Thursday, June 18, 2009

Viljandi Maleselts on kohustatud tagastama 2008. a. noortespordi toetuse

10. juunil 2009. aastal tegi Pärnu Maakohus kohtumääruse, millega rahuldati Eesti Maleliidu avaldus Viljandi Maleseltsi vastu 2008. a. noortespordi toetuste tagastamise nõudes. Kohtumääruse kohaselt peab Viljandi MS tasuma viivitamatult EML-i arvele kogu eraldatud 2008. a noortespordi toetuse, leppetrahvi ja riigilõivu, kokku summas 21 543 krooni.

Täpsemalt saab lugeda EML kodulehelt.

47 comments:

Anonymous said...

Juhiks veel tähelepanu, et kohus jättis läbi vaatamata Viljandi Maleseltsi hagi tunnistada 6. detsembri 2008.a. üldkoosolek ebaseaduslikuks.

Vaatamata sellele, et mõned on kõvasti selle ebaseaduslikkust üritanud väita.

Anonymous said...

Absurditipp. Esiteks, Eesti Maleliidu kodulehel avaldatakse selliseid teateid? Kui härrad väidavad, et Eesti males toimuvaid sündmusi tuleb kajastada ametlikul lehel, siis väidan ma, et see on järjekordne ärapanemise meetod teadagi kelle (Olde) poolt. Miks ei avaldata näiteks Eesti Maleliidu kodulehel üldkoosolekute protokolle, mis (julgen väita) peaksid olema kõigile Eesti malet puudutatavatele isikutele kättesaadavad?
Kas Eesti Maleliidu arvates tähendab (H. Olde isikus) male arendamine Eestis läbi kohtute erinevate maleklubide hävitamist?
Minu arvates tähendab läbi kohtu probleemide lahendamine Eesti Maleliidu suutmatust küsimusi rahulikul ja mõistlikul teel lahendada.
Klubid on peamine edasiviiv jõud ala eksisteerimisel. Järjepidevad vastuolud Eesti Maleliidu ja maleklubide vahel selgelt hävitavad ala kandepinda.
Teine teema, mida on korduvalt siin varasemates postitutes kajastatud, aga millest ei saa üle ega ümber on kokkulepetest kinni pidamine.
Küsin, kas aasta algul toimunud EML juhatuse liikmete ja maleklubide esindajate ümarlaua koosolekul vastuvõetud otsused ja kokkulepped on täidetud Eesti Maleliidu poolt, kas need on kusagil fikseeritud?

Anonymous said...

Olde kilkab rõõmust, sai jälle stta keerata. Ainult... Klubid saavad aru, et väiksemagi lahkheli korral on nemad järgmised, otsitakse suvalist ettekäänet.

Anonymous said...

Suurte laevade sõitu saadab ikka kajakate kisa!

Rene said...

Tekkis selline küsimus. Miks pole klubide nimekirjas (http://www.maleliit.ee/modules.php?name=Maakonnad&k=1 ) Diagonaali, kes mu teada on ennistatud Maleliidu liikmeks?

Ja kas nüüd hakkab Maleliidu kodukal olema eraldi rubriik - kohtulahendid. Ja kas sinna kantakse ka kõik eelnevad kohtulahendid. Arvan ka, et alaliidu kodukas pole koht, kus selliseid teateid avaldada. Pangu see inf klubide listi vms kui tahetakse sellist infot jagada. Muidu tümitatakse vaadeldajat, et ta määrib male mainet. Nüüd tehakse seda aga ise ametlikul kodulehel.

Anonymous said...

Loomulikult. Maleliitu võib igaüks sõimata ja kohtusse kaevata ning kõik on korrektne.

Aga kui pika tülinorimise peale ise lõpuks vastu näppe tuleb, siis nutt lahti.

Anonymous said...

Veel seda enam, et ei palutud midagi erilist. Paluti vaid aruanne ära teha.

Anonymous said...

Triumffff!!!!

Anonymous said...

Kordan väga konkreetset küsimust, millel olid samamoodi tähtajad, kuid puuduvad vastused. Viide H. Olde intervjuu vastustele http://vaadeldaja.blogspot.com/2009/05/eml-juhatuse-esimehe-hendrik-olde.html ,kus G. Elmaste küsis sama küsimuse, tsiteerin: Jaanuari kuus toimus EML eestvedamisel nn ümarlaud Eesti malet ja maleliitu puudutavatel teemadel. Kohtumisel, millel osalesin ise ja osalesid ka Sina Hendrik, sai paika pandud mitmed tähtajad ja lähiaja tegemised. Paraku on päris mitmed tähtajad jälle mööda veerenud. Milles põhjus? Kas juhatus ei ole töövõimeline?
H. Olde vastusest ei suuda mina küll antud küsimuse vastust leida, H. Olde räägib selles vastuses hoopis teistest asjadest.
Kas EML on õigus eirata kokkuleppeid ja tähtaegu? Minule tundub hetkel EML poolne suhtumine olevat, et mida pole kirjalikult fikseeritud, seda pole olemas.
Siinkohal pakun välja, et maleklubid peaksid samaväärselt hakkama siis EML kohtusse kaebama absoluutselt iga tegemata jäetud asja eest, mis on kokkulepitud ja millele on määratud tähtajad. Nii asju ikka ei aeta.

Anonymous said...

Miks nüüd järsku on keegi tõstnud üles kiunu Maleliidu vastu. Kas mitte Elmaste & Co ei olnud need, kes Maleliitu ja Oldet kõigis surmapattudes süüdistasid. Kui Maleliit hakkas nendelt "tugevatelt" klubidelt aruandeid küsima, siis mis välja tuli. Äsja ei vastanud ka Sander oma eliitklubi puudutavatele küsimustele, mis olid seotud esitamata aruannetega ja muude tegevustega/tegevusetustega.
Kas mingile seltskonnale on lubatud sõimelda Maleliidu vastu ja kui ise hammasrataste vahele jäid, siis on jälle Maleliit süüdi ja paha.
Loogika ütleb, et Elmaste ei kasutanud eraldatud raha sihipäraselt ja ei esitanud ka seepärast aruannet. Lihtne ju? Kuuldavasti ei saanud ka Tuuli oma sihttoetust klubist kätte, mis oli selle noortespordi raha osa.
Kas ka selles on Maleliit süüdi, et Viljandis ei korraldata sellel aastal I.Raua mälestusturniiri? Või selles, et klubi ei suutnud välja panna võistkonda klubide meistrivõistlusteks? Või selles, et Viljandi ei suutnud vist ainukese võistkonnana panna välja valdade talimängudele noormeest ja neidu, kuigi turniir toimus Viljandis?
Tegelikult on kõigile ammu selge, et Viljandi klubi juhtkond on ühe aastaga kogu selle piirkonna maleelu põhja lasknud ja mehed käivad Suure-Jaanis mängimas. Enne oli Jüri Sammul, kes tegi ja organiseeris. Siis olid need samad mehed suured Jüri kritiseerijad, et ei kasuta rahasid sihipäraselt.
Ei ole siin midagi, et kirjutate kaebusi Maleliidu ja Olde peale.
Tundub, et hetkel on Maleliit tõesti hakanud jõuliselt vastama sellistele süüdistustele.
Ega klubi ei oleks saanud kohtusse anda kui kõik oleks korras olnud. Veel vähem oleks saanud Maleliit seda protsessi siis võita.
Hakake tööle ja ei ole mõtet näha kõigis oma hädades süüdlasena Oldet või Maleliitu.

Anonymous said...

Oot, oot kas Viljandi Maleseltsil oli kohustus osaleda klubide meistrivõistlustel? Minu teada on see iga klubi vaba tahe ja valik kas ta osaleb või mitte. Mis mõttes ei suutnud välja panna, millele sa vihjad?
Kui sa julged väita, et Viljandi maleelu on põhja lastud, siis too palun mõned näited, milles see seisneb?
Sinule võhikust tondile, kes loobib sõnu fakte kontrollimata ei hakka ma midagi põhjendama. Nii, et palun jäta oma loll jutt endale ja ära mölise.

Marek said...

"Siinkohal pakun välja, et maleklubid peaksid samaväärselt hakkama siis EML kohtusse kaebama absoluutselt iga tegemata jäetud asja eest, mis on kokkulepitud ja millele on määratud tähtajad."

"Tore" pakkumine, aga kas mitte üks sellistest ettepanekutest ei leidnud maleliidu vastu kohtus toetust ? Just nimelt seda sinu ettepanekut ju Viljandi MS tegigi. Ainult, et teisi süüdistades peaks ikka kindel olema, et endal kõik korras on.

Mina olin kunagi üks Viljandi MS liige. Nüüd enam mitte (põhjus seisneb küll selle aasta klubide MV-ga). Mul on väga kahju näha seda jama mõlemalt poolt vaadatuna, see ei too kasu kummalegi poolele. Üks JS vastu pööratud PÕHIargumente oli, et dokumentide ja rahadega pole kõik korras ... aga mida ma järeldan sellest kohtulahendist ? Väga vabandan, GE ja SK, aga teil endil tundub asi samuti olema pisut kahtlane [või te just meelega ajasite pilli lõhki ? mis on ka üks võimalus, ainult et ma ei näe loogikat, mis muidugi võib olla ka minu piiratud mõistuse teene].

Teisalt ma saan ka maleliidust aru, kaua võib ennast tümitada lasta ? Samas maleliiduga on see jama, et tõepoolest on palju klubidepoolseid nõudmisi, mis on õigustatud ja mis võiks olla korras ... aga kuna ma ise pole ühtegi klubi juhtinud ja pole pidanud maleliiduga ses osas asju ajama, siis ei saa palju kaasa rääkida. Siiski rõhutan, et Viljandi MS nõudis väga tungivalt, et maleliidul oleks paberitega kõik korras (ja väga õigustatud nõudmine), kuid miks siis endal seda pole (kui see on teie põhiteemasid)?

Just äsja lõppes Tartu Suve malefestival ja ma usun, et see turniir on läbi aegade olnud mängijatele nauditav nii sisult kui Eesti mõistes auhindade poolest. AR on teinud meeletu töö. Ma ei ütleks, et ma tema suust just väga palju negatiivset kuulnud olen maleiidu suhtes (kuid samas ei ole kõik ka just positiivne olnud). Väga sooviks esitada mõned valusad küsimused mõnelt inimeselt, aga ... vaevalt see asju paremuse poole lükkaks, seega pean kuidagi püüdma neid küsimusi mitte esitada.

Anonymous said...

Tüüpiline Olde poolt. Parim kaitse on rünnak. Maleliidu vigadelt tähelepanu kõrvale juhtimiseks hakkas kibekiiresti teisi ründama. Ja mees räägib, et läheme koos edasi jne. Tegelikult on selge, et hoiab kümne küünega oma kohast kinni. Teist töökohta ta ju ei leiaks...

Anonymous said...

"Rohkem koostööd ja teineteisemõistmist ning vähem konflikte!" :-)))
Juba ammu pole sellist huumorit lugeda saanud :-) Mõnele on ikka naljasoont antud :-)

Anonymous said...

Mind ikkagi väga huvitab mida Viljandi Maleselts selle rahaga siis tegi ja kas siin oleks põhjust koguni kelmuse paragrahvi all kohtusse minna.

Ja oleks ma Olde oleks ma juba ka Vaadeldaja kohtusse kaevanud laimu eest seoses selle "Hendrik Olde valetab" artikliga.

Olde laimamine tundub väga populaarne spordiala olevat, kuid kuskilt peab ikka piir ka tulema.

Anonymous said...

Paistab, et mõnedel kommenteerijatel kujutlusvõimest puudu ei tule. Kas viimane kommenteerija järeldab, et aruande esitamata jätmine peaks tähendama rahade valesti kasutamist?

Anonymous said...

Ah et aruanne jäeti siis lihtsalt sportlikust huvist esitamata. See võimalus arendas nüüd küll minu kujutlusvõimet!

Anonymous said...

Jep, tähendabki. Kui aruandeid ei esitata, siis ei ole rahastajal võimalik kontrollida sihtfinantseeringu kasutamist ja täiesti loomulik on, et sellisel juhul nõutakse raha tagasi. Vt ükskõik millise eestis toetusi jagava organisatsiooni rahastamistingimusi.

Anonymous said...

Kes see väitis, et Viljandi maleelu on põhja lastud? Paluks sellekohaseid fakte, millel see tugineb? Saan ka ehk jälle targemaks.

Anonymous said...

Ja ei ole veel saanud vastust eelnevates kommentaarides esitatud küsimusele: kas aasta algul toimunud EML juhatuse liikmete ja maleklubide esindajate ümarlaua koosolekul vastuvõetud otsused ja kokkulepped on täidetud Eesti Maleliidu poolt, kas need on kusagil fikseeritud. Siiamaani on sellest küsimusest sujuvalt hakatud millestki muust rääkima. Kas on tõesti nii raske küsimus?
Kui vastust ei tule, siis vastust ei ole, järelikult tegemata töö. Sry kasutan lihtsalt oma kujutlusvõimet.

Anonymous said...

Rääkigem sellest niinimetatud maleklubide esindajate ümarlauast lähemalt. Kes olid need kes seal maleklubisid esindasid?

Anonymous said...

Kuskil juba kirjutati sellest ümarlauast. Üks nõuetest oli et maleliit teeks omale blogi, kuigi näiteks maleliidu kodukal on foorum olemas. Aga see vist ei ole piisavalt popp asi, et seal maliidule küsimusi esitada.

Anonymous said...

Vaata H. Olde intervjuud, sealt saad teada, kes olid kohal.

Anonymous said...

Nõuetest Maleliidule? Kes olid siis need nõudjad?

Anonymous said...

Kohal olid Gert Elmaste, Anto Kasak ja Kaido Külaots. Tore maleklubide esindajate ümarlaud tõesti.

Anonymous said...

No selles blogis pole ühtegi postitust. Mis on asja mõte?

Marek said...

Ma pistaks siiski vahele, et sellel ümarlaual olid inimesed, kellel oli huvi midagi teha ja kes ka üritasid (parem ikka kui mittemidagi tegemine). Omaette teema on see, mis sellel mõlemalt poolt järgnes.

Anonymous said...

Krt mida te seletate, ärge kalduge teemast kõrvale. Jutt lihtne ja lühike, toimus ümarlaud - arutleti, tehti kokkulepped, pandi tähtajad. EML ei ole täitnud KOKKULEPPEID, mida seal lubati. Kas on veel midagi arusaadamatut?

Anonymous said...

Kas on need kokkulepped kirjalikul kujul esitada või mitte? Suuliste kokkulepete puhul kahjuks inimesed saavad sageli asjadest erinevalt aru ja mis täpselt toimus ning kes mida mõtles raske taastada.

Kui oldi rumalad ja paberile midagi ei pandud, siis võiks maha rahuneda selle teemaga.

Anonymous said...

Kui koha olid inimesed, kes tahtsid midagi teha, siis alustada võiks oma aruannete ärategemisest, et peaks järgmine kord jälle kohtusse minema.

Anonymous said...

Palun ära aja sellist jama. 6 meest ei saanud üksteisest aru. Ma usun, et siinkohal võivad need 6 meest kinnitada, et antud juhul valesti arusaamist ei olnud. Väga kehvasti oskate mingeid mõttetuid vabandusi välja tuua.

Anonymous said...

Ok saan aru, et konkreetsele küsimusele ei suudeta vastata ja ei taheta tunnistada EML tegemata jätmist.

Marek said...

"Ok saan aru, et konkreetsele küsimusele ei suudeta vastata ja ei taheta tunnistada EML tegemata jätmist."

Sa käid mingi iga kümne minuti pärast siin pasundamas :d kuigi sisuliselt on sul ilmselt õigus, aga oodata ühe õhtu jooksul amtlikelt kanalitelt kuskil mingis mitteametlikus kohas vastuseid ... edu siis.

Anonymous said...

Järjekindlus viib sihile. Aga mis puutub vastuse saamisesse, siis seda vastust on oodatud alates tähtaegade ületamisest, s.o alates veebruari kuust.

Anonymous said...

Süü, et info noorterahade tagasinõudmise kohta EML kodulehele üles pandi, võtan südamerahuga enda kanda. Põhjendan lihtsalt, kui on nõudmised ühele osapoolele, siis olgu ka enda paberimajandus kenasti korras.
Mind isiklikult hämmastab Vaadeldajas esitatud küsimustele vastamine. H.Olde ja K.Sanderi vastuste kallal on võimalik norida küll ja küll, kuid jätta lihsalt vastamata ja põhjendada seda volituste puudumisega, see oli midagi uut.
Ümarlaua kohta tahaks öelda, et selle peaülesanne ei ole otsuste vastuvõtmine ja nende täitmise kontroll, pigem on eesmärgiks osapoolte suu puhtaksrääkimine. Nii vastuolulises organisatsioonis võiks sellist kokkusaamist olla vähemalt paar-kolm korda aastas.

Anonymous said...

Ants

Anonymous said...

Turu kirjuta vahepeal midagi lahedat. See mis siin toimub on kulunud nali juba...

Anonymous said...

Austatud Vaadeldaja lugejad ja ka anonüümsed "kommijad", kellest nii mõnigi on seotud tänase Viljandi Maleseltsiga.

Ei oleks Eesti Maleliit teinud kohtule avaldust noortespordi rahade tagasinõudmiseks, kui klubi juht oleks reageerinud meie kirjalikele meeldetuletustele aruande esitamise kohta. Esimese meeldetuletuse saatsin Gerdile 16.veebruaril ning viimase teate selle teema kohta saatsin klubile 3.mail, milles oli kirjas, et kui klubi ei täida EML ettekirjutust, siis oleme sunnitud pöörduma kohtu poole.
Ma leian, et teine osapool on täna küll asjata solvunud EML-i peale, sest püüdsime klubi juhiga kontakti saada selles küsimuses ligikaudu kolm kuud.

Samuti püüame ka edaspidi panna EML kodulehele objektiivse ning igakülgse info EML tegemistest (on ju igati mõistetav, et EML paneb oma kodulehele üles info, mida ta õigeks ja vajalikuks peab). Senise EML-i poolse avaliku info puudumine on andnud siiani nii mõnelegi soovijale võimaluse luua EML-st kuvandit, mis ei ole just kõige positiivsem ja mis paljudel kordadel ei ole põhinenud tõesel infol.
Meie passiivsust avalikkusega suhtlemisel on ette heidetud mitmeid kordi. Loodame, et meil on jaksu seda valdkonda oluliselt järele aidata.

Edu kõigile,
Hendrik Olde

Anonymous said...

Eesti Maleliit

Vene tn. 29

10123 TALLINN


Noortespordi rahadest 15.aprill 2009.a



Viljandi Maleseltsi juhatus arutas oma koosolekul Eesti Maleliidu juhatuse esimehe koostatud leppetrahvi nõuet 2008. aasta noortespordi rahade kasutamise kohta ja võttis järgmise seisukoha:


Kuna Eesti Maleliit ei ole omalt poolt täitnud nimetatud lepingus olevaid kohustusi (rahade laekumine klubile 2008. aasta jooksul) ja on tekitanud seoses sellega klubi tegevusele eelmisel kalendriaastal märkimisväärset kahju siis ei pea me võimalikuks tasuda nimetatud leppetrahvi.
Eesti Maleliit on aastatel 2006 ja 2007 jätnud klubiga sõlmimata nõuetekohased lepingud. Samuti selgub pangakonto väljavõtetest, et nimetatud aastatel ei laekunud meie klubi arvele EML juhatuse poolt klubile kinnitatud noortespordi raha täies mahus. Kui jääte leppetrhvi nõude juurde siis soovime omaltpoolt saamata vahendite kompenseerimist aastate 2006 ja 2007 eest.
Klubi ei ole tänaseks päevaks kasutanud ära kõiki meievahelisese lepinguga eraldatud vahendeid kuna meie 2009. aasta tegevused ei ole seda seni võimaldanud. Oleme nõus esitama nimetatud aruande koheselt pärast vahendite täielikku kasutamist.
Tahame teada, kas esitatud leppetrhvi nõue on koostatud ainult juhatuse esimehe poolt või on see protokollitud Eesti Maleliidu juhatuse enamuse seisukoht?



Loodame Teie mõistvale suhtumisele

Viljandi Maleseltsi juhatuse nimel

Gert Elmaste

Et seda eufooriat pisut maha võtta panen siia üles Viljandi Maleseltsi kirja EML-le aprilli kuust, millele loomulikult ei tulnud mingit vastust.
Peatselt saate vaadeldajast lugeda ka VMS vastust. Kahjuks Eesti Maleliidu lehte me kasutada ei saa

Anonymous said...

sisulist vastust tahtsin öelda!!!!

Anonymous said...

Annan ka omapoolse selgituse tookordsele ümarlauale.

On pisut liiast siin leviv väljend, et kohtusid EML juhatus ja klubide esindajad.
Kindlasti ei olnud tookord tegemist klubide esindajatega, sest näiteks Anto Kasak ütles kohe, et tema ei esinda ühtegi klubi.
Ma loodan, et tookordse kokkusaamise üheks peamiseks eesmärgiks oli nn. pingete maandamine ja ühisosa otsimine tulevikuks.
Olukord tundus minu jaoks küll selline (mida ka praegustes repliikides lugeda võib), et ühe osapoole esindaja eesmärk oli ja on esitada EML-le järjepidevalt küsimusi ja nõudmisi. Ja täna räägitakse sellest, et EML ei ole mingeid kokkuleppeid täitnud.
Tookord jäid kõlama neli teemat/ soovi/nõudmist teise osapoole poolt:
1. EML juhtimisstruktuuri muutmine ja kontrollorganite täiendamine (nagu äriühingutel). Seda teemat on ka Vaadeldajas mitmeid kordi ühepoolselt kajastatud. A.Kasak on saatnud oma ettepanekud ja kindlasti tulevad need küsimused ka arutamisele. Siinkohal pean lisama, et EML üldkoosolek muutis oma põhikirja 2006.aastal ja just siis oli põhikirja muutmise üheks põhjuseks see, et EML juhatusel ja tegevjuhil oleks suurem vastutus.
2. EML ajaveebi/blogi/foorumi avamine.
Ma arvan, et asja eesmärk oli ja on see, et EML suhtleks rohkem malehuvilistega. Ma ei leia, et klubidega suhtlemiseks on vaja eraldi foorumit.
Tunnistagem, olukord on ju muutunud ja ma püüan maleliidu esindajana võimaluste piires vastata ka malehuviliste küsimustele. Alles hiljuti oli kõigil võimalus küsida minult küsimusi ja kõik huvilised said seda piiramatult teha.
Oluline ei ole ju mitte asja vorm, vaid sisu.
Aga küll tuleb ka kätte lähiajal aeg, kus maleliidu ajaveebi hakkavad tulema sissekanded ja nii mõnigi ka Vaadeldajas esitatud küsimus saab põhjalikult vastatud.
3. Sooviti, et EML defineeriks 9.veebruariks tippmaletaja nimetuse.
See küsimus kujunes tegelikult raskemaks kui me arvasime. Juhatuse liikmed on põhimõtteliselt oma seisukohad välja öelnud ning minu asi on see väga täpselt kokku võtta.
Mõneti on mõistetamatu, et milleks on seda määratlust üldse vaja? Mida see teadmine annab? Olen selles küsimuses rääkinud mitme spordialaliidu juhiga (kergejõustik, võrkpall, suusatamine, jne.). Võrkpall ei võta endale näiteks sellist õigust, et nimetab kedagi tippvõrkpalluriks, sest puudub mõõtkava. Kui tuua näitena tennis, siis K.Kanepi (maailma 24.) on kindlasti tipptennisist, kuid M.Ani, kes on teises sajas, ei ole maailma mastaabis tipptennisist. Kui see võrdlus malesse üle tuua, siis... Kergejõustiku näitena veel niipalju, et seal on kriteeriumid väga selgelt paigas- tippsportlane on see, kes on täitnud MM- ja OM- võistlustele pääsemise normid, mis on kehtestatud rahvusvahelise alaliidu poolt. Kindlasti ei ole aga tippsportlast Eesti mõõtkavas, vaid on tippsportlane maailma arvestuses.

Anonymous said...

4. sooviti, et EML esitab märtsi alguseks esialgse bilansi ja kasumiaruande. Ütlesin juba tookord ja olen samal seisukohal, et EML ei saa kellegile avaldada esialgseid andmeid, mis pahatihti hakkavad ringlema ja mida siis tõlgendatakse vahetevahel ka meelevaldselt. EML-i majandusaasta aruanne saab avaldatud pärast seda, kui selle on kinnitanud audiitor. Samuti sooviti, et märtsi lõpuks saame paika esialgse eelarve prognoosi. Ka täna ei prognoosi Eesti riigis keegi seda, mis võib sügisel olla. Paar päeva tagasi otsustas näiteks Tallinna linnavalitsus, et II poolaasta klubide noortespordi toetusi vähendatakse 50%. Mida sa siin prognoosid?!

Ja kui ma vaatasin suheliselt lootusrikkalt tulevikku pärast tookordset kohtumist, siis mõne aja pärast see positiivsus lahtus. Ja seda peamiselt tulenevalt sellest, et mängiti nagu mitut mängu. Käis ja käib ka praegu varjatud võitlus igal tasandil, et EML juhatusel ei oleks võimalik suhelda normaalselt riigiga ja riiklike fondidega. Tuntuks on saanud väljand "luuakse kuvandit maleliidust".
Samuti ei saa pidada tõsiseks sooviks koostööd teha asjaolu, et üks ümarlauas istunud klubi esindaja otsustas EML-i vastu märtsi alguses kohtuteed alustada, et tühistada Eesti Maleliidu kõrgeima organi (ehk üldkoosoleku) otsused.

Ma loodan, et olen saanud siinkodal veidi lahti rääkida neid teemasid ja "kokkuleppeid", mida siin juba mitu korda kellegi poolt tõstatatud on ja milles on nähtud süüdlasena jälle maleliitu.

Parimat,
H.Olde

Anonymous said...

Hea Gert,
kui Sa hakkasid avaldama siin kirjavahetust maleliiduga, siis oleks kena kui lisaksid ka minu vastuse Sinu siin avaldatud kirjale, milline saadeti klubi juhatuse liikmetele 20.aprillil k.a. Seda kirja pidasin mina küll vastuseks ja seal selgitasin ka veelkord lahti varasema aasta eraldised.

H.O.

P.S. Aga minu ettepanek, et äkki me liiguks nüüd ikkagi edasi ja suunaks mõtted tuleviku poole. Tulemas peaks olema Viljandis I.Raua mälestusturniir. Mõtleme, et kuidas see võistlus saaks toimuda, sest Eesti üht pikema ajalooga turniiri oleks kahju ära jätta.

Anonymous said...

tippmaletaja definitsioon on väga lihtne - kõik, kes on minust tugevamad, on tippmaletajad, kõik, kes on minust nõrgemad, on patserid

tippmaletaja tartust, endiselt kodutänava esiviisikus

Anonymous said...

Huraaaa HO on öösel ka valvel ja pommitab kommidega. Ega vist rahulikku und pole? Või oled ka pudelisse astunud? Proosit vennas

Anonymous said...

Maleliit pole minu teada ise sugugi hiilanud aruannetega. Alailma on üldkoosolekud edasi lükatud, kuna raamatupidamisega on kogu aeg mingid jamad ja audiitorid ei kinnita aruandeid.
Veel üks asi - Maleliit peaks olema klubide ühendus ja katusrganisatsioon, mis aitab klubisid ja tegutseb nende heaks.
Küsiks mis eesmärk on praegusel aktsioonil Viljandi vastu?
5 klubi (Viljandi jt) tegid ainult ettepaneku kutsuda kokku üldkoosolek, kus valitaks ka uus juhatus või kui soovitakse, siis vana juhatus tagasi. Mis põhjustel Maleliidu juhtkond seda torpedeeris, jääb selgusetuks. Kui nad seal kõik nii head ja tublid on, siis valivad klubid nad ju juhatusse tagasi. Või sobib Oldele ainult selline variant, kus ta saab 100% poolthääli? Diktaatorimaania?
Praegused 2 kohtuotsust on nagu mingi farss. Justkui poleks kellelegi asjade sisulist arutelu vaja, vaid seadused ongi selleks, et saaks lihtinimeste üle irvitada.

Anonymous said...

Kas maletajate hääl ei võrdu maleklubide hääl?