Wednesday, March 10, 2010

FIDE võttis vastu uused dopinguvastased regulatsioonid


FIDE võttis vastu uued WADA dopinguvastased regulatsioonid, mis hakkavad kehtima 1. juulist 2010. Eelnevad reeglid olid vastu võetud aastal 2001, eesmärgiga, et malest saaks olümpiaala.

Dopinguküsimus kerkis uuesti päevakorda seoses Ivantšuki käitumisega Dresedeni Olümpial, kus ta pärast otsustavat kaotust (Ukraina-USA ) ei andnud dopinguproovi. Probleem tekkis sellega, et Dresdenis tehti pisteline kontroll, aga puudus vajalik personal. Ivantšuki juurde tulnud ametnik ei suutnud talle selgeks teha, mis ta tahab ning sellest tekkiski arusaamatus.
Ivantšuk ei saanud tookord karistada.

Uued regulatsioonid (täiskujul, lühendatud) tähendavad mängijatele seda, et turniiri kolme parimat kontrollitakse. Samuti on võimalikud pistelised kontrollid. Dopingu kasutamise korral võidakse mängija eemaldada turniirilt. Esmakordsel rikkumisel saadakse kaheaastane võistluskeeld, teise rikkumise korral eluaegne.

Nimekiri keelatud ainetest on leitav siit.

Male ei ole alade hulgas, kus on keelatud alkoholi tarvitamine (tänud Simo13le!) Suitsetamise kohta ei leidnud ma märget.

9 comments:

Anonymous said...

Tore on Nikit jälle siin keskkonnas kirjutamas näha.

Simo Runnel said...

Lingitud leheküljelt leidsin nimekirja aladest, kus alkohol on keelatud, ja malet nende hulgas polnud. Mitte et ma alkoholi tarvitamist pooldaks.

nikitheone said...

Sul on õigus Simo, ma seda ei vaatanudki. Muudan ära.

Kaarel said...

üldiselt, saate te informatsiooni ka www.antidoping.ee kodulehelt. seal on üleval ka andmebaas, mis sisaldab ravimeid, milles on keelatud ained. loomulikult pole seal kõik ravimid kirjas, aga mingi osa kindlasti.

Anonymous said...

Osad maletajad on kindlasti droogide peal.

Peep said...

Ettevaatust nohu ja astmaga

Anonymous said...

Kas maleturniiride ajal on siis alkoholi tarvitamine lubatud?

Anonymous said...

maleturniiride ajal, vahepeal, juures, kõrval, peal, all, sees, mõtetes, väljas, horisontaalselt, vertikaalselt, diagonaalselt, teistpidi diagonaalselt ja ka eile...

ruu said...

:DDD