Friday, October 30, 2009

Kaido Külaotsa arvamus Euroopa võistkondlike meistrivõistluste kohta

Teatavasti ei osale Eesti koondis sellel aasta Euroopa võistkondlikel meistrivõistlustel. Turniiri peetakse 17ndat korda, toimub see Novi Sadis, Serbias. Ametlik kodulehe võib leida siit.

Mängitakse üheksa vooru, 8 vooru juba mängitud. Enne viimast vooru juhib turniiri Venemaa, temast koefitsendi alusel jääb maha Azerbadžaan (mõlemal 13 punkti 16'st). Kahe punktiga jäävad maha Ukraina, Armeenia, Holland, Hispaania, Iisrael.

Viimases vooru paarid:
Venemaa - Hispaania
Holland - Azerbadžaan
Iisrael - Ukraina
Šveits - Armeenia
Saksamaa - Rumeenia

Tähtmängijatest on kohal nt Topalov, Aronian, Radjabov, Morozevitš, Jakovenko, Svidler, Gashimov, Širov, Alekseev, Mamedyarov, Eljanov, Bacrot, Akopian jt.

Norrakas Hammer Jon Ludvig, kellest meil on ka varem juttu olnud (ja kellega ma olen jaganud ühel turniiril 1-2 kohta ;)) on saanud 6 punkt 8'st, ratingperfomance 2810! Põhjanaabril Tomi Nübackil on 5,5 punkti 8'st (sealhulgas võit Kortšnoi üle).

Naistel juhib samuti Venemaa, koefitsendiga edestades Gruusiat (mõlemal 14 16'st). Kolme punktiga jäävad maha Armeenia ja Ukraina, nendest omakorda punktiga Sloveenia, Ažerbadžaan, Tšehhi ja Rumeenia. Viimase vooru paarid:

Venemaa - Armeenia
Rumeenia - Gruusia
Tšehhi - Ukraina
Serbia - Iisrael


Saatsin pühapäeval kirja Kaido Külaotsale, et küsida tema arvamust Eesti koondise mitteosalemise kohta Euroopa võistkondlikel meistrivõistlustel.

Kaido Külaots:
Eesti maletajana olen väga kurb, et mul puudub võimalus osaleda sellisel võistkondlikul tippturniiril. Nukker on olukord ka noorte seisukohalt, kellel võivad olla males seatud sportlikud eesmärgid, kuid kes nüüd näevad, et jalad tasuks ikka alati maas hoida. Loodetavasti tulevik nii tume ei ole ja nendel on ikka mõtet malega tõsisemalt ka tegeleda, kes seda väga tahavad.
Selge on, et mitteosalemine oli otsustatud juba ammu-ammu ja mingi üllatusena see ei tulnud.
Maleliselt pole võistkonna sportliku valmisoleku hoidmiseks/tõstmiseks pärast Dresdeni Olümpiat toimunud midagi. Nagu üks meie tuntud suurmeister oma arvamuses kirjutas, ei ole sellist võistkonda mõtet ka kuskile saata. Ühel tiitlivõistlusel osalemine on ikka hoopis pikaajalisem ja tsüklilisem protsess. Sellist protsessi ei ole aga praegu üldse alanudki.
Hetkel saab iga maletaja panustada oma individuaalsetele kordaminekutele. Õnneks on mõned sellised viimasel ajal ka olnud. Loodame siis, et mõned raudmehed(naised) ikka saavutusmale juurde jäävad, traditsioonid on kõigele vaatamata visad kaduma.

Parimat,
Kaido Külaots.

Samuti saatsin kirja ka Hendrik Oldele, kellelt kahjuks pole tänaseni vastust tulnud.

Nüüd mujal toimuvatest turniiridest.

Itaalias toimuvad seenioride MM, kus Eestit esinedab Tatjana Fomina. Tatjana on varemgi sealt medaleid koju toonud. Ootame see aasta lisa! Soovitavalt kullakarva.
Live-mänge võib näha siit.
Tanjal on praegu 2 punkti 2'st ja ta kohtub 2 asetust omava Strutinskaya Galinaga. Tanjal endal on viies asetus. Esimese asetusega on Gapriandashvili (2349), ainukene suurmeister turniiril.

Meeste reitinguliider on Tšekšovski Vitali (2549), järgeb Suba Mihai (2501), Cebalo Miso, Pushkov Nikolai jt. Samuti osaleb turniiril meile tuntud Klovans.

Korsikal lõppenud turniiril saavutas Toomas Valgmäe 59 koha 184st, nelja punktiga seitsmest.
Turniiri võitis Sokolov Ivan, kuue punktiga seitsmest. Samuti said kuus punkti Malahniuk, Šiškin, Hamdoutši, Gulijev ja Gruenfeld.

Tallinnas toimuvad Eesti noorteklubide MV. Tõenäoliselt võidab turniiri Vabaettur-1. Vabaettur pani välja 3 meeskonda ja nad kõik on finaalis. Neljas meeskond finaalis on T. Truusi MKK. Turniir hetkel käib, tabelit võib näha siit.

90 comments:

Anonymous said...

Väga paljuski on kõige selle põhjuseks putshistide laimukampaania ja suurmeistrite kiri, et juhatus otsustas enam sentigi isiklikku raha tiitlivõistlustel osalemiseks mitte kulutada. Milleks maksta sõit kinni inimestele, kellelt pärast tulemas ainult kriitika.

Ning kuna riik Eesti võistkondade osalemiseks raha ei eralda, siis nii ongi jäänud osalemata.

Kui Vaadeldaja tahaks Eesti male jaoks midagi kasulikku teha, siis hoopis targem oleks küsida näiteks kultuuriministri arvamust, et miks asjad on nii.

Anonymous said...

Kultuuriministeeriumi seisukohad malele kujunevad suuresti malejuhtide käitumise põhjal. Kui aruanded esitamata või pärast rahaeraldusi kostub kriitikat stiilis miks nii vähe või muud seesugust, siis nõnda asju ajades polegi midagi head loota.




Copy-Paste siia lõppu ühe varasema postituse kommentaaridest. http://dokreg.kul.ee/public/090522_Maleliit_hasardi__leping_kiri.164726.doc



Eesti Maleliit 05.2009 nr 8.10/




Lugupeetud Hendrik Olde


Käesolevaga teatame, et Kultuuriministeerium ei pea põhjendatuks Eesti Maleliidu taotlust 23. mail 2008. a sõlmitud riigieelarvelise toetuse kasutamise lepinguga nr 8.14/419 (edaspidi leping) projektile „III-V taseme maletreenerite erialane täiendkoolitus“ eraldatud toetuse aruande esitamise tähtaja teistkordseks pikendamiseks.

Vastavalt lepingu punktidele 3.3 ja 4.3.3 palume Eesti Maleliidul eespool nimetatud projektile eraldatud toetus summas 15 000 krooni tagastada Rahandusministeeriumi arvelduskontole hiljemalt 10. juuniks 2009. a:

saaja: Rahandusministeerium
arvelduskonto: 10220027689012
viitenumber: 1200001950
selgitus: leping nr 8.14/419, 23.05.2008; HMN otsus nr 210, 15.05.2008







Siim Sukles
Kantsler





Tõnu Seil 628 2206

Kaarel said...

Noo ma usun, et see viimane kommentaar paneb nii mõnegi suukese kenasti lukku.
Ja esimese kommentaari peale ütleksin mina, et kritiseerida on siis küllaga nii, et isiklikult minu meelest on mõned suurmeistrid ennast liigagi tagasi hoidnud. ja kokkuvõttes kriitika ei ole ju keelatud Eesti Vabariigis või malemaailmas on.

minul siin ei ole lihtsalt muud oodata ja loota, et kunagi/lõpuks hakkavad asjad paremuse poole ka minema. Kas see juhtub praeguse tegevdirektori/juhatuse esimehe juhtimisel või mõne muu, näitab aeg. Vaatab kui kaua enamikul inimestel kannatust jagub, nii mõnelgi on see juba ammu mitmekordselt ületatud.

Ise pean tõdema, et mul Eestit Em-i nimekirjas mitte kohates oli häbi ja kahjutunne. Nii ju ei saa...

Aga jah, edu!

NB! Kas keegi oskab öelda, kas 17.detsembrist kuni 3.jaanuarini toimub Eestis veel mõni maleturniir peale Viljandi jõuluturniiri?
Aitäh!

Anonymous said...

korduvalt on räägitud juhatuse "oma raha" andmisest. kas selle "oma raha" all peetakse silmas Liiva ja Leito tööandjate poolset sponsorlust? kelle "oma raha" ja kui palju seda on olnud ja mille jaoks seda on eraldatud?

Anonymous said...

Lapsik on riigi poolt raha mitte eraldamise põhjuseks tuua esitamata aruandeid. Inimene kes nii arvab ei tea üldse mitte midagi. Kuna kõike ei saa avalikult kirja panna, siis olekski Vaadeldaja sobiv küsida kultuuriministri kommentaari.

Lisaks muule sponsorlusele on juhatus pannud oma raha alla sõidule eelmisele võistkondlikule EM-ile, mõttemängude festivalile Hiinasse ning sõidule eelmisele OM-ile. Ükski neist sõitudeks poleks ilma selleta toimunud. Samuti on kinni makstud suur osa MK korraldamise senistest kulutustest. Ning kindlasti pole siin olnud tegemist esitamata aruannetega, et kõikidel juhtudel nii on läinud. Arvestada raha hulka mis on kulutatud võiks 5 inimest palgata aruannete tegemiseks.

Ning kritiseerida loomulikult võib. Ainult tagajärgedega on soovitav enne arvestada.

Anonymous said...

Tore, et keegi vähemalt midagi selgitab, Tartu tippmaletajatel on nüüd pilt selge - kõik senised koondise osavõtmised tiitlivõistlustest on toimunud tänu juhatusele ning viimasel EM-il osalemise nurjasid putšistid, suurmeistrid, Kristjan Sander ja kultuuriminister ühiselt.

Anonymous said...

Tore, et keegi vähemalt midagi selgitab, Tartu tippmaletajatel on nüüd pilt selge - kõik senised koondise osavõtmised tiitlivõistlustest on toimunud tänu juhatusele ning viimasel EM-il osalemise nurjasid putšistid, suurmeistrid, Kristjan Sander ja kultuuriminister ühiselt.

Anonymous said...

Tartu tippmaletajale infoks, et pühapäeval kell 11 algab Ringtee 1 Tartu kiirmale MV :~) ja mis MV see on ilma tippudeta.

Anonymous said...

Said õigesti aru.

Ilmselt on riigipoolsed rahaeraldused jäänud ka tulemata "tänu" praegusele juhatusele. Miks see nii on ja kas selline raha eraldamise poliitika on kohane demokraatlikule riigile...See on juba teine teema millest ükski tulihingeliselt Eesti male edendamise eest võitleja millegipärast ei huvitu. Laeks tundub jäävat karjuda esitamata aruannetest.

Anonymous said...

Anonüümsed kõiketeadjad on nii vahvad :P

Kaarel said...

"Lapsik on riigi poolt raha mitte eraldamise põhjuseks tuua esitamata aruandeid. Inimene kes nii arvab ei tea üldse mitte midagi."

Oh issand.. mis sellise kommentaari peale öelda. Veel sellisel kellaajal. See ei ole lapsik, vaid, kallis anonüüm, minu meelest on see pagana mõistlik tegu. Mille krdi pärast peab keegi raha eraldama, kui ei saada täpset kinnitust, mida sellega tehti. Ja kui lõpuks saadakse see ametlik dokument, siis alles tüki aja pärast. Riigilt raha saamisel on vaja täita kõik tema poolt ettenähtud tingimused. Lepingus on ju kõik kirjas, kuidas seda eraldatakse ja mida teinepool tegema peab. Aga kui lihtsalt ei mängita nende reeglitega, mis kirja sai pandud, siis pole ka ime, miks ei taheta järgmine kord nii lihtsalt toetada. Kunagi ei tea ju, millal keegi suvatseb aruande teha ja selle ära saata. Mille pagana pärast, pean ma ootama selle paberi järgi ja pidevalt pärima aruande järgi. Neil on ju targematki teha. Kes maksab, tellib ka muusika.

Nii, et kullakallis anonüüm, tundub, et sina ei tea hoopis midagi.

Ja minu meelest on absurd uskuda, et ministeerium ei anna raha Kristjan Sandri või kellegi muu kriitika ja mahategemise pärast. Neil ei ole mitte mingit mõjuvõimu. Palju loogilisem põhjus on see, et üks osapool jätab järjepidevalt paberid esitamata. Mind isiklikult häiriks ka see, kui sellise asjaga tegelema peaksin. Ning tõenäoliselt teeks ise samamoodi (mis sest, et olen maletaja), et ei annaks raha (ükspuha, kes siis alaliitu juhiks), et äkki siis hakkab kuskil tuluke põlema ja edaspidi ka paberid kiiremini jooksma.

Ja mul ei ole mitte midagi mitte kellegi vastu. Ma lihtsalt vihkan seda, et Eesti males kõik logiseb. Ńing selle logisemise ajal mitte ei tegeleta probleemi(de)ga, vaid jagatakse väiteid, et kõik teised on süüdi. Varsti hakatakse jumalaid, Obamasid ja ilma ka veel takkapihta kiruma.
Absurd!

Head ööd!

Marek said...

Jumala pärast ... miks see Obama selle rahupreemia sai? :~)

Kaarel, aga sa räägi parem, kuidas kergejõustikus on? Kas mitte ühe suurvõistluse kohta polnud ka nt 400000 eest aruandeid esitamata? Kuidas seal stipendiumitega on ja kuhu sealt riigi rahad siis liiguvad v ei liigu (kergejõustiku pääsetee on see, et seal eksisteerib maailma tippe ja ka mõned suured ja tähtsad erasponsorid). Esitamata aruanded on kahtlemata kahetsusväärne juhtum, aga leili ei maksaks ka ühest juhtumist minna (eiriti kui tagamaid ei tea).

Kaarel said...

Marek, mul tõesti puudub siseinfo kergejõustikus toimuvast. Või noh... ma usun, et kui seal ka kõik appi karjuks, siis ma ka teaks.
Stipendiumid lõpetati ära, aga see-eest makstakse A-ja B-normi täitnutele toetust, mis on mitu tuhat krooni kuus. Maleliiduga seda võrrelda ei saa, sest kergejõustikus lihtsalt liigub rohkem raha. Sa võid loomulikult öelda, et näe, kergejõustiku liit on nii ja naa rikas võrreldes meiega, aga arvesta ka sellega, et nende mastaabid on suuremad. Koondised, kes tiitlivõisltustele sõidavad on mitu korda suuremad, ettevalmistuslaagrid, koondise peatreenerid, taustajõud laagrites ja võitlustel. Juba Kergejõustikuliidus endas on rohkem, palju rohkem, palgalisi töötajaid, kui Maleliidus. Nii, et ma usun, et see protsent, mille võrra EKJL rohkem toetust saab kui Maleliit on aus. Mis puutub sponsoritesse, siis see ei ole sponsorite süü, et nad maleliitu ei toeta. Ju on lobitöö (kui see üldse toimub) nõrgaks jäänud.

Ja selle aruande mitteesitamine ei ole ju esimene kord. seda on ju varemgi juhtunud ja tõenäoliselt juhtub ka edaspidi. Pigem oli EKJL-s see ainus kord.

Esitamata aruanded ei ole mitte ainult kahetusväärne juhtum, kahjuks, vaid hoopis, nagu näha, pidur meie rahavoogudele.

Ja Marek, ma ei läinud leili selle aruande esitamise pärast (tegelt ei läinud ma üldse leili). Lihtsalt mul on absurdne vaadata, et kui organisatsioon nimega maleliit ei suuda/taha/või/proovi neid aruandeid õigeks ajaks esitada ning siis ka tagajärjed ilmnevad, leidub inimesi, kes hakkavad kõike muud süüdistama, kui alaliidu enda vigu.
Naljakas oli ka kellegi palve - minge tehke Jänesega intervjuu, miks ta malele raha ei anna. Nagu Jänes üksi otsustaks raha andmise üle ja jälgib siis, kuidas seda kasutatakse. Selleks on tal nõunikud ja raha annab üldse ju kultuurkapital, mille nõukogu juht Jänes on. Sinna nõukogusse kuuluvad veel mitmed teised inimesed. Aga kui allkirja ja pitsati panija (või lihtsalt otsustajate) kõrvu satub jutt, et näe, see, kes meile aruande esitamisega korduvalt (! on ju korduvalt, või ma tõesti eksin ja see on esimene kord) hiljaks jääb (ja hr.Seili sõnade järgi ka pidevalt kritiseerib, et nii väike summa jne), tahab jälle raha, siis käiks minul kuskil lõpuks plõks ja otsustaks mitte anda.
Lõpuks viskab ju üle?!
Või Marek, Sa naudiksid seda aruannete järgi ootamist ja kõrgeametniku poolt väidetavat kriitikat ning jagaksid meelsasti raha edasi?
Võib-olla on asi inimtüüpides, aga mina ei jagaks...

PS! lõin siis nalja pärast lahti 2009.a Ipoolaasta spordistipendiumid ja lootsin mittekohata maletajat seal, et teie juttu tõestada, aga näe, läks vastupidi. Volodini nimi istus seal selliste suuruste nagu Emrichi, Inesini, Luhamaa ja Israel kõrval samal pulgal. Seal nimekirjas, sama summa peal, oli veelgi häid ja kuulsaid sportlasi. Nii, et väide et kult.min ei toeta malet tundub juba ainuüksi naljakas.

Marek said...

Einoh, malet ikka kuidagi toetatakse (ja sellega vist tuleb rahul olla), sest mingid võistlused ju toimuvad.

Anonymous said...

Alati on rahulolematust aga maletajate hulgas paistab see eriti välja. Alles oli probleem, kus võrkpallurid said viimsel hetkel rahad EM-iks kokku. Ka siis ilmus kriitilisi artikleid valitsuse ja teiste kohta, et ei saa osaleda tippvõistlusel.

Sama oli eelmisel aastal maleolümpiaga, kus ka ilma riigiabita lõpuks saadi rahad kokku. Aga ikkagi on teatud ringkonnad oma virisemist ja ulgumist jätkanud. Pole ime, et senistel toetajatel on mõõt täis, kui senist tööd ei hinnata.

Anonymous said...

Kaarel palun ära võta enam sõna. Või vähemalt saa natuke elukogemust enne juurde. Teed oma margi täis.

Anonymous said...

korduvalt on räägitud juhatuse "oma raha" andmisest. kas selle "oma raha" all peetakse silmas Liiva ja Leito tööandjate poolset sponsorlust? kelle "oma raha" ja kui palju seda on olnud ja mille jaoks seda on eraldatud?

Kaarel said...

noh anonüüm... mis siis siin minu tekstist nii marki täis pidi tegema.
see kõik esindas minu arvamust ja arutlust praegusest seisust.

Pigem oli täiesti mõttetu ja debiilne kommentaar sinu poolt. aga noh, eks iga üks kommenteerib vastavalt oma ajumahule. ju siis osadele ei ole seda piisavalt antud. aga mis teha, ma olen tolerantne inimene.

Anonymous said...

Enda nimel kirjutatud kommentaar on 100 korda rohkem väärt kui anonüümsete jauramine taevast, planeetidest ja kajakate kisast. Selle koha pealt respekt Kaarlile ja Marekile.

Meelis Kanep

Anonymous said...

Tippmaletaja Tartust sooviks poliitiliste vaidluste vahel tähelepanu juhtida asjaolule, et kuuldused Korsika turniiri lõppemisest pärast seitsmendat vooru osutusid liialdatuteks.

Anonymous said...

Kes tahab osaleda mõttetus poriloopimises oma nime all võib seda loomulikult teha. Kes ei sidunud ennast malega poriloopimises osalemiseks, kuid kahjuks peab selles osalema, eelistab teha seda anonüümselt. Kommentaari väärtuse peaks siiski määrama selle sisu, mitte kes selle kirjutanud on.

Et saaks nendele teemadele ometi mingi joone alla tõmmatud võivad Kristjan Sander, Gert Elmaste, Margus Sööt, Kaarel Nestor ja suurmeistrid ja kõik kes veel hingata kergendatult, sest 99% ei kandideeri enamik praegusest juhatusest järgmisel juhatuse valimisel.

Anonymous said...

Ning kui kedagi väga huvitab konkreetsem summa mida juhatus on välja käinud laenude ja otseste kulutuste näol erinevatel võistlustel osalemiseks, male arendamiseks ning MK korraldamiseks, siis see jääb kusagile miljoni krooni kanti.

Kaarel said...

miks sa anonüüm, kes poriloopimises ei osale (nagu ma osaleks), arvad, et ma peaksin kergendatult hingama. Mind siiralt ei huvita, kes seal juhatuses istub või ei istu. Ainuke asi, mis mind huvitab, on see, et Eesti male jalad alla saaks.

Alles siis hingan ma kergendatult.

Anonymous said...

miljon krooni on suur summa. kas selle miljoni sees on ka Carmen Kassi antud summad? ma loodan, et selle miljoni sees on ka Hiinas mõttemängudel käinud koondiste varumeeste sõidu- ja elamiskulud. kes siis juhatusest põhilised sponsorid on olnud? ja kas jutt käib ikkagi oma rahast või välja aetud sponsorrahast? ei tea ju kellele tänulik olla male edendamise eest, kui lihtsalt mingist "oma rahast" ja "miljonist" räägitakse.

Anonymous said...

Siis tee midagi kasulikku selleks, et male jalad alla saaks. Mine näiteks leia mõni sponsor, kes 10,000 krooni male arenguks annab. See kogemus peaks sulle natuke reaalset elu õpetama.

Anonymous said...

Kellegile pole vaja tänulik olla, sest seda pole tehtud tänu saamise eesmärgil ning see poleks kunagi avalikuks tulnud kui teatud kontingent poleks algatanud laimukampaaniat millele päris reageerimata ei saa ka jätta.

Anonymous said...

siis ei oska tõesti kellelegi tänulik olla, kui lihtsalt anonüümselt mingile "miljonile" vihjatakse. mulle isiklikult tundub, et see miljon on Carmen Kassilt jooksvateks kulutusteks laenatud raha, mis maleliidu maksejõuetuse tõttu tõsteti ühel hetkel realt "laenud" reale "juhatuse oma raha"

Anonymous said...

Loe eelmist kommentaari. Pole vaja tänulik olla.

Antud artikli teema on see, et Eesti ei osalenud EM-il. Selle põhjuseks on riiklike vahendite jagamise viis mis kuidagi ei tundu vastavat demokraatliku riigi põhimõtetele ning nendel kes panid oma raha alla varasematele sõitudele otsustasid seda enam mitte teha juba eelpool mainitud põhjustel.

Kaarel said...

Teen midagi kasulikku, õpin nimelt, väärt ülikoolis, et kunagi midagi kasulikku ära teha.
ja kurjavaimu küll. see pole minu asi ega töö otsida sponsoreid. selleks on meil, kas palgalised töötajad või juhatuse liikmed. mina lihtlabase maletajana ei saa midagi ära teha. eriti veel 3000km kauguselt. nii, et sina, anonüüm, kes sa istud seal eestis ja soovitad üliõpilasel midagi kasulikku teha võid sama hästi ka ise seda raha välja ajada.

kunagi hilisemas tulevikus, kui kool läbi, siis ma olen isegi vist nõus tulema ja seda raha välja ajama, kui mulle on see koht usaldatud ja kui midagi positiivsemaks muutnud ei ole. Aga vahepealse viieaasta jooksul ei TOHI eesti male ära surra.

ja NB! peaks mainima, et 10000kr välja ajamine ei ole küll eriline motivaator. Selle raha eest saaks vaevu mõne andeka noore kuhugi turniirile kogemusi koguma saata.

ja NB2! kui mingit geniaalset ideed ei ole välja pakkuda sponsorile, siis ega ta ei viitsi ka toetada (peaks mainima, et Ottomari toetuseks mõeldud simultaan oli väga hea idee, aga see ei tohi viimseks välgusähvatuseks jääda).

Anonymous said...

Kui oled ülikooli ära lõpetanud ja natuke elukogemust saanud siis möla asemel tule ja tee midagi ära.

Siis vaatame kas oled ise parem kui need keda kritiseerid.

Marek said...

Ühine ja õnnelik malepere ... :~)

Kaarel said...
This comment has been removed by the author.
Kaarel said...

Marek, kas sa tead, kes see nii närviline tüüp siin on? mul on küll omad arvamused, kellega ma siin vaidlen, aga noh. alati ei saa kindel ka olla.

Anonymous said...

elupõlise Tartu tippmaletajana Eesti male käekäigu pärast südant valutades tundub mulle (kui maksumaksjale, kui oma tänava ühele kõige kõvemale gambiidispetsialistile) viimaseid arenguid vaadates, et maleliit ei saa enam oma ülesannetega hakkama. traditsioonilised üritused on ära jäänud, võistkondi enam tiitlivõistlustele ei saadeta. suurmeistritega ollakse tülis, juhatuse liikmed ise on solvunud ja käega löönud. minu meelest sellest ei piisa, et malemajas ahi köeb ja mingist maleolümpiast jahutakse, mida on ebareaalne Eestis korraldada. minu meelest olukord enam eriti hullemaks minna ei saa.

Anonymous said...

Kulla Kaarel. Sa tuled ise teisi sõimama ilma et sind oleks provotseeritud ning siis pead kedagi närviliseks...Ohh...

Anonymous said...

Tartu tippmaletaja tabas asja õieti ära, et seis on kehv ning praegune juhatus on ennast ammendanud. Ise peale maksta selleks, et sõimata saada ei paku kellegile pinget.

Samas ei saa ainult praegune juhatus vastutada olukorra eest. Ei ole Eesti maletajatel ka tulemusi millele oleks kerge raha leida (ning kui tulemusi on olnud on tavaliselt vähemalt mingi raha leitud nagu näiteks Ottomar Ladva juhtum näitab), ei ole eeskujusid ka väljaspool malelauda, riigipoole finantseerimise alused on viisakalt öeldes kummalised.

Ehk uus juhatus saab paremini hakkama.

Kaarel said...

kulla anonüüm, keda ma siis siin sõimanud olen? vastupidi, ma olen just distantsi hoidnud, et mitte kedagi süüdistada.
ja provotsiooniks võib nimetada, seda elukogemuse otsimise ja möla lõpetamise juttu küll.

lugesin korra, läbi oma kommentaarid ja ainult ühes kasutasin sõnu, mis võis rünnata kedagi (aga kuna ta oli anonüüm ja anonüüme ei ole olemas, siis ei rünnanud ma kedagi). ja ka tegelikult see kommentaar, mille peale ma neid sõnu kasutasin, ei olnud tõepoolest mitte midagi väärt, vaid oli mõeldud minu ründamiseks.

Nii, et veel kord. palun näita mulle, millist isikut ma rünnanud olen! Aitäh!

Aga siis oma esimese postituse küsimuse juurde tagasi tulles, et kas keegi teab, kas 17.dets-3.jaan toimub Eestis mõni maleturniir peale Viljandi jõuluturniiri. Aitäh!
Ja Marek, sa jätsid mu ühele küsimusele seal alguses vastamata. Aga noh... las jääb.

Marek said...

Tartu tippmaletaja ... millest sa räägid? Fomina osaleb praegu MM-il, noored käisid Euro ja EM-i, lähevad MM-le. Eesti meistrivõistlused toimusid absoluutselt kõik, nii noorte kui vanade omad (kusjuures sellel aastal olid EMV-d päris heal tasemel, võib-olla väljaarvatud mängu sisu ise). Tominud on nii Tartu Suvi, toimub AVRO, toimunud on Hiiumaa, Saaremaa, Pärnu, Põlva, Haapsalu, traditsioonilised turniirid, viimasel Ida-Virumaa esivõistlustel oli mingi pea 100 osalejat ... et siis mis meil nii väga ära jäänud on? Isegi Raua turniir peeti formaalselt ära (aga see on teine teema). Sel aastal tahetakse nt Tallinna MV-tele anda uut jumet jne.

Kusjuures, Tartu tipp, ma ootan (isiklikult) sind homme kohale ...

Võistkonna võistlused on hoopis teine teema, esiteks on need kallid (kogu võistkonnaga kuskile minna) ja teiseks on vaja head sisekliimat ... see viimane on viimastel aastatel kõige suurem puudus olnud (ja selleks on väga erinevaid põhjusi, nii EML poolseid kui inimeste endi poolt).

Anonymous said...

Saan siin kommentaarides kirjutatust aru, et praegune juhatus on ennast ammendanud. Viimaseid Vaadeldajas ilmunud infolinke klikkides jääb mulje, et ka sisulise töö tegemisest osaliselt loobunud. Kas sellises olukorras poleks parem kohe tagasi astuda? Kahjustaks vähem male mainet.

Anonymous said...

Et sellest toredast arutelust midagi kasu ka oleks võiks Eesti maleüldsus juba hakata mõtlema sellele kes on need uued juhatuse liikmed kes suudavad paremini riiklikke vahendeid male juurde tuua, omavad paremaid sidemeid erasponsoritega, saavad aruanded õigeks ajaks esitatud, jne.

Et Eesti maleelu päris ära ei vajuks nagu Kaarel muretseb.

Marek said...

Kaarel mis küsimust sa mõtled? Kui seda, et kas ma jagaks raha, oodates aruandeid, siis kulla inimesed ... kui mina peaks malele raha jagama, siis jääksid paljud ilma. Nii et, lausa posiivne, et mina ei jaga ja ülima tõenäosusega ka ei hakka jagama.

Anonymous said...

Fomina ja Eesti noored käivad juba aastaid neil võistlustel oma rahakoti peal. Ehkki EML on saanud näiteks noorte MM ja EM võistlustel osalemiseks juba aastaid riiklikest fondidest nendele üritustele toetust...

Kaarel said...

seda mõtlesingi. aga noh... sa vastad sellele ikka omapärase huumoriga;).

aga jah... see üleskutse, et hakkame uusi juhatuse liikmeid otsima on veidi ennatlik. see, et mingi anonüüm ütles, et vana juhatus ei jätka, ei tähenda ju midagi. sama hästi võiks ju delfisse minna ja kommenteerida, et reformi ja irl-i valitsus lõpetab koostöö kuu aja pärast nii, et hakkake uut koalitsiooni looma. sama usaldusväärne allikas ju?

Anonymous said...

Nagu Marek välja tõi tööst täiesti loobutud pole ning igapäevased asjad on tehtud saadud, kuid eks vaikselt pakitakse asju kokku. Vähemalt isiklikku ega oma firmade raha enam küll keegi kulutama ei hakka mingite sõitude jaoks. Olulisematest teemadest on vaja veel MK korraldamisega seonduv lõpuni viia. Enne ei saa tagasi astuda.

Anonymous said...

Naelapea pihta Kaarel :-)
Anonüümsena on siin nii tore vahutada ju.

Kaarel said...
This comment has been removed by the author.
Kaarel said...

aa... et enne võetakse suur koorem kanda ja siis astutakse tagasi. korraldada mk-etapp, millel nagu sponsorite vähesuse ja riigi poolse toetuseta rahaline kate absoluutselt puudub ja jäta see järgmiste mureks, on ju täielik sigadus. ma ei usu elu sees, et meie juhatuse liikmed selleks võimelised on. vähemalt mitte kõik.

Anonymous said...

ma mõtlesin seda, et ära on jäänud nädalalõputurniiride sari, matš Soomega ja samuti EM-il ei osaletud. noortemale tõesti funkab, aga no kui Eesti MV ka juba ära hakkaksid jääma, siis võiks küll esitada palve kabeliiduga ühinemiseks.

olen isiklikust kutsest meelitatud, Marek, katsun kindlasti tulla, kui mure Eesti male tuleviku pärast öösel välja magada laseb

Anonymous said...

Ohh...Naer kuubis. Ei saa tagasi astuda enne kui selle ürituse korraldamisest on loobutud ning tehtud isiklikud kulutused korstnasse kirjutatud või see üritus on Maleliidu alt välja viidud, et selle ebaõnnestumine või õnnestumine ei puudutaks Maleliitu.

Kui on võetud vastutus ning millegagi alustatud tuleb see ka lõpuni viia.

Kaarel said...

aga vahelduseks rõõmsaid uudiseid. Tanja võitis 4.voorus! ja veel keda? ikka lätlannat!
Tubli!

Anonymous said...

Kuuevarbalised. Majanduskriis. Meteoriidiplahvatus. Ja nüüd veel males ka kaotus. Seep ja nöör.

Kaarel said...

:D:D
oot... ma olen rumal, milleks see seep?

Anonymous said...

Üldiselt on nii et Liidul ei saa paremini minna kui klubidel keda ta liidab. Näiteks kaks klubi kes peaksid eestis olema absoluuses tipus (Viljandi ja K.Külaotsa maleklubi) ei osalenud üldse eesti meistrivõistlustel. Kas ka selles on Maleliit süüdi?

Toon näite jalgpallist, kus on ka aastaid käinud vägikaika vedu Flora ja teiste vahel. Väidetavalt kanditakse kõik rahad Pohlaku poolt Florasse. Samal ajal tegi Levadia omale korraliku klubi, on võitnud viimastel aastatel eesti meistrivõistlused, on pannud käima ka korraliku noortetöö, ning ka eesti koondisse on viimasel ajal enamik uustulnukaid tulnud just Levadia süsteemist.

Malesse tagasitulles, siis Viljandis on pärast sealsete vanade fanaatikute lahkumist noortetöö üldse katkenud.
Eks klubi ülesehitamine nõuabki teatud fanatismi (süsteemi kiuste), kui seda ei ole, siis jääbki üle süüdistada kapitalismi ja nelja aastaega.

Anonymous said...

Ilmselt ei ole jalgpallis tavaks, et alaliit üritab klubide tööd igasugu kohtuhagidega halvata. Ehk oleks maleliidul aeg peeglisse vaadata? Kas tegelete tõesti male arendamisega??

Anonymous said...

Ilmselt on jalgpallis ka tavaks, et klubid ei ürita alaliidu tööd halvata. Ehk oleks aeg mõnedel klubidel peeglisse vaadata, et kas tegelatakse male arendamise või enda ego upitamisega?

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
nikitheone said...

Kustutasin eelneva postituse ära, sest minu arvates see solvas/mõnitas Kaarel Nestorit ebasobilikul viisil. Kaarel - sa võid minuga ühendust võtta ja näha seda postitust.

Üritame jääda viisakuse piiridesse.

Kaarel said...

kuule... ma arvan, et vahet pole. ma eeldan, et selles kommentaaris mingit erilist mõistust välja ei näidatud nii, et suht kama kaks.

aga kui sa oskad öelda, kes selle kirjutas, siis on juba teine tera;).

aga minu meelest oleks tore, et kui keegi tahab kedagi isiklikult rünnata, siis teeks ikka seda näost näkku. või mingi märkega, et teab ikka, kes see seda ütles (see ei käi ainult minu kohta. Ka siis võiks märke alla panna kui sõimatakse Oldet või Kristjanit või mõnd juhatuse liiget või keda iganes). muidu on ju mõttetu - anonüümsena sõnu pilduda.
ma võiks ka siin kõiki anonüümsena selleks ja samuseks tembeldada. või isegi oma nime alt. aga vot ei taha ja ei tee seda.
aga eks see ole kultuuri ja kultuurituse küsimus...
aga noh... tänapäeval pole lamedusel piire, kahjuks

Kaarel said...

aa... ma tahtsin veel tähelepanu juhtida, et Ottomar esines Rootsis hästi. Tubli kolmas koht, tugevate lätakate järgi. Tubli!

Kunagi on seal samas isegi mängimas käidud, korra isegi Nikiga koos.

Anonymous said...

Tartu tippmaletaja on kiirmales tõepoolest Tartu tippmaletaja :-) Võimas!

Anonymous said...

just, laste ja pensionäride arvestuses auväärne 4. koht! tänane saavutus jääb ereda leegina mu hinge soojendama. Marekile tänud suurepärase kohtunikutöö eest.

Anonymous said...

Tanja jätkab võidukalt, viiest voorust 4,5 punkti. Täna võitis Khoropova ilusas stiilis.

Kaarel said...

nägin jah!
Super!
Ma loodan, et jätkab samas vaimus.

Anonymous said...

Mida mu silmad peavad nägema :)
Tõnu Truus ka vaevaks võtnud siia anonüümsena kommenteerima tulla. Labasest sõnakäsitlusest on Sind kerge ära tunda.
Teadmiseks Sulle ja teistele, et juhatuse liikmete panuseid malesse on võimalik küsida maksuametist (selle kohta peab olema inf vorm täidetud) Eks kui aega saan siis küsin ja annan siin ka teada palju annetusi tehtud on.
Tõnule veelkord head tervist ja libedat sulge edaspidiseks - aga vaata et Sa kogemata nime alla ei pane :)

Kaarel said...

Kuule.. kui küsida tohib, siis kuidas Sa seda kindlaks tegid? :P
või pakkusid lampi?

Anonymous said...

Jätke nüüd Tõnu Truus küll rahule. Nii palju respekti võiks Eesti ühe teenekaima treeneri suhtes olla.

Kaua malega seotud olnud inimesena tuleb õud peale kui väiklaseks on kõik läinud...Äkki tasuks Vaadeldajas kommenteerimisvõimalus ära võtta enne kui maletajad oma maine täiesti täis teevad.

Anonymous said...

juhatuse liikmete panuse kohta küsisin siiski mina, J.I., vähetuntud tippmaletaja Tartust. mind hakkas lihtsalt huvitama, mis on need "omad rahad", millest siin kogu aeg anonüümselt kõneldakse. seda ma tean, et juhatuse liikmed Leito ja Liiva oma tööandjate kaudu malet kõvasti toetavad (-sid) ja et Carmen Kass on kõvasti (tagastamatut?) laenu andnud. tekkis lihtsalt küsimus, kas ja kes juhatuse liikmetest on lisanud eeltoodud summadele "miljon oma raha"? ja milliste projektide jaoks?

Anonymous said...

Mitte päris kõik detailne info pole Vaadeldaja kaudu avalikuks tarbimiseks mõeldud ja iga juhatuse liige võib soovi korral ise välja tuua kui palju on malet toetatud.

Ning need toetused polegi teab mis oluline asi ning polekski kunagi saanud avalikuks kui poleks laimukampaaniat alanud.

Lisaks kõiki neid emotsioone Maleliidu juhatusse kuulumise ümber vaadates jääb mulje, et osa inimesi kujutab ette, et juhatusse saades pääsetakse ligi hirmsatele rahadele mida saab siis hakata jagama oma soovil ja enda vajaduste järgi. Reaalsus, eriti majanduslanguse tingimustes, on see, et pigem tuleb ise peale maksta.

Sellepärast on ka uutelt juhatuse kandidaatidelt küsitud, et näidaku sidemeid sponsoritega või riikliku sektoriga ning praegune juhatus astub ise tagasi. Sest ainult rumal inimene hoiab kinni kohast millega on üksjagu tööd ning siis peab veel ise peale ka maksma.

Anonymous said...

Ning kui korra veel tulla tagasi artikli teema ehk EM-il mitteosalemise juurde, siis juhatusel olid reaalsed plaanid ning ka rahastamise allikad, et Aleksander Halifman oleks olnud koondise peatreener kuni järgmise olümpiani ning Eesti oleks nendel võistlustel ka osalenud.

Kuid eelmise aasta koosolekul toimunu ning suurmeistrite kiri viis nende plaanide kokkuvajumiseni nagu ka samadel põhjustel jäi ära nädalalõputurniiride sari. Sponsorlusega tegeletakse siiski oma maine parandamiseks või siis vähemalt mitte selle kahjustamiseks ning seetõttu pole sponsoritel huvi olla seotud konfliktipesaga ning pole ka huvi toetada inimesi kes selle peale hakkavad nõudma juhatuse tagasiastumist.

Kõige selle peale oleks soovitav mõelda enne kui hakkab järgmine negatiivne kampaania ilma, et endal oleks midagi reaalset asemele pakkuda.

Kaarel said...

aga kust sa tead, et neil ei olnud midagi reaalset asemele pakkuda? keegi ju ei tahtnud nende plaane kuulatagi.

kui ma nüüd eelmist detsembrit õigesti mäletan...

Anonymous said...

Kultuurselt võiks protsess nii tähtsa asja puhul nagu juhatuse väljavahetamine välja näha, et vähemalt nädal ette saadetakse koosolekul osalejatele täielik meeskonna koosseis kaasa arvatud president, realistlikud rahastamise allikad (sest kui raha pole on kõik ilusad ideed vaid sõnamulin) ja enda positiivne programm mis sisaldab natuke rohkem kui tegevjuhi koha moodustamist.

Kui olemasoleval juhatusel oleks sellisel juhul olnud kindlus, et uued tegijad saavad kindlasti paremini hakkama ei oleks oma kohast üldse kinni hoitud.

Või vähemalt oleks kõik osapooled saanud valmistada ette küsimusi ning oleks saanud toimuda intelligentne arutelu. Mitte emotsionaalne kaklus millest tuleneva segaduse käigus loodetakse juhatus maha võtta nii, et pole isegi täiesti selge kes asemele tulevad ning siis pärast vaatame, et mis edasi saab.

Pole midagi imestada, et klubide esindajad ei tahtnud negatiivset kampaaniat kuulata.

Kaarel said...

ma ei tea, kas oleks päris nädala pidanud ette teatama, aga vähemalt enne koosoleku algust oleksid klubijuhid pidanud teadma, keda nad maha hääletavad ja keda asemele võtavad. kas või päev enne, plaanid ja liikmed ette näidata.
ning võib-olla oleks pidanud päevakorrapunktid kuidagi teised olema...
aga kes teab..

Marek said...

See teema meil ju eelmisel aastal läbi nämmutatud.

Kaarel said...

tõenäoliselt

Unknown said...

Päris huvitav lugemine üle tüki aja :)
Mind ka huvitab selle anonüümse kommenteerija pidev viide juhatuse liikmete isiklikust (ei mõtle siinkohal juh liikmetega seotud firmasid ja juttu stiilis poleks mind olnud poleks raha tulnud jne) rahalisest panusest EML.
Ma ei usu, et sellist arvestatavat panust keegi senistest juhatuse liikmetest oleks teinud. Aga tean, et Hendrik ja co hakkab siin õigustama kuidas liidul läks jube hästi, et CK andis meile laenu ilma intressita jm taoline mula ...
Hoogsat anonüümitsemist maleässad :)

Unknown said...

Muide tahtsin küsida ka Antsu käest, kuidas Jõgeval lood ja kas võistlusi sealkandis ka toimumas?
Viljandis toimub 15. novembril EMSL Jõud noorte ja täiskasvanute mv-d. Lugege täpsemalt Jõudi kodulehelt

Anonymous said...

Mula on tulla teisi kritiseerima kui ise ei saa palju lihtsamate asjadega hakkama.

Anonymous said...

Kui keegi panustab endaga seotud firmade rahasid, siis võib sama hästi öelda et panustas oma isikikku raha.
Või teist pidi, kui ML-i juhatuse liige töötab kuskil firmas palgatöölisena ja suudab selle juhatust veenda malevõistluse toetamises, siis ka siin näeb ikkagi MLi juhatuse liimme isiklikku panust.

Ja nendel juhtudel on tegu ikkagi kordades suuremate summadega, kui seda oli viimase Raua turniiri korraldamisse tehtud panused kokku.

Parteid on kindlasti head asjad, aga üldjuhul mujale kui valimiskampaaniad sealt rahalisi vahendeid ei tilgu.

Anonymous said...

lõpuks ometi sai see "miljoni oma raha" küsimus selgeks, aitäh selgituste eest! igasuguse sponsorraha väljaajamine on väga tänuväärt tegevus ja kui need sponsorrahad tulevad juhatuse liikmega seotud firmalt, võib neid nimetada tõesti mingi nurga alt nimetada "oma rahaks". lihtsalt ma ei saa aru, miks selliseid vastuseid peab tangidega välja kiskuma, võiks ju kohe vastata a) "ei kommentaari" või b) "oma raha" all pean silmas juhatuse liikmetega seotud firmade sponsorraha. valmisolek maleliidu tegevusi kajastada ja küsimustele vastata on olemas, aga jutt on sageli kuidagi ümmargune, nagu häbenetaks midagi. minu meelest tuleks selgitada asju nii nagu need on, igasugune keerutamine ja salatsemine ei jäta head muljet ja lausa provotseerib provotseerivamal moel edasi uurima (sest loogiline - midagi peab ju olema põhjust varjata...). näiteks intervjuus hr Oldega kirjutas ta ülipikad ümmargused vastused, mida oli ilukirjanduslikult kena lugeda, aga jättis vastamata lihtsatele konkreetsetele küsimustele, nagu näiteks "Millised võõrkeeli oskate?" - vastus kõlas umbes nii, et keeli on hea osata ja alati võiks rohkem osata. kui keegi küsib aruannete kohta, siis vastatakse, et mine küsi maksuametist jne. ma ei saa sellisest suhtumisest aru, milleks salatseda, kui samas on näha, et maleliidu. kõrvaltvaatajana on just selline salatsemine ja läbipaistmatus mind maleliidu praeguse asjaajamise juures kõige enam häirinud. miks peab minema maksuametisse, kui siin foorumis on mingi anonüümne, ilmselgelt asjadega hästi kursis maleliidu ametnik, kes just nagu on valmis asju arutama ja vastuseid andma, aga nagu ei ole ka...? ma tean, et juhatuses on soliidsed, malega hästi kursis olevad ja ühiskondlikul tasandil häid sidemeid omavad inimesed ja ka hr Olde on vaatamata oma puudustele kogenud malefunktsionär. sellisel seltskonnal on üsna raske teha *ainult* valesid otsuseid. paljud probleemid oleksid olemata, kui asjadest räägitaks salatsemise asemel nii nagu need on. isegi vastus "meid on valitud, meie otsustasime nii ja kõik" on parem kui salatsemine ja keerutamine ja ümmarguse mulli puhumine. minu jaoks on igatahes maleliiduga seotud teemad piisavalt selged ja rohkem ma siin küsimusi ei esita ja hr Truusi vaimu välja ei kutsu (seda võib muidugi komplimendina võtta, et mu kirjaviis lugupeetud maletreeneri oma meenutab). loodan, et aastal 2015 on maleliidul uus tegevjuht ja vähemalt osaliselt uus juhatus uuesuunalise strateegiaga (mis on suunatud tugeva koondise moodustamisele, kuhu noortel on motivatsiooni tungida), sponsorraha voolab ojadena ja koondises on Külaotsa kõrval vähemalt 3 reitinguga 2500+ noorema põlvkonna esindajat (tõenäoliselt Volodin, Ladva, Lapidus).
tippmaletaja Tartust

Anonymous said...

Tippmaletajale tartust selgituseks, et 7:31 PM kommentaar ei olnud esitatud ühegi juhatuse liikme poolt, vaid esitas ühe anonüümuse poolset arusaamamist varem ilmunud kommentaarist.

Anonymous said...

Võib tõesti jääda mulje, et vastatakse ümber nurga. Paljuski on põhjus selleks see, et Eestis on maleelu motost Gens Una Sumus üksjagu kaugel.

a) Toetad kedagi rahaliselt hakatakse rääkima, et valet inimeset toetasid

b) Toetad kedagi rahaliselt hakatakse rääkima, et vähe toetasid

c) Toetad kedagi rahaliselt hakatakse rääkima, et teed seda enda õigustamiseks

d) Üritada korraldada rahvusvahelist võistlust öeldakse, et teed seda enda upitamiseks

e) Maksad kinni koondise osalemise võistlustel peab kuulama kriitikat, et miks ikka pole varumängijat ja treenerit

f) On varumängija ja treener, siis pole päevarahasid ja honorare

g) Vastad et oskad viite keelt, tuleb keegi ja ütleb et tark inimene oskab üheksat ja seega oled loll

h) Üritad koondisesse saada kõik tippmängijad, siis tehakse seda enda upitamiseks

i) Üritad pika perspektiiviga moodustada tugevat koondist palgates eksmaailmameistri treeneriks (kui mitmel riigil on eksmaailmameister treener?) siis tuleb suurmeistrite kiri ning katse juhatus välja vahetada

j) korraldad koondisele peaaegu tasuta sõidu stressivabale võistlusele Hiinasse ja lõpuks tuleb tänulik olla, et üldse keegi tulla tahtis ning veel peab ennast õigustama, et miks koondis just selline oli

k) Ning 6/7 juhatusest teeb seda mingit tasu saamata oma vabast ajast ning peaaegu ei suuda meenutada, et keegi oleks kunagi ka millegi eest tänulik olnud ning pigem jääb rahvavaenlase tunne ja peab kuulama et kõik on halvasti ja logiseb igalt poolt

Nendest näidetest peaks piisama et mõista miks on targem mitte midagi öelda ja teha. Sest ükskkõik mida teed või ütled, seda võidakse ära kasutada sinu enda vastu.

Anonymous said...

Kui kõik on nii paha, halb, masendav, siis pillid kotti ja punuma. Milles probleem? Tasuta töö 6/7 jaoks anyway. Las siis teised proovivad, kas saavad hakkama. Milleks end haletseda?

Anonymous said...

Nagu juba korduvalt ja korduvalt ja korduvalt öeldud oleks pillid ammu kotis kui kuskilt paistaksid paremad tegijad. Päris nii ka ikka ei saa, et las proovivad ja siis vaatame. Enne proovima asumist võiks ennast ikka proovida tõestada, et on põhjust proovima lasta.

Kuna hetkel ei paista selliseid proovijaid siis tuleb oma rist ära kanda ning periood milleks vastutus võetud ära kannatada.

Marek said...

Siin ongi dilemma, et ühelt poolt küsitakse, et miks te mehed siis astuma ei hakka. Teisalt oleks asjale käega löömine jällegi püssi põõsasse viskamine ja vastutustundetult probleemide lahendamine teiste kaela veeretamine. Seega jääb meil üle uskuda v mitte uskuda, et olemasolevad inimesed oma missiooni täidavad.

Anonymous said...

Eelpooltoodule tuleks lisada Eesti maleelu arengu huvides, et seni kuni parimate meeste reitingud ei alga numbritega 27 või vähemalt 26 ja naiste reitingud numbritega 25 või vähemalt 24 ning Eesti pole tiitlivõistlustel medalikonkurentsis või vähemalt esikümnes, ei huvita Eesti tiitlivõistlustel osalemine peale maletajate endite eriti kedagi ning oma hobid tuleb tavaliselt ise kinni maksta ja mitte nõudmisi esitada kui keegi teine õla alla paneb.

Marek said...

Nojah, aga sama kehtib veidi ka Maleliidu poolselt. Eks Maleliidul läheb vaja (eelkõige mängijatel, aga oma osa on ka Maleliidul), et Eesti võistkond oleks aeg-ajalt kuskil esindatud, aga mängijad ei pea ka ju suvaliste oludega mängima. Eks see kompromisside küsimus ole.

Anonymous said...

Reaalsus on paraku see, et vähemalt hetkel ei huvita ei Eesti riiki ega ka avalikkust see kas Eesti osaleb tiitlivõistlustel või mitte. Enne katset juhatus maha võtta see Maleliidu juhatust tõesti huvitas, sest mitmed juhatuse liikmed on malega isiklikult seotud ning seetõttu male areng Eestis emotsionaalselt oluline ning neil on olnud vahendeid, tahet ja sidemeid asi ära korraldada. Ning näiteks mängida eksmaailmameistri juhendamise all ööbides kallites hotellides kus kõik söök on tasuta ja ise ei pea sisuliselt midagi kulutama ning pidada seda suvalisteks oludeks...

Anonymous said...

A kui oleks üle 2600, siis oleks asi nats kompum vä?

Anonymous said...

Siis hakkaks juba midagi looma.

Kaarel said...

point on selles, et male ei huvita avalikust seepärast, et uudised selle kohta praktiliselt puuduvad. Ma ei tea, kas seda tehtakse, aga mu meelest peaks pidevalt genereerima uudiseid male kohta ja neid järjepidevalt ajalehtedele ja muudele allikatele saatma. äkki hakkataks siis neid avaldama ka ja vähemalt mingil määral tõmbab see tähelepanu. praegu ei tea keegi, mis seal malemaailmas toimub.