Sunday, March 28, 2010

2. voor Eesti MV-l

Täna mängiti Eesti meistrivõistlustel teine voor. Kogunesime päeval kell 4 Steni, Tõnu, Matu ja Timoga partiisi jälgima ja kommenteerima. Mängud olid põnevad ja sai nalja. Kõigepealt väike lühikokkuvõte partiidest.

Meeste turniir (kõik partiid olid resultatiivsed!):

Holvason-Volodin 0-1
Holvasonile meeldib Volodiniga mängida ja tundus, et ta oli ka selleks partiiks tõsiselt valmistunud. Avangust tekkiski terva sitsiilia seis ja üks hetk hakkas Holvason järsult ja massiivselt kahima. Tulemuseks oli küll ports ettureid, kuid Volodin suutis enamkvaliteediga need kiirelt likvideerida. Partii lõppes sellega, et Volodin jõudis kindlalt enne lippu.

Külaots-Jakovlev 1-0
Mängisid turniiri esimene ja eelviimane asetus ja tulemus oli ettearvatav. Kaido alustas partiid rahulikult itaalia avanguga. Tundus, et must sai mugava seisu, kuid siis jättis Jakovlev mingi taktika kahe silma vahele ja edasi jäi tal iga käik mingi nupp ette. Lõpuks kui Külaots oli ka ühe viguri ära korjanud, pidi veebruarikuus palju välismaal võistelnud Jakovlev alistuma.

Kanep-Schults 1-0
Avangus toimus kiire liinide avamine ja lippude vahetus. Tundus, et Kanepil on selliste seisude mängimine meeltmööda, sest edasi parandas ta järk-järgult oma positsiooni ja sai võiduseisu. Schults üritas küll vastumängu saada, kuid vankri toomine teisele reale tekitas valgele vabaetturid ja punkti.

Kortšagin-Sepp 0-1
Teist päeva järjest mängis Kortšagininga valgetega vanaindia vastu. Kui eile oli ta 20 käiguga kulutanud enamiku oma ajast, siis täna tundus ettevalmistus parem olevat. Siiski tegi ta mingil hetkel jämeda valearvestuse ja Sepp sai lihtsalt mõned käigud hiljem lipu peale panna. Pärast seda ei kestnud vastupanu enam kaua.

Seeman-Vorobjov 1-0
Algus oli väga rahulik, kuid järsku arenes partii tormiliselt üliteravaks ja keeruliseks võitluseks, mida ilma programmita hinnata on raske. Ilus on vaadata, kuidas 24. käigul alustab Seemani e-ettur marssimist ja jõuab kaitstuna d7-le. Lõppseisus on hea vaadata, kuidas mustal on kõik nupud seotud. Kas tegu võis olla päeva ilusaima partiiga?

Sten ütles naiste mängude kohta järgmist:

"Naiste turniir!

Kõigepealt Hanzatjanide mäng. Kuna mänge ei näinud, võib öelda, et tegu oli väga põneva mänguga, mis lõppkokkuvõttes lõppes Elvira punktiga. Viikmaa – Brokko-Olde sai meie poolt kõige rohkem tähelepanu. Mäng algas väga huvitavalt, kõik lootsime ennenägematut lõpplahendust, paraku kaitses Margiti oda f7-l kõik ära. Rohkem pisiasju sellest mängust saate lugeda meie ühisest vetlusest (NB! Pole siiski kõigile soovitatav). Järgmisena Pärnpuu – Kõrge. Taseme vahe tõttu jätsime selle mängu jälgimata, paraku tuleb välja, et tegu oli väga huvitava mänguga, mis lõppes viigiga.Siiski, pärast lippude vahetus 25. Käigul, olime arvamusel, et siin peab kõrgemat reitingut omav Pärnpuu oma paremuse maksma panema. Paremus saavutatud kolme enametturi näol, suutis Kõrge saada 2 vankrit vankri ja 5 etturi vastu, mis lõppes põneva viigiga. Järgmise mängu juurde, mis meie tähelepanu sai, Vahtra – Narva, Triin. Algus oli taaskord paljulubav, kuni Tuuli otsustas lipud välja vahetada. Seejärel sai Tuuli enametturi, kuid halvad e-liini topeltetturid. Pärast rasket avangut otsustati viiki leppida. Partiid Sild – Narva, Regina võib pidada selle vooru raskeimaks. Tegu oli tõsiselt keerulise mänguga, sest seisuhinnang muutus põhimõtteliselt iga käiguga. Kuni 25. Käiguni olime kindlad, et Sild peaks enamkvaliteedi ära vormistama punktiks, paraku ei ei arvestanud me tõsiasjaga, et Regina leiab suurepärase vastumängu, mille vormistab punktiks.
Tuleb tõdeda, et tänased mängud muutsid nii mõnegi arusaama naistemalest! Seda heas mõttes."

Lõpetuseks paneme siia ka partiide ajal tehtud LIVE-kommentaari logi, mida Sten pärast töötles (kokku 47 lk!). Kuna Vremja blogi laialiminekust on möödas juba mitu kuud, siis võib arvata kui kirjutamisnäljas Pärnu poisid juba on. NB! Kommentaarid on tehtud naljaga, kedagi ei ole tahtlikult solvatud ja kogu juttu ei pea tõsiselt võtma. Wordi-faili saab alla tõmmata siit.

Homme alustatakse kell 10 ja mängitakse kaks vooru.

9 comments:

Anonymous said...

Holvasonil tundus parem seis olevat. Kuningatiiva etturite asemel oleks parem olnud lükata liputiival ettureid, kus tal ka ülekaal oli.

Ja Schultsi seis peale musta d5xe4 tundus juba raske olevat.

Marek Kolk said...

Ouch ... see kommentaarium oli üks paras huumorinurk :-D Sten, et siis edaspidi ka kabetajaks? :-D

Stennu said...

Tuleb nii välja :D

Marek Kolk said...

Lisaks, kommentaaride järgi tundub, et ülekanded (ehk) toimisid. Pidin neid ikka päris palju ise järgi aitama, tundub, et tasus ära, sest vähemalt mingi seltskond sai asjast kasu :-D

Ülar Lauk said...

Turu, arened. Aga seda ülevaadet lugedes paistab, et arened vales suunas :) Targem oleks partiid ikka mõne programmiga läbi vaadata ja ühtlasi end teooria koha pealt ka natuke harida (mõne teise programmi abil). Praegused arvamused, mida Sa partiide kohta oled kirja pannud, ei kannata paraku üldse kriitikat.
Marekile niipalju, et minu meelest hangusid seisud aeg-ajalt ära ja siis tuli terve ports käike korraga.

Pihel said...

MK, tänud minu poolt ka ülekande eest, küll väikeste kinnijooksmistega on seda kenasti ka Luksemburgi näha. Vaatan hoolega ja kommenteerin msn-is jooksvalt teiste malesõpradega Eestist :) Nii et kindlasti tasub vaevanägemine ära!

Anonymous said...

Ülar võiks partiide kommenteerimise enda peale võtta, nagu vanadel headel Vaatleja aegadel oli asjalikke kommentaare lugeda.

Elja said...

Было приятно почитать ваши комменты Стен, Туру ,Сандер и т.д.
Хорошие комменты о Кармен:D
Теперь Стен у нас шашист!

Anonymous said...

Hea lugemine. Tore vaadata noorte inimeste rõõmsameelsust ja ülevaateid. Tahaks ka tänase päeva stenogrammi näha, nii et Turu, riputa aga üles! Kõik lugejad olid sillas ja kõigil nalja kui palju. Male polegi ainult vanameeste ala, vaid saab pulli ikka kah. Ootame juba uusi ülevaateid ja vesteid :)