Sunday, May 2, 2010

Vaatleja on tagasi!

Teatan kahetsusega, et Ülar Lauk ei kuulu enam Vaadeldaja meeskonda. Positiivse poole pealt peab aga mainima, et Ülar Lauk hakkas jälle kirjutama oma populaarset "Vaatlejat" - http://vaatleja10.blogspot.com/

Väljavõtte Vaatleja lehelt:

Eelmisel aastal liitusin Vaadeldaja blogijate seltskonnaga, kuid elu näitas, et sellises kollektiivmajandis ei pruugi iga indiviid end hästi tunda. Iga kord, kui keegi mainis mind kui Vaadeldaja tiimi liiget, tundus see mulle kuidagi tobe. Olen kogu elu pidanud lugu ilusast eesti keelest, aga nüüd järsku ... "vaadeldaja". Kui siia lisada mõnede anonüümsete sõimajate ning staarblogija T. solvangud, siis küpseski viimastel nädalatel otsus uuesti alustada Vaatlejaga.

Soovime Ülarile ja Vaatlejale edu!

207 comments:

1 – 200 of 207   Newer›   Newest»
Ülar Lauk said...

Tänud reklaami eest.
Lisaks veel, et suhtlemine Niki, Tuuli jt-ga oli alati korrektne. Ilmselt astusin kellelegi siiski kõvasti varba peale, sest viimasel ajal hakkas keegi ärritunud anonüüm mul tungivalt soovitama tagasi Vaatlejasse kobimist.
Mis siis ikka - Vaatleja ongi tagasi, loodetavasti lausa uues kvaliteedis ning pakub peale lugemisrõõmu võimalust külastada ka mõningaid veebikauplusi (London Chess Shop, Amazon ja ilmselt ka e-Bay). Kuna müügilt saan ma teatud protsendi, siis suuremate ostude korral saan (loodetavasti... hetkel ei julge 100% lubada) pakkuda ka hinnasoodustust. Aga kõik see selgub mingi aja pärast.
Muidugi ei usu ma, et see mind rikkaks teeks, kuid iga asi tasub ju proovimist.
Kui kellelgi on mingeid analoogilisi kogemusi, siis võiks ju ka neid jagada.
Tänan tähelepanu eest!

sven said...

Suurepärane uudis! Eks Vaatleja tugev sisu olegi ju tähtsam kui Vaadeldaja lahe vorm. Jõudu!

Marek Kolk said...

Kui keegi kedagi solvas, siis Ülar Indrekut ja mitte vastupidi.

Anonymous said...

No neid maletajaid on vist üsna vähe, keda Ülar sõimanud või mingil määral mõnitanud poleks. Sellesmõttes ei tasuks ise nii tundlik olla...

sass. said...

Nõustun Marekiga :)

Tõnn said...

Olen ka Marekiga samal meelel:)

Kaarel said...

jep, Marek.

ja üleüldiselt: Turu öeldu peale ei saa solvuda, täpselt nagu ma ei ole Turut solvununa või pahasena näinud. selles inimeses ei ole ju raasugi pahatahtlikust...

Jürgen said...

vahet ei ole, kus Ülar kirjutab, peaasi et kirjutab! jõudu!

Tuuli said...

Soovin Ülarile taassündinud Vaatleja toimetamisel edu!

Usun, et Vaatleja ning Vaadeldaja täiendavad üksteist ja võidab sellest kindlasti lugeja.

Seoses Ülari lahkumisega kujundan Vaadeldajale ka lähiajal uue päise (hetkel ajutine). Kõik ideed selle koha pealt on oodatud.

Unknown said...

Ka mina olen Marekiga sama meelt.

Ülar Lauk said...

Ok, kui minupoolne korrektse eesti keele nõudmine oli solvav, siis otsin üles Indreku emakeele õpetaja... loodetavasti ei pea Indrek tema arvamust solvavaks. Mis koolis Sa käisid, Indrek?
Ja Marek, ma ei nõustu Sinuga kohe üldse mitte. Indreku naljad on väiklased ja halvustavad ning seetõttu üldse mitte naljakad. Heade naljade üle naeran ma kaasa, aga sellised naljad ja anonüümsed nõmetsemised solvasid mind küll. Turu oleks võinud anonüümsed solvangud kustutada, aga seda ta ei teinud.

Anonymous said...

Turu pani püsti omasuguste tiitliteta malesõprade tarvis ülesandenurga ja seda asus lahendama rahvusvaheline meister. Ei ole naljakas, kurb on.

Turu oleks pidanud ka need lahendused kustutama?!.

Anonymous said...

Edu Ülarile Vaatleja maleblogi taaskäivitamisel. Algus on muljetavaldav, loodaks edaspidigi kvaliteetlugemist leida. Viimases postituses toodud Serbia meistrivõistluste partii on super, aitäh selle esitamise eest.

Kaarel said...

kui mitte arvestada viimast "ärritunud Ülarit", siis ei ole ma veel ühtegi konkreetselt halvustavat kommentaari näinud. Äkki tooksid välja? Minu meelest olid need tögavad ning sõbraliku tögamist ei saa eriti halvustavaks pidada. või saab? minu meelest oli aga, Ülar, Sinu poolne vastukäik (esimene avalik) halvustav, kus kritiseerisid Turu huumorisoont ja ähvardasid Vaadeldajast lahkuda (mu mälu võib mind jälle petta).

Aga jah, kahju, kui kerged tögamised inimesi solvavad.

Aga kui vaadata nt. Oldet, keda on pidevalt kritiseeritud kui halba suhtlejat ja keda Turu ikka aeg-ajalt nöögib, siis vähemalt (isegi) tema on suutnud sellele sõbralikult vastata. Sõbralikult, mitte ründavalt ega ähvardavalt. Nii et ehk Turu ikka ei ole nii hull midagi...

Unknown said...

Samuti mõnitas Ülar Turu partiikommentaare, pärast mida Turu nendest üldse loobus. Minu meelest tegi Turu neid oma parema äranägemise ja teadmiste juures. Tundub kohatu, et IM hakkab oma malelist üleolekut harrastusmaletaja suhtes näitama, üritades teda konkreetselt paika panna ning sundides Turut partiianalüüsidest loobuma.

Ülar Lauk said...

Kaarel, Su mälu petabki Sind.
Martin, Turu partiikommentaaride kohta ütlesin vaid seda, et muretsegu endale mingi korralik programm (näiteks Chessbase) ja siis saab ta ka ennast malelistelt harida. Kahjuks olid tema isiklikud arvamused partiide käigu kohta äärmiselt madala tasemega ja usun, et ta sai ka ise aru, et sellisel tasemel pole mõtet mänge kommenteerida.
Ma poleks Eesti mv-si kommenteerima hakanudki, kui mulle poleks ütlema tuldud, et Turu ei saa ikka üldse asjale pihta.
Muide, varasematel aegadel (nii 10-20 aastat tagasi, kui ise algaja olin) on ka mulle palju asju soovitatud ning ma olen õpetuste üle (nende hulgas oli küllalt ka ebaviisakas vormis tehtuid) pigem tänulik olnud. Vähemalt oskasin ma nendest õppida.

nikitheone said...

sellised solvavad ja mõttetult mõnitavad kommentaarid võib endale jätta.

Naxer said...

Mis krdi solvavad...sittuge pihku. Te ei teagi, mis solvav on tundub. Kus nüüd tuli kõrgaadel järsku välja reas üksteise järel. Keegi duellile äkki ka varsti?
Mis aga puutub nt EMV vms kommenteerimisse siis oleksin hea meelega lugenud nii Turu kui Ülari kommentaare samade partiide kohta. Hardcore malehuvilised võinuksid siis soovi korral Turu omad vahele jätta ning tüübid, kellel elu24 või muu sarnane nt avaleheks võinuks skippida Ülari omad. Vaba maa. See, et Vaatleja naases on küll tore samas:)

nikitheone said...

selliste solvavate all ei mõelnud ma eelnevaid kommentaare, vaid kommentaari, mis ma ära kustutasin, kus soovitati teatud inimestel teatuid operatsioone läbi viia ja erinevatesse pimedatesse kohtadesse minna.

Marek Kolk said...

Ülar, seda kõike sai Indrekule öelda ka eraviisiliselt, eriti mis puudub kommentaaride malelist kvaliteeti. "Mind ajab Su nimede kirjutamine igatahes öökima." lause ei ole nagu päris see, mis häid suhteid hoiaks. Samuti "Arened, aga vales suunas". See kõik võib olla tõsi, aga inimese initsiatiivi lämmatimseks teinekord sellistest väikesestest asjadest piisab ja kas siis on nagu parem olla?

Teisalt, ei häirinud sind K.K. inglisekeelsed partiikommentaarid, mis minu meelest on eesti meediaruumis palju tõsisem eksimine (kuigi ilmselt professionaal ise elabki selles teises keeleruumis oma eiriala tõttu ja ei märka ise erinevust).

Mis puutub Vaatleja ja Vaadeldaja malelist poolt, siis vaieldamatult on Ülari partiikommentaarid väga kõrgel tasemel, samuti eestikeelesed nimekujud (mida on näha, et sellega vaeva nähakse ja sellele erilist rõhku pannakse) jne. Mina ei soovi, et selline suund Eestis ära kaoks, kahjuks on praegusel hektel ainult Ülar see, kes viitsib (ja ka suudab) asjaga sel moel tegeleda. Kui tema ei tee, siis ongi tükk tühja maad.

Ülar Lauk said...

Ohjummal, Marekil paistab olevat minu tsitaatide täielik kogu... mõtle selle peale, kuidas Lenin oponente sõimas ja siis ütle, et mina olen ka kogemata kedagi solvanud.

Marek Kolk said...

Ülar, see pole mitte kogu, vaid ma läksin ja otsisin su tsitaadi välja, et ei oleks huupi rääkimist. Leninist ma õnneks v kahjuks ei tea suurt midagi. Ma olen küll palju Vseviovi kuulanud ja nendes juttudes ei kõla mitte sõimamine vaid üks kuul ühele inimesele.

Nüüd mis puutub solvamisse, siis just nimelt, kui sina seda solvamiseks ei nimeta, siis teiste ütlemised sinu aadressil on kordi ja kordi lahjemad, nii et sinu jutud sinu solvamise kohta on enamgi kummalised.

Aga see pole päris see teema, mida ma rääkida tahan. Lihtsalt oli vaja lahti seletada. Ei ole nii, et ma väga tähti tahaks närida.

Ülar Lauk said...

Ah hea küll. Ütleme siis, et Turu on looduskaitse all ja tema kallal keegi ei nori.

Marek Kolk said...

Said õigesti aru küll :-)

Rene said...

Lihtsalt inimestel on erinev tundlikkus javalulävi. Selle kohta tuleb alati meelde üks anekas.

Pärast operatsiooni räägib arst õele: "Soovitan praegu teha patsiendile hõõrutud mune suhkruga".

Seda kuuleb juhuslikult ka patsient, kes kutsub õe enda juurde ja sosistab talle: "Ma ei tea küll, mis uus raviviis see on, aga mul on õrn nahk, palun hõõruge mul tuhksuhkruga."

Anonymous said...

Loe ja imesta kuidas rahvusvaheline meister ja respekteeritud treener käitub... Ja siis veel nimetatab Oldet konfliktseks inimeseks. Osta omale peegel parem.

Anonymous said...

Kes seda siin loeb mõistab ilmselt natuke paremini miks Maleliidul maletajatega probleeme on ja asi pole alati ühepoolne nagu seda näidata proovitakse.

Ülar Lauk said...

Jah, anonüüm. Sina oled eikeegi ja sinusugustega ei hakka keegi isegi vaidlema.

Meelis said...

Vastikud õelad anonüümid, jälle üritatakse mingit tüli leida ja õhutada. Ülar tahab omaette asju ajada, täiesti normaalne... Hakkabki rohkem kirjutama. Marek mina ei ole sinuga nõus. Lihtsalt kaks täiesti erinevat inimest põrkusid korra kokku.

Unknown said...

Erinevad inimesed võisid ju kokku põrgata, aga viisakaks võiks sellegipoolest jääda. Kuigi nagu ma aru saan, siis erimeelsused selle kohta käivadki, mida keegi viisakaks või sobilikuks peab. Jupiteri (oskab malet ja ka transkribeerimist(!)) ja härja (vaeseke ei oska kumbagi) viisakused on ilmselt erinevad. Ja loomulikult on neile teineteise suhtes erinevad asjad lubatud. See vist on see sõnum, onju.

Kristjan Sander said...

Minu arvates:

1) kui avaliku esinemise juures on kommenteerimise võimalus, siis on mõttetu ette heita selle kasutamist ja küsida, et miks arvamust erakirja teel ei saadetud;

2) Ülaril oli ilmselt sisuliselt õigus, kuigi ta oleks võinud ennast diplomaatilisemalt-leebemalt-viisakamalt väljendada;

3) kaua võib õiendada? Aeg-ajalt ikka tuleb elus ette, et läheb ütlemiseks, läheb siis läheb, mis seal ikka. Praegu mulle tundub, et anonüümide jaoks on kogu asi juba olulisem, kui asjaosaliste endi jaoks. Ma mõistan inimese solvumist, kellele tema arust on liiga tehtud, aga niisugune kolmandate isikute järeltänitamine on nõme. Lõpetage ära.

Anonymous said...

Kas esimene ja kolmas punkt vastuolus ei ole? On mõttetu "heita ette kommenteerimise võimaluse kasutamist", aga kui seda teevad "kolmandad isikud", siis on nõme? Ja mida puutub siia see, kellel on "sisuliselt õigus", kui probleem on just vormilistes (etiketi) küsimustes?

Anonymous said...

http://vaatleja10.blogspot.com/

Anonymous said...

Maleolümpia jaoks on saadud 55 000 ja räägitakse sõidu ärajäämisest??

Anonymous said...

Kas keegi kujutab ette 55 000 krooni eest nii olümpiaks ettevalmistust kui 10-e inimese transporti Khanti-Mansiiskisse?

Anonymous said...

Ühe kahest saaks. Aga kumb võtta?

Kaarel said...

teeks segavõistkonna mõlemate Eesti MV-te esikolmikust

Anonymous said...

Ennustan olümpialesõidu asemel Maleliidu peatset pankrotti.

Kaarel said...

njah... see oleks küll nukker.

ma eelistaks kultuuriministeeriumi suurpuhastust, aga vaevalt seda juhtub. kuniks praegune võimukoalitsioon püsib...

Kristjan Sander said...

Mina eelistaks Maleliidu remontimist. Erinevalt kultuuriministeeriumist on see meie teha.

Anonymous said...

Kuule demagoog, rahune maha juba ükskord

Marek Kolk said...

Lahendus on ju väga lihtne, EML juhatus läheb KM-i juhtima ja KM-i omad tulevad malet juhtima. Siis on kõik jälle korras, EML parandatud ja puha.

Ülar Lauk said...

Kui ma õieti aru saan, siis korraldab FIDE Moskvast, Prahast jne tšarterlennud Hantõ-Mansiiskisse. Seega on kogu kulu: rongipilet Moskvasse ja tagasi, vene viisa, lennujaamamaksud 60usd nägu. 11 inimest ei saa siis 55000 krooniga hakkama?
Kutse: http://www.fide.com/images/stories/news_2010/invitation_Chess_Olympiad_2010_Khanty_Mansyisk.pdf

Kaarel said...

ma üldse ei imesta, Kristjan, et Sa KM-i puutuda ei taha. mitte põrmugi.
Aga edu Teile remontimisel, kõigepealt saage klubide toetus taha, kes Teil seda remontida laseks, ja andke aga minna.

Peep said...

Keegi ei keela ehitada superklubi, mis sujuvalt Maleliidu üle võtaks.

Projektipõhist toetust saavad ju ka otse klubid. Kirjutage aga projekte, millele KM, Kulka ja teised lahkelt raha jagavad ning viige ellu. Maleliit senisel kujul sureb siis ise välja või võtate üle.

Kaarel said...

jep, Peep.
on räägitud ju, et meil olemas siin suured sponsorid, kes valmis toetama. palun, andku toetuseid nt Vabaetturile ja teistele opositsiooniklubidele. aitake oma noori nende rahadega headele turniiridele, hiljem normiga turniiridele kui nad vastava taseme saavutavad. tooge klubile paar tugevat välismängijat juurde, minge klubide EM-le jne.

Kristjan Sander said...

Maleliit sureb praeguse juhtimisega välja nagunii. Meie eesmärk on seda vältida.

KM-i tegevuse kohta ei ole mul midagi öelda seni, kuni ma olen saanud isiklikult tutvuda aruannetega, mis EML on väidetavalt esitanud. Ma ei hakka mitte kedagi kritiseerima EML juhatuse esimehe jutu põhjal, sest ma tean, et ta ei ole tõde austav isik. Ma esitasin juhatuse esimehele küsimuse, et kuidas ma saan nende aruannetega tutvuda. Siiani pole kahjuks vastust saanud.

Anonymous said...

Jätke maletajad meelde mis erakonna minister tegi Maleliidu ja Kerese mälestusega seda mida tegi ning hääletage järgmistel valimistel vastavalt.

Anonymous said...

Huvitav kas Sanderil on uueks maleliidu juhiks mõni kõrge isamaalane välja valitud? Või koguni on ta oma partei reetnud, ning oma kohta ootab mõni reformar? Kui das muidu sellest aru saada Isamaa ja Res Publica Liidu liige nii ustavalt toetab Reformi liikmeid Seili Suklest ja Jänest?!

Anonymous said...

Kilcheri pronkslamp on hakanud päris paranoilist juttu ajama :)

Anonymous said...

Kristjan, oled alatu! Sinu leierkastipläma ei võeta tõsiselt, isegi vist isegi KM-s. Susid vaikselt Ülarit. Tema kattevarjus soovid olla tegija. Mis pärast kasutad Ülarit oma poliitmängu etturina?

Kaarel said...

Kristjan... mõtle veidi peaga, kuidas saad Sa tutvuda KM-i esitatud aruannetega.

aga kui tahad, teen ma Sulle puust ja punasest ette (oma loogika põhjal, mitte ühelegi allikale toetudes).
Maleliidul on vaja aruanne teha: Ülesanne nr.1:Keegi liikmetest teeb selle ära nr.2: pannakse posti
nr.3: KM saab kätte nr.4: vaatab läbi nr.5: tõenäoliselt paneb arhiivi
kokkuvõte: aruanne pole enam maleliidu käes, kus krdi kohast peaks keegi maleliidust teadma, kuidas Sina (loe: ühe maleklubi esindaja) saad tutvuda aruandega, mis on KM-i käes. Küsi seda küsimust parem oma suurtelt sõpradelt seal KM-s.

Aga Kristjan, kas KM ei valeta või? lugesid Sa riigikogu stenogrammi? naine Laine Jänes rääkis 17miljonist, mille riik peab maksma, ja et Tallinna linn peab veel 2/3 (ma ei tea millest) maksma. Loeme, siis maleliidu taotlust. 30miljonit eelarve (oli tol hetkel) 1/3 riigi kanda (tegin ka väikse arvutuse peast ja isegi kontrollisin kalkulaatorile üle, vastuseks sain 10miljonit mitte 17. Hiljem eelarve vähenemisel 20miljonile oleks see olnud 6.6, mitte 17!) ja linna kanda 1/3 (mitte 2/3). Kas siis peaks uskuma KM-i, kui isegi nende minister avalikult valetab Eesti riigi kõige kõrgemale institutsioonile? Vabandust, ma ei suuda neid uskuda. On nende suust tulnud ka enne täpselt samasugust jama. Aga nagu näha, Sulle nad meeldivad, et las valetagu edasi. Jätka, Kristjan, jätka! Kõik klubid tulevad Sind toetama. Oleks vaid mul ka võimalus Sulle hääl anda...

Kristjan Sander said...
This comment has been removed by the author.
Kristjan Sander said...

Tere, Kaarel

Ma ei tahaks uskuda, et EML ei salvesta endale kultuuriministeeriumisse saadetud dokumente. Juhatuse esimees ju tsiteerib mõnuga mitme aasta tagust kirjavahetust ja esitatud taotlusi. Aga kui EML tõesti ei hoia alles esitatud aruandeid, siis pole ju midagi lihtsamat kui niimoodi mulle vastatagi? Eks ma pea sel juhul KM-i pöörduma. Ma lihtsalt üritan esimeses järjekorras EML-iga suhelda, nagu ikka.

Kust Jänes 17M võttis, pole mul aimugi. Igal Eesti Vabariigi kodanikul on õigus KM-i pöörduda ja seda küsida - samamoodi, nagu igal liikmesklubil on õigus esitada küsimusi EML juhtimise kohta. Aga kui Jänes ka RK-s pada ajas, ei saa sellest automaatselt järeldada, et kõik KM-i ametnikud kogu aeg pada ajavad. Vastasel juhul peaks seda kõigi EV ametnike kohta arvama - näita mulle ministrit, kes poleks kordagi RK-s pada ajanud :)

KM ei meeldi mulle kuidagi eriliselt. See, et EML on just nende poolt eraldatud sihtotstarbelist toetust valesti kasutanud, on aga paraku fakt. Et ma seda äärmiselt taunimisväärseks pean, ei tähenda veel, et KM mulle kuidagi eriliselt meeldiks. See, et EML juhatus ei ole nendega suheldes oma eesmärke saavutanud, on ka fakt. Et ma seda väga kahetsusväärseks pean, ei tähenda, et KM mulle kuidagi eriliselt meeldiks. See, et EML ei ole KM-ile esitanud 2005. aastast hilisemat arengukava, on ka fakt. Et ma seda juhatuse esimehe tegemata tööks pean, ei tähenda, et KM mulle kuidagi eriliselt meeldiks.

Kaarel said...

Kas praeguse info põhjal, mida juhatuse kodulehel leidub, ei ole Sulle siis mingilgi määral tõestatud või põhjendatud, miks noorte spordiraha mujal kasutati? Nagu ma asjast olen aru saanud, KM teadis, mis toimub, ning jagas katteta lubadusi need summad hiljem tagastada.

Mis puutub pada ajamisse... minu jaoks on pada ajamine faktidega mängimine ja nende vääriti tõlgendamine ja osade asjade välja jätmine jms. mis toimus konkreetselt riigikogus, on minu jaoks aga valetamine. kas Sinu jaoks ei ole see valetamine? või mis Sinu jaoks on valetamise ja pada ajamise vahe? Minu jaoks on igatahes ääretult kurb vaadata, et sellega tegeleb lausa minister. mingisugusest tühisest ametnikust oleks mul savi. toda saab lahti lasta. ministri tagandamine on veidi keerulisem tegevus.

Arengukava. nagu ma aru sain, siis KM-ile esitati tegevusplaan. KM-st vist mitte keegi ei protesteerinud, et see ei ole arengukava (vähemalt seda infot ei ole kuskil välja antud). Nii, et mis on Sinu asi selle kallal nokkida? Oled vahepeal KM-i tööle läinud arengukavade läbitöötamise postile?

mis puutub Su erilistesse suhetesse, siis ma tõesti ei tea kui erilised Sul need KM-iga on. Mina lihtsalt enam kokkuvõttes ei saa enam aru, kust KM lõppeb ja opositsioon algab ja vastupidi.

Kaarel said...

Kristjan, kuule. Näe, ma leidsin Su küsimusele vastuse: Küsid kangesti aga ise vastuseid ei loe

Vastus: Hendrik Olde said...
Kas oleks võimalik täpsustada, et millisest aruandlusest on konkreetselt jutt? Seda, kuidas tutvuda Kultuuriministeeriumile esitatud aruannetega, peab ikka Kultuuriministeeriumi esindaja käest küsima.
Parimat, H.Olde

May 1, 2010 11:08 PM

Anonymous said...

Kas keegi on näinud 2011 MK-turniiri kohta paberit, kus eelarve detailid lahti kirjutatud? Kus seda näha saab? Mitte ei mainita ainult mingit ähmast 30 või 20 miljonit, vaid esitatud on eraldi kulud ja tulud.
Praegu tallate siin niisama tühja tuult, võib-olla oli ministril RK-s õigus (sest ta on selliste numbritega paberit näinud), võib-olla mitte (sest temagi pole mingeid detailidega pabereid näinud). Selline dokument võiks olla avalik info.
Vaadake näiteks norralaste 2013 MK-turniiri ja 2014 olümpia taotlust http://www.tromso2014.no/OfficialBid_30April2010.pdf Muljetavaldav, eksole?

Kaarel said...

taotluses on ju kirjas, et 1/3. 17miljonit ei ole 1/3 ei 30M-st ega ka 20M-st.

Mis puutub Tromsosse, siis nad on ju riigiga juba läbi rääkinud nii, et tänu sellele on ka summa paigas. aga jah, Norra on alati minu jaoks meeldiv riik olnud ja nagu näha, soovivad nemad ka sporti toetada:
"The Olympiad will be financed through a combination of governmental support,
regional funds and marketing income from sponsors, partnerships and other sales
income. The grant from the Norwegian Government of NOK 70 million/ € 8.8 million
covering 73%"
73% on ju päris kena protsent. Eesti riigilt küsiti ju 33%...
nukker

Anonymous said...

Minister Jänes RIIGIKOGUS:

Nimelt, 2016. aastal korraldatav maleolümpia nõuaks Eesti riigi osalust suurusjärgus 50 miljonit krooni – kogu eelarve oleks 3,2 miljonit eurot.

Maleliidu taotlus valitsusele 2007.aastal: http://www.maleliit.ee/maleliit/dokumendid/2010/taotlus2.pdf

Seal konkreetselt kirjas, et eelarve umbes 50 miljonit krooni ning riigilt palutakse kolmandikku.

MIS TOIMUB?

Kaarel said...

ma avastasin, et ma tegin ühe ebatäpsuse oma ülal olevas kommentaaris. Jänes väidab, et olümpia korraldamisel oleks Tallinna linnal vaja osaleda 2/3-ga summast, mitte MK-l (aga taotlust vaadates on ka see vale - taotluses 1/3). MK puhul ta ikka ju otsestest summadest ei räägi.
Aga jätkuvalt, 17miljonilt Eesti riigile maksma minev MK on ju puhas vale?!

Anonymous said...

Äkki on nende numbrite osas lihtsalt nii suur segadus - kord räägitakse 30 miljonist, siis 20 miljonist, ehk mingitest vahepealsetestki summadest - ja isegi minister ei ole pihta saanud summade suurusele. Ilmselt aitaks asju selgitada sarnane põhjalik ülevaade tulude ja kuludega nagu Tromso puhul tehtud on. Tegelikult võinuks selline dokument kohe taotlemise algusest peale valmis tehtud olla.

Kaarel said...

nagu ma aru sain, tegin minister oma ettekande 2007.aasta taotlus põhjal. seal on 30miljonit eelarve ja 1/3 riigilt. 17miljonist ei olnud haisugi, see vist summa täiesti lambist võetud. ministril oli sellele numbrile pihta saamiseks vist üle kuu aja aega (ma ei mäleta enam, millal riigikogus see järelpärimine tehti, märtsi lõpul vist). minu meelest ei saa sellist dokumenti ette valmis teha.

Tromsö dokument.
Kõigepealt oleks ikka vaja teada, paljuga riik suudab toetada, siis palju linn ning kui avastad, et liiga suur summa on puudu ja ei linn ega riik ei suuda juurde anda, siis ei ole mõtet ka sponsoreid otsima hakata, vaid asi katki jätta. Sa ju ei tea reaalselt, kui suure summa sa suudad sponsoritelt kokku koguda nii, et mingi täpse plaani kokku panek (à la me soovime riigilt kindlalt 33%, ehk 6,6miljonit krooni) tähendaks seda, et sul on reaalselt suhteliselt kindlalt teada palju sa mujalt saad. 1/3 on aga piisavalt umbmäärane, et see jääks ju riigi otsustada, kas 5,5 või 8miljoni vms.

Kristjan Sander said...

Tere, Kaarel

Noortespordi toetuse on sihtotstarbeline toetus. Sihtotstarbelise toetuse kasutamine ükskõik milleks muuks kui sihtotstarbeliselt on õigusvastane. Punkt. Mina ei ole kuskilt aru saanud, et KM lubas EML-il kasutada NS toetust ebasihtotstarbeliselt.

Ma siis parandan oma eelmise postituse sõnastust: ka siis, kui peaks selguma, et Jänes valetas, ei tähenda see, et kõik KM ametnikud koguaeg valetavad. Nõus?

See 2-leheküljeline tegevusplaan ei ole arengukava ei vormiliselt ega sisuliselt. Selle üle ei ole mõtet rohkem arutada. Ma muide ei arva, et riik peab koguaeg õiendama ja meelde tuletama, mis dokumendid kellelgi tegemata on. See on ikka kõige rohkem nende asi, kes riigilt toetusi taotlevad. Minu asi on see nii palju, et arengukava esitamata jätmine EML poolt andis KM-ile seadusliku võimaluse EML-i tegevustoetust vähendada.

Juba 4. mail täpsustasin, et ootan võimalust tutvuda EML poolt esitatud noortespordi ja tegevustoetuste kasutamise aruannetega viimasel 3 aastal (2007, 2008 ja 2009). Palun loe tähelepanelikumalt.

Teeme ära! said...

Võtaks siis MK arvutused kokku.
2007 taotles EML MK korraldamist eelrvega 30 milj., millest riik pidi andma 33%, Tallinn 33% ja erasponsorid 33% ehk siis igaüks ca 10 milj.
Nagu eelnevatest kommentaaridest on näha on eelarve vähenenud 20 milj. peale.
Seega saaks ju MK ära pidada ka Tallinna linna ja erasponsorite rahadega!

Kristjan Sander said...

Huvitav küsimus tõesti, miks H. Olde vaikib Tallinna linnaga peetud läbirääkimistest?

Kaarel said...

ma ei tea, kes see seda juttu juba mitmendat korda siia postitab, aga ma siiralt kahtlen tema intelktuaalses võimekuses...

pigem teeme arvutuse, et 20M eelarve puhul, peaks riik leidma 6,6miljonit, millest küllaltki suur osa auhinnafondist tulevate maksude näol nigunii tagasi riigi kassasse laekub. + veel igasugused muud maksud ja tulud, mis tuleksid võistlejate, ajakirjanike ja treenerite kohalviibimisest siin tallinnas + veel reklaam eestile (keegi teab nt palju see welcome to estonia sildike maksma läks). Külma kõhuga pakkudes kokkuvõttes vaevalt riik sellest kahjumisse jääks.

Hendrik Olde said...

Esiteks - jätame nüüd selle MK`2011 ja MO`2016 rahule. Ju on ikka ka nende asjade kohta olemas mingid "varjatud" algallikad, kuid see ei ole enam laiale üldsusele oluline.
Mõnes asjas on paraku põhimõte:" Kui valetad, siis valeta kõiges ja tee seda suurelt". Mina oma senistes väljaütlemistes olen ikka tuginenud olemasolevatele kirjalikele algallikatele, sest mina vastutan oma väljaütlemiste eest.

Teiseks - K.Sander, minu eesmärk ei ole kindlasti midagi Sulle tõestada ning ega ma esitatud küsimustele vastates ei eeldagi, et Sina neist aru saad. Pigem on need vastused avaldatud ikka selleks, et inimestel oleks võimalik tutvuda ka EML-i seisukohtadega. Siiani oled Sina ning veel mõni anonüümne küsimuste esitaja süüdistanud mind ja EML-i kõiges.
See on Sinu ja Sinu meeskonna tõde ja las see olla teie tõde, kuid mida te sellega peale hakkate...

Vahelduseks nautige ka kena kevadet!

Kaarel said...

ma ei ütle, et nad kogu aeg valetavad. aga minu jaoks on nad teinud juba piisavalt ebatäpsusi, et neid umbusaldada. Sina tundud nende "pada ajamist".

Nii, Sinu jaoks ei olnud see arengukava. Maleliidu juhatuse jaoks tõenäoliselt oli. Kas Sa palun saad mulle tõestada kuidagi, et see KM-i jaoks ei olnud arengukava? Vaevalt. Ma eeldan, et kui see ei oleks KM-i jaoks arengukava, siis nad oleksid ka seda juba ammu ilma öelnud.

Kujuta ette, tervelt juba 4.mail (ehk siis eile) Sa täpsustasid midagi. Ma tõesti ei ole kursis iga Sinu sõnavõtuga. Kui ma peaks olema, siis see tähendaks seda, et ma raiskaks pool oma elust neid lugedes, kus juures jutt igas sõnavõtus oleks vähemal või rohkemal määral sama.

Kristjan Sander said...

Tere, Hendrik

Sinu põhikirjaline kohustus on anda EML liikmetele faktidel põhinevat infot EML juhtimise kohta. Sinu isiklikud "seisukohad" mind eriti ei huvita. Ma olen Sulle esitanud 3 väga konkreetset küsimust ja kahele esimesele neist ootan vastust juba üle 3 kuu.

Sa oled EML juhtimisel teinud hulga vigu ja praeguseks on EML pankroti äärel. See on paraku faktiline reaalsus. Tunnista seda ja astu tagasi!

Kristjan Sander said...

Kaarel, see dokument ei ole arengukava mitte kellegi jaoks, kes vähegi teab, mis on arengukava. See ei ole isegi mitte vormistatud arengukavana, sisust üldse rääkimata. KM on otsesõnu väitnud, et arengukava on esitamata.

Jah, palun kontrolli alati vahetult enne järele, kas ma olen vastanud või ei, kui mulle ette heidad, et ma mingile täpsustavale küsimusele ei vasta. Kas seda on palju palutud?

Anonymous said...

Üks loll jõuab rohkem küsida kui sada tarka vastata. M.O.T.T.

Marek Kolk said...

Tegelikult isegi vist kui on väga targad need sada, siis saab kasutada järgmist stiili :

Kas maailm on lõplik või lõpmatus? Vastus: rumal küsimus (põhjus selles, et seda fakti ei saa kontrollida, aga arutelu või tõestus on lõputu mõlema versiooni puhul. Me ei saa väljendada väljendamatut.)

Kas maailm on olemas? Vastus: rumal küsimus.

Kas on nii, et maailma ei olegi olemas? Vastus : rumal küsimus.

Võib-olla on nii, et maailma on olemas ja ei ole olemas üheaegselt? Vastus: rumal küsimus.

Võib-olla on siis nii, et ei ole tõsi see, et maailma on olemas ja ei ole olemas üheaegselt? Vastus: rumal küsimus.

Anonymous said...

Vaat siis millised põhimõtted. Päris hea :))

Mõnes asjas on paraku põhimõte: "Kui valetad, siis valeta kõiges ja tee seda suurelt"

Ülar Lauk said...

Naudime, naudime. Aga 2 Vaatlejas esitatud lihtsat küsimust ootavad ka vastust.
1). Kultuurkapitalilt on saadud raha 2010. aasta nädalalõpusarja läbiviimiseks 10000 krooni. Miks ei ole selle aasta nädalalõpusarjast veel midagi kuulda?

2). Kultuurkapitalilt on 2010.a. maleolümpial osalemiseks saadud 55000 krooni. Miks räägib maleliidu juhatus sellest, et maleolümpiale jääb rahapuudusel (?) sõitmata? Maleolümpial teatavasti pole vaja maksta majutuse ja toitlustuse eest (see on korraldajate kulul).

Kaarel said...

peaksin ka oma blogis küsimusi esitama hakkama ja siis neile vastuseid ootama. küsimused tuleks esitada ikka vastavas kohas. ma siiralt kahtlen, et vaatleja ja vaadeldaja on need kohad.

Nii tore: KM on seda otsesõnu väitnud. Tõesta palun ära siis, muidu on see täielik saast, mida Sa ajad.
Palun tõesta oma väiteid, enne kui midagi ütled? on palju palutud? Paluks ka dokumenteeritud tõestusi siis, sest et tühjad sõnad ei maksa kunagi midagi. Sina kahjuks ainult väidad alati midagi, paljudel väidetel ma aga viiteid ei ole märganud...

Unknown said...

Marek, esimene sinu küsimustest on esimene Kanti "puhta mõistuse antinoomiatest". Kant väidab nagu sinagi, et rumal küsimus, aga ühtlasi, et see on küsimus, mille küsimine on paratamatult inimese loomuses, ehk siis: "loll küsimus, aga küsimata ei saa ka jätta". Äkki on Krisjangi samasuguse seesmise sunduse ees?

Ülar Lauk said...

Aitäh Kaarel ammendava vastuse eest.
Kas on veel vaja tõestust, et maleliit kulutab kultuurkapitalilt jm saadud summasid ebaotstarbekalt?

Kaarel said...

millele ma vastasin? ei saa aru...

Anonymous said...

Peen huumor teil siin :-)

Ülar Lauk said...

Kaareli vastus näitas seda, et maleliit ei kavatse vastata ei ajakirjanduses esitatud küsimustele ega ka ametlikele järelepärimistele. Kui, siis üksnes pöördumistele, mis on ühtlasi adresseeritud prokuratuurile, politseile vmt asutusele (nagu Golubenko aasta alguses tegi, et noortespordi raha kätte saada - ja saigi järgmisel päeval).

Marek Kolk said...

Mulle tundub, et kui EML vastaks teatud küsimustele otse ja ausalt, siis oleks nii mõnelgi tiitliga maletajal pärast seda üsna halb enesetunne. Võimalik, et seda peakski tegema.

Siiski, on ka neid küsimusi, millele võiks vastata. Samas, EML ei ole eriti varem nii palju enda kohta infot avaldanud, kui sel aastal. Ahneks ei maksa ka minna, et üks küsimus tekitab kohe uue jne.

Kristjan Sander said...

Kaarel, Sa oled ju Seili intervjuust seda ise lugenud.

Esitatud dokumendid ja ka Eesti Maleliidu liikmesklubide poolt esitatud informatsioon kinnitab, et 2007 - 2009. aasta riigipoolne noortespordi toetus ei ole jõudnud ettenähtud ulatuses Eesti Maleliidu liikmeks olevate spordiklubideni, puudulikud on ka varasemate aastate aruanded. Eesti Maleliit on seega jätnud täitmata seadusest tulenevad kohustused Kultuuriministeeriumi ja liikmesklubide ees. Lisaks ei ole liit esitanud Kultuuriministeeriumile arengukava, mis koos nõuetekohaste aruannetega on kultuuriministri 10. jaanuari 2006. a määruse nr 1 kohaselt üks peamisi riigipoolse toetuse eraldamise eeldustest.

Anonymous said...

Kui loll võib ikka olla... Maleliit peab võitlust selle nimel, et mitte minna likvideerimisele koos kõigest selle tulenevaga nagu tõsine kahju Eesti maleelule ning maletajad lükkavad ise protsessi tagant. Ükskõik milline konkreetne isik on siin praegu väga teisejärguline teema. Küsimus Eesti maleelu tulevikus. Uskumatu lihtsalt!

Kristjan Sander said...

Marek, on väga kahetsusväärne, et liikmete küsimustele ei vastata ei otse ega ausalt, nagu Sa väga õigesti märgid. Salatsemine ja vassimine tekitab paraku alati küsimusi juurde.

Ülar Lauk said...

Tundub, et Olde on pidanud Marekile järjekordse tunniajase loengu kõigest, mida ma oma elus halba olen teinud.
Aga praegu ei huvita mind mingid tunamullused asjad, vaid kaks asja, mis peaks kõigile maletajatele huvi pakkuma - nädalalõpusari ja maleolümpia.
Või kontrollib maleliit parajasti pangakontot ja saab puhta südamega vastata: raha ei ole enam.

Marek Kolk said...

Kristjan, ära vääja minu sõnu, need ei olnud absoluutselt sinule mõeldud ja ei puuduta sinu poolt esitatavaid teemasi.

Mis puutub tiitlitega mängijaid, siis ma ei nimetanud nimesid. Väide ei põhine mingil tunniajalisel loengul, vaid viimase 5 aasta dialoogidel ja tähelepanekutel.

Marek Kolk said...

* vääna

Kristjan Sander said...

Nädalalõpusarjaga oli juba eelmisel aastal kutu.

Kristjan Sander said...

Marek, ma ei väänanud Sinu sõnu. Ma olen täiesti Sinuga üht meelt, et EML võiks hakata vastama otse ja ausalt.

Hendrik Olde said...

Kui siia toodi väljavõte T.Seili intervjuust, siis oma väljaütlemiste kinnituseks saate te ikka temalt infot küsida, et millistel konkreetsetel faktidel see põhineb. EML-l ei saa ju hakata tõestama, et T.Seil kogemata eksib mõnes kohas. Püüdke omavahel selgusele saada, et kes mida räägib ning millistel andmetel see info põhineb.

Kindlasti omab ka K.Sander oma asjaajamises rohkem infot (sh. suhetes KM-ga) kui välja näitab. Aga see ongi ju normaalne, et mõni asi jääb ikka enda teada ka.

Kas nüüd tekkis kellegil väike ärevus, et EML-l ongi mingid kirjalikud algallikad olemas ning kõik meie vastu esitatud süüdistused ei olegi "vettpidavad".

Sellele oleks pidanud ehk süüdistusi ja laimu õhku visates enne mõtlema. Täna peaks mõtlema, et kus nende süüdistuste puhul on olnud tegemist laimuga...

Hendrik Olde said...

Ülarile,
kui inimene riputab kusagile enda isiklikku ajaveebi mingid küsimused ja siis hakkab pasundama, et neile ei vastata ja hakkab sellega ennast "keema" ajama, siis ei saa siin keegi abiks olla. Järelikult on eesmärk suhelda avalikkusega, mitte saada küsimustele vastuseid.

Mina leidsin need küsimused sealt üles (muideks, neid oli seal veel lisaks kolm tükki) ja vastan ka neile suhteliselt varsti EML juhatuse ajaveebis.

Aga uudishimu rahuldamiseks lisan kohe, et NS sarja peasponsori otsimisega tegeleb ka hetkel EML aktiivselt. Esmaspäeval läheb asi lukku (st. loobume otsimisest), sest väga keegi ikka ei taha toetada täiskasvanute "tipptasemel" malet ja välja kuulutatakse NS sari ainult noortele. Ja sinna läheb ka Kultuurkapitalilt saadud toetus.

Kaarel said...

Ma kellegi teise kommentaarile ei viitsi vastata (sest sellel ei ole absoluutselt mõtet. sama jura käib ikka edasi), aga ühele Ülari kommentaarile küll.

"Kaareli vastus näitas seda, et maleliit ei kavatse vastata ei ajakirjanduses esitatud küsimustele ega ka ametlikele järelepärimistele."

1.Kui ajakirjandus tahab, kelleltki vastuseid, siis tehku intervjuu. Sama hästi võin ma oma blogis esitata küsimusi Ansipile ja kui ei vasta, siis see näitab seda, et ta ei soovigi vastata.

2. Mis ajast vaadeldaja või vaatleja on mingisugune ametlik suhtluskanal. Seletad äkki?

3. Mis ajast minu vastus näitab midagi EML kohta? See on minu isiklik seisukoht/vastus ja punkt. Ei ole ma EML-s tööl, ei juhatuses ning kujuta ette, ühegi klubi esindaja ma ka ei ole. Minu seisukohad ja ütlused ei ole EML-ga rohkem seotud, kui et ma olen maletaja ja kuulun veel Eesti maletajate nimekirja.

4. Eesti keele austajast Ülar, ma eelistan, et mu nime käänatakse Kaarli, mitte Kaareli. Aitäh!

Ülar Lauk said...

Kaarel, küsimused olid nädalalõpusarja ja olümpial 2010 osalemise kohta.
Sa vastasid ja vastus kõlas maleliidu staažika juhi parimate traditsioonide kohaselt.
Kui Sa ei oleks EML-iga seotud, siis oleks kena see kohe ka välja öelda, et tegemist on Su isikliku arvamusega ja et Sa usud, et maleliit on nädalalõpusarjaks ja olümpial osalemiseks mõeldud raha kulutanud targemast targemini.
On ju maleliit leidnud sellele rahale palju targema kulutamise võimaluse?

Kaarel said...

Mul ei ole halli aimu ka, kuhu see raha on või ei ole läinud. Kas Sul on ligipääs maleliidu pangaarvele, et Sa tead, et seda raha seal ei ole?
Kui Sa eeldad, et ühe alaliidu juht peaks mingisuguses blogis ühe inimese küsimustele heast tahtest niisama vastama, siis Sa oled lihtsalt naeruväärne. Nt. Ma ei usu elu sees, et Teigamägi või Sirje hakkaks vastama mingisugustele küsimustele kuskil kergejõustiklase blogis ning neid ei saa süüdistada selles, et nad tahavad varjata midagi vms.

Miks ma pean ütlema, et ma ei ole EML-ga seotud? Ma ei ole mitte kunagi olnud nii, et ma eeldan, et kõigil, kellel vähegi loogiline mõistus funktsioonerib saab aru, et ma ei esinda maleliitu. Sama hästi võiks ju Sinu või Kristjani väiteid võtta Maleliidu seisukohtadena. Aga kas ma pean siis hakkama igale poole alla kirjutama, keda ma ei esinda?

Kaarel,
kes ei esinda kabeliitu, kergejõustikuliitu, poksiliitu, kultuuriministeeriumi, riigikogu, Eesti presidenti, A.Le.Coqi, Nike'i, SA Eesti Lauluväljak, BC Kalev/Cramo korvpallivõistkonda jne jne jne.
Sobib? Või pean veel välja tooma, keda ma ei esinda? Ma eeldan, et lihtsam on kirjutada, keda ma esindan ja see on iga mu kommentaari alguses öeldud:
"Kaarel said..."

Ülar Lauk said...

Jah, Hendrik, üks eesmärk on kahtlemata reklaami tegemine Vaatlejale http://vaatleja10.blogspot.com, aga palju rohkem olin ma siiski huvitatud küsimustele vastuse saamisest. Hetkel ei ole ma küll vastuseid kusagilt üles leidnud (maleliidu juhtkonna blogis? nagu ei näinud..). Tore, kui vähemalt noortele tuleb nädalalõpusari, aga kui minu arvamust küsida, siis pakuks välja, et ikkagi täiskasvanuile auhinnafondiga oletame 1.4000 2.3000 3.2000 ja parim naine 1000. Pole küll palju, aga mõnikümmend huvilist lisanduks turniiridele ikkagi. Lasteturniiridele on kergem sponsoreid leida (piisab ju esemelistest auhindadest) ning nende korraldamisega saavad klubid ehk isegi hakkama.

Ülar Lauk said...

Kaarel, selline vaidlemine on Sul vist geenidest? Püüa keskenduda ikka sellele, mis on Su sõnum (peale selle, et kurjad oponendid maleliitu kiusavad ja maleliit ilma Su kaitsekõnedeta kohe pankroti võib välja kuulutada). Näiteks - maleliidu poolt kultuurkapitali ja noortespordi rahade kulutamine. Kui oled selle poolt, et maleliit võib selle rahaga käituda oma parema äranägemise järgi, siis tutvu igaks juhuks kriminaalkoodeksiga (seaduste mittetäitmisele õhutamine vmt). Kui mitte, siis palun väljenda ennast ses suhtes selgemalt.

Kristjan Sander said...

Hendrik, ma arvan, et Seili intervjuus väidetu pärineb konkreetsel faktil, et Sa oled jätnud nõuetekohased aruanded ja arengukava esitamata ja kogu lugu. Selle kontrollimiseks tahangi tutvuda Sinu poolt esitatud aruannetega. Kahjuks ei ole Sa siiani mulle teatanud, kuidas ma seda teha saan.

Marek Kolk said...

Et siis saame X summa ja jagame kõik see X auhindadeks. Muud probleemid lahenevad ju iseenesest, need ju tehakse tasuta. Küll on ilus see maailma, kõik on kandikul must ja valge.

Ülar Lauk said...

Marek, no mis probleemid? Isegi kohtunikele saab ju paremini maksta, kui tuleb rohkem rahvast ja rohkem osavõtumakse. Nädalalõpusari on ainus asi, mis rahvast liikuma pani kaugematele turniiridele. Maleliit saab oma litsentsimakse jne. Mida Sa konkreetsemalt mõtlesid? Ma mõtlesin küll muide Su peale - et punktiarvestuse eest 1000 krooni, aga hetkel tundus see kohatu moosimisena.

Kaarel said...

ma ei tea, kas seda saab vaidlemiseks nimetada, et ma oponeerin Sinu lausjaburale väitele, et ma esindan maleliitu oma kommentaarides. Millelgi nii rumalale lihtsalt peab ju vastama.

Ma ei ole selle poolt, et neid rahasid kasutatakse valedel eesmärkidel. Nagu ma aru olen saanud, siis tol hetkel oli alaliit sunnitud seda raha kulutama valedel eesmärkidel, et mitte mujalt endale probleeme kaela saada. Jätkuvalt nagu ma aru olen saanud, ei tehtud seda ilma lubaduseta, et need rahade valedel eesmärkidel kasutamised hiljem hüvitatakse. Tõenäoliselt oleks mina samamoodi teinud, aga peale esimese lubaduse mittetäitmist tunnistanud kõigile oma naiivsust, et näe, uskusin rumala peaga, mida lubatakse. Palunud mõistmist ja proovinud oma palgast, siis need võlad ära tasuda (oi, kui hea on praegu tagantjärgi mõelda, kuidas oleks pidanud tegema).

Kas siis Sina oleksid peale selliste lubaduste saamist raha ikkagi õigesse kohta saatnud ja leppinud seisuga, et tuleb jama mujalt kaela?

Aga üldiselt ma enam ei viitsi jälle siin vaielda. Juhul kui keegi midagi lausjaburat jälle ei ütle...
Edu, Teile, Eesti male asjade korda seadmisel siin Vaadeldajas!

Ülar Lauk said...

Ei kulutaks teistele asjadele, Kaarel. Tõsiselt. Kui mingi raha on mul klubi arvel mingiks kindlaks eesmärgiks, siis ma seda ei puutu.

Peep said...

Kunagi vist juba kirjutasin midagi aga kordamine ...

Lähed instantsist raha küsima mingiks vidina jaoks. Öeldakse, et praegu eelarves selle rea peal raha ei ole. Aga järgmisel raha jagamisel kohe tekitame. Ja seniks saame aidata, maksame sulle teise rea pealt ülejärgmise kuu raha ette. Ära muretse, küll järgmine nädal otsustame sinu kasuks ja kõik saab korda.

Edasine sõltub juba sellest kas ametnik oma sõna peab.

Nii käib näiteks asjaajamine IT valdkonnas maakonna tasemel. Oma kogemus.

Marek Kolk said...

Ok, Ülar. Sul on kindel raha nt noorte MV-te jaoks arvel, mis toimub kuu aja pärast.

Nüüd hetkel pead sa turniiri, kus sul on sponsor, kes lubas tähtajaks rahad üle kanda. Vot juhtub nii, et ei ole kandnud, aga turniiril juba esimene voor käib ja kohtunik esitab ultimaatumi, et kas kannad tema rahad kohe üle või tema sammub minema. Ütleme, et nii võib minema minna veel mitu inimest, kes on korraldamisega seotud (ja kelle asendamine ei olegi päris nii lihtne). Selgitad asja, aga nagu ütlesin, esitatakse ultimaatum.

Mida sa siis teed? Jääd endale kindlaks ja arvel olevaid rahasid ei kasuta? Riskid sellega, et hekteüritus lendab vastu taevast ja tekib skandaal. Ütleme, et sponsor on ka veel selline, kellega sa väga tülli ei tahaks minna ja kellel on võib-olla ootamatusi ette tulnud. Ma päris tahaks näha, kuidas praktikas asi toimub, teoorias oleme kõik hästi targad (kaasaarvatud mina).

Anonymous said...

Kuidagi sujuvalt on läinud teema ministri seiklustelt Riigikogus mingite pseudoprobleemide aruteluks.

Anonymous said...

Proovime nüüd niipidi. Sul on pangaarvel raha palgapäevani elamiseks, aga naine tahab uut kasukat, ehkki vana veel käib ja võiks vabalt oodata uut talvehooaega. Mis teed? Hüva, mõtled, ei hakka naisega tülli minema, lased käiku krediitkaardi. Järgmine kuu sama jama, nüüd naisel uusi kõrvarõngaid vaja. Mis teed? Okei, ei taha naisega tüli kiskuma hakata, lased käiku krediitkaardi. Ja nii kuust kuusse. Ja siis tuleb eiteamitmes selline kuu, naisel vaja KUU peale lennata. Mis teed? Kurat üle viskab, krediitkaart ka juba täiega miinuses, SMS-laenud ka seljas, võlakirjadest rääkimata. Naisega ka nagu tülli ei tahaks minna - ikkagi nõnda armas teine. Mis teed? Lähed lööd töö juures ukse vaibaks, võtad ülemuse kõri pihku ja küsid palka juurde...

Anonymous said...

kui naise all mõelda maletajaid, siis on päris terane näide.

Kristjan Sander said...

Marek, Sinu kirjeldatud olukordade vältimiseks tulebki kokkulepped sõlmida lepingute vormis, mitte mingite uduste "suhtluse juppidena", nagu H. Olde ise neid nimetab. Kui jutt on mõnest tuhandest kroonist, siis pole vahet, seda suudab iga korraldaja kasvõi omast taskust puhverdada. Aga sadade tuhandetega ei saa niimoodi. Ebakorrektne asjaajamine tekitab organisatsioonile riske juurde ja need riskid ongi nüüd realiseerunud.

Marek Kolk said...

Kristjan, mul oli põhimõtteline küsimus, kelle v mille arvelt see raha võetakse? Maksad omast taskust või ikka võtad klubi arvelt. Kusjuures väikeste klubide jaoks on paar tuhat päris suur protsent.

Riigiga vist ei ole lepingutest kasu, sest need kohati ei kehti meil siin Eestis.

Kristjan Sander said...

Marek, kui jutt oleks mõnest tuhandest kroonist, siis maksaksin enda arvelt ja hakkaksin pärast üritust asja klaarima. Suuremate summade puhul ei tohi sellise olukorra tekkimist lubada. Põhimõtteliselt.

Anonymous said...

Mis jura siin aetakse? Teemast nagu mööda läinud. Algul oli jutt ikka sotsialistide ja bureshinite arupärimisest ja sellele vastamisest.
Ülarile edu vaatleja tegemisel Kaareliletiga vaidlemisel :)

Marek Kolk said...

Mis sellest ministri valetamisest ikka rääkida, siin ei ole ju midagi lisada. Pean tulema ja iga kord uuesti kordama, et valetas või?

Kristjan, tahaks näha mitu korda sa omast taskust maksad, kõigil ei ole nt kuu lõpus omast taskust seda raha võtta. Sellega muidugi nõus, et ei tohi lubada, aga küsimus on, et kui juhtub selline asi sisse, isegi pärast suuri pingutusi. Me võime ka summat tõsta, kui paar tuhat liiga väike tundub.

Ülar Lauk said...

Marek, ma ei viitsi mingeid rollimänge hakata konstrueerima. Kui võistluse korraldaja kõik asjad varakult korda ajab, siis selliseid asju ei juhtu.
Ja võistlust on mõttekas korraldada ühtse meeskonnaga, kus ei ole selliseid, kes raskuste korral ultimaatumeid esitavad.
Hendriku asjaajamised jäävad sageli viimasele minutile ning sellest ka probleemid.

Owner said...
This comment has been removed by the author.
Kristjan Sander said...

Marek, kümnete või sadade tuhandete kroonidega EI TOHI niisugust asja juhtuda. Alaliitu tuleb juhtida teisiti, kui kohaliku turniiri korraldamist. Saad sa sellest aru?

Ja tõepoolest, kui MTÜ juht ei suuda korrektset asjaajamist korraldada ja MTÜ seetõttu kahju kannatab, siis selle kohta ütlebki seadus, et MTÜ juhatuse liikmed, kes on oma kohustuste rikkumisega ühingule kahju on tekitanud, vastutavad ühingu ees solidaarselt oma isikliku varaga.

Anonymous said...

Hakkab jälle häma peale, irw.

Peep said...

No võtame siis lahendamiseks "lihtsa" asja. Fiktiivne näide tulevaste sündmustega. 55000 olla Maleolümpiale sõiduks olemas. Ülar ütleb, et sellega saab ära käia. Hendrik ütleb (fiktsioon, tema seisukoht pole täpselt teada), et tuleb puudu. Hakatakse avalikkuse soovil minema ja tagasi jõudes selgub, et esialgne eelarve oli liiga väike ja tuligi puudu. Kes nüüd oma taskust maksab?

Muide kui sinna näiteks aukülaliseks meie kultuuriminister ja veel mõni ametlik isik sõidaks (kui tulevase MO korraldajamaa esindajad), siis tuleks algul mainitud summast nende jaoks üksi kindlasti puudu. Õnneks on maletajatele reis tõesti talutavaks kombineeritud.

Kristjan Sander said...

Vastus on väga lihtne - kulud pannakse enne sõitu paberile peale kenasti kirja ja siis on näha, kas peaks välja tulema või ei. Seda Ülar ju paluski H. Oldel teha. Pole ju palju tahetud?

Minu arvates H. Olde kõige suurem viga ei ole mitte see, et ta teeb kõike viimasel minutil nagu Ülar mainis, vaid see, et ta ei oska finantse planeerida. Üldkoosolekul ütles isegi, et EML eelarvet ei saagi ette koostada... Tuleb leida jõukohasem töö, midagi teha pole.

Anonymous said...

Mnjah...

http://www.epl.ee/artikkel/576225

Marek Kolk said...

Kui ei viitsi rollimägne mängida, siis ei ole vaja ka öelda, et a la mina küll nii ei tee. Elu võib Jumal teab mida teele veeretada.

Kristjan, nagu ütlesin, ei vaidle vastu, et nii ei tohi lasta juhtuda. Aga mind kui teoreetikut huvitab ikkagi see, kus viga on juba tahtlikult või tahtmatult tehtud. Kas siis ka väidetakse, et kõrvalist raha ei kasutata. Kusjuures eriti, kui viga pole sisse tulnud (suures osas) sinust olenevalt.

Meeskonnaga asju läbi viia on tore, ainult et ka kõige paremas meeskonnas tekivad lahkhelid.

Kristjan Sander said...

Kui selline viga on juba tehtud, tuleb tagasi astuda ja olla valmis kahju hüvitamiseks, kui on kahju tekitatud.

Kui sa küsid, mida kohe samal päeval teha tuleks, siis KINDLASTI tuleks enne sihtotstarbeliste eraldiste muuks eesmärgiks kasutamist helistada neile, kellele need eraldised tegelikult minema peavad, asi ära seletada ja luba küsida. Teiste raha neilt isegi mitte küsimata ära kasutada on täielik nahhaalsus.

Marek Kolk said...

Kui EML ette võtta, siis kellele sa helistad? Ega riik ei ole ette öelnud, mis klubile see raha läheb. Juhatusega on kontaktis oldud, seda on kirjade päistest näha (need on originaalis olemas kui vaja). Kõik klubid? Mingi iva selles on. Üks EML probleem on tõsti see, et on palju asju salaja ära tehtud (lihtsalt olukord ei luba kõiki avalikustada, sest ei tahetud tülli minna), aga täna võib öelda, et oleks juba aastal 2004 pidanud pasunasse andma nii maletajatele kui ametnikele kui juhatuse liikmetele kui rumalale Kolgile.

Hendrik Olde said...

Ülar, see ongi meie "tippmaletajate" mõttemaailm (Sinu repliik):
„Tore, kui vähemalt noortele tuleb nädalalõpusari, aga kui minu arvamust küsida, siis pakuks välja, et ikkagi täiskasvanuile auhinnafondiga oletame 1.4000 2.3000 3.2000 ja parim naine 1000. Pole küll palju, aga mõnikümmend huvilist lisanduks turniiridele ikkagi. Lasteturniiridele on kergem sponsoreid leida (piisab ju esemelistest auhindadest) ning nende korraldamisega saavad klubid ehk isegi hakkama.”
1) Tuli raha projektile - jagame selle täiskasvanud maletajate vahel auhindadeks ära, sest neile on raskem sponsoreid leida;
2) Ah, noortel ei ole vaja auhindu, piisab asjadest ja neid on ka sponsorid nõus toetama;
3) Turniiridega saavad klubid ise hakkama;
4) Kogu NS sari toimub iseenesest ja inimesed teevad seda fanatismist, kuid oluline on, et "tippmaletajad" saaksid auhinnad – see oleks neile stiimuliks;
Ja lõpptulemus: me teeme täiskasvanud maletajatele NS sarja ja seda noorte arvelt, sest „tippmaletajad” ei saa ise oma eluga hakkama ja ei suuda endale sponsoreid otsida. Kas küsimus on siin EML-s või maletajates?
EML-i üks peamisi probleeme ongi see, et me oleme juba aastaid toetanud „tippmaletajaid” noorte arvelt, sest sellel tasemel maletajatele ei anna tõesti keegi toetust. Täna te ise sõimate EML-i selle eest aga Sinult tuleb jälle ettepanek, et ikka võiks mõelda täiskasvanutele ja noored saavad ise hakkama... EML-i ja „tippmaletajate” vahel on ju ainult üks konflikt – raha ei ole piisavalt maletajate toetuseks ja seepärast on EML kõiges süüdi!!! Mida teevad maletajad selleks, et neile oleks võimalik sponsoreid leida. Ülar, mida annaksid Sina sponsorile vastu?
Ma võin olla ebapopulaarne ja paha, kuid ma tõesti ei leia võimalust ning ka stiimulit otsida raha „tippmaletajale”, kes Eesti välkmale MV-te ajal joob mängusaali kõrval õlut ning seda meie noorte tippude juuresolekul.
2009.aastal korraldati Eestis üle 260-ne malevõistluse ning seal osales kokku ikka päris palju huvilisi, sest neile meeldib malet mängida (mitte viriseda) ja seda olenemata asjaolust, et kas mingi turniiri esimese koha auhind on viis tuhat või viissada krooni.
Kui oleks „tippmaletajatel” eelkõige suhtumine, tulemused ja maleline (maailma)tase olemas, küll siis oleks ka teie projektidele toetajaid. Praegu aga võiksite toetuda nendele (suur)sponsoritele, kes hakkaksid kohe ka EML-i toetama, kui ainult K.Sander & Co võimule pääseksid.
Selle asemel, et pidevalt viriseda, liita ja lahutada – mitu võistlust on Ü.Lauk Võru MK-ga korraldanud nende aasta(kümne)te jooksul, mil Sa oled olnud klubi juht. Ma ole küll kohanud ühtegi lahtist maleturniiri Võrus. Võiksid proovida – küsi Võru linnast ja kohalikust Kulkast raha ja pane see täies ulatuses auhindadeks. Muid kulutusi ju ühe võistluse korraldamisega ei ole!
Edu!

Marek Kolk said...

Hendrik, "Edu" kirja lõpus on minu firmamärk. Jube tige hetkel :-(

Hendrik Olde said...

K.Sander on nagu mu 5-aastane poeg, kes kogu aeg küsib ja küsib ning ega tegelikult teda vastused ei huvitagi (st. K.Sanderit). Ta lihtsalt vajab, et temaga pidevalt suheldakse ning, et tema seisukoht oleks ikka viimane.
Vahe on selles, et minu laps alles avastab maailma! Ja seeläbi olen ka oma lapsele abiks maailma avastamisel.

K.Sanderile pööran järgmine kord tõesti tähelepanu siis, kui on saabunud Tartu Ülikooli MK liikmete nimekiri, et näha, keda ta siis ikkagi esindab klubi juhina.
Ja teiseks tingimuseks on see, et EML arvele on laekunud K.Sanderi 2008. ja 2009.a. tasumata litsentsid.

Kristjan Sander said...

Tere, Hendrik

On kahju, et Sa jätkad järjest uute ebaseaduslike ettekäänete väljamõtlemist oma kohustuste mittetäitmisele. TÜ MK on EML liige ja Sinu kohustus infot anda tuleneb sellest faktist. Kogu lugu.

Sinu suhtlusstiilile omaste solvangute kommenteerimisest olen juba aastaid tagasi loobunud ja ei tee seda ka nüüd.

Marek, see, kes kui palju peab NS toetust saama, on kirjas NS toetuse lepingutes, mille EML klubidega sõlmis. Siin ei ole mitte midagi keerulist.

Anonymous said...

Tore, et juhatuse esimees siin sõna võtab. Tuletan seega meelde, et endiselt pole üle kantud raha Eesti MV mängitud parima partii eest. Kolme (!) nädala eest lubati siin samas vaadeldajas, et raamatupidaja kannab homme üle... Ära tüütavad need pidevad vabandused, aga samas oleks huvitav kuulda, mis siis nüüd juhtus :D
P.S Tarvo olevat enda poole kätte saanud.

Meelis said...

Tore, et juhatuse esimees siin sõna võtab. Tuletan seega meelde, et endiselt pole üle kantud raha Eesti MV mängitud parima partii eest. Kolme (!) nädala eest lubati siin samas vaadeldajas, et raamatupidaja kannab homme üle... Ära tüütavad need pidevad vabandused, aga samas oleks huvitav kuulda, mis siis nüüd juhtus :D
P.S Tarvo olevat enda poole kätte saanud.

Ununes sisse logida, vabandust

Marek Kolk said...

See peaks ju ühele juhatuse liikmele üsna palju huvi pakkuma, et sponsorfirma ei satuks "häbisse". Antud juhul palun ärge siis reklaamige ennast nii suurelt välja. Kas ma peaksin Itella logo poole väiksemaks tegema?

Hendrik Olde said...

Meelis,
kui Sa avastad oma arvel ülekande H.Oldelt, siis see on Sinu "ilupartii" auhind 50% Itella EMV-l.
Mul oli tõesti lihtsam see summa enda arvelt Sulle üle tõsta, sest minu süül on see jäänud Kelli poolt EML arvelt tõstmata (kuna Kelli on EML-s tööl ainult ühe päeva nädalas, siis see päev on suhteliselt kiire ja töörohke).
Seega, vabandan ja nüüd siis on Sinuga vähemasti ühel pool.

Ülar Lauk said...

Hendrik. Kultuurkapital on eraldanud selle summa nädalalõpusarja tarbeks ja maleliit ei peaks otsima raha kulutamiseks "loomingulisi" võimalusi.
Sa vahutad nii palju, et mul tuleb ka tahtmine oma mitte just eriti ilusad kahtlused välja öelda. Nimelt pakun ma, et noorte nädalalõpusarjale mõeldud raha läheb kohtuniku ja korraldustasudena suurelt jaolt Sinu taskusse.

Anonymous said...

Laseks äkki Kultuurkapitalil nende asjade üle otsustada.

Ülar Lauk said...

Mis mõttes? Kultuurkapital juba tegi oma otsuse ja ootab nüüd lepingu täitmist.

Unknown said...

Võru klubi pole mitte kottigi ise korraldanud, mitte üht turniiri ei mäleta. Sooviks ise ka Võrus võistelda, aga ei võimaldata. Korraldage ise aastas vähemalt üks turniir, siis kobisege! Nii kaua kui mina olen maletanud, ei ole seal mitte munanditki toimunud. Sügage kotte! Rahulikud homod...

Stennu said...

Asi läheb õige karmiks ära :D

Tõnn said...

Härra Ülar, nüüd on vist teie käik. See peaaegu sama põnev siin, kui MM matš. Showbisnis :D Teeks tasuliseks need kommentaaride lugemised- selle entertainmenti eest makstaks küll... Saaks mõne turniiri ehk korraldada. :)

Kristjan Sander said...

Roppused ei vääri vastust.

Tõnn said...

Minu meelest see kõik, mis siin toimub on sama ropp, kui see kommentaar.

Kristjan Sander said...

Kaarel, ma ei ole sugugi kindel, kas iga Eesti MK peaks üle-eestilisi turniire korraldama. EML-il on hetkel vist 45 liiget ja aastas on ainult 52 nädalat. Lisaks veel hulk erinevaid Eesti MV-sid (pikk, kiir, välk, klubide oma) ja fakt, et mitu klubi veab üle 1 traditsioonilise turniiri (näiteks G. Uusi mälestusturniir ja "Tartu suvi"). Lisaks veel noorteturniirid, mis võtavad paratamatult auru ka täiskasvanud aktivistidelt.

Kaarel said...

aga kas Võru MK on siis kohalike turniire korraldanud või?

ühe üle-eestilise turniiri mõne aasta jooksul ikka saaks vast lubada...

Anonymous said...

Ja eks Tartule teeks ülikooli maleklubi korraldatud üle-eestiline turniir ilmselt häbi küll. Latt lihtsalt liiga kõrge seal.

Anonymous said...

45 liiget 52 nädalat ja ei ole kindel, kas iga Eesti MK peaks üle-eestilisi turniire korraldama?
Tegelikult võiksid proovida.
Pole erilist vahet, kas noorte- või täiskasvanute turniir, toetajaid leida on üpris keeruline. Aitavad isiklikud suhted, kuid üks esimestest küsimustest on järgmine: mis teil seal EML-s toimub?
Jõudu isematistamiseks!

Anonymous said...

Kas H. Olde oma arvelt, ja mitte maleliidu arvelt, Eesti meistrivõistluste parima partii auhinnaraha "üle tõstmine" M. Kanepi arvele on maksuameti seisukohalt ikka korrektne? Või jäävad seekord maksud maksmata?
Miks nimetab H. Olde Eesti meistrivõistlustel parimaks valitud partiid jutumärkides "ilupartiiks"? See oli malerahva valik, järelikult maleinimestele see partii meeldis, kuidagi kohatu on see pidev jutumärkide kasutamine.

Hendrik Olde said...

Ülar Lauk: "Nimelt pakun ma, et noorte nädalalõpusarjale mõeldud raha läheb kohtuniku ja korraldustasudena suurelt jaolt Sinu taskusse."

Olenemata korraldajast, siis Sulle sobib teine variant rohkem. Korraldajad ja kohtunikud teevad oma tööd tasuta (sh. kulutavad märkimisväärselt aega ja energiat) selleks, et maletajad saaksid korraldajate töö tulemusena teenida raha?!

Kas pakutud proportsioonid olid ikka Sinu ettepanekus paigas: Esimesele kohale koondarvestuse on stiimuliks 4000 krooni ning Marekile kogu sarja punktiarvestuseks 1000 krooni (umbes 15 turniiri punktiarvestuse eest). Kui Mareki summalt maha arvestada sm. ja tm., siis oma tööga maksab ta ikka korralikult peale, et maletaja saaks selle koondauhinna! Ja et maletaja saaks selle koondauhinna, siis on eelduseks, et ta saab ka eelnevatelt turniiridelt kõrgeid kohti, st. rahalisi auhindu...

Ja olemegi jälle TÕE juures, et kõik toimub iseenesest ja kõike tehakse tasuta, et aga oleksid korralikud auhinnad, mis stimuleeriks "tippmaletajaid". Muidu on keegi pidevalt süüdi ja tuleb välja vahetada... äkki uus inimene on nõus neid proportsioone järgima. Aga tõde on see, et Marek ei ole enam nõus peale maksma sellise töö eest!
Mis on olulisem - kas Mareki töö tasustamine või "tippmaletaja" stimuleerimiseks suurte auhindade väljapanemine (sh. ka Mareki, ja mitte ainult tema, töötasude arvelt).

Seega: loogika on, et hulk korraldajaid ja kohtunikke maksavad oma fanatismist peale selleks, et maletaja saaks oma hobi eest tasustatud! Kui Eestis korraldatakse aastas üle 260-ne võistluse, siis võin julgelt öelda, et enamus nendest turniiridest ongi tehtud fanatismist ning korraldajad ja kohtunikud ei saa selle töö eest märkimisväärset tasu.

Kui täna tuleb sponsor ja ütleb, et ta annab NS sarja peasponsorina 50 tuhat krooni, siis ei ole probleemi - kuulutame sarja välja, kinnitame auhinnad ja peasponsor maksab need auhinnad aasta lõpus välja. Ei vaja EML täna seda raha oma arvele (PIISAB LEPINGUST). Ja siis saab reaalselt ka kokku lüüa kulud nn. sarja korralduseks (punktiarvestus, karikad, transport, inventar, reklaam, partiiprotokollid, inimeste töötasud.jne) ning kokkuleppel peasponsoriga kaetakse mingi osa nendest kuludest ka sponsorvahendite arvelt.

Sinu poolt tuli samas stiilis repliik ka EOK ametnike kohta (seda hetkel siia ei lisa), kes Sulle tööd paluvad ESBL-i leksikoni tegemisel ja Sina siis "vastutasuks" neid soojal toolil istuvateks bürokraatideks nimetad.

Olen kindel, et kui esmaspäeval saaks see sari välja kuulutatud, siis tuleks kindlasti mõni inimene juurde ka Tartu Suve ja I.Raua turniirile...

Marek Kolk said...

Vanasti pandigi pealkirjad jutumärkidesse.

Hendrik Olde said...

"ilupartii" sellepärast jutumärkides, et see oli selle kategooria pealkiri. Ka minu jaoks oli see maleliselt ilus partii.
Maksud saavad makstud, sest muidu oleks see H.Olde eraisikuna sponsorlus M.Kanepile ja need maksud maksab ikka EML, mitte mina.

Ülar Lauk said...

Hendrik, nii madalat kaeblemist Sult ei oleks küll osanud oodata.
Ja Martin?? mingi imelik sell on siia tekkinud. Mina teda ei tunne, tema mind ka mitte. Malet ta ei mängi, aga käib foorumites sõna võtmas. Sellisele tolale ma küll ei hakka aru andma, mida kõike ma aastate jooksul olen teinud.

Ülar Lauk said...

Veel repliigiks Hendrikule. Küll on EML ikka leidnud kulusid - karikad, transport, inventar, reklaam, partiiprotokollid, inimeste töötasud.jne - need on kõik ju korraldavate klubide mure. Ainus asi, mida maleliit võib teha, on punktiarvestus, aga isegi siin võib leida inimesi, kes selle vabast tahtest ära teeksid.

Hendrik Olde said...

Õige - "vabast tahtest", et täiskasvanud malehuviliste stimuleerimiseks oleks täiendavaks esimese koha auhinnaks 4000 krooni.

Aga miks Sina ei võiks vabast tahtest anda näiteks iga kuu üks tasuta simultaan või malealane loeng male propageerimise eesmärgil Eesti erinevais paigus... (ja teised maletajad ka!).
Eile olid Malemajas O.Ladva ja R.Liiva vastas 24 noort ja kõik olid väga rahul, sh. ka simultaani andjad.
Seda üritust tehti ka vabast tahtest ja ilma honorarideta.

Me kõik peaksime vahel tegema midagi vabast tahtest, mitte ainult korraldajad ja kohtunikud.

Kristjan Sander said...

Suurepäraseks näiteks sobib käesoleval aastal väga kõrgel tasemel korraldatav I. Raua mälestusturniir.

Hendrik Olde said...

Just! ja seda eelmise aasta sama turniiri võrdluses.

Tartu Suvi, AVRO, V.Tusovi turniir, P.Kerese turniir Pärnus, L.Olli turniir Tallinnas, "Valge Daam" Haapsalus, Saaremaa karikaturniir, H.Hanssoo mälestusturniir, Kadrioru turniir, Hiiumaa turniir, Keila turniir, jne., jne. on samuti väga head näited ja seda juba pikki aastaid.

Marek Kolk said...

Mis huvi peaks korraldajal olema siis end sarjaga siduda, kui kõik tema mure on (lisaks litsentsitasud, mis pigem inimesi eemale võib tõrjuda)? Siis ju lisanduvad veel mingisugused nõuded, kasvõi kohtunike taseme kohta, tabelite operatiivne korrashoid, korralik inventar. Kui see saab korraldaja mureks, siis ei pruugi ta nagu huvitatud olla vabariikliku turniiri korraldamisest, vaid saaks natukene lihtsamalt läbi ka oma inimeste jaoks tegemisega. Ja seda ei saa mitte ette heita.

Pealegi, varem või hiljem tuleks EML-le proteste seoses mängukohtade, ruumide, olude, auhindade jne kohta. Täiesti naiivne on arvata, et seda ei tule.

Kristjan, räägime suurepärasest turniirist ikka pärast turniiri. Auhinnad on korralikud, sellega nõus, aga turniiri korraldus ei sõltu ainult sellest. Kõigil korraldajatel muideks ei ole sellist sponsorit võtta kui T.V.

Kristjan Sander said...

Tere, Hendrik

Sa tead väga hästi, et Raua turniir oli eelmisel aastal erandlikult kesine. Seda paraku suurel määral "tänu" Sinu tegevusele.

Selleks, et ka tulevikus leiduks inimesi, kes oma isiklikku aega ja raha male organiseerimisele kulutaks (eriti väljaspool Tallinna), on usaldusväärne ja läbipaistev katusorganisatsioon siiski küllatki oluline. Kahjuks EML ei ole seda juba aastaid.

Ülar Lauk said...

Ja milline on Hendrik Olde pakutud alternatiiv? Ta sõidab heameelega Hiiumaale, Põlvasse, Tartusse jne - ööbib kallites hotellides, maksab endale välja autokompensatsiooni, küsib vastavalt oma kõrgele kohtunikutasemele vastava honorari, teeb omale maleliidu kulub veel komandeeringu jne. Ja maletajad... neile jäetakse mingi väike osa rahadest, mille kättesaamiseks tuleb käia Olde juures palvetamas pool aastat.
Sellist praktikat oleme muide kogenud - see pole mingi konstrueeritud situatsioon, millega siinkohas püüavad Hendrik Olde ja Marek Kolk mind veenda. Ei, härrased - praegu tuleb kulusid kokku tõmmata igalt poolt kust võimalik ja lõpetada laristamine.

Hendrik Olde said...

Ülar, kas see mitte "väike" liialdus ei ole, et ööbib kallites hotellides, maksab autokompensatsiooni, võtab honorari, teeb EML-i kulul komandeeringu, jne... Ühesõnaga "elab liiga hästi ja seda Sinu arvelt" - kas nii?!


Ülar, ma ei sõida puhkepäevade arvelt hea meelega, kuid paraku on minu töö maletegevuse koordineerimine, sh. ka kohalike turniiride toimumise aitamine.

Ja veenma ei hakka ma Sind küll millegis. Tunnen Sind Ülar üle 30-ne aasta, st rohkem, kui siin enamusel suhtlejatel vanust. See on päris pikka aeg ...


EML-i inventar oli ka viimasel V.Tusovi turniiril Põlvas, kuid Oldet nägin mina samal ajal küll kusagil mujal. Aga kas Sa arvad, et need malekellad ja nupud jõudsid Tallinnast Põlvasse tasuta...

Marek Kolk said...

Kõige lihtsam kulusid kokku hoida on mitte korraldada turniire. Maletaja saab valida, kas ta tuleb v ei tule tunriirile. Korraldamisega seotud isikud ei saa valida, et tead täna on tervis kehv ja vihma sajab jne, et ei viitsi ja ehk ei teeks.

Kusjuures miks näiteks ma peaks oma nädalavahetuse magama panema selleks, et keegi saaks malet mängida? Krt, ma maksan ise parem peale ja mängin äkki ise v lähen metsa ja külmetan, aga vähemalt on sellest tegevusest midagi tolku.

Maleturniiriga on aga nii, et pärast turniiri on esmaspäev ja kohati teisipäev täiesti surnud päevad, sest nii imelik kui see ka ei ole, on maleturniiriga tegelmine suhteliselt väsitav (eriti, kui on vaja veel õhtul pikalt koju sõita).

Ülar Lauk said...

Jah, Hendrik, me tunneme teineteist 1980. a-st. Loomulikult ei tea ma Su kohta nii paljutki (nagu Sina minugi kohta), aga niipalju olen ma märganud, et Sa eelistad alati kvaliteetset ja kallist kaupa. Ei heida seda Sulle muidugi ette, kuid maleliidu vahendeid on Su peale kulunud ikka palju rohkem, kui see ühes normaalses organisatsioonis heaks tavaks võiks olla.
Ok, veelkord nädalalõpusarjast.
Konstruktiivsed ettepanekud: 1). Sarja ära ei jäeta ja sellele mingeid alternatiive ei hakka leiutama.
2). Kuulutada välja esialgsed auhinnad olemasoleva 10000 krooni ulatuses.
3). Jätkata aktiivselt sponsorite otsimist.
4). Kohalike turniiride toetuseks otsida abi (koostöös kohalike klubidega) kohalikelt Kultuurkapitalidelt.
5). Kaasata aktiviste. Omalt poolt olen tasuta nõus sisestama Chessbase-programmi kõik turniiridel mängitud huvitavamad malepartiid, mis seejärel ilmuvad kas Vaatlejas või EML-i lehel.

Hendrik Olde said...

Mis on siinse vestluse eesmärk - Ülar ja teised maletajad, kohtunikud ja korraldajad on ka inimesed, kellel ei ole ainult kohustused maletajatele heade tingimuste loomisel.
Mitmele korraldajale te olete öenud aitäh pärast turniiri (isegi siis, kui on kehvasti läinud ja tuju on sant)?!
Korraldajad tunnustavad teid pärast turniiri rahaliste auhindadega, tunnustage teie korraldajaid kasvõi hea sõnaga.

Repliik kallitest hotellidest!
Itella Eesti MV-l maksis näiteks EML kahe suurmeistri majutuse eest a`400 krooni öö ja minu kulu oli samas 275 kr. öö.
Eelmisel aastal Rakveres andis Wesemberghi hotell korraldajale elamise tasuta (loe: maksumuseks oli null krooni).

Ja see on ka üks osa EML-i tööst sponsorite ja toetajate otsimisel, mis välja ei paista.

Hendrik Olde said...

Ja jõudes nüüd ringiga tagasi kogu selle artikli juurde, mille all need kommentaarid on:
Ülar, Sind kutsuti Vaadeldaja meeskonda kaasautoriks.
Aga tulemuseks oli see, kus Sina hakkasid halvustama üht Vaadeldaja meeskonna liiget (kes oli seal enne Sind ja kes oma heatahtliku tegevusega hoiab üleval ka K.Külaotsa MK tegevust- kusjuures teeb seda sisuliselt tasuta ja fanatismist). Ja Sa ei teinud seda mitte eraviisiliselt, vaid avalikult läbi Vaadeldaja blogi. Milleks Sul seda vaja oli? Miks Sa ütlesid Indrekule pahasti?

Kui Sa tahad olla meeskonna liige ja teha midagi koos, siis nii lihtsalt ei tehta.
Hetkel kukkus nii välja, et Sa läksid külla ja hakkasid pererahvaga tüli norima...

Edu Sulle Vaatleja tegemisel, kuid palun jää oma liistude juurde, so. hea malespetsialist, sellest võidaksime me kõik (k.a. Sina ise)!

Hendrik Olde said...

Ülar, Sinu poolt väga mõistlik ettepanek NL sarja osas. Mina ei ole sellele käega löönud ja iga abi on oodatud, sh. ka nende partiide andmebaasi panemises.
Otsime edasi toetajaid ning lõpetame siin selle "malepoliitilise " arutelu.

Teeme ka näiteks Võrus suvel turniiri. Kindlasti tuleksid appi Sinu õpilastena Meelis, Siim, Kaimar ja Taago. Lisaks saaksid kindlasti toetust kohalikust Kulkast, linnast ja ehk ka sponsoritelt...

Ülar Lauk said...

Hendrik, viimast korda veel Indrek Turu ja Vaadeldaja teemal.
Mina ei ole teda halvustanud oma kirjutistes, Indrek Turu tegi seda korduvalt vaatamata mu tagasihoidlikule palvele mitte hakata mu kulul halvustavaid nalju visata.
Indrek Turu kohta avaldasin oma arvamust üksnes kommentaarides (minu jaoks oluline vahe!) ning üldiselt olid mu märkused põhjendatud (vormi üle võib vaielda, kuid teinekord olen märganud, et selline terav rünnak mõjub rohkem, kui ette-taha vabandav stiil).
Vaadeldaja ei sobinud mulle tegelikult juba algusest peale, aga kuna mul oma blogi pidamisweks polnud aega ega tahtmist, siis natuke ma seal siiski kirjutasin.
Vastuseks hakkasid aga ilmuma solvangud - olen üsna veendunud, et selle taga on üks teatav isik, kes 2006.a. Viljandis noris purjus peaga niikaua tüli, kuni ma põhjalikult vihastasin... seal oli palju tunnistajaid ja kõik ütlesid, et ma olin isegi tükk aega inglikannatusega. Selle isikuga ma ei taha siiani mingit tegemist teha ning suhtun tema "seiklustesse" täieliku halvakspanuga.
Kuna Vaadeldaja lugude autorid jätsid kõik need solvavad kommentaarid tavaliselt kustutamata, siis olin sunnitud koostöö lõpetama.
Aga veelkord rõhutan - stiilid olid niivõrd erinevad, et ühtsest meeskonnatööst ei tulnud kahjuks midagi välja.
Aga ma arvan, et uue Vaatleja loomine on rikastanud maleajaveebindust.. hetkel mul veel on aega ja tahtmist seal igal päeval 3-4 lugu juurde kirjutada.

Kristjan Sander said...

Ütlen ausalt, et mina ei julge mitte ühtegi toetajat otsida üritusele, kus raha Hendriku käest läbi käib. Puhtalt murest oma naha pärast - hakatakse pärast veel kaasosaliseks pidama. Kuidas ma seletan pärast järjekordset "tööõnnetust" toetajale, et ega midagi teha ei ole, ta ei vasta minugi küsimustele, saati siis veel sinu omadele...

Anonymous said...

Kuule Kristjan! Ise ka saad aru mida sa nüüd kirjutasid? Miks peaks klubi poolt korraldatava ürituse rahad käima läbi HO?

Hendrik Olde said...

Lubasin endale, et siia enam ei postita, kuid üks "tööõnnetus" tudengite males juhtus just hiljuti ja "tööõnnetus" oli seotud veidi Tartu Ülikooli MK-ga.

Mai teises pooles toimuvad Tartus SELL-i mängud ning esialgselt oli planeeritud maleturniir ühele päevale. Siis aga selgus, et Tartu Ülikooli MK esindajaga konsulteerides registreeriti Tartu Ülikoolist võistlustele arvuliselt 22 võistlejat. Kuna nii tundus osalejaid päris suur hulk (üle 50-ne) ja korraldajad lõid ka osalemispaketi hinna kokku, siis otsustati turniir viia kahele päevale (kusjuures renditakse Haridus- ja Teadusministeeriumi esindussaali).
Kui aga saabus kätte aprilli lõpp ja tegemist tuli teha nimelise registreerimisega, siis K.Sanderi kaudu jõudis TÜ-st mängima ainult kolm võistlejat (osalemisest loobus ka K.S.ise).
Võistlust tagasi ühele päevale viia ei ole aga enam korrektne.
Aga kulud, mis tulid lisaks ühe võistluspäeva lisamisega jäävad alles (tulusid paraku ei tule).

Aga äkki see ei olegi "tööõnnetus" vaid korraldajate oskamatus planeerida eelarvet ja naiivsus uskuda suusõnalisi lubadusi!
Kuna olen male poole korraldusega ka veidi seotud, siis ka minul tuli kokku puutuda selle probleemiga.

Kindlasti tuleb siia kohe postitus, kus Olde "ajab jama ja midagi sellist ei ole olnud".

Marek Kolk said...

Mh, Hendrik, aga järjekordselt rikkusid sa ühte oma lubadustest : täna enam mitte siia kirjutada. Kui me oleks hommikul kihla vedanud, oleks mul konjak juba käes.

Anonymous said...

KS on ikka täielik tola! See viimane postitus tõestas seda järjekordselt, äärmiselt madalalaubaline demagoogia. Häbiks kogu malelerahvale. Kahjuks.

Anonymous said...

Jube petis ikka!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Kristjan Sander said...

Tere, Hendrik

Minult taheti võistlejate hinnangulist arvu 18. veebruaril koos märkusega, et kui osalejate arvu korrigeeritakse, siis sellega mingeid sanktsioone ei kaasne. Ma saatsin ära arvu 21, öeldes samas, et rohkem kui 3 kuud enne võistlust ei saa see olla midagi muud kui spekulatsioon.

Millal saan vastused oma Maleliidu juhtimist puudutavatele küsimustele?

Marek Kolk said...

Spekulatsioon või mitte, aga natukene nagu mööda panid või kuidas? Arvud 3 ja 21 ei ole isegi lähedased, tõsi, 21 jagub kolmega.

Ja siis siia kohe alla lisad mingid nõudmised? Minu ema oleks selle peale vastu pead andnud.

Anonymous said...

Parim kaitse on rünnak!

Jürgen said...

Marek, miks nii poliitiliselt korrektselt ("vastu pead andma")? Ütle parem otse välja, et selliste möödapanekute eest saab edaspidi kolk'i :)

Marek Kolk said...

Minu eest juba öeldi palju mittepoliitilisemalt ära.

Kristjan, sa just kuskil eespool mainisid, et sina lihtsalt ei lase sellistel olukordadel tekkida. Ma olen nõus, et antud olukord oli korraldaja enda ämber (selles osas saavad nad kohe rahaliselt karistatud, sest turniir viidi kahele päevale ja kulud on suuremad), aga sa aitasid ikka vägevalt kaasa sellele. Ja katsu sa siis midagi ette planeerida sellise asja peale.

Anonymous said...

Mnjah, Kristjan Sander ei "aidanud" mitte ainult korraldajate kuludele kaasa, vaid ka osalejate kuludele, kes peaks maksma esialgse ühe päeva osalustasu 155.- asemel kahekordselt sama summa. Tean kolme TÜ tudengit, kes iseseisvalt registreerisisid (kui need ongi needsamad kolm inimest, siis KSi kaudu tuli täpselt 0 registreeringut, mitte kolm!) ja kaaluvad tõsiselt kas omavahel mängimise (tõenäoliselt) eest peaks selliseid kulusid kandma või mitte. Suur teene, Kristjan!

Anonymous said...

Väga tubli, Kristjan! Pane samamoodi edasi! Ootame Sinu uusi heategusid!

Ülar Lauk said...

Khm. Ah, et halvas korralduses on süüdi Sander. Madalalt lendate... Miks mitte minister Jänes või kantsler Sukles? Või terve Kultuuriministeerium?

Kaarel said...

okei... ma tahan ainult ühte asja küsida. Ülar, kas kõiges halvas, mis Eesti males toimub on ainuisikuliselt süüdi Olde?

NB! Ma igaks juhuks tuletan Sulle, Ülar, meelde, et viimased 5 aastat juba ei ole ka minu suhtlemine Oldega kuigi sõbralik olnud ja tõenäoliselt oleks eesti males tõesti uut juhti vaja (juhul kui tõesti leidub ka vastav kandidaat, aga praegu ei ole nagu ühtegi nime läbi käinud), aga see ei tähenda, et ma silmaklapid peas ühte inimest tümitan.

Marek Kolk said...

Ülari poolt järjekordselt vist süvenemata tehtud postitus.

Anonymous said...

Jälle blogist http://vaatleja10.blogspot.com/

...Pdf-versioon on igatahes Marko Kolgi poolt loodud 13.märtsil...

Kes on Marko Kolgi??

Turu õppis hiljuti maletajate nimesid eesti keeles kirjutama!
Nüüd oleks aeg "munal kana" õpetama hakata!

Ülar Lauk said...

Ma lihtsalt ei saanud aru, mismoodi Sander rohkem süüdi on kui Jänes või Sukles.
Oi, kui terased lugejad mul on. Kohe suure aitäh pean ütlema... ma tõesti mõtlesin Marko Siili peale (Freudi teooria pidas paika). Aga Marko Kolk on Marek Kolgi vanem vend, kui see anonüümset kommentaatorit huvitab. Saaremaal mängib ehk aeg-ajalt maletki (I järk).
Ja Kaarel, Sa väitsid, et olid koosolekul. Külaliste nimekirjas Sind pole... kuhu Sa end peitsid?

Kaarel said...

olin koosolekul. jäin 5minutit hiljaks, Sööt tõi mulle selle kausta veel informatsiooniga, istusin taga reas Tanja kõrval.

Aga Ülar, miks kõiges halvas Eesti males toimuvas on süüdi just Olde?
ja kas Sul on parem kandidaat pakkuda? Praegu ju võtame maha kangesti, aga asemele on ka vaja ju panna.

Anonymous said...

Pakuks Marko Sööti.

Marek Kolk said...

Ülar, sa võiksid kvaliteetse ajakirjandusega tegeleda, mitte pori loopimisega. Oma endisele treenerile palun mine räägi ka, mis sa tast arvad.

Hobimaletaja said...

Jah, kuidagi inetu on kogu see asi nn opositsiooni poolt. Tundub, et Olde-vastasus on pigem moeasi ja trend kui et läbimõeldud tahe asju paremaks teha. Kahjuks on kannatajaks malet armastavad inimesed ning need igapäevaselt muude asjadega tegelevad harrastusmängijad peavad kahjuks kandma kuvandit, mida nn opositsioon maletajatest kui pidevalt kemplevatest, sõnuloopivatest, lahmivatest intriigitsejatest ja egositlikest eneseimetlejatest kujundab.

Senini erapooletu harrastaja, kuid juba protestiks sellise õelutsemise ja peataoleva räuskamise vastu võiks kujundada oma meelsuse.

Anonymous said...

Anonymous said...
Pakuks Marko Sööti.

May 10, 2010 6:17 PM


Kes on Marko Sööt?? Ehk ikka Margus Sööt!

Mõelge ka, enne kui kirjutate!

Eespool juba soovitati:

Turu õppis hiljuti maletajate nimesid eesti keeles kirjutama!
Nüüd oleks aeg "munal kana" õpetama hakata!

Õppige siis!

May 10, 2010 1:07 PM

Anonymous said...

Nii-öelda spekulatsioone saab teha mitut moodi.
Üks võimalus on rääkida vastavate inimestega ja küsida paljud on võistlustele tulemas.
Teine võimnalus on vaadata lakke ja sinna kogunenud kärbsemusta pealt ennustada et tuleb 21 inimest. Pakuksin et esimene võimaluse kasutamine oleks andnud palju töepärasema tulemuse kui antud juhul välja tuli ehk siis võistlema ilmus ainult kolm maletajat.
Kas see ongi see suur organiseerimis kogemus, mida opositsioon pakub?

Anonymous said...

http://sport.postimees.ee/?id=237966

Lugege ja tehke omad järeldused.

Anonymous said...

Kristjan võiks parem selgitada, kuidas ta sai need "atškoo" arv osalejaid, mitte siia tunamullust lund postitada!

Kaarel said...

hobimaletaja.
selle pärast enam ma ei saagi opositsiooni kõvahäälselt toetada nagu ma seda enne tegi. kuskil sai nagu see piir ületatud...

nüüd tuleb oodata ja loota, et ehk tuleb kuskilt kolmas jõud või hoopis kaks tüli poolt mingi ime läbi omavahel läbi hakkavad rääkima ning nendest parematest kandidaatidest uus juhatus moodustub. hetkel minu meelest aga praegust opositsiooni (nagu ka Oldet) ja opositsiooni praegust käitumist toetada ei saa (vähemalt mina seda ei suuda). Aga vähemalt teada tuntud kehva seis, kui uus ja täitsa võimalik, et veel hullem...

Ülar Lauk said...

Vaata, Kaarel. Mina olin ka suhteliselt erapooletu kuni teatud hetkeni. Sel aastal tegi aga maleliit 2 "aasta tegu", mis mind lõplikult opositsiooni leeri viisid.
1). Viljandi MS hävitamine
2). Kaido Külaotsa odüsseia EM-ile pääsemiseks. Kaido püüdis nädal aega Oldele helistada, aga maleliidu tegevjuht ei võtnud telefoni!
Tatjana Fomina EM-ile mittemineku "tööõnnetus" jääb ka maleliidu süüks. Kaarel, kas Sa kujutad üldse ette veel hullemat juhtimist? Ja siis järgneb sellele ka kogu maailma süüdistamine...
Marek, ma juba vastasin Sulle Vaatlejas, aga võin veelkord vastata: minu arvates peaks talle häbi silma vaadata olema hoopis Hendrik Oldel ja Marko Siilil.

Anonymous said...

Hea Ülar!

/...astal tegi aga maleliit 2 "aasta tegu", mis mind lõplikult opositsiooni leeri viisid.
1). Viljandi MS hävitamine/


Viljandi MS ja lahkunud Jüri Sammuli "elutöö Viljandi MS-is" hävitas MS juhatus eesotsas Gert Elmastega. Vastutuse asemel aga peidab ta "pea liiva alla".
Elmastel tuleb livideerida Viljandi MS tekitatud kahjud, kutsuma uue juhatuse valimisteks kokku koosoleku ja seejärel tagasiastuma.

Samas Viljandi Maleklubi CC Fellin on täpselt sama "pornograafia" skeem, millist kirjeldasite oma blogis /... kummalisel kombel muutuvad nende mittetulundusühingute, maleklubide, maleakadeemiate ja seltside nimed aeg-ajalt (ärimehed aeg-ajalt lasevad vana firma pankrotti ning alustavad samalaadse nimega ettevõtetega nullist, mis siis maksuameti rõõmuks jälle omakorda pankrotti lähevad…)/

P.s. loe:
28.04. 2010 tegi Tallinna Ringkonnakohus määruse, millega jäeti rahuldamata Viljandi MS-i määruskaebus Harju Maakohtu 15.06. 2009. a. määruse tühistamiseks.

Anonymous said...

Minu arust võiks ka opositsioon siia selised oma poolsed dokumendid ülespanna: näiteks Külaotsa vastuseta e-mailid. Siis saaks ka Olde käest küsida et miks ta sellele ei vastanud?

Või piirduski kogu asi ainult telefoni katsetega? Siis aga on jällegi raske midagi tõestada.

Hendrik Olde said...

Ülar, kas Sa ikka mõtled ka, et mida Sa nüüd siis suure hooga erinevatesse blogidesse kirja panema oled hakanud.
On Sul eesmärk, et näidata enda konfliktsust kõigi vastu - Turu, Olde, Siil, Rohovoy, Rei, jne. Ma võin seda nimekirja pikalt jätkata nende Sinu suhtekonfliktidega, mida oleme püüdnud siluda.

Minu siiras soovitus Sulle: palun jää oma liistude juurde ja tegele malega. Sinu praegune tegevus tuleb kahjuks eelkõige Sinule endale.

Ja muidugi - palun siia mitte panna "külajutte", a`la K.Külaots püüdis helistada Oldele nädal jagu. See ei ole tõsine jutt ja see enam ei müü (teab asjaosaline kõige paremini, et kuidas see suhtlus ikka tegelikult oli). Nagu ka see, et Olde lubas Sulle 2007.a. EM-i ettevalmistuseks mingi raha. Palun loe tookordsed meilid läbi ja saad ise ka sotti, et millest räägid.

Kahju, et taaskord on Sind püütud tõmmata "malepoliitikasse", milles oled Sa liigagi emotsionaalne ning lased ennast mõjutada. Selle tegevusega siin ei tõesta Sa midagi, pigem kaotad poolehoidu. Tee parem tööd treenerina ja eks siis tulemused näitavad töö kvaliteeti.

Marek Kolk said...

Ei pääse sa nii lihtsalt. Kõige-pealt paned Eesti väärikad treenerid, korraldajad, klubide juhid ühte potti ja väidad midagi nende eest (et neil endil nagu polekski pead otsas). Palun, kirjuta, küsitle, helista läbi siis need inimesed. Siin on vahe, kas sa väidad, et sina arvad, v et sina tead.

Viljandi MS aitas oma hävingule tublisti kaasa. Kui tahad minu arvamust, siis oli ta surnud juba enne seda 2008. a. istungit. Seda oli näha 2008. Raua turniiri korraldamisel (inimeste vahelised suhted tulid etiti hästi ilmsiks) ja 10 aastat enne seda. Juhtumisi ma oli vahepeal isegi kursis, mis Viljandis sündis ja mis mitte. Kui inimestel jookseb jutt kiiremini kui teod, siis ei saagi sealt midagi head tulla. Sellegi poolest, ilma Gerdita oleks ilmselt päris null, tema viga on asju üle forsseerida.

Kui mina oleksin EML juht, siis 2010. a. käitumine K.K. poolt EM suhtes paneks mind küll mingit väga ranget otsust välja kirjutama. Ega ikka ei ole nii, et teeme kuskil nurga taga omaette midagi (olles teadlik probleemidest ja et see võib ajakirjandusse minna). E-mailid olid ka olemas (palun siis näidake, mitu kirja, millal ja kuidas), telefoni teel ei ole mind ka vahepeal nädalaid võimalik kätte saada. Ja loomulikult on Tallinn Eestis hästi kaugel, mitu kuud ei ole võimalik kokku leppida, kui inimene tõesti seda soovib? Jah, ma heidan seda sama ette ka EML-ile, aga maletajate käitumine siin on ka ikka päris paras staaritsemine. Kusjuures äkki küsiks K. Külaotsa maleklubi liikmetelt arvamust nende liidri kohta? Ma ei tea, palju neist avalikult julgeksid rääkida, aga kaugelt on juba kaks aastat näha, mis toimub. Ma ei arva sugugi, et konfliktid on tekkinud ühepoolselt. Ometigi ei suudeta neid selgeks rääkida.

Fomina juhutist on kahju. Seda enam, et õigeaegse suhtlemise korral oleks võib-olla saanud asja ära lahendada (minu arvamus, võib-olla eksin), aga jälle leidus paar "tarka" nõuandjat, kes soovitasid mitte suhelda ja andsid nõu, kellega suhelda. Jällegi, kivi ka EML kapsaaeda, aga maletajad ise nagu lasteaed.

Ma tõesti riskin iga oma postitusega oma nime all jälle oma mainet kahjustada kas siis ühel poolel v teisel poolel, aga ei saa pealt vaadata, kuidas mõlemad pooled omale rõõmsalt auku kaevavad.

Marek Kolk said...

Pagan, keegi H.O. jõudis juba kirjutada. Krt, ma ei mõelnud seda nii, et algul H.O. ja siis mina kohe takka lajatan. Krt, kellelgi pidi täna internet ära olema ... jummal, kuis luiskab.

Hendrik Olde said...

Marek, ma nägin siin ikka sellist "jama", et wifi tuli ka selle peale tagasi...
Aga üha rohkem ma mõtlen, et mille nimel see mustamine ja lahmimine käib. Kindlasti ei tehta sellega malet paremaks. Äkki Ülari energia läheb hoopis valesse kohta ja seeläbi hakkavad tulema tagasilöögid ... Tõsine treener teeb oma tööd pühenumusega ja ei tegele kõrvaliste asjadega, mis tähelepanu ja keskendumist hajutavad.

Meelis said...

See on juba päris veider, jällegi teab Hendrik Olde teiste konfliktidest rohkem kui inimesed ise. Nii võin mina ka üles lugeda nimed kellega Hendrik Olde konfliktis on ja see nimekiri saab oi oi kui palju pikem. Keda huvitab, võtke eestlaste reitingute edetabel ette ja alustage ülalt poolt lugemist. Kui jääb väheks, lisage inimesi USA või Horvaatia lipu alt. Pindu teise silmas näeb, aga palki enda silmas mitte...

Marek Kolk said...

Miks sa Meelis siia Horvaatia tood?

Täiesti ebaprofessionaalne näide. Ma olen nõus, et eksisteerivad aja pikku süvenenud lahkhelid paljude nendega (kuigi järeldused põhjuste kohta ei ole minu teha).

Meelis said...

Mul oli meeles, et Golubenko esindab Horvaatiat. Eksisin?

Marek Kolk said...

Sul on samad probleemid, mis Golubenkol või?

Meelis said...

Ma arvasin, et said mõttest aru. Eksisin. Mina ei ole samal tasemel konfliktide ekspert nagu Hendrik Olde, seetõttu ei ole võimeline hindama, kes on süüdi ja kes ei ole. Inimene, kelle töö oluline osa on maletegevuse koordineerimine ja seega ka maletajatega suhtlemine, on tülli suutnud minna väga paljudega. Konkreetsed näited ei olegi niivõrd olulised, tähtis on nende hulk.

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 207   Newer› Newest»