Sunday, August 17, 2008

29. Põlva Suveturniir 1.osa

Turniiri võitja Pavel Vorobjov
1.osa ? Jap. Esimene, sest praegu ma olen suht väsinud ja homme ma hakkan partiisi analüüsima ning siis tuleb ka teine osa. Turunurk tuleb ka, siis on isegi kolm osa kokku.

Põlvas toimus siis turniir 15-17 august, kus peakohtunik oli Peep Narusberg. Siinkohal tervitan ka Peepu, sest et ta on lahe. Ta viitsis panna kõik partiid ka netti üles, nii et te kõik saate neid varsti EML kodulehelt vaadata.

Jõudsime turniirile suure häda ja hilinemisega - Tartust Põlva poole sõites kogemata unustas Teelem pöörata õigest kohas ja meil läks natukene kauem. Osalejaid oli vähe - 20. Kõvadest olid kohal järgnevad nimed : Lauk, Švõrjov, Vorobjov, Kunitsõn, Reiman, Kristjan Sander, Teelem, Kool, Sarapik.

Võitis turniiri Vorobjov 6 punktiga 7'st (kiirviik 3 voorus minuga ning mänguviik viimases Reimaniga). Teise koha teenis endale välja Švõrjov ( 5,5 punkti - kaotus Vorobjovilt ning viik Nassariga). Kolmanda koha ja 600 krooni sai endale üllatuslikult Lauri Kool.

Esikoht oli tonn ja teine 800 krooni. Peaks mainima, et ei ole tegelt erilist mõtet sõita Põlva, et mängida pikka turniiri nii väikeste auhindadega. Ise ka ei saa aru miks läksin. Aga saladuskatte all võin öelda, et järgmine aasta on juubeliturniir...

Ööbisime me kuskil internaadis, kus polnud sooja vett ega külmikut ega kööki. Rott värk.

Nii. Räägime nüüd natukene ka Vaatlejast. Mäletavasti kirus Vaatleja Teelemit, et see loobus Tusovi turniiri ajal edasi mängimisest ja sittus ta koefi ära. Selle peale pani ta Vahesaar oma kohtuniku blogis paika. (ei viitsi praegu linke otsida). Lauk mõtles-mõtles, et mida teha, kuidas Teelemile tagasi teha - ja mõtles välja. Võites 2 voorus Teelemit otsustas ta, et järgmine päev ei tule enam turniirile kohale! Ai, kui magus kättemaks! Ja nii tegigi! Kõva sõna ...

Ahjaa, palju õnne ka Vaadeldaja meeskonna poolt Vaatlejale! Soovime sulle kõike kõigeparemat ja edu edaspidises elus!

Nii. Turniirist hetkel ei hakka rohkem kirjutama - seda teeb Turu ka varsti.

Rootsis käigust ilmuvad varsti ka pildid, kust me saime isegi mitu maleteemalist pilti. Need ilmuvad kohe, kui vaadeldaja Uku tuleb lätist tagasi.

Homme saate ka lugeda kokkuvõtet sellest, et mis vahepeal on toimunud - täna ei viitsi midagi teha - ilusad ilmad on olnud ja aega on vähe.

Üleval on ka uus küsitlus, et kes on Teie arvates Eesti kõige kõvem suurmeister!

5 comments:

Anonymous said...

Vaadeldaja blogi kodulehekülg avaneb miskipärast viimasel ajal väga vaevaliselt. Tundub, et pärast seda, kui lisasite oma blogile rubriigi "ülesanne". Tehke midagi!

Anonymous said...

Kuulge Vaadeldajad, kas ei või olla, et Vaatlejal juhtus midagi ootamatut, et ta viivitamatult kahe vooru järel turniirilt lahkuma pidi (ntx mõne lähedase inimesega juhtus midagi vms)?!? Äkki materdate teda ilmaasjata? Mitu vooru esimesel, teisel ja kolmandal päeval üldse mängiti, et mis päeval ja kellaajal see kolmas voor oli?

Anonymous said...

Põlva turniiri partii Vorobjov-Shvõrjov kuulub muidugi kullafondi, ehk võtaksite selle oma tuntud headuses ka "tõsiselt" kommenteerida - see nö suurmeister ei ole küll vist alistumisest midagi kuulnud...

sass. said...

Äkki Teelemil juhtus esimese Põlva turniiri ajal ka midagi ootamatut -
Kerge peavalu/äkiline unehoog? Kui Vaatleja Teelemit "materdas" ei öelnud keegi midagi. Ja me "materdame" palju tahame :)

nikitheone said...

poisid, poisid - rahu eelkõige.

ega me kõike siin pahaga ei mõtle. peaasi, et ikka nalja saaks, eksju?

Tõenäoliselt on tõesem see versioon, mille kohaselt ta jäi haigeks (nagu ta ise ütles Peep Narusbergile), aga see versioon on palju naljakam.

Aga rääkides suurmeistri alistumisest, siis seda ma tõesti pole kunagi näinud..