Wednesday, November 4, 2009

Vachier-Lagrave võitis juunioride MMi

48. Juunioride maailmameistrivõistlused toimusid 21. oktoobrist 4. novembrini Argentinas, Puerto Madrynis. Peeti kaks eraldi võistlust: GM Maxime Vachier-Lagrave (Prantsusmaa) võitis noormeeste turniiri, WGM Swaminathan Soumya (India) oli esimene neidude turniiril.

MM oli pikk 13-vooruline šveitsi süsteemis turniir. Poiste seas oli ebaõnne suurema osa võistluse lõpuosast liidrikohal püsinud valgevenelasel Sergei Zhigalkol. Viimases voorus viigistas ta Ivan Popoviga, kuid Vachier-Lagrave võitis Dmitry Andreikinit. Seega oli mõlemal nüüd 10,5 punkti 13-st ning kuldmedali otsustas koefitsent. Esimese tiebreak'ina vaadati vastaste reitingute summat, mis oli parem prantslasel ja talle läks mm-tiitel. Zhigalko pidi leppima hõbemedaliga, kolmas oli GM Michal Olszewski Poolast. Tabel.


                                          Chessbase'i foto: vasakult Zhigalko, Vachier-Lagrave, Olszewski

Vachier-Lagrave, kes oli turniiril esimene asetus, näitas head variantide arvutamisoskust (Robson - V.-L.), korralikku avanguettevalmistust (V.-L. - Howell) ning vastaste eksimuste ärakasutamist lõppmängus (V.-L. - Lenderman). Järgmisena saab noort prantslast näha Maailma Karikal, kus tema esimese vooru vastane on hiinlane Yu Shaoteng.

Tüdrukute turniiril said kolm võistlejat teistest rohkem punkte. WGM Swaminathan Soumya, WIM Deysi T. Cori ja WIM Betul Cemre Yildiz lõpetasid kõik 9,5-ga 13-st. Tabel.

No comments: