Sunday, September 18, 2011

Juhend: Viimsi valla kiirmaleturniir „Kõik mängima!“


I Eesmärk ja ülesanne
a) tunda rõõmu malemängust ja mäletada maailmamaletajat Paul Kerest;
b) pakkuda parimaid võistlemisvõimalusi;
c) võistlus kuulub Paul Kerese 95. sünniaastale pühendatud ja Eesti Male Toetusühingu poolt korraldatud maleturniiride sarja, lisainfo http://www.eestimale.ee/sari2011/;
d) võistluse korraldab Viimsi Maleselts Apones, koostöös Viimsi Vallavalitsuse, Viimsi Kooli ja Eesti Male Toetusühinguga.

II Aeg ja koht
Kiirturniir toimub 8. oktoobril 2011. a. algusega kell 11.00 Viimsi vallas Haabneemes, Viimsi Kooli väikeses majas, aadressil Randvere tee 18, Viimsi vald, Harjumaa. Autoga Tallinna kesklinna poolt tulles tuleb sõita muudkui otse peateed pidi marsruudil Pirita tee-Merivälja tee-Ranna tee-Randvere tee ja mööda Randvere teed mööduda paremale poole teed jäävast Viimsi Kooli suurest majast (oranžikas-pruun maja) ja Päikeseratta lasteaiast ning seejärel saab valgusfooriga väikese ringtee juurest pöörata paremale Viimsi Kooli väikese maja esisesse parklasse, kus on autodele parkimine tasuta. Ühistransport: võistluspaiga läheduses asub bussiliini 1A lõpp-peatus Viimsi haigla, sõidugraafikud leiab http://soiduplaan.tallinn.ee/#bus.

III Osavõtjad

Võistlusel lubatakse osaleda kõikidel korraldava toimkonna poolt loa saanud maletajatel ja malehuvilistel. Korraldajad jätavad endale õiguse piirata osalejate arvu 100 mängijaga.

IV Võistluste korraldus ja võistlemistingimused
Võistluse korraldab ja viib läbi Viimsi Maleselts Apones, koostöös Viimsi Vallavalitsuse, Viimsi Kooli ja Eesti Male Toetusühinguga.
Mängitakse 8 vooru šveitsi süsteemis ühtses grupis, mõtlemisajaga 15 minutit mõlemale mängijale partii lõpuni. Võistluse tulemused lähevad Eesti kiirmale reitinguarvestusse. Kõik voorud mängitakse FIDE reeglite järgi, kasutades järgmisi erisusi:
1) Mängualale on keelatud tuua kohtunikule vastuvõetamatuid elektroonilisi seadmeid (nt sisselülitatud mobiiltelefon). Kui mistahes selline seade tekitab heli, siis otsustab kohtunik eksinud mängijale määratava karistuse, milleks võib olla ka sellele mängijale partii kaotatuks tunnistamine.
2) Kui mängija segab häirivalt teisi mängijaid, siis otsustab kohtunik üritust segava mängija eemaldamise turniirilt.
3) Iga mängija, kes ilmub malelaua juurde 7 minutit pärast mänguaja algust, kaotab partii.
Võrdsete punktide arvu korral kahel või enamal maletajal, selgitatakse paremusjärjestus alljärgnevalt:
a) Buchholz
b) Buchholz ilma nõrgima vastaseta
c) Buchholz ilma kahe nõrgema vastaseta jne.
Loosimiseks kasutatakse abivahendina arvutiprogrammi.

V Ajakava
Registreerimine 10.15 – 11.00
Võistluste avamine 11.00 – 11.10
I – IV vooru läbiviimine orienteeruvalt 11.10 – 13.30
Mõtte- ja lõunapaus 30 minutit (korraldajad jätavad endale õiguse seda vajadusel muuta, lühendada või pikendada)
V – VIII vooru läbiviimine orienteeruvalt 14.00 – 16.45
Võistluste lõpetamine 17.00

VI Autasustamine

Korraldajad autasustavad I...V koha võitnuid, parimat naismängijat ja parimat veterani (vanusega üle 60-a ehk sünniaastaga 1951 ja vanemad) rahaliste auhindadega. Samuti autasustatakse kolme paremat Viimsi Maleseltsi Apones mängijat, parimat noormängijat vanuses kuni 16 aastat (sünniaastaga 1995 ja nooremad), parimat mängijat reitinguga kuni 2200 ja parimat mängijat reitinguga kuni 1900 esemeliste auhindadega. Rahalised auhinnad toetuste ja sponsorluse korras on minimaalselt järgmises väärtuses: I koht 100 EURi, II koht 70 EURi, III koht 60 EURi, IV koht 50 EURi, V koht 40 EURi,  Parim naine 40 EURi, Parim veteran 40 EURi.
Korraldaja peab meeles kiirturniiril osalejaid kolme loositava üllatusauhinnaga. Korraldajad jätavad endale õiguse piirata ühele isikule üle ühe auhinna saamise võimalust ja laiendada auhinnafondi.

VII Majandamine

Kiirturniiri läbiviimisega seotud kulud kaetakse korraldajate poolt, toetustest, sponsorluse korras ja osavõtumaksudest. Osavõtumaks on 7.- EURi täiskasvanud võistleja ja 5.- EURi noore (sünniaastaga 1995
ja nooremad) või veterani (sünniaastaga 1951 ja vanemad) kohta ning see tasutakse võistluspaigas korraldajale. Viimsi valla võistlejaile, kes kuuluvad Viimsi Maleseltsi Apones liikmeskonda, on osavõtumaks 5.- EURi. Osavõtumaksust on vabastatud rahvusvahelised suurmeistrid (GM/WGM) ja rahvusvahelised  meistrid (IM/WIM). Kui võistlustel osaleb perekond, kelle isa, ema ja vähemalt üks laps on kantud Eesti kiirmale reitingutabelisse, siis on kogu perele kokku osavõtutasu 10.- EUR-i. Osavõtjate lähetuskulud kannab lähetav organisatsioon või võistleja. Kui isik, kes soovib osaleda, ei ole tähtajaks registreerunud, kuid ilmub võistlema, siis on võistluspaika tulnud isikul vajalik saada kohapeal korraldaja nõusolek ja tasuda osavõtutasu
10.-EURi.

VIII Eelregistreerimine

Eelregistreerimine teostada hiljemalt 6. oktoobriks 2011. a. kell 12.00 eelistatult e-mailile malegold7@gmail.com või telefonil 53496452 (Margus Sööt), teatades osaleja ees- ja perekonnanime, sünniaasta.

IX Üldist
Kõik antud juhendis määratlemata küsimused lahendab võistluse korraldaja Viimsi Maleselts Apones.
Suitsetamine ei ole Viimsi Kooli väikese maja esisel alal soovitatav.

6 comments:

Anonymous said...

Maailmakarikas on otsustavasse järku jõudnud, täna normaalse ajakontrolliga viimased mängud!

Anonymous said...

Grischukil ka õnne ei ole, alles ta kaotas Kaasanis pretendentide finaalmatshi Gelfandile, nüüd maailmakarika finaalis Svidlerile.

Anonymous said...

Selles kontekstis pole tähtust, nii Svidler, Grischuk kui Ivanchuk said pääsme järgmisele kandidaatide turniirile maailmameistrivõistluste tsüklis.
Aga jah loomulikult, võit on ikka võit + ka veel kopsakam auhinnaraha.

Anonymous said...

Mis maailmakarikasse puutub, siis playoff süsteemi kritiseerijatel pandi suu lukku. Tugevamad seekord ikka võitsid.

Anonymous said...

jah eesti mv võiks ka korraldada hoopiski playoff süsteemis vaieldud šveitsi asemel. oleks palju põnevam ja saaks ehk uudistes ka rohkem kajastust, et kes keda võitis, selle asemel kui loetakse lihtsalt ette, kes juhib niipaljuga ja need järgnevad naapaljuga.

Ingmar said...

"Tugevamad seekord ikka võitsid"

Tõsi, teist korda järjest annab see imelik formaat väärilise võitja, aga tea, kas terve ilm selle väitega nii kahel käel nõus on. Ja Kasimdžanovi kunagist võitu ei muuda seekordne võistlus olematuks.