Friday, March 12, 2010

Riik tahab keelustada online-pokkeri

Keskajal otsustas inimese eest kõik ära kirik, millel oli piiramatu võim. Kirik pidas muude asjade hulgas ka malet hasartmänguks ja selle mängimine ei olnud lubatud. Tänapäeval on Eesti riik jõudnud nii kaugele, et tahetakse takistada kodanikke internetis raha peale kaarte mängimast.

Delfi artikkel teatab, et Maksu- ja Tolliamet on saatnud interneti teenusepakkujatele ettekirjutuse, et alates 15. märtsist tuleb blokeerida ligipääs kõikidele virtuaalsetele pokkeritubadele ja võrgukasiinodele, millel ei ole kaughasartmängu korraldusluba Eestis. Ilmus ka nn. 175-nimekiri, kus on täpselt ära toodud kõik "illegaalsed" mängimiskohad. Seal on näiteks ka Eestis väga populaarsed kohad nagu Pokerstars, Triobet ja Unibet. Ainsaks seaduslikuks mänguruumiks jääb Armin Karu ja Olympic kasiino poolt loodud keskkond Olympic Online. Eelmisel aastal juhtus sarnane asi Itaalias, kus inimestele tehti uus portaal ja mängida võis turniire kuni 100$ sissemaksuga.

Praegu veel midagi kinni pandud ei ole ja kui muutused peaks jõustuma, siis kehtivad need ainult DNS-ile. Foorumites ja kommentaarides on seletatud, mis tuleb seadistustes ära muuta.

Male, bridž ja muud mõttemängud veel keelustatud ei ole. Vint.ee lehel saab jätkuvalt kõike mängida ja muretsemiseks ei ole põhjust. Ka maailmas liiguvad asjad sinnapoole, et pokker võib kunagi saada Mõttemängude Assotsatsiooni liikmeks ning jõuda isegi olümpiaalaks.

1 comment:

Anonymous said...

Olge nüüd rahulikud, riigil pole midagi pokkerimängu vastu. Riigile lihtsalt meeldib kui teie pokkeri väljaminekutelt-sissetulekutelt riigile maksud laekuvad. Ja kui maksud laekuvad, siis pisku tilgub ka Maleliidule.