Thursday, September 11, 2008

Lubomir Kavaleki malenurgad

Ja kohe mitu tükki.

18.augusti malenurk räägib meile Sotši turniirist ning Karjakin-Radjabov partiist.

1.septembri malenurk räägib meile mitte Chucky topeltvõidust Tali memoriaalilt (pikk ja välk), aga hoopis viib meid autori lapsepõlve mälestusse ning natukene ka maleajaloosse. Siis tõestab ta veenvalt, et ta on ka kursis poliitikaga ja hakkab rääkima Gruusiast malemaailmas.

8.septembri malenurk räägib meile Lubomiri pettumisest maailmameistri Anandi mängus Topalovi vastu, kus tema sõnade järgi "Anand ei olnud kordagi mänguski". Ta usub ka, et Anand peaks olema paremas vormis, sest varsti (paari kuu pärast) algab tal matš Kramnikuga. Lõpus on ka paar turniiri tulemuste kajastamist.

Mõned on minult küsinud, et kes on Lubomir Kavalek? Üks kord juhtus selline asi, et Turu arutas seda küsimust kellegiga ja vastas midagi sellist - "ega keegi ei teagi, kes see Lubomir on, ainult Niki teab vist". Ärge lootke - ma ise ka ei tea kes ta on. Ta tuleb mulle iga nädal meili peale WP uudiskirjaga.

Otsutasin siis uurida, et kes ta on - FIDE'st leiab , et ta on Ameerika GM , kelle reiting on 2527. Samuti ta pole viimased 8 aastat mänginud malet (ametlikel turniiridel vähemalt). Muud ilmselt me ei saagi teada Lubomirist. Ahjaa, ta on Tšehhist pärit.

2 comments:

Anonymous said...

Kavalek on ilmselt juba üsna vana mees, ma mäletan, et veel kuuekümnendatel-seitsmekümnendatel oli ta päris kõva suurmeister. Seega - Kerese kaasegne. Mul peaks kusagil üks tema partii Keresega kuuekümnendate lõpust kah olemas olema. Keres vist võitis selle.

Turu said...

Jah, Keres võitis Kavaleki 20 käiguga 1969. aastal.

http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1073304