Thursday, March 11, 2010

EM: 6 vooru järel juhivad Jobava ja Efimenko

Täna mängiti Rijekas EM-i 6. voor. Liidritena jätkavad Baadur Jobava ja Zahar Efimenko 5,5 punktiga.

Laudadel 1-5 olid tulemused järgmised:

Timofeev-Jobava 0-1

Gruusia GM Jobava sai mustadega Caro-Kanni kaitses juba teise võidu (2. voorus alistas ta Sulskise). Timofeev mängis Tartakoweri varianti 3. f3, mida ta on ka enne tugevate vastu proovinud. Seekordki sai ta avangust lootusrikka seisu, kuid Jobava võrdustas ja millegipärast jäi Timofeevil lõppmängus ratsu kinni.

Efimenko-Nisipeanu 1-0

Nisipeanu, kes üritab tavaliselt mängu taktikaliseks ja segaseks ajada, valis mustadega Alehhini kaitse ja saigi oma tahtmise. Valge tuli g4-g5 peale ja sai otsustava rünnaku kuningatiival. Efimenkol ei olnud võitvat jätku raske leida, sest liputiival ettureid lükanud mustal olid praktiliselt kõik nupud mängust väljas.

Sutovsky-Almasi 0-1

Almasi lahendas mustadega avanguprobleemid üsna kiiresti ja Sutovsky otsustas selle peale kõik oma etturid ära anda. Kuid matt jäi panemata ja lisaks olid ka kõik nupud välja vahetatud. Lippude lõppmängus oli Almasil kolm etturit üle ja ta blokeeris ka kõik võimalused igavest tuld anna.

Vallejo Pons-Zvjaginsev 1/2

Väga huvitav avang, prantuse kaitse Alehhin-Chatardi rünnak. Must tegi pika vangerduse, valge otsustas üldse sellest loobuda ja käis kuninga e2-le. Tekkis väga põnev ja mõlemapoolsete võimalustega seis. Täiesti ootamatult lepiti aga 20. käigul viiki.

Adams-Sokolov 1/2

Adams sai Hispaania avangus kohe initsiatiivi, kui Sokolov oli mänginud mingit vähetuntud liini. Valge ründas loogiliselt ja oli näha, et tal kaotada ei olnud võimalik. Sokolovil õnnestus lõpuks siiski kõik nupud ära vahetada ja lõppmäng oli juba viigiline.

Naiste turniiril tõusis täna ainuliidriks Monika Socko, kes võitis valgetega Tatiana Kosintsevat.

2 comments:

Anonymous said...

Jobava turniiriseis on hea, kui ta mustadega nii tugevad vastased õnnega pooleks ära võidab.

Kaarel Alasoo said...

Zvjaginsev mängib üldse huvitavaid avanguid, tasub vaadata.