Saturday, April 17, 2010

John Nunni ülesannete kogu (13)

Eelmine ülesanne osutus taaskord "lihtsaks". Mustal oli võimalik käia ainult etturiga ja ära oli vaja tabada idee, kuidas valge saab võita käigu, ilma et kuningas tulle jääks.

See nädal on vaja lahendada jällegi üks neljakäiguline matt. Ülesande autoriks on tuntud Horvaatia problemist Nenad Petrovic (1907-1989), kes oli ka riigi esimene suurmeister kompositsioonmales. 1947. tuli Petrovic ülesannete lahendamises maailmameistriks. 1951. aastast on ta toimetanud mitut probleemmaleajakirja, koostanud hulgaliselt erinevaid ülesandeid ja organiseerinud Probleemmale kongressi. Kokku koostas ta umbes 650 ülesannet, millest 121 on avaldatud FIDE albumites.

Ülesanne 13 – Petrovic, 1960


Matt nelja käiguga

2 comments:

Peep said...

Lahendajad paistavad ära olevat. Nimelt on Turu ise Põlvas V. Tusovi IV mälestusturniiril ja pärast viiendat vooru 19-ndal kohal, ühe pulga kõrgemal kui suurmeister Švõrjov. Lahendajatest on ka Ülar seal ja Siim. Nemad on veidi kõrgematel kohtadel. Muud tuntud rahvast on veel ja ohtralt lätlasi.

Kõigile, keda Põlvas praegu pole, et jäite hiljaks ühele meie kandi esinduslikumale avatud turniirile. Harva juhtub, et Eestis toimuval lahtisel turniiril saab esimesena asetatu esimeses voorus vastaseks üle 2000 reitinguga mängija.

Turniiritabelit näeb:
http://chess-results.com/tnr32963.aspx

Ülar Lauk said...
This comment has been removed by the author.