Wednesday, July 30, 2008

Küsitluste kohta

Peaks mainima, et Remmel on Võsust ainult ÜHE häälega ees! Karm konkurents...
Aega hääletada jäänud 2 tundi.

Ja tore meel on vaadata, et meid loevad mitte ainult noored lugejad - nagu näha on hetkel eesti kõige kenama naismaletaja küsitluses liider Tiina Põlendik!

5 comments:

Anonymous said...

Kõige ilusama Eesti naismaletaja hääletuse kohta:
Lubasite otse finaali Karmen Viikmaa, kuna unustasite ta esialgsele nimekirjale lisada. Samas puuduvad esialgsest nimekirjast ka näiteks sellised kaunitarid nagu (FIDE reitingutabeli põhjal reitinguga >2000): Valeria Gansvind, Svetlana Zainetdinova, Kaja Paidla, Anna Sagadijeva, Anastasia Golubenko, Valeria Rjazanova-Ossipova, Tiina Limberg, Ulvi Teemäe, Sofia Budõlina, Liina Värk, Anna Abiševa, Reet Pikkmets, Svetlana Pritulina, Louisa Pedak. Ei saa küll absoluutselt aru, miks peaks Karmen Viikmaad eelistama neile teistele eelpool nimetatud kaunitaridele, kes esialgsest nimekirjast välja jäid (ja kes temast oluliselt paremad maletajad on; ilu on teadagi vaataja silmades). Seega tuleks teha kas päris uus hääletus, kus on (lisaks praegusele nimekirjale ja Karmen Viikmaale) võimalik hääletada ka kõigi eelpool toodud näitsikute poolt ja ehk veel kellegi poolt, kelle te unustanud olete (näiteks Eesti finalistid Elin Sild, Katrina Korban ja kindlasti on neid veel, keda võiks lisada), või siis kuulutada käesolev hääletus lõplikuks ja leppida sellega, et mõni nimi lihtsalt "ununes" ära. Ainult Karmen Viikmaa finaali lubamine (lisaks käesoleva hääletusvooru parematele) ja teiste finaali mittelubamine oleks ääretult ebaõiglane kõikide teiste eelpool mainitute suhtes.
PS. Kas Lumi eeeee all peetakse silmas Keit Lumi?? Ilus oleks siis teda ka nii nimetada.

nikitheone said...

Nii-nii. Lubasime jah finaali Karmeni.
Ja oleme nõus ka sellega, et puuduvad need inimesed. Aga miks me eelistame Karmenit nendele? Sest me arvame, et ta on kenam, kui need ülejäänud kokku, mis härra Anonymous esitas. Kuna ilu on teatavasti vaadeldaja silmades (nagu te ka mainite), siis me võtsime endale au valida ise neid inimesi. Ja kui seda loetakse ebaõiglaseks - lugege. Kui keegi tahab võib ta teha enda küsitluse kus iganes ta ka tahab ja panna sinna neid keda ta tahab.
Aitäh!

Anonymous said...

Eelpoolkõnelejal on õigus! Minu finaali võimaldamine on mitte ainult ebaõiglane, vaid ka põhjendamatu! Kui folgi ajal sellest hääletusest juttu tegite, arvasin, et teete nalja ja lõõpisin kaasa, sest enne selle aasta veebruarit polnud mul eesti malest ega maleportaalidest õrnemat aimugi ning välistasin kohe, et vaatleja veebipäevik midagi sellist korraldab (ei teadnud, et vaadeldaja on alternatiivportaal). Nii et ma väga palun, et te mind küsitlusest taandaksite ja seda ennekõike järgmistel põhjustel: 1) ei ole ma maletaja, ei oma kogemuste ega mänguoskuse poolest; 2) mind huvitab mitte ennekõike mäng koos oma kombinatsioonide ja võimalustega, vaid selle interdistsiplinaarne olemus- malelise mõtlemise ja psühholoogia mõjud (majandusalastes) otsustusprotsessides, seosed mänguteooria ja otsustusteooria mudelitega, male universaalsus ja spetsiifilisus elus ja inimmõtlemises kehtivate põhiprintsiipide ja spetsiifiliste nüanssidega, mis aitavad modelleerida ja arendada mõtlemisele omaseid aspekte, rääkimata sotsiaalse orientatsiooniga komplekssetest ideedest, mis on seotud nii mänguteooriaga, kaasaegse kasulikkuse teooriaga, statistiliste otsuste kui ka sotsiaalse heaolu funktsioonide teooriaga ja lisaks malelise mõtlemise rakendamine juhinduvalt ka malelisest psühholoogiast ratsionaalsuse ja irratsionaalsuse kontekstis. Seega ei ole minu ambitsioon pretendeerida millelegi muule; ja 3) male eripära seisneb selles, et kommunikatsiooniprotsessis osalevad kaks absoluutselt võrdset ja absoluutselt võrdsete vahenditega partnerit ning ainsaks adekvaatseks ja õiglaseks hindamiskriteeriumiks on tulemus. Seega- las male jääbki ise hindama, liiga paljud alad ja valdkonnad on juba kommertsialiseerunud, viimase meelelahutuslik aspekt ei osuta kindlasti mitte teenet malele.

Mitte et ma miskit halba öelda tahaks.... :)

Ja kõik need naismaletajad, kellega ma ise kokku puutunud olen, on kõige eripärasemad inimesed, kelle ilu erinevad aspektid avalduvad suhtlusprotsessis.


Karmen

nikitheone said...

sa oledki liiga tark, et olla kõige kenam!

(ja see jutt oli ikka liiga tark)

Tuleme su palvele vastu ja ei pane sind finaali.

Brittany said...

Eelpoolkõnelejal on õigus! Minu finaali võimaldamine on mitte ainult ebaõiglane, vaid ka põhjendamatu! Kui folgi ajal sellest hääletusest juttu tegite, arvasin, et teete nalja ja lõõpisin kaasa, sest enne selle aasta veebruarit polnud mul eesti malest ega maleportaalidest õrnemat aimugi ning välistasin kohe, et vaatleja veebipäevik midagi sellist korraldab (ei teadnud, et vaadeldaja on alternatiivportaal). Nii et ma väga palun, et te mind küsitlusest taandaksite ja seda ennekõike järgmistel põhjustel: 1) ei ole ma maletaja, ei oma kogemuste ega mänguoskuse poolest; 2) mind huvitab mitte ennekõike mäng koos oma kombinatsioonide ja võimalustega, vaid selle interdistsiplinaarne olemus- malelise mõtlemise ja psühholoogia mõjud (majandusalastes) otsustusprotsessides, seosed mänguteooria ja otsustusteooria mudelitega, male universaalsus ja spetsiifilisus elus ja inimmõtlemises kehtivate põhiprintsiipide ja spetsiifiliste nüanssidega, mis aitavad modelleerida ja arendada mõtlemisele omaseid aspekte, rääkimata sotsiaalse orientatsiooniga komplekssetest ideedest, mis on seotud nii mänguteooriaga, kaasaegse kasulikkuse teooriaga, statistiliste otsuste kui ka sotsiaalse heaolu funktsioonide teooriaga ja lisaks malelise mõtlemise rakendamine juhinduvalt ka malelisest psühholoogiast ratsionaalsuse ja irratsionaalsuse kontekstis. Seega ei ole minu ambitsioon pretendeerida millelegi muule; ja 3) male eripära seisneb selles, et kommunikatsiooniprotsessis osalevad kaks absoluutselt võrdset ja absoluutselt võrdsete vahenditega partnerit ning ainsaks adekvaatseks ja õiglaseks hindamiskriteeriumiks on tulemus. Seega- las male jääbki ise hindama, liiga paljud alad ja valdkonnad on juba kommertsialiseerunud, viimase meelelahutuslik aspekt ei osuta kindlasti mitte teenet malele. Mitte et ma miskit halba öelda tahaks.... :) Ja kõik need naismaletajad, kellega ma ise kokku puutunud olen, on kõige eripärasemad inimesed, kelle ilu erinevad aspektid avalduvad suhtlusprotsessis. Karmen