Sunday, October 11, 2009

Olav Sepp täitis suurmeistrinormi!

Olav esines suurepäraselt Euroopa klubide karikaturniiril Makedoonias. Soome klubi Etela-Vantaan Shakki 1. laual mängides võitis ta 3, viigistas 4 ning ei kaotanud ühtegi partiid ehk 5 punkti 7-st. Pärast 5. vooru oli Olavi esinemisreiting lausa 2729! Kahe kiirviigiga viimastes voorudes kindlustas ta normi täitmise. Minu teada on see Olavil teistkordne normi täitmine, jääb oodata ainult kolmandat.
Tundub, et Olavi töö vanaindia kaitse lihvimisel on ära tasunud ja hea tulemus tuli suuresti tänu selle avangu heale tundmisele. Võitluslik viik 1. voorus Iisraeli suurmeister Huzmaniga ja töövõit 4.voorus Ungari suurmeister Rucki üle jätsid väga hea mulje. 2500 reitingupügalast allpool olevaid vastaseid võitis Sepp möödaminnes. Eks male ringkondades on ammu räägitud, et Sepa maleline arusaamine on suuremeistri tasemel, paraku tundub puudu jäävat enesekindlusest ja ajast. Valgetega rf3-g3-og2-vangerdus asemel avang ära õppida! :D


Palju õnne!

3 comments:

Maleklubi Areng said...

Olav tubli! Minu teada on sellistel turniiridel üks norm kahe eest või ei ole? Nüüd tuleks vastav reiting veel saavutada. Edu!

Anonymous said...

Väga viis! Üks suurmeister veel juurde ja siis lähme tõsise löögirusikana maailma vallutama!
Eesti mees oskab malet mängida küll!

Marek said...

Ei ole kahe eest. Seda on tavaliselt olümpia norm, EM norm. Seal esinemisreitingu põhjal = 13 mänguga ja täidetud norm = 20 mänguga.