Friday, May 14, 2010

Lapidus-Kasela, Eesti juunioride MV 2010

Praegu käib Malemajas juunioride meistrivõistluste kolmas voor. Paar käiku tagasi jäi partiis Lapidus-Kasela mustadel märkamata efektne vigurivõit:

Lapidus oli just käinud 21. Lc2-b3?, mille peale Sten oleks võinud partiis toimunud 21. ...Le7 asemel võita viguri ilusa käiguga 21. ...Lxg4! - lipp on puutumatu, kuna 22. hxg4 peale tuleb 22. ...0-0-0! ja valgel pole musta ähvarduste eest kaitset.

30 comments:

Anonymous said...

Võimas!

Marek Kolk said...

Sten nagunii nägi seda (Tõnni käe all on ta kõiki kombinatsioone nägema hakanud, eriti tugevad on kuningakäigud), aga ei hakanud liiga uhkeks minema. Positsiooniliselt oli nagunii väga mugav seis.

:-D

Anonymous said...

Kultuuripealinn Tallinn 2011 avalikustas seni salajas hoitud kultuuriprogrammi, mille kogumaksumus jääb alla 100 miljoni krooni. Programmi leiab http://www.tallinn2011.ee/kultuuriaasta_2011_tallinnas Mõelda, milline ports üritusi tehakse ära vähem kui 100 miljoni krooniga ja samal ajal tahtsid malejuhid korraldada 20-30 miljoniga üheainsa MK-turniiri. Mõni ime, et see asi ära jääb.

Anonymous said...

Imelik jah, et Edgar Savisaar sellisele kirjale allkirja andis. Talle vist valetati eelarve osas.

http://www.maleliit.ee/maleliit/dokumendid/2010/linna_toetus.pdf

Anonymous said...

Lingi puuduv osa

/dokumendid/2010/linna_toetus.pdf

Anonymous said...

250 üritust vähem kui 100 miljoniga. TEHTUD!

Stennu said...

Marek, kusjuures ma vaatasin seda varianti :D Viga oli selles, et ma ei arvestanud, et saan pika vangerduse teha. Phmt valisin kindlama tee võiduni.

Tõnn ja Turu on head tööd teinud, tänu nende nõuannatele on praegu nii hästi läinud :D

Marek Kolk said...

Nõuanded partii ajal v enne seda ? :-D

Anonymous said...

Partii ajal on mõtet kasutada Rybka soovitusi.

uku said...

tegelt natuke norimisena mõeldud, aga tore oleks olnud, kui ikka mind ja kaarlit oleks turniirile kutsutud, arvestades, et ma olen reitingu poolest teine ja ka tema on kaheksa seas...
Arvestades, et 10. oli aega ära öelda. Rõtsagovi kutsuti küll iga aasta eesti finaalile...

Anonymous said...

Juhend sai valmis alles reede õhtul, esmaspäeval oli juba osalejate jaoks registreerimistähtaeg. Välismaal viibivate Uku ja Kaareli kutsumine seega mõeldamatu.

sherlock said...

tänapäeva noored ei näe taktikat ju... vähemalt võrreldes põlvkond varasemaga. löök ise on kena ja elementaarne muidugi, kui nupud juba niimoodi peale tõstetud.

Anonymous said...

Juhend võis ju viimasel õhtul valmis saada, aga võistluse aeg oli juba aasta alguses teada. Järelikult võisid ju välismaal olijd seda aega enda jaoks ju varem ära planeerida?!

Anonymous said...

Marek, kus on pildid turniirist?

Marek Kolk said...

Miks neid minu käest küsitakse?

Kaarel said...

välismaal olijad välismaal olijateks. ma olen Ukuga nõus - me oleksime pidanud kutse saama. Vaevalt keegi nii otseselt ju teab, millal me eestis viibime nii, et jah... aga praeguseks vahet pole, sest me õnneks/kahjuks ei olnud sellel ajal eestis.

ja Marek, konnakilo on 7euri umbes. kõige odavam, mida ma näinud olen...

Marek Kolk said...

Tänan, Kaarel. Tundub, et saabus konnahooaeg :-D Odavam, kui krokodilli oma.

Tõnn said...

Aga olgem ausad, see taktika on ikka uhke küll ju! Kõik tahavad teemat ikka kõrvale veeretada nagu iga artikli all. Ja see põlvkonna jutt... Sten valis lihtsalt kindlama tee, laua taga nii kõva eduseisu ohtu panna ei ole sama lihtne, kui seda, arvuti taga istudes, fritzut kasutades on. Need -+ numbrid olid seal mängus müstilised..
Ja õnnitlused Stenil 3.koha puhul!

Tõnn said...

Stennile*

Stennu said...

Tõnnil on õigus, miks ma peaksin riskima, kui põhimõtteliselt iga käib võidab. Aga ma tänaks oma "tiimi", kes aitasid mul avanguvariante valida ning muud moodi aitasid kaasa medali võitmisele :D Nimeliselt kuulusid tiimi - Tõnn (pool medalit talle!), Turu, Tuul, Sass, Ottomar ning teisel päeval oli suureks abiks Kaido. TÄNUD!

Anonymous said...

Sel nädalal on kalenderplaanis Keila turniir. On kellegil infot, kas see ikka toimub?

Marek said...

Ehh, Sten, mõtle Tõnnile ja minule ka, kes LIVE vaatavad :-D Tahame näha verd ja pisaraid ... või vähemalt mõnda ilusat lipukahingut.

Aga kui nüüd tõsisemalt rääkida, siis jah, laua taga ju peab ka arvestama nt Lxb7-ga, mille järel juba Vxh3!!! lööki on raske näha ja kui lihtsalt Lc8 tagasi, siis Lg7 tundub psühholoogiliselt vastik seis olevat.

Palju põnevam oli partii Triin Narvaga ... ei julge küll öelda, aga minu poolehoid kuulus rohkem sellele, kes partii alguses käsi silmade ees ei hoidnud :-D

Anonymous said...

Huvitav on see kutsumise, palumise värk. Kas teistel spordialadel käib ka nii, et eelmise aasta meistrile saadetakse erikutse, vist ei käi. Tahad meistriks tulla, vaatad kalenderplaani ning oled õigeaegselt kohal.

sass. said...

Konkreetsel turniiril käis osalemine ikka kutsete alusel...mitte see kes tahab, läheb kohale ja mängib.

Tõnn ju jäi näiteks esimesena välja..

Tõnn said...

Näe jah, tahtsin küll aga ei saanud... :D

Turu said...

Poiss tahab liiga palju...õpi veel natuke :D

Stennu said...

Turul on õigus.. Tõnn Sa oskad väga head nõu anda, kuid ise mängida.. mitte eriti :D

Tõnn said...

Ma teen aasta otsa kõva tööd, ehk siis järgmine aasta näkkab.. :D See kord olin Steni second. :D

Marek said...

Sten, Tõnnil on kuningakäigud juba selged, vastupidiselt ... mhmh :-D

Stennu said...

Mul on ka need selged, kuid nende käikude tegemine võtab mul veidi rohkem aega kui Tõnnil :D