Monday, August 18, 2008

Eelmise nädala sündmused. Kokkuvõte.

Lõpule jõudis FIDE Grand Prix sarja 2. võistlus. Kui kolm vooru enne lõppu juhtisid veel esimese turniiri võitjad Bakus, Hiinlane Wang Yue ja Azer Gashimov, siis tugeva lõpuspurdiga, 2,5/3 suutis Armeenia maletäht Aronian kokkuvõttes teisi edestada poole punktiga, saades lõpptulemuseks 8,5 punkti. Teine oli 8 punktiga Radjabov ja 3-4 Wang ja Kamsky. Gashimov kustus aga täielikult, saades viimasest kolmest vaid 0,5 ja lõpetas turniiri 6,5 punkti ja 8-9 koha jagamisega.

Täna algab aga uus superturniir, Mihhail Tali memoriaal Venemaal, Moskvas, kus osalevad sellised superGMid nagu Kramnik, Morozevich, Ivanchuk, Mamedyarov, Shirov, Leko, Kamsky, Gelfand, Ponomariov ja Aleksejev. Turniir kestab 18-28 August, mängud algavad iga päev kell 2, erandina siis 23 august, mis on puhkepäev. Turniiri koduleht asub siin.

Esimeses voorus kohtuvad:
Kramnik vs. Shirov
Leko vs. Mamedyarov
Morozevich vs. Aleksejev
Ponomariov vs. Gelfand
Ivanchuk vs. Kamsky


Pärast selle turniiri lõppu hakkab aga MEGASUPERTURNIIR Bilbaos, Hispaanias, kus osalevad Anand, Carlsen, Topalov, Ivanchuk, Radjabov ja Aronian. Kestab siis 2.-12. september ja väidetavalt on auhinnafondiks 400 000 EUROT, millest esikoht saab 150 000!!
Pole paha. Ajakontrolliks 90 minutit 40 käigule ja pärast seda veel 60 minutit partii lõpuni.
PS!! Turniiri teeb eriliseks see, et võidu eest saab 3 punkti ja viigi eest ainult 1! Ootan huviga, mis nalja seal saama hakkab. Koduleht asub siin.

EESTI.

Mureckis lõppesid üleeile Euroopa Liidu MV noortele. Eestlastest kõrgeima koha, teise, sai U12 grupis Ottomar Ladva 6,5/9. Võitis Prantslane Giroyan Gary. 3-4 koha jagamisega lõpetas turniiri Mark Lapidus, kes kogus 9 vooruga samuti 6,5 punni, koefitsent jättis ta aga 4-ks. Võitis aga kõigile üllatuslikult meie lõunanaaber Lätist, Nikita Meskovs. Tublis tulemused sellegipoolest! Georg Abozenko ja Ilja Širos millegi erilisega silma ei paistnud, lõpetades oma vanuseklassides siis vastavalt 11. ja 20. kohal. Märkimist tasub veel võib-olla Ivanov Platon-Jaani 7. koht U8 grupis.

7.-10. Augustini käisid Lõunanaabritel Lätlastel külas 4 Eesti kanget - Külaots, Kanep, Sepp ja Talihärm, Superturniirist võttis osa Ehlvest - kus siis toimus Liepajas Rokade maleturniir, mis tõepoolest meelitas kohale nii mõnegi välissuurmeistri. Ei tea mis selle põhjuseks võis olla, kas tõesti head Auhinnad? :)

Tulemused siis järgmistel linkidel -

Superturniir A-grupp B-grupp C-grupp Välkturniir


Leedus Toimub 12.-18. August Panevežis Open, kus Eestist osalevad erinevatel turniirdel jägmised tegelinskid - Monika Tsõganova, Juri Jakovlev, Sten Kasela, Triin Narva, Tõnu Heinmets, Ann Narva, Mai Narva, Maria Olmann, Regina Narva.

Täna siis viimane voor. Toimub 4 erinevat turniiri - GM turniir, IM turniir, Open A ja Open B.
IM turniiril on kindlalt viimasel kohal meie enda Monika Tsõganova, kel enne viimast vooru on 1,5 punkti. Kõige paremini on läinud kindlasti Jakovlevil, kes enne viimast vooru on
OPEN B turniiril ainuliider 7 punniga 8-st. Täna siis mäng ainsa vennaga, kel 6,5 ja kes võib tast reaalselt mööduda - Vaicekauskas Gytis isiklikult. Teistel nii hästi pole läinud.

Mis mind imestama paneb, on see, et Triin Narva mängib A turniiril ja Jakovlel B turniiril. Reitingu järgi peaks nagu asjad natuke teistpidi olema. Aga võib-olla ma olen natuke ülekohtune, on ju Triin kõvasti arenenud :) Vaatamata kõigele, hoiame kõik Jürile viimases voorus pöialt, eks ;)

Turniiri tabelitele saab ligi siit.

Mis siis muud kui häid maleelamusi kõigile ja jällenägemiseni.

Sass.

2 comments:

Anonymous said...

Eestlased Leedus http://gallery.malekool.ee/main.php?g2_itemId=11382

Anonymous said...

Heya everyone, friendly pics. enjoyed it > from michael who loves to bits [URL=http://free-sim-cards.org.uk]free sim cards[/URL]