Saturday, January 30, 2010

Kerese mälestusturniir - kolmas päev

Täna mängiti Malemajas Paul Kerese mälestusturniiri neljas voor. Järgnevalt lühidalt selle vooru sündmused:

Sulskis-Volodin 0-1
Kompromissitu stiiliga ja keerulisi seise mängida eelistava Leedu suurmeistri mänge on huvitav vaadata. Samas kujutab selline mängukäsitlus endast kaheteralist mõõka, sest alati on võimalus ka endal eksida. Täna kahis Sulskis etturi ja sai rünnaku, kuid eksis hiljem. 33. Lxh7 ei olnud hea käik ja pärast 36. Lh6 (šansse pakkus 36. Lg7) näitab arvuti juba -+ hinnangut.

Kanep-Starostits ½

Starostits eiras normaalse malemängu printsiipe ja käis mustadega avangus kolm korda lipuodaga, et see lõpuks tagasi c8-le viia. Pärast mängu oli Meelis enda peale vihane, et ta vastase halvale mängule vastas samaga. Konkreetset ümberlüket vist ei olegi, aga näiteks pärast 8. f4 või isegi rahuliku 8. Rf3 järel ei tundu musta seis meeldiv.

Külaots-Seeman 1-0
Siin tekkis huvitav mäng, mille Kaido lõpuks võitis. Mängu järel analüüsiti igasuguseid võimalusi, tähelepanu väärib näiteks musta edasilüke g4 käik varem - 21. ...g4.

Šiškov-Smirnov 0-1
Mängiti nimzoindia kaitse Zürichi varianti, mis peaks valgele paremuse andma. Olen ka ise kunagi mänginud 4. Lc2 peale Rc6 aga pole eriti häid seise saanud. Tundub, et valge kaksikodad on mõjuv faktor, vaatamata sellele, et seis on kinnine. Partiis sai Šiškov paremuse, kuid ilmselt ei märganud või alahindas 16. ...b5, mille järel valge tsenter lagunes ja ettur d5 hiljem kaduma läks.

Neiksans-Sepp 0-1
Ka siin oli ...b5 väga hea käik. Seis oli umbes võrdne, kuni 24. e4?! b5! pärast mida sai Olav paremuse, mille ta ka võiduks vormistas.

Pärast nelja vooru on järjestus selline: 1.-2. Külaots ja Sepp 3,5 punkti. Pooleteise punkti kaugusel järgnevad 3.-7. Kanep, Volodin, Sulskis, Starostits ja Seeman 2p. 8. Neiksans 1,5 9. Smirnov 1 ja 10. Šiškov 0,5. Tabel.





1 comment:

Kaarel said...

tundub, et Sepp läheb GM-normi järgi... nii, et EDU!