte rida: "Service Unavailable".
2) Chesscube – www.chesscube.com - online mänguserver, mille asemel eelistatakse teisi keskkondi, näiteks ICC, Playchess, Chess Assistant, Vint.
3) Etienne Bacot sait - http://www.chess22.fr – Prantsusmaaa suurmeister Bacrot analüüsis oma kodulehel peamiselt enda partiisid, praegu ta seda enam ei tee ja leht on maha võetud.
4) Spordilehe malenurgad - http://www.maleliit.ee/modules.php?name=Content&pa=list_pages_categories&cid=2 – Alates eelmise aasta jaanuarist pole Spordilehes enam malenurka ilmunud, vanemate artiklite lugemiseks leiab viite ka Maleliidu kodulehelt.

Uusi ja huvipakkuvaid lehti on kindlasti rohkem, siin tooks ära mõned olulisemad:

1) Vint.ee – www.vint.ee – Paari aastaga on Vint kindlasti kujunenud Eesti üheks populaarsemaks mängude keskkonnaks, kus lisaks malele saab mängida kabet, gomokut, neli-ritta, reversit, sudokut ja mitut kaardimängu.
2) Chessvibes - www.chessvibes.com - Väga kvaliteetne leht, mis sisaldab värskeid maleuudiseid, videosid ja live-ülekandeid.
3) Chessdom – www.chessdom.com – Samuti leht uudistega, Chessdomis on tihti pandud artikli juurde turniiri põnevamate partiide kogumik, mida on hea jälgida. Saidil on kajastatud ka vähemtähtsad lahtised turniirid üle maailma.
4) Kevin Spraggetti blog - http://kevinspraggett.blogspot.com/ - Kanada GM Spraggett kirjutab malest ja postitab regulaarselt väga häid taktikaülesandeid. Tema blogi teevad huvitavaks naljakad lood ja pildid.
5) Alexandra Kosteniuki blog - http://www.chessblog.com/ - Naistele meeldib palju kirjutada, USA-s on väga populaarne Susan Polgari blog, Venemaal peab endanimelist kodulehte ka GM Natalia Pogonina. Linkide hulka on aga lisatud praeguse naiste maailmameistri Kosteniuki blog, kus ta rohkem keskendub naistemalele ja enda tegemistele.
6) Grigor Airapetjani blog - http://sahhgarde.borda.ru/ - Eestis tegeleb aktiivse blogimisega ka T. Petrosjani nimelise maleakadeemia tegevjuht Grigor Airapetjan. Sündmustest on kajastatud oma klubi turniirid ja oma laste tulemused, kuid näiteks kirjutas ta ka Turu-Kukk matšist. Blog on vene keeles.

Linke on alati veel, kuid praegu piirdume nendega. Kui keegi teab soovitada mõnda head lehekülge, siis oleme kindlasti tänulikud.

14 comments:

Anonymous said...

Aga Vremja maleblog? Surnud või elab veel?

Anonymous said...

Vremja on sihvkanurk.Kõik sellega seotud asjad tähendavad,et keegi on Vaadeldajasse sihvkasid sülitandud.

uku said...

vremaja viimane postitus on 22. sept, nii et paistab hingusele läinud olevat...

Stennu said...

vremja puhkab :D

Anonymous said...

rahus?

Anonymous said...

No mis me siis teeme selle Vremjaga? Viskame kah välja? Või on Vremjal Turu ees eriteened?

Turu said...

1) Kas Vremja jätkab?
2) Millal ilmub järgmine postitus?
3) Kas võtan lingi maha Vaadeldajast?

Ootame Tõnni kui Vremja tegevjuhi vastust nendele küsimustele. :D

Tõnn said...

Vremja juhatus kaalub laialiminekut, kahjuks:(

tõnn said...

põhjuseks on ajapuudus:(

Turu said...

Selge, jääme pressiteadet ootama Vremja blogis.

Anonymous said...

Nii lihtne ongi see juhatuse laialiminek. Aumeeste värk. Head blogi tegite.

Anonymous said...

uus ala - http://ohtuleht.ee/index.aspx?id=362973,varsti võib male variant ka tulla

http://321vremja.blogspot.com/ said...

neljapäev, 21, jaanuar 2010
Vremja läheb laiali!

Viimasel ajal pole pole postitusi olnud ja vremja liikmetel pole olnud aega või kui aus olla ka viitsimist enam uudiseid kajastada. Huvi on kadunud ja seega pole põhjust enam blogi pidada. Kuid male vastu pole kindlasti huvi kadunud!

Õnneks Vaadeldaja tegutseb täies jõus ja kooseisus ning on mida lugeda!

Wremjal on ajaviitsimispankrot ja sulgeb oma uksed! kurb..

Administraator Tõnn.
gg.

edit: hoian viimase postituse tõttu blogi veel mõned päevad üleval.
Postitaja Tõnn kell 11:55 0 kommentaarid

Anonymous said...

R.I.P. Vremja.