Saturday, November 28, 2009

Pühajärve kiirmaleturniir ja Itaalia meistrivõistlused

Reedel algas traditsiooniline (juba kümnes!) Pühajärve kiirmaleturniir. Osalejaid on 34. Turniir on eriline selle poolest, et turniiril osalevad mitte ainult tugevad maletajad, vaid ka kultuuritegelased, ärimehed, ajakirjanikud ning ka noored andekad mängijad. Turniirile pääseb personaalse kutsega.

Osalejad jaotatakse reitingu järgi 5 gruppi - A on kõige tugevam, E kõige nõrgem. See on handicap-turniir, ehk tugevama reitinguga mängijad annavad nõrgema reitinguga mängijatele aega ette. Näiteks, kui omavahel mängivad A ja E grupi mees, on ajad vastavalt 2 ja 18 minutit!

Hetkel on mängitud 16 vooru 34'st ja juhib ukrainlane Tukmakov Vladimir, kellel on 13 punkti. 1 punkt maas on Kaido Külaots ja Riho Liiva. Turniiril osalevad ka sellised nimed nagu Volodin (eestlane, mitte lätlane), Miezis, Malisauskas, Leito, Lauk, Ladva, Sööt, Seeman jt.

Tabeli võib leida siit ja turniir lõppeb pühapäeval. Loodame õhtul saada osalejatelt ka kommentaare.



Itaalia meistrivõistlused toimuvad 69ndat korda. Ringsüsteemiga finaalis on 12 mängijat. Huvitav on mitte see, et esmakordselt on 4 mängijat suurmeistrid, vaid see, et pooled mängijad on alla 20 aastased!

Reitingufavoriit on Michele Godena, kes on ka 5-kordne Itaalia meister.
Pärat viite vooru juhivad 3,5 punktiga GM Ortega Lexy, IM D'Amore Carlo ja GM Vocaturo Daniele (20 aastane). Godena jagab 3 punktiga 4ndat kohta.

Viimane voor peetakse 4ndal detsembril.
Ametlik koduleht.

5 comments:

Anonymous said...

Võiks ikka osalejate (liidrite) nimed õigesti kirjutada.

Anonymous said...

Et tasakaalustada oma eelnevat negatiivset kommentaari, siis tahaks öelda et info Itaalia MV kohta on jälle igati OK!

Anonymous said...

Turniir on eriline selle poolest, et turniiril osalevad mitte ainult tugevad maletajad, vaid ka kultuuritegelased, ärimehed, ajakirjanikud ning ka noored andekad mängijad:

Millisesse kategooriasse kuuluvad ntx nimed:
Ilmar Lilleorg, Pavel Vorobjov, Tambet Siemer

Kes on turniiri korraldaja, st kes saadab kutsed?

Anonymous said...

Eelmise kommenteerijaga on mul sama huvi teada, et kuidas on võimalik sellel turniiril osaleda? Kas saab teatava summa ennast sinna sisse osta ka? Või kellele peab pugema et sinna saada?

Anonymous said...

Selle aasta osalejate nimekiri on avalik. Eks küsi nende käest, kuidas neid sinna kutsuti!