Thursday, September 4, 2008

Bilbao 3.voor

Kõigepealt tuletaks meelde, et Indrek Turu on vastanud küsimustele. Esilehel seda enam pole, aga vasakul Intervjuude alt leiate ka tulevikus selle üles.

On käimas siis Bilbao 3.voor

Radjabov - Ivanchuk tegid viigi.
Mindi varakult lõppmängu, kus valgel oli kerge ülekaal arengus ja ruumis. Radjabovi 21 käik (g4!) oli ilmselgelt huvitav. Hetkel ma ei oska öelda, mis mu kullakallis metallist sõber (aka fritz) sellest arvab, aga suva see. Analüüsime ise. Võtmisele järgneb ilmselgelt f5 ning tulevikus saab pessi vg2 tagasi (h5'le võib tulla nt h3). Võtta on vast kahjulik. Kahju, et Chucky ei võtnud - see oleks toonud huvitava pöörde partisse. Must otsustas mitte võtta ja tasapisi võrdsustas ära ning sai isegi natuke parema seisu tänu (R vs O). Kui lõppseisus oleks mustal rohkem aega (oda ei annaks koguaeg tulesi), saaks ta oma seisu konsodileerida ja üritada midagi.

Aronian ja Anand tegid ka viigi.
Siin partiis ma ei saanud ühest asjast aru - miks Anand läks sellise variandi peale nagu 19...Ob4, kus on ilmselge, et valge saab kahida kvaliteedi ja selle eest on küllaldane kompensatsioon. Ilmselt seda seisu ei saa võita, aga valge on ainukene kes mängib võidule. Kvaliteedi eest siuke passiivne seis. No ma eitea, mis ta mõtles.

Carlsen mängib Topaloviga ja seis on tal nukker - avang tuli hästi välja, kahis pessi ja puha. Sai tagasi aga siis pani jälle ette. Ei viitsi süveneda, et v-b oli seal mingi hull pull, aga ei tea mina - seis tundub pärast valge 42'st käiku küll talle nukker. Keegi kommenteeris ICC's hästi - Topalov oskab males ainult 3 asja hästi - avangut, keskmängu ja lõppmängu...

EDIT: 22.54 - Carlsen andiski alla miskit 10-15 käigu pärast.

Tabel pärast 3 vooru :
Topalov 5
Carlsen 4
Anand, Chucky, Radjabov 3
Aronian - 2

3 comments:

Anonymous said...

partisse, konsodileerida, kohe näha, et karsklane.. see selleks, mind huvitab rohkem millal ja mis asjus Fritz metallistiks hakkas??

sass. said...

ilmselgelt on tegu trükivigadega, mis tulenevad kiirest tippimisest.

partisse - partiisse.
konsodileerida - konsolideerida

fritz ei ole metallistiks hakanud, vaid ON metallist.

Aitäh.

sass. said...

sõna 'metallist' juures tähelepanu väldetel.