Friday, June 12, 2009

EML ei ole Kulkale aruandevõlglane!

Eelneval kuul oli mitmeid arutelusi, kas EML on Kulkale aruandevõlglane või ei. Tänaseks on selgunud, et EML ei ole Kulkale aruandevõlglane.

EML sai pikendust aruande esitamiseks, aga millegi pärast pandi Kulka.ee kodulehe üles info nagu oleks EML aruandevõlglane. See info on väär (uurisin Kulka spordiosakonnast järgi, nad ei oskanud selgitada miks EML nimi seal on - inimlik viga tõenäoliselt).

All näidatud tabelis on näha, et EML on saanud II jaotuse jooksul kaks toetust:
Sihtkapital/ ekspertgrupp Taotleja (asutus/isik) Eesmärk Taotletav summa Jaotus Taotluse olek Lisainfo
kehakultuuri ja spordi sihtkapital Eesti Maleliit noorte MM- ja EM-võistluste ettevalmistus ja tiitlivõistlustel osalemine 450 000,00 2009. aasta I Leping Vaata lisa
kehakultuuri ja spordi sihtkapital Eesti Maleliit Paul Kerese mälestusfestivali korraldamine 150 000,00 2009. aasta I Leping Vaata lisa
kehakultuuri ja spordi sihtkapital Eesti Maleliit malekoodeksi väljaandmine ning malekohtunike koolituse korraldamine 20 000,00 2009. aasta II Leping Vaata lisa
kehakultuuri ja spordi sihtkapital Eesti Maleliit teeneka sporditegelase toetus Kalju Kajakùle 6 000,00 2009. aasta II Eitus Vaata lisa
kehakultuuri ja spordi sihtkapital Eesti Maleliit toetus teenekale maletegelasele, Hans Tomsonile 6 000,00 2009. aasta II Eitus Vaata lisa
kehakultuuri ja spordi sihtkapital Eesti Maleliit stipendium "noor ja andekas"- Aleksandr Volodinile 10 000,00 2009. aasta II Leping Vaata lisa
kehakultuuri ja spordi sihtkapital Eesti Maleliit raamatu "Lembit Olli malelugu" kirjastamine 97 380,00 2009. aasta II Eitus Vaata lisa


H. Olde kommentaar:
Ma loodan, et 4.juunil toimunud Kultuurkapitali spordi sihtkapitali koosoleku tulemused on piisavaks tõenduseks selle kohta, et EML-l ei ole tegelikult aruandevõlgnevusi Kultuurkapitali ees. Kuna käesolevast jaotusest eraldati kahele EML projektile toetus (mida aruandevõlgnevuste puudumisel ei tehta), siis loodetavasti võime lugeda selle teema lõppenuks. Hetkel ei ole näha projektidele eraldatud toetuste suurus, sest leping on allkirjastamata, kuid eelnevad toetuste summad on mul teada. Infot Kultuurkapitali viimase jaotuse tulemuste kohta leiab aadressilt: www.kulka.ee ja sealt edasi alajaotus "esitatud taotlused", kuhu tuleks sisestada sõna "maleliit" ja aasta 2009.

7 comments:

Anonymous said...

Mõned Hendrik Oldele vastamata küsimused EML-i aruannete esitamise eest võitlejale. Kus on vastused?

1)Osalesid 2008.aastal mitmel EML kalenderplaanis oleval võistlusel, millel osalemise tingimuseks oli kehtiva litsentsi olemasolu. Paraku olid Sina üks eranditest, kes ei tasunud 2008.aastal EML arvele maletaja litsentsitasu. Miks?

2)Tartu Ülikooli MK asutamise kohta on tehtud Maakohtute registriosakonnas ainult esmakanne 5.12.2001. Vastavalt Tartu Ülikooli Maleklubi põhikirja punktile 5.1. valitakse klubi juhatus üheks aastaks. Seega peaks registriosakonnas olema märge igal aastal toimuva klubi üldkoosoleku ja uue juhatuse valimise kohta. Kas Tartu Ülikooli MK korraldab vastavalt põhikirjale ja seadustele igal aastal klubi üldkoosoleku ja valib klubile uue juhatuse? Millise põhikirja punkti alusel kehtivad hetkel Sinu volitused klubi juhina?

3)Eesti Maleliit on saatnud juba aastaid informatsiooni tähitud kirjaga Tartu Ülikooli MK juriidilisele aadressile. Kõik kirjad tulevad paraku tagasi ja seda märkega, et klubi ei asu nimetatud aadressil. Millega põhjendad asjaolu, et Sa ei ole esitanud registriosakonnale tõeseid andmeid klubi asukoha kohta?

4)Igal aastal saadan Tartu Ülikooli MK-le kirja, millega palume esitada Eesti Maleliidule klubi liikmete nimekiri. Miks Sa siiani ei ole seda palvet täitnud? Kas ei peaks kehtima põhimõte, et kui klubi ei reageeri alaliidu nõudmistele, siis ka alaliit ei suhtle klubiga?!

5)Vastavalt Statistikaameti andmetele on Tartu Ülikooli MK oma tegevuse jooksul jätnud enamuse aastaid süstemaatiliselt Statistikaametile esitamata nõuetekohased aruanded. Aruannete mitteesitamine on seadustega vastuolus ning aruannete esitamata jätmine välistab igasuguste toetuste saamise riigi, KOV, alaliidu ja riiklike fondide vahenditest. Miks klubi jätab süstemaatiliselt Statistikaametile aruanded esitamata?

Anonymous said...

Veel üks küsimus, mis jäi vastuseta. Miks Sa Turuga mängides igat kolmandat käiku valjult kommenteerisid ning seega vastast segasid?

Anonymous said...

Ja veel üks küsimus on vastamata:

Kuidas Kristjan Sander seda kommenteerib? said...
Eesti Maleliidu intressivõlgnevus Maksu- ja Tolliametile ületab juba 10 000 krooni - http://firmaparing.krediidiinfo.ee/index.php, see annab tunnistust pikaajalisest maksuvõlast.

Nimi: EESTI MALELIIT
28.05.2009 seisuga on maksuvõlg 25 106 krooni
28.05.2009 seisuga on ettevõttel intressivõlg 10 111 krooni

May 28, 2009 10:02 PM

Anonymous said...

Ja veel üks küsimus on vastamata:

Kuidas Kristjan Sander seda kommenteerib? said...
Eesti Maleliidu intressivõlgnevus Maksu- ja Tolliametile ületab juba 10 000 krooni - http://firmaparing.krediidiinfo.ee/index.php, see annab tunnistust pikaajalisest maksuvõlast.

Nimi: EESTI MALELIIT
28.05.2009 seisuga on maksuvõlg 25 106 krooni
28.05.2009 seisuga on ettevõttel intressivõlg 10 111 krooni

May 28, 2009 10:02 PM

Kristjan Sander said...

Kui 4. juunil otsustati toetused eraldada ning toetusi aruandevõlglastele ei eraldata, saab sellest järeldada ainult seda, et Maleliit polnud aruandevõlglane 4. juuni seisuga. Aruandevõlgnevuse teema oli siin üleval aga 11.-29. mail, seda justnimelt spordi sihtkapitalist saadud informatsiooni alusel.

Aga muidugi on ka see, et EML praegu Kultuurkapitali ees aruandevõlglane pole, hea sõnum.

Anonymous said...

Pisikese itimehe mõistusesse ilmselt ei mahu see, et kui asja pole toimunud, siis ei saa ka selle kohta aruannet esitada. Ise küsiks maleliidu käest hoopis, et miks ei ole ülalnimetatud üritus, millele raha taotleti ja ka saadi, aasta jooksul veel aset leidnud?

Anonymous said...

Nõus eelkirjutajaga. Sama võiks ilmselt küsida ka Paul Kerese mälestusfestivali korraldamise kohta.