Thursday, May 20, 2010

Kas Eesti osaleb 2010. aasta maleolümpial?

Üle pika aja ei saanud ma täna öösel kohe üldse hästi magada. Pea oli mõtteid, arutlusi, argumente ja tsenaariume täis. Mis pole muidugi just väga hea, sest täna on mul ees bakalaureusetöö eelkaitsmine ning selleks on vaja korralikult vormis ju olla.

Täna on kuupäev, mil Eestil ja ka kõigil teistel riikidel on viimane võimalus võistkondi registreerida 39. maleolümpiale (ametlik koduleht), mis toimub Hantõ-Mansiiskis 19. septembrist kuni 4. oktoobrini

Ametlikult registreerimise lehelt saab teoreetiliselt kontrollida juba registreerinud võistkondi ning mängijaid. Sealt samast saab alla laadida ka maleolümpia kutse, kus on täpsemalt kirjas võistluspaiga, tingimuste jms kohta. Samuti saab sealt väga selgelt välja lugeda, et osalevatel riikidel tuleb ennast registreerida hiljemalt 20. maiks ning hiljemalt 20. juuliks tuleb teatada ka osalejate nimed. 20. maiks tuleb registreerida ka Hantõ-Mansiiski tšarterlendudele, mille tasu ühele osalejale on 60 USD. Eesti võistkonnal oleks arvatavasti kõige mõistlikum tšarterlendu alustada Moskvast, lendusid ise läheb aga erinevatest Euroopa riikidest.

Eesti veel olümpial osalemist kinnitanud pole. Minu andmetel on Eesti Maleliit saanud üksikuid ettepanekuid/ soovitusi, et sel aastal võiks maleolümpial osaleda vaid meeskond ning naised tuleks koju jätta. Kuigi tõden keskmise Eesti meesmaletaja tugevat malelist üleolekut keskmisest Eesti naismaletajast, ei poolda mina seisukohta saata riiki esindama vaid pool võistkonda. Tuleks minna kas kõik koos või üldse mitte - sellist seisukohta olen kuulnud ka väga paljudelt teistelt Eesti maletajatelt. Mida arvad Sina, lugeja?
Loomulikult võib lugeja pidada seda minu subjektiivseks arvamuseks, ja eks see seda ongi, sest olen ju naismaletaja. Kuid tekib küsimus - millisel alusel oleks meeskonnal suurem õigus olümpial osaleda kui naiskonnal? Kas Eesti meeskonnad on naiskondadest oluliselt paremini maleolümpiatel seni esinenud? Eesti maleolümpial osalemiste ajalugu ning tulemusi saab vaadata siit.

Ma ei ole olümpia osalemiskuludesse senini väga süüvinud, kuid fakt, et olümpia toimub meie naaberriigis, peaks ju kaasa tooma ka madalamad transpordi- ning seega ka osalemiskulud. 
Kus me veel osaleme, kui mitte maleolümpial, mis toimub nii lähedal?
Mina loodan igaljuhul siiralt, et Eesti saab maleolümpial osaleda ning usun, et pöialt hoiab ka Vaadeldaja lugeja.


Homme, mil olümpial osalemine peaks olema juba selgunud, algavad Tartus SELLi (tudengite)mängud (mängude ametlik kodulehekülg).Osalevaid ülikoole on registreerinud 77, kokku 13 erinevast riigist. 
Malevõistlus (juhend ja informatsioon) toimub 21.-22. mail, mängitakse kiirmalet ning toimub nii individuaalne kui võistkondlik arvestus.
Loodetavasti saab pärast turniiri ka huvitavaid kokkuvõtteid lugeda, sest osalejaid Vaadeldaja meeskonnast on neli.
Kõiki osalejaid näeb siit. Paistab tõsiselt tugev turniir igaljuhul, Maleliidu kodulehel toimuvad ka LIVE-ülekanded.

57 comments:

Anonymous said...

Kas Keila turniiri sel aastal ei toimu? Ilus turniir on seal iga kevad olnud, kahju kui ära jääb.

Anonymous said...

Kas Keila on Hantõ-Mansiiski sõpruslinn?

Pihel said...

Nii Eesti male pildilolemise kui Eesti malehuviliste vaatepunktist on ikka oluliselt parem variant ainult meeste saatmine võrreldes üldse osalemata jätmisega. Oleks vähemalt kellelegi kaasa elada. Loomulikult oleks ka naiskonna minek veel eriti hea, aga kui rahaline seis on kehv, siis mis parata.
Küsimus, et miks siis just mehed, mitte naised - see on selline spordivaldkonna paratamatus, et meestevõistlused on mõnevõrra olulisemad ja tavaliselt ka põnevamad kui naiste omad.

Kaarel said...

noo mina jälle pakuks, et parem siis üldse mitte minna. ma ei näe põhjust, miks peaks mehi naistele eelistama, kui mõlemad võistkonnad ajavad taga samu kohti. 30-50.koht ei ole nigunii pildil püsimine nii, et eriti vahet pole, keda saata. Kui saata ainult üks, siis oleks see teise võistkonna diskrimineerimine.

ja tegelt... kui üldse kedagi tahetakse väga-väga saata, siis saatke parem naised - seal vähemalt kaks noormängijat: Tuuli ja Triin.

Loomulikult ma pooldan, et mängivad nii mehed kui naised, aga kui riiki ei koti eesti esindatus olümpial, siis mis teha. raha puuotsas malemaja taga hoovis ei kasva...

Anonymous said...

Kaarel poiss, Pohlaku tegemised keelaks üldse ära? Tõmblevad kutid seal FIFA tabelis ei tea mitmendas kümnes seal.
Astuks pildi sisse õige?

sass. said...

Seoses igaaastase Keila turniiri eestvadaja K.Kajaku kehva tervisliku seisundi tõttu see aasta turniiri ei toimu. :-(

Anonymous said...

Riik kultuuriministeeriumi näol raha ei anna. Kas on mõtet minna olümpiale kui pole raha korralikuks ettevalmistuseks?

Simo Runnel said...

Tugeval naismaletajal on teoreetiliselt võimalik meeskonnas mängida, meesmaletajal naiskonnas mitte. Teiselt poolt naiskonnal on vist vähem liikmeid, sel juhul on ta odavam.

Jürgen said...

seda 55000, mis moskva rongipiletite jaoks anti, enam ei ole või? pintslisse pistetud? või loobutakse põhjusel, et ei saa enne söödumängu harjutada?

sass. said...

Kurat keegi ei loobu, mõlemad vstk.-d sõidavad kohale ja mängivad. Mis koosseisudega, see on veel lahtine.

Anonymous said...

Eile telekas näitas, et eesti "naissumokad" lähevad EM võistlustele omal kulul ja loodavad nn kindlaid medaleid. Liidu eelarve on ainult 100000 kr.

Male oli veidi paremas seisus (eriti NL ajal), kuid nüüd on uued ajad.

Ka maletajatest turistidel tuleks hakata mõtlema oma kulul reisimisele. Mitteturistide e. proffide kulud aga katavad saadud auhinnad mitmekümnekordselt (kui ei kata, siis miks ennast proffide hulka lugeda).

Raha letti ja olümpiale! Võistlused lähedal "vennalikus" naaberriigis kuid siiski nii kaugel.
Edu edukale maleliidule!

Meelis said...

Kaarel, sport ongi üks suur diskrimineerimine. Meeste sport on üldjuhul kõrgemal tasemel ja pole mõtet süüdistada sponsoreid, kaasaelajaid selles, et nad eelistavad kvaliteeti.
Tuuli seisukohast ei saa ma ausalt öeldes üldse aru. Kui ühel läheb kehvasti, siis mingu kõigil kehvasti? Selge, et peaksid minema mõlemad võistkonnad. Selge on ka see, et 1 on parem kui 0. Ükskõik kas leitakse raha naiskonna või meeskonna jaoks.

Anonymous said...

Kas kuuekümnendaid kohti toovad suusatajad käivad olümpial oma raha eest?

Marek Kolk said...

Meelis, elus ei ole alati 1 parem kui 0. Matemaatikas on küll 1 suurem kui 0, aga elus eneses on olemas ka muud väärtused. Noh, lihtsalt mainin siin tagasihoidlikult.

Mnjah, üldiselt on meeste alad paremini müüdavad. On olemas ka teisi alasid, kus on vastupidi, aga male üldjuhul ei kuulu sinna nimekirja.

Tuulilt hea artikkel ja ka teemapüstitus.

Minu arvamus on, et eelkõige on tähtis võistkonna enda tahe. Vägisi või lihtsalt näitamiseks ei ole mõtet võistkonda saata.

Meelis said...

Marek, minu jaoks selge, et antud juhul 1 on parem kui 0.
Minu teada on võistkondades meestest Kaido ja Olav, naistest Tuuli ja Triin. Ülejäänud, ei tea... Või mis võistkonna tahtest sa räägid?

Anonymous said...

Kus me veel osaleme, kui mitte maleolümpial, mis toimub nii lähedal?

Hakkasin lausa veidi geograafiaga tegelema ;-)

Selgus, et Tallinnast võttes on Handi-Mansimaa umbes sama lähedal, kui Island, Teravmäed ja Aafrikast Liibüa näiteks.

Loodetavasti osalete sellest hoolimatta :-)

Tervitades,

Markku

Anonymous said...

Hedtkel näital küll et sellised mängijad on olümpiaks registreeritud:


Gansvind, Valeriya I. 2057 EST EST Player (Women)
Kanep, Meelis 2067 EST EST Player (Men)
Kiik, Kalle 2223 EST EST Captain (Men)
Kulaots, Kaido 2006 EST EST Player (Men)
Piarnpuu, Leili 2014 EST EST Player (Women)
Seeman, Tarvo 2032 EST EST Player (Men)
Sepp, Olav 2023 EST EST Player (Men)
Vahtra, Tuuli 2036 EST EST Player (Women)
Volodin, Aleksandr 2027 EST EST Player (Men)

Kaarel said...

kas see tähendab seda, et Triin loobus talle pakutud olümpiakohast või et talle tehti lihtsalt külma ja jäeti välja? keegi oskab vastata?

Anonymous said...

Pigem küsimus, et kas Meelis registreeriti tema seljataga ära? Või mängis mõni tola siin?

Anonymous said...

Teie, eestlased siin! Tiimid registreeriti olümpiale! Mida kuradi jampsi te ikka siin kaela otsast välja ajate?!

Anonymous said...

Võistkonnad peaks olema sellised: 5 meest - Külaots, Kanep, Seeman, Sepp, Volodin, 5 naist - Gansvind, Fomina, Pärnpuu, Vahtra, T.Narva. Laudade järjestust ei tea.

Anonymous said...

Nüüd on siis ka ülejäänud registreeritud:
Fomina, Tatyana 2270 EST EST Player (Women)
Narva, Jaan 2276 EST EST Captain (Women)
Narva, Triin 2273 EST EST Player (Women)

Kaarel said...

oh... väga hea.

mõlemad võistkonnad vägagi soliidsed (Eesti mõistes vähemalt kindlasti). Treeneritena kaasa ka end juba aastatega tõestanud väärt mehed. õnneks on mul mõlemaga koostöötamisest meeldiv kogemus, mis sest, et see ainult põgusalt on toimunud. Igatahes, edu!

ja kui nüüd lugeda (ja uskuda) maleliidu kodulehel olevat viimast infot, siis tundub, et Eesti males on jälle ilusti jalgadele tõusnud. kui ainult riik ka veidi tagant aitaks...

Anonymous said...

Huvitav, miks on naiste koondisse arvatud Pärnpuu ja Fomina, aga pole arvatud viimastel aastatel rahvusvaheliselt väga edukas olnud Baškite (tema suurmeistrinormi täitmine jäeti ju nii EML kui ka vaadeldaja poolt minu mäletamist mööda kahe silma vahele) ja Tsõganova (kelle puhul kehtib viimasel aastakümnel seaduspärasus - juhul, kui on saanud oma töö ja lastepere kõrvalt EMV-l osaleda, siis on ta enamasti ka võitnud). Huvitav, kas Olde otsustab selliseid asju (koondise koosseis) ikka mal vanal viisil suserdades-vusserdades-intriigitsedes tagaselja või peab asjassepuutuvate inimestega ka nõu? Mitte et ma arvaks, et Fomina ja Pärnpuu koondises küllalt väärikad pole...

Kaarel said...

noo, ma usun, et Tatjanale kuulub OM-i koht tänu sellele, et tal on kõrgeim reiting. See on minu meelest igati loogiline põhjendus olümpiakoha andmiseks, sest reiting on ju kõige otsesem tugevuse näitaja (ning Tatjanal on see ju tunduvalt kõrgem kui teistel). Mulle tekitas rohkem küsimusi Gansvindi ja Pärnpuu määramine koondisesse, aga kui vaatasin eelmise aasta naiste MV tulemusi (mis olid mul juba meelest läinud), siis Gansvind ja Pärnpuu olid 1. ja 2. Äkki määrati nad selle järgi koondisesse. Ka sellisel juhul tundub valik põhjendatud. Tsõganova ja Baskite on kindlasti väga head mängijad, aga puudub otsene võrdluspunkt teistega (peale reitingu, mis jääb mõlemal alla nt. Gansvindi omale). Nii, et isegi mulle tundub lõpuks valik loogiline...

Anonymous said...

Huvitav et siis on probleeme kui Fominale ei anta kohta ja ka siis tekib probleem kui Fominale antakse koht? Mõtelge lõpuks välja mida te tahate!

Anonymous said...

Olde sina laksid siin ikka anonüümina?

Anonymous said...

Katsuge kuidagi olla. Koondis ei ole kummist.

sass. said...

Kaarel, ütlesid enne, et reiting on kõige otsesem tugevuse näitaja. Vaidleks vastu, et pigem ikka see on kõige otsesem tugevuse näitaja, kui hästi kegi mängib.

Ega Carlsen ei mängi ju malet sellepärast nii hästi, et ta reiting nii kõrge on? Reiting on tal pigem sellepärast nii kõrge, et ta lihtsalt mängib niivõrd hästi :)

Eesti males võta näitena kasvõi Shvõrr :)

Kaarel said...

Sass, ma mõtlesingi seda nii, et reiting on nii kõrge sellepärast, et kui hästi keegi mängib. ehk Tanja reiting on 2250+ sellepärast, et ta mängib sellel tasemel. Baskite ja Tsõganova on mänginud, aga järelikult madalamal tasemel, sest reiting näitab 2160-2200. nõustud minuga?

sass. said...

Okei, sain valesti aru siis :)

Aga see, et nende reitingud madalamad on võib olla ka tingitud sellest, et nad lihtsalt aasta jooksul ei mängi nii palju turniire kui Tanja. Vähemalt minu arust?

See aga on juba täiesti nende endi viga. Seega sellisel tasemel ma ütleksin, et reiting nii väga siiski ei loe, kui erinevus on max. 100 punkti. Võta kasvõi mind ja ennast, me oleme alla 2100 FIDE mõlemad. Kas see näitab meie taset?

Tipus aga küll, kus kõik mängivad aastaringselt enamvähem võrdse arvu turniire, on ka reiting midagi natuke enamat kui lihtsalt number mängija nime kõrval.

Kaarel said...

nojah... aga vaata. meie kaks oleme lihtsalt vähe turniire oma elu jooksul fide arvestuses mänginud. Tanja, Monika ja Baskite aga tunduvalt rohkem. Võrdluseks võime võtta ka Eesti reitingu ning ka seal on Tanja Monikast ja Baskitest ees. Loomulikult ma usun, et Monika ja Baskite reitingud oleksid praegusest tunduvalt kõrgemad, kui nad rohkem mängiksid, aga rohkem mängimine tähendaks ka seda, et nad on tunduvalt paremas mänguvormis. Nt. ma ei ole põhimõtteliselt aasta aega normaalselt mänginud nii, et ma ei usu elu sees, et mu praegune tase annaks seda hädist 2151-gi välja, mis mul eesti reitingu tabelis märgitud on....

Anonymous said...

Kui palju mängida, siis läheb palju punkte ära.

Anonymous said...

"Võta kasvõi mind ja ennast, me oleme alla 2100 FIDE mõlemad. Kas see näitab meie taset?"
Jah, Sass, see näitab sinu ja Kaarli taset! ;))))

sass. said...

Ega see võib väga vabalt minu tase olla, aga sellisel juhul ma ei usu, et reitinguga 2250 Tanja, kes sellisel juhul peaks must ju 150 "punkti" tugevam olema, peaks mind enamus kordi võitma?

Et midagi on ikkagi mäda. Kas Tanja liiga kõrge reitinguga, või mina liiga madalaga? :)

Aga samas see on ka minu puhul tavaline, et ma ei suuda ühtegi eesti naismaletajat tõsiselt võtta ja ei usu eales et neist keegi mind kunagi võita võiks, minu viga vist.

Anonymous said...

EML Olde isikus vassib nagu alati, lugege pealkirja:

"Eesti Maleliit likvideeris noortespordi võlgnevused klubide eest"

Maleliit väidab, et ta likvideeris võlgnevused klubide EEST, s.t. nagu oleksid klubid võlgu ja tema maksab klubide eest nende võlad.

;-)

Tegelikult on vastupidi - Maleliit oli/on "tänu" mittesihipärasele noortespordirahade äraraiskamisele ISE VÕLGU klubidele.

Siin on kaks võimalust -
1) kas HO ja MK ei oska põhikooli tasemel eesti keelt (väheusutav);
2) HO püüab igas olukorras isesisvamaid ja oma õiguste eest seisvaid klubisid halvustada.

Anonymous said...

Tooks välja ka kolmanda võimaluse:

3) opositsioon on niivõrd madalale langenud, et ka kõige positiivsematest uudistest oskavad nad oma paranoiaga täiesti negatiivse uudise vormida.

P.S. Muidugi tahaks ML-i poolset kommentaari mida see "eest" tähendas.

Hendrik Olde said...

Seekord oli ikka õige sõna "ees", kuid on ka olnud aegu, kus on tulnud kasutada sõna "eest". Ka praegu on nii mõnedki kohustused üleval, mida ei taheta täita maleliidu ees?!
Eks teksti lugenud inimene sai sisust ise ka tõe kätte, kuid ju see sisu ei olnud tema jaoks oluline.

Informatsioon on selle teksti sisus, et sõlmiti sponsorleping, mis oma mahult võimaldas katta ka miinused klubide eest.

Aitäh märkuse eest!

Anonymous said...

Keila turniiriga toimunu näitab ära eesti male tuleviku! Vanad fanaatikud kaovad ükshaaval ära ja noori enam peale ei tule.

Anonymous said...

Imelik, ometi on ilm väga ilus praegu...

Anonymous said...

Ega selle novaator Invest OÜ-ga ole kah midagi head, tsiteerin "Äripäeva":"Novaator Invest, pankrotimenetlus.

*Laen nimiväärtusega 22 mln kr, intress 0% (eelmise aasta lõpus oli üleval 31 miljoni kroonine nõue, mis oli alla hinnatud 14 miljonile).
*Omanikud 50% Jürgen Järvik, 50% Carmen Kass.
*Majandusaasta aruanded puuduvad. "

Vt ka :
http://194.204.12.70/Default2.aspx?ArticleID=3f4e6a75-a6c6-44a8-9aba-b94d79ef8dfa&=pluss

See, et majandusaasta aruanded puuduvad, on nii Novaator Investil kui ka EML-l ühine asjaajamisstiil.
Inimene otsib enesesarnast, sile siledat, karvane karvast.;-)

Anonymous said...

Kas eelmine sama Eesti male heasoovija kes helistas enne eestikaid Tartu hotelli Dorpat ettepanekuga Maleliit välja visata?

Kaarel said...

eelviimane anonüüm.
mul on suhteliselt kama kaks, kas see firma esitab aruandeid või mitte. kuniks ta eesti malet toetab ja tahab toetada on väga hea. aga tema kallal sõrmega torkimine võib ta eemale ajada ja siis on jälle üks sponsor vähem. selle peale ka mõtlesid enne kui siia tola mängima tulid?

viimane anonüüm.
see on juba päris karm väide. aga sellistel puhkudel tahaks ikka mingisugust tõestust kah. muidu on raske uskuda, et eesti males päris selliseid jobusid leidub... ja kui tõesti juhtub, et leidub, siis tahaks juba nimeliselt teada saada...

Anonymous said...

Nõus Kaareliga, tahaks ka nime kuulda.

Anonymous said...

Seda telefonikõne mainis Olde juba ühes varasemas vestluses siin Vaadeldajas, kuigi ka siis nime välja ei toodud.

Anonymous said...

> mul on suhteliselt kama kaks,
> kas see firma esitab aruandeid
> või mitte. kuniks ta eesti malet
> toetab ja tahab toetada on väga
> hea.

See on eetiliselt väga omapärane suhtumine. Maksupetturitest, röövellike kiirlaenude pakkujatest ja pankrotimeistritest sõltumine on häbistav. Aruannete mitteesitamine (ja ka tolle firma ning EML puhul) tähendab meil siin Eestimaal ühte ja ainult ühte - ei ole tegemist ausa ja puhta äri/asjaajamisega. Sulidelt saadavatest almusest elamine on häbiväärne.

> aga tema kallal sõrmega
> torkimine võib ta eemale ajada
> ja siis on jälle üks sponsor
> vähem.

Kerjamine on alati häbiväärne, aga nii amööbilik väriseva kerjusementaliteedi levitamine võiks jääda poliitikute ja muude elukutseliste limukate aga mitte maletajate teha.

Malega on nii nagu iga elualaga, et tõelised andekad ja töökad tipud majandavad end ise ära, mittetippudest hobimaletajad peaksid tegema valiku:

1) olla nii andekas ja teha nii palju tööd, et suuta end ise ära majandada;

2) kui ei ole küllalt andekas ja töökas, siis on tegemist hobiga, aga omad hobid tuleb kas ise kinni maksta või siis võtta kerjakott näppu häbi maha salata ja minna kerjama.

Anonymous said...

Vabandust, kuid vähemalt 50% Eesti tavaolümmpia koondisest on pigem hobisportlased. Sellele vaatamata peetakse neid üleval.

Samuti ei maksaks üle pingutada. Maleliidul on rohkem kui üks sponsor.

Anonymous said...

8:52 ajab oma tekstis ikka kõik segi. Antud sponsor on kaasatud selleks et oleks võimalik paremini korraldada laste treeninguid, ning vajadusel oleks võimalik ka esindada EESTIT rahvusvahelistel võistlustel. Hobimaletajate toetamisega pole seal mingit pistmist.
Teiseks sõimab maleliitu et miks see peab kerjama raha. Samas ollakse nõus sandikopikatega mis eraldatakse riigi poolt ning veel sõimatakse et miks juletakse rohkem küsida. Ise ikka arusaad millest kirjutad?

Anonymous said...

Kaido mängib Türgis turniiri
http://angora.tsf.org.tr/component/option,com_turnuva/task,show/dosya,2/Itemid,2/lang,turkish/

Anonymous said...

Mis, keda ülal peetakse? Ei ole küll kuulnud.

Anonymous said...

:D:D:D peetakse neid üleval. Kvaliteethuumor

Anonymous said...

Anonüümne 8:52 paneb tõsiselt segast. Julgen meenutada, et male üks suuremaid toetajaid on Hasartmängumaksu Nõukogu ja raha kogutakse haigetelt inimestelt. Selle vastuvõtmisest ehk häbist tuleks siis ka keelduda.

Ülal pidamise koha pealt, et ega seda ju maleliit tee. Kui paljudel meie "tippmaletajatel" on keskmist palka tagav kindel töökoht või regulaarne sissetulek?! Kui pole, siis on tegemist töötu ehk/ja/või ülalpeetavaga. Nähtusele võib nimesid veel leida ... iseenesest kurb seis aga selline seis pole mitte ainult meil.

Kaarel said...

"Aruannete mitteesitamine (ja ka tolle firma ning EML puhul) tähendab meil siin Eestimaal ühte ja ainult ühte - ei ole tegemist ausa ja puhta äri/asjaajamisega. Sulidelt saadavatest almusest elamine on häbiväärne."

Sulideks nimetamine on ikka päris karm. Kuidagi karm ei tundu olevat su väljenduslaad? Ja keegi ei ole nigunii rääkinud almustest elamisest. See on ainult toetus. Ja raskel ajal ei saa eriti viriseda, kellelt toetus vastu võtta ja kellelt mitte. Üleüldse ma ei tea, et keegi väga "ei" kipuks ütlema lahketele toetajatele. sa tead mõnda, kes keelduks sponsorlusest?

Mis puutub mittetipudest hobimaletajatesse, siis Eestis käivad selle alla vist kõik peale Kaido. Ma leian, aga et võimaluste korral tuleks kindlasti toetada, aga ka Meelist, Volodinit ja veel mõnda tugevamat. Kuid hoopis tähtsam on toetada noori ning sellele panigi oü Novaator Invest õla alla. Selle eest tuleks neile aitäh öelda, mitte vinguda iga väikse asja kallal.

ma arvan, et anonüüm 9.13 mõtles tavaolümpia koondise all ikka tavaolümpiakoondist, mitte male oma. Seal tõesti toetatakse paljusid. Olümpiatsükli ettevalmistusel minu teada kõiki. Eesti males, aga seda raha väga ei ole, et suuri toetusi määrata. Seepärast tulekski olla sponsoritele tänulik. Mõni viriseb aga vist kõige kallal...

Anonymous said...

http://www.epl.ee/artikkel/387311

Aiaiai:). Poistel ikka piss juba päris püksis.

Anonymous said...

Kutt, mille sa siia üles riputasid?

Anonymous said...

Kutt, kus mu auto on?

Anonymous said...

Kutt, mis sul viga on?