Friday, November 20, 2009

Rybka 4 ei tule enne 2010. aastat

Sellise avalduse tegi Rybka autor Vasik Rajlich paar päeva tagasi.

Maailma tugevaima maleprogrammi 4 versiooni ilmumist on juba pikemat aega edasi lükatud. Mäletatavasti pidi see esialgu ilmuma juulis 2009. Järgmisena lubati programm kättesaadavaks teha novembris 2009, kuid ka see tähteg on järjekordselt edasi lükkunud. Järgmine tähtaeg on 2010. aasta alguses.

Mis on aga pettumust valmistanud arvutimale entusiastidele, on see, et uus versioon on tõenäoliselt nõrgestatud, s.t ei mängi maksimaalse tugevusega. Põhjuseks idee lasta Rybkat "rentida" Interneti teel. Kui aga online-Rybka oleks võrdne programmiga, mida saab enda arvutisse laadida, poleks see idee tulus. Idee lasta Rybkat Internetis rentida põhjenduseks on Rybka koodi kaitsmine, et vältida IPPOLIT/RobboLito sarnaseid juhtumeid. Nendest veel niipalju, et tegemist on kindlasti Rybka kloonidega, mis võrreldes Rybkaga aega paremini kasutavad. Just selle tõttu võidavad need programmid Rybkat lühikese ajakontrolliga mängudes, aga pika ajakontrolliga mängudes on tulemused umbes võrdsed.

7 comments:

Anonymous said...

Mõnes mõttes positiivne. Parem, kui nad üldse harvemini uueneks, sest mis sest paarikümnest reitingupunktist ikka jahtida. Kelladest ja viledest ... see rohkem reklaaminipp ja kasutjapoolne asi. Programmi hindamisel tuleks lähtuda eelkõige tema mängutugevusest ... mis minu arvates ei ületa siiani inimese oma. Effekt tuleb mängu sportlikus males, kus kella ka arvestatakse ja seal lööb arvuti inimest kümneid kordi ... aga sisuliselt ikka annab veel areneda.

Anonymous said...

Tarmo kas oled proovinud IPPOLITI kokku genereerida? Võiks täitsa huvitav ettevõtmine olla...

Tarmo said...

Ei ole proovinud.
IPPOLIT ja RobboLito on nagunii soovi korral Internetist leitavad.

Anonymous said...

Minu meelest seda tavakujul ei saa alla tõmmata. Kodulehel oli neil vist kõigest algkood ja kompileerida saab c keele kompilaatoriga ainult linuxis. Kirjutatakse, et aega nõudev töö. Ei ole selliste asjadega kunagi tegelenud ja oleks huvitav teada, kas keegi on üritanud.

Tarmo said...

Tavakujul on neid küll. Võib Googlest otsida, mitmed programmeerijad on oma kompilatsiooni välja lasknud.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Rene said...

peaegu teemasse.

Mõni mees on ala vahetamas
http://pildid.sportiv.ee/displayimage.php?album=1127&pos=65