Sunday, April 11, 2010

John Nunni ülesannete kogu (12)

Eelmisel nädalal oli lahendamiseks väga põnev ülesanne. Loydi koostatud probleemid ongi tavaliselt imeliste puäntidega. 1. Ke2!! valge lubab mustal etturi lipustada topelttulega. 1. ...f1L 2. Ke3!. Selles seisus tundub, et must hakkab valgele andma matti, kuid saab selle hoopis ise ühe käiguga. Kõikide tulede puhuks on valgel äratõmbematt.

Järgmine ülesanne teeb sissejuhatuse enamakäigulistele mattidele. Autoriks on Austria probleemmaletaja Gerald Sladek. Ta on koostanud palju nelja- ja viiekäigulisi matiülesandeid, mida saab vaadata sellelt lehelt.

Ülesanne 12 – Sladek, 1955


Matt nelja käiguga

5 comments:

Ülar Lauk said...
This comment has been removed by the author.
Marek Kolk said...

Mina tõstatan küsimuse, kas peaks lahendust kohe pakkuma? Sedasi ei lasta teistel eriti lahendada. Õnneks jätkus mul oidu I kommentaari mitte vaadata. Kusjuures ei piisa ainult hoidumast siinsest kommentaarist, neid kuvatakse ju ka vasakul menüüs. Tugevamad maletajas võiksid just alles viimastel päevadel oma lahenduse pakkuda, kui seda varem lisatud ei ole.

Marek Kolk said...

3:12, näha on, et vanemad on kodust ära.

Siim said...

pooldan Mareku mõttekäiku. kes ära lahendab võiks alguses näiteks paart vihjet anda, et mida tuleks jälgida. nagu ma vahepeal 2 korda vist tegin. on kõigil huvitavam.

Anonymous said...

Lahenduse pakkumisel poleks iseenesest midagi halba, aga vasaku menüü kommid torkavad tõesti silma. Ehk ei pakuks lahendust ja vihjeid 2 päeva jooksul pärast postitust?
Meelis Kanep