Friday, September 26, 2008

Tallinna meistrivõistlused 2008

Sellel nädalal algasid malemajas järjekordsed Tallinna meistrivõistlused. Osalejate nimekiri on kirju: mängivad eelmise aasta esikolmik Hillar Kärner, Uku Valner ja Tarmo Tuul; kõrgelt asetatud on veel Tõnu Rauk ja Arvo Sarv.

1. voor. Ei juhtunud absoluutselt mitte mingeid üllatusi. Kõik reitingufavoriidid võitsid oma mängu. Tähelepanu äratasid Hillar Kärneri ja Jevgeni Rumjantsevi mäng, kus Kärneril helises telefon ja vastastikkustel arusaamatustel mäng jätkus. Peakohtunik Aare Võsu ei olnud olukorrast teadlik ja Kärner lihtsalt ei tahtnud kaotada. Teine partii, kus võitja selgitamine oli keeruline, toimus Turu ja Müütniku vahel. Pärast avangu oli mul kvaliteet vähem, siis kahis Müütnik selle tagasi ja mul oli ettur rohkem, siis oli mul täiesti läbi, siis oli mul võidetud ja lõpuks panin viguri ette ja kaotasin. Partii oli 82 käigu pikkune ja Võsu pidi mind ja Müütnikut kell pool kümme malemajast välja viskama, sest me jätkasime pärast veel analüüsimisega.

2. voor. Esimesel laual pidid kohtuma Kärner-Sarv. Vooru algusest oli aga möödas juba tund aega, kuid Sarv tammus ikka ringi. Käisin vaatamas tabelit ja märkan nende mängu kohal viiki. Kärner aga kohale ei tulnudki. Partiisid kõrvalt jälgides märkasin huvitavat ka teise laua protokollides, kus mängisid Valner-Nikitin. Pjotr Nikitin oli lehte täitnud aga nii - Valged: V. Uku, mustad: P. Nikitin. Võitis V. Uku. Mina aga kaotasin mustadega Vladimir Iljitshovile, kelle vastu mängisin Budapesti gambiiti. Kuna pole elus kordagi varem seda mänginud, siis ei teadnud ma ka teooriat eriti ja olin pärast avangut enametturiga tundmatus seisus. Järsku said valge odad nii aktiivseks, et ma pidin mati vältimiseks kaks vigurit vankri eest andma ja niimoodi ka kiiresti kaotasin.

Kahe punktiga jätkavad Uku ja Tõnu Rauk, kes mängivad ka omavahel. Mina olen sattunud viimasele lauale koos Vladimir Beljakoviga. Järgmine voor on teisipäeval.

Turu

2 comments:

nikitheone said...

turu!!
miks sa ei analüüsi seda partiid siin, mida me analüüsisime?
Fantast variandid ju!

Turu said...

Ma ei hakanud täis peaga enam süvenema sellesse. Aga varsti analüüsin kindlasti.