Thursday, August 28, 2008

Alkohol maleturniiride ajal

Paistab, et see teema kütab kirgi ja on paljudele päris südamelähedane. Kui mitte öelda liiga südamelähedane :).

Igastahes - tegin selle teema, et siin all kommentaarides saaks selle üle arutleda.

Ise toon välja mõned punktid, mis on pigem üldisest vaatepunktist vaadatuna (et jääb puudutamat see, et raha läheb vms)
  • Partiide üldine kvaliteet võib väheneda - samas tegelikult on nii mõnigi nõrgem mängija natukene julgem, kui on pits-kaks hinge all.
  • Mõned inimesed saavad lisaraha väljaminekuteks ( minemata isiklikult ütlen ainult ühe nime - sergei kohtla-järvelt või kust ta ka pärit ole, kellele meeldib koos antsuga pudelitega ringi trippida)
  • Nendele, kes ei joo on pluss EV see, et teised mängivad pohmakaga. Näiteks mulle.
  • Aktsiisi kaudu me suurendame Eesti Vabariigi eelarvet ning on lootust, et tänu sellele suurenevad kunagi praeguses (enamuses) kesised auhinnad.
  • Malemängimine on väga stressirohke mäng ning stressi on vaja maandada. Joomine on kerge.
  • Muidu on suht mõttetu klubis käia.
Hetkel on mõtted suht otsas. On teil mõni ettepanek?

12 comments:

Anonymous said...

Omadest kogemustest võin kinnitada, et olen elu pohmelliga mänginud elu ühe parema partii rahvusvahelisel areenil. Pärast arvutiga partiid analüüsides imestasin isegi, et laua taga nii häid käike tegin - kaalutletult, mitte juhuslikult.
Aga see ei pruugi loomulikult alati nii olla...

Anonymous said...

1. Alkohol aitab maletajatel sõbralikumalt läbi saada (näiteks kui ööbitakse ühiselamutes)

2. Kui kogused pole väga suured, siis alkohol tugevdab südant(samas nõrgestab aju veresooni)

3. Osad maletajad mängivad pohmelliga paremini

Anonymous said...

Ma pooldan seda, et igaüks las teeb mis tahab, piiratus koguses alkoholi ei tee kunagi paha ;) piiratud- ma mõtlen, et püsib omal jalul:D

Anonymous said...

Nii kaugele muidugi ei ole vaja minna, et hakata nagu liikluses alkoholijoovet kontrollima, aga kui joove juba silmnähtavalt mängija käitumist mõjutab, tuleks ta turniirilt eemaldada. Ja turniirisaalis pudeli/klaasiga ringi käia ei tohiks, pole nagu sedamoodi üritus. Väikseed lapsed ümberringi ju ka tavaliselt.

Anonymous said...

Võiks küll kontrollida joovet nagu liikluses. Võiks lausa korraldada eraldi turniirid kus ennem vooru algust tuleb puhuda ja vähem kui 1 promilliga mängima ei lubata. Ma arvan et see turniir pakuks maleliselt kindlasti palju huvitavaid partiisid ja teoreetilisi uuendusi. Lisaks võiks sellise turniiri korraldamisega saada ka päris suure meedia tähelepanu mis ei teeks ju paha.

Anonymous said...

Alkohol rikub sündimata laste tervist ning suurendab kuritegude ja liiklusõnnetuste arvu.

Anonymous said...

Et kui sul on vähem kui üks promill siis mängima ei lubata?:D:D ei normaalne.. aga see viimane on küll vana inimese kommentaar:D

Naxer said...

Nõus, et päris viinaklaasi-õllepudeliga turniirisaalis ringi käia ikka pole normaalne. Aga kui kuskil nurgataga voorude vaheajal veidi rüübatakse, selles ma probleemi ei näe. Oma piiri tuleb muidugi teada ja kui tõesti ei seisa enam jalul või ei püsi lõuad koos, kus vaja üldse vms, siis jh ilmselt turniirilt eemaldamine õiglane õppetund. Seda nädalalõpukate jm rahvaturniiride kohta, tiitlivõistlustel jm tähtsamatel võistlustel muidugi võiksid reeglid olla rangemad.

Anonymous said...

Jaaakobi Jõgi on KUNN!!!!

Anonymous said...

Poisid, poisid - kõikidest pattudest prii (ei napsi, ei suitsu, ei valet, ei vargust, ei võõraid naisi) Olde paneb teile varsti eluaegse maleturniiridel osalemise keelu.

Anonymous said...

Kesse normaalne inimene ikka turniiril joob, selleks peab olema kas pubekas või parm, et keset päeva lambikohas juua. Aga noh, eks me kõik ole lapsed olnud...Üldiselt soovitaks juua palju lahedamates kohtades kui maleturniir, kool, bussijaam või piimasaal. Privaatne klubiüritus on muidugi teine asi.

Anonymous said...

Täiesti absurdne teema. Eelkõnelejal on enamvähem täpselt õigus. Purjus puberteetikud päise päeva ajal on a)tüütud ja b)koledad. Kained malepuberteetikud on muidugi ka enamasti koledad, aga ehk veidi vähem tüütud.