Tuesday, December 29, 2009

Sinu FIDE reiting on sama kõrge kui Kaido Külaotsal vol2!

Kui minna FIDE kodulehele, et uurida eestlaste reitinguid - siis tuleb välja, et neid ei olegi :(.


Eelmise korra kohta võib lugeda siit.

20ndal oktoobril teatas FIDE, et reitinguid uuendatakse kuus korda aastas - iga kahe kuu tagant.

22ndal oktoobril teatas FIDE, et föderatsioonid, kellel on võlgnevus 31 detsembri 2009 aasta seisuga - nende reitinguid ei avaldata 1 jaanuaril 2010.
Kõigele lisaks ei lasta föderatsioonidel, kes on FIDE'le võlgu 30ndaks juuniks 2010, mängida järgmisel maleolümpial.

Küsisin kommentaari ka Kaido Külaotsalt.
Kaido Külaots: bs

87 comments:

Anonymous said...

Mis lahti Hendrik??? Ah ega sinna olümiale ju keegi niikuinii ei läheks - seega savi.

Marek said...

Aga kas praegu on 31. detsember? Ma ei tea, mis seal Maleliidus toimub, aga FIDE koha pealt on tegu ju ebaõigete reaktsioonidega kuupäevade suhtes. Näha ju, et FIDE ei kavatse aastavahetusel lillegi liigutada, aga siis olekski võinud oma kuupäevad vastavusse viia.

Anonymous said...

Aga äkki need reitingud on ära kustutatud varasemaga seoses? Kes teab kaua reitingud juba kadunud on?

Anonymous said...

Jälle?? Väga ropp maleliidu juhatus!

Anonymous said...

Mida rohkem omavahelist kaklemist ja mida rohkem selliseid uudiseid ja mida rohkem selliseid tippmaletajate kommentaare seda kergem on riigil keelduda malele raha eraldamast ning seda väiksem on sponsorite huvi.

Teatud tegelased siiamaani ei mõista, et vähemalt pool vastutusest sellise olukorra eest lasub nendel endil.

Anonymous said...

Riigipoolsetele rahaeraldajetele on sobinud iga põhjus, et keelduda malele raha eraldamast. Rõõm näha, et kasulikud idioodid jätkavad oma mängu maine kahjustamist.

Kaarel said...

loll jutt... vabandust, aga on.

kui ei oleks selliseid probleeme, ei oleks ka selliseid jutte ja oleks ka rohkem usaldust.

ja nagu vait ka ei saa olla:
1x juhtub - noo mis teha
2x juhtub - pff... noo kurat, aga mis teha
3x juhtub - aitaks nagu!?
lihtne ju.
Aga no küll ära parandatakse, ma loodan.

nb! ja kui öeldakse, et need teatud tegelased ei mõista, siis... ma usun, et nad mõistavad küll, aga villand on neil arvatavasti

nb2! Marek, sul on 100% õigus.

Kaarel said...

vaatasin eelmise korra reitinguta riigid ka ära... meiega jagab saatust ainult mehhiko. õnneks või kahjuks

Anonymous said...

Väga kallutatud joud segavad EML-il Fide-le oigeaegselt raha ulekandmast.

Anonymous said...

Ei tea kas oleks olnud hea ajakirjandustava küsida enne sellise uudise avaldamist Maleliidu kommentaari? Sellele küsimusele on väga raske vastata:D

Anonymous said...

Samas oleme nüüd samas liigas Hispaaniaga, mis on juba palju auväärsem seltskond.

Anonymous said...

Kullap saame juba homme lugeda EML-i kodulehel "Juhatuse ajaveebis" ammnendavat vastust.

Kaarel said...

hea ajakirjandustava kohaselt oleks pidanud küll küsima, nõus.

Anonymous said...

Kas tippmaletaja või kes iganes muu peaks siis vait olema ja juhatus (Olde, Siil, Liiva)saaks sigadusi edasi teha? üle 3 korra sama reha otsa astuda on ikka väga hale. Just kõik on süüdi - riik, ansip, savisaar, putšistid, FIDE, globaalne soojenemine, MASU, VÕSU.

Anonymous said...

Ja milles seisneb sigadus? Maleliidul on juba äratoodud põhjustel rahalised raskused ning juhatus ise enam omast taskust peale maksma ei hakka ainult selleks, et kuulata sõimu. Selles ka kogu probleem. Ega see häda reitingutega ei ole tulnud sellepärast, et keegi lihtsalt pole vaevaks võtnud raha üle kanda.

Ning kui keegi hakkab jälle seletama, et juhatus peaks tagasi astuma, siis see on liikmesklubide otsustada. Juhatus ise enne määratud aega tagasi astuma ei hakka, sest pole näha keda asemele panna ning seega tuleb oma rist ära kanda.

Anonymous said...

Ning eriti puupäistele olgu veel ära seletatud, et rahalised probleemid on tulnud mitmel põhjusel.

Esiteks juba umbes kaks aastat saab Maleliit riigieelarvelisi vahendeid oluliselt vähem kui harrastajate arvu ning muude kriteeriumide järgi peaks saama. Lisaks on järjepidevalt ära öeldud umbes sama perioodi vältel enamik Maleliidu projektipõhiseid taotlusi. Maleliidu juhatusel on aimdus mis on sellise käitumise taga (seda poleks eetiline siin välja tuua) ning võib kinnitada, et Maleliidu poolt pole siin antud reaalset põhjust nii käituda. Esitamata aruanded ja muu selline on olnud vaid otsitud põhjused. Lisaks on maletajate omavahelised konfliktid andnud ideaalse lisaettekäände rahade eraldamisest loobuda. Eks vastavad ametnikud teavad ise oma otsuste tagamaid paremini ning paljuski jääb nende südametunnistusele kui Eestis maleelu kärbub.

Teiseks on malele, eriti masu tingimustes, väga raske leida erasponsoreid, sest pole ei tulemuste ega rollimodellide osas kedagi toetada. Erandiks on siin Ottomar Ladva, kes on nii maleliidu juhatuselt kui ka mujalt saanud piisavalt toetusi, et kõik tema rahalised vajadused peaksid olema hetkel rahuldatud. Seega kui on tulemusi on kõik ikkagi võimalik.

Kolmandaks ei eralda Maleliidu juhatus enam omast taskust peale alanud laimukampaaniat raha, sest ainult rumal inimene maksaks peale selle eest, et sõimata saada.

Probleemide lahendamisega juhatus tegeleb vastavalt oma võimetele ning nagu juba öeldud on liikmeskubidel alati võimalik juhatus tagasi kutsuda. Juhatus on juba ka ise maad kuulanud ning otsinud endale võimalikke asjalikke asendajaid selle sõimu alt pääsemiseks, kuid seni pole mitte keegi avaldanud soovi ennast sellise konfliktipesaga siduda.

Ning kui maletajatel on soov, et Maailma Karikas Eestis toimuks ja seda pole masu tingimustes niigi üldse mitte kerge saavutada, siis soe soovitus oleks loobuda jaburatest omavahelistest tülidest ja kommentaarides nagu "bs". Miski ei peleta võimalikke rahastajaid nii era kui riigisektoris rohkem eemale kui sellised omavahelised konfliktid.

Anonymous said...

No sellist jama on raske kommenteerida.
Pean silmas eelmist kommentaari.

Anonymous said...

Nii et HO ähvardab sellega, et ta kontrollib enamust nn riiuliklubide häältest ja siis kui hääletamiseks läheb, siis laob kõik oma tagataskus olnud hääled lauale...Eelmine "paleepööre" läks nurja mitte selle pärast, et HO tegevusega oldi rahul, vaid ikka selle oärast, et Sander, Elmaste ja co äratasid samavähe usaldust.Oli lihtsalt nii, et kõik, mida kirjutasid HO kriitikud, oli tõsi, aga samavõrra oli tõsi ka see, mida HO oma paari jüngriga Sanderi ja Elmaste kohta kirjutas...

Anonymous said...

Kui eelmine tundus jamana, siis pangem kirja ka täpne sündmuste järjekord, et oleks selge kuidas praegusesse olukorda on jõutud.

Kui riik põhjustel mida jällegi mainima ei hakka rahakraanid kinni keeras, siis see pani alguse rahalistele raskustele ning seetõttu käidi juba 2007. aasta võistkondlikul EM-il juhatuse liikmete isikliku raha toel ja sõit sai tehtud ning oli ka häid tulemusi.

Oma isiklikust rahast tasus juhatus ka FIDE-le tagastamatu 10,000 euro suuruse deposiidi maailma karika õiguste korraldamise saamiseks.

2008. aasta suvel toimus maleliidu juhatuse isikliku raha toel treeninglaager Dresdeni olümpiaks koos ei kellegi muu kui eksmaailmameister Halifmaniga.

2008. aastal vahetult enne Dresdeni olümpiat ajas juhatus kasutades FIDE-s isiklikke sidemeid koondisele välja sõidu Pekingi mõttemängude festivalile, millest osalejad pidid maksma vaid minimaalse omafinantseeringu. Vaatamata sellele pidid juhatuse liikmed osa sellestki oma rahast kinni maksma. Jällegi saavutati head tulemused.

2008. aasta Dresdeni olümpial käisid koondised juhatuse liikmete isikliku raha toel ning ööbisid neljatärnihotellis koos tasuta söögiga ning treeneriks oli kaasas jällegi eksmaailmameister Halifman. Eriti arvestades koondise taset oli Eesti peaaegu kindlasti ainus selline meeskond mis selliseid tingimusi nautis. Ning jällegi saavutati ka head tulemused.

Ka noored saavutasid 2008. aastal mitmeid häid tulemusi ning toimus nädalalõputurniiride sari.

Sponsoritega olid kokkulepped olemas, et Halifman jääb Eesti koondise treeneriks veel vähemalt kaheks aastaks eesmärgiga saada 2009. aasta EM-il ja 2010. aasta OM-il head tulemused. Vaatamata jätkuvale riigipoolse toetuse vähesusele oli kõik enamvähem.

Kuid siis algas laimukampaania ning tuli ka "suurmeistrite kiri". Selle tagajärjel loobus sponsor kes pidi kinni maksma koostöö Halifmaniga. Samuti samal põhjusel loobus nädalalõputurniiride sarja peasponsor. Riigile tekkis lisaettekääne sisekonfliktide tõttu malele mitte raha eraldada ning vähemalt osa juhatuse tegevusind vähenes oluliselt ning toimusid koguni kaebakõned Kultuuriministeeriumisse kui halb kõik on ja muu negatiivne lobby riigitasandil. Nendel põhjustel jäi üldse käimata 2009. aasta võistkondlikul EM-il.

Sellistel põhjustel me siis oleme praeguses olukorras. Igaüks võib teha omad järeldused kes on tegelikud sigatsejad.

Ning tõesti kui on soov näha Tallinnas 2011. aasta Maailma Karika ja ka 2016. aasta maleolümpia toimumist ning vältida maleelu päris kokkukuivamist, siis on viimane aeg lõpetada see omavaheline avalik tülitsemine.

Rene said...

Et tülitseme küll, aga mitte avalikult ?:)

Anonymous said...

Lihtsalt hale on see eneseõigustamine.

Anonymous said...

Ei ole ju saladus kes on olnud need tülikiskujad ning kes on praeguse konflikti algatajad. Kui neil on tingimata soov tüli kiskuda, siis võiks seda vähemalt mitte teha avalikult, et male maine selle tagajärjel ei kannataks.

Ja kas Maleliidu juhatus on selline instititusioon millel on kohustus vaikselt pealt vaadata kuidas igaüks kes pole liiga laisk tuleb ja sõimab sigatsejaks ning seaduserikkujaks ja ei tea kelleks veel ning ühtegi sõna ei tohi enda kaitseks öelda? Unistagu edasi.

Anonymous said...

Üks ilmselgelt alajuhtimise teemadega kursis olev inimene postitab siin põhjalikke kommentaare, aga miks anonüümsena? Hea küll, kui ei taha siin keskkonnas oma nime alla panna, siis miks mitte teha selliseid postitusi Eesti Maleliidu ajaveebis? Muidu ongi see koht seal nõnda tühi ja kõle.

Anonymous said...

Päris naljakas ja tujutõstev on lugeda hommikukohvi kõrvale anonüümse sõnameistri mingitest aimdustest ja eetilistest tõekspidamistest ja muust sellisest. Kas meister ise ka usub oma väljakäidud variantidesse?

Anonymous said...

Maleelu jälle "käima läinud". Vahepealne pikk vaikus tekitas ka minus ärevust. Tore on näha, et juhatusega tihedalt seotud isikud siin jätkuvalt anonüümsetena kommenteerivad stiilis, et kogu aeg panime oma raha malesse aga enam mitte sest teised on lollid :) Loodan, et Mareki eestvedamisel ja maleliidu poolt hirmsa jõuga käima tõmmatud operatiivne EML infot edastav ajaveeb annab teema kohta kohe erapooletumat infot kui vaadeldaja.
Ilusat aasta lõppu
Gert Elmaste

Ants said...

Male maine on sant. Poliitikute esimene küsimus ... kas nad on seal oma kaklemised lõpetanud ? ... ja edasi võetakse maleasja külmalt :(

nikitheone said...

Ei tea kas oleks olnud hea ajakirjandustava küsida enne sellise uudise avaldamist Maleliidu kommentaari? Sellele küsimusele on väga raske vastata:D

Ei taha kedagi solvata, aga iga kord, kui ma olen küsinud HO kommentaari, on sellega läinud vähemalt 3-4 päeva (on läinud mu küsimusele vastamisega ka 3-4 nädalat).

Ottomar Ladva on hetkel Rootsis võistlustel ja tal on hetkel 2,5 punkti 3'st. Tema isa sõnul olid alguses nõrgemad vastased ja edasi alles läheb raskeks. Ottomari asetus on 47's 96'st.

Anonymous said...

Oleks võinud asjad mullu detsembris üldkoosolekul rahulikult klubide juhtide seltsis kitsamas ringis selgeks vaielda ja inimestega avameelselt silmast-silma olukorrast rääkida. Seda ei soovitud või ei juletud. Mõned juhatuse liikmed võiksid hakata viimaks isegi aru saama, et ühe-kahe mehe lahkumisega juhtimise juurest tehtaks malele teene.

Anonymous said...

Kui oleks olnud soov avameelselt olukorrast rääkida ning lahendusi otsida, siis oleks erakorralise koosoleku päevakorraks pidanud valima midagi muud kui juhatuse tagasikutsumise.

Ning nüüd on juba hilja tagantjärgi targutada. Kahjud malele on juba tehtud ning et asi veel hullemaks ei läheks on viimane aeg see kaklemine lõpetada.

Anonymous said...

Eesti maleelu hääbumises on süüdi kõik peale EML juhatuse ja tegevaparaadi - kuldsed sõnad! Loomulikult on kõik nii :))))

Anonymous said...

Maleliidu juhatus on ka süüdi. Hakkas nüüd kergem?

Anonymous said...

Kulla Ants. Minu teada oled Sa päris pikalt ise poliitikas olnud ja kui sa nimetad maleliidu ümber toimuvat kakluseks - siis poliitika võiks olla päris taplus. Paraku on see ühiskonna loomulik osa ja ilma selleta ei oleks elus edasiminekut.
Gert

Anonymous said...

Millal see Kalevi turniir toimub, kas keegi võiks vastata? Maleliidu kodulehelt ma ei oska juhendit leida. Olge head ja aidake

Anonymous said...

Kalev puhkab jalga see aasta. Turniir aset ei leia.

Anonymous said...

http://www.eestikalev.ee/?module=news&id=525 kirjutab, et Kalevi turniir jääb kahjuks ära, samas on võimalik minna Kerese sünnipäeval tema mälestusmärgi juurde lilli viima.

Anonymous said...

On olemas kaklusi, mis viivad elu edasi ning on olemas kaklusi, mis viivad elu tagasi.

Kui kakluse algatajad oleks huvitatud maleelu edendamisest, siis riigiametnikega kaklemisel oleks küll toetuskäsi vaja. Sest kui ikka riik otsustab alaliidu pankrotti lasta, siis sellega ei ole kerge võidelda. Juba mõnda aega ongi asi püsinud eeskätt selle peal, et maleliidu juhatusse on sattunud inimesed kellel on isiklikke vahendeid ning tahtmist maleelu üleval hoida.

Nii et kellel on igav ja tahab kakelda, siis see võiks kakelda näiteks kabeliiduga või riigiametnikega ning lõpetada omavaheline kaklemine.

Anonymous said...

Eelmisele. Kle ole täitsa ja pista oma nimi ka alla teinekord. Ah et nüüd riik laseb maleliidu pankrotti - kui oled juhatuse liige siis see küll kummaline siseinfo.
Minu arvates on pärismitmed inimesed juba pikemat aega juhtinud tähelepanu, et liidu juhatus tegeleb laristamisega- kulutades HO isiklikus käsutuses olevale autole igakuiselt üle 10 000, makstes juhatuse esimehele riigikogu liikmele väärilist palka jpm.
Aga mis siis ikka kui pankrott siis pankrott ega male sellepärast maamunalt ära ei kao - maakondades on veel hulgaliselt aktiviste ja toetajaid.

Anonymous said...

Miks maleliidu telefon ei vasta juba pikemat aega??? Kas HO töötab kodus? Äkki keegi juhatuse liikmetest oskaks öelda, milline on maleliidu tööaeg
helistaksin siis

Anonymous said...

Väited näitavad, et pole üldse ettekujutust näiteks kui palju keegi palka saab ning kui midagi tegelikult ei tea, siis ära parem seleta. Igasugust valeinfot keerleb niigi piisavalt.

Ja kui on pankrott siis on tõesti pankrott. See ei ole tõesti maailma lõpp kuigi male sellest kindlasti ei võida. Lihtsalt tundub jabur, et maletajad sellele pankrotile ise kaasa aitavad.

Anonymous said...

Ning kui näiteks Vaadeldaja kollektiivil on igav, siis allpool on Kultuuriministri 10. jaanuari 2006. a määruse nr 1 osaline tekst.

määruse II peatükk, TOETUSE ERALDAMINE, näeb ette järgmist:

§ 3. Noortespordi toetus
(1) Noortespordi toetus on ette nähtud spordiklubidele, spordikoolidele ja spordialaliitudele noortega tehtava tulemusliku sporditöö eest. Toetuse eraldamisel arvestatakse alljärgnevaga:
1) spordiala edukus viimase nelja aasta jooksul noorte (kadettide) maailma- ja Euroopa meistrivõistlustel;
2) spordiala edukus viimase nelja aasta jooksul juunioride maailma- ja Euroopa meistrivõistlustel;
3) spordialaga tegelejate arv riikliku statistika alusel;
4) spordialal kutsekvalifikatsiooni omavate treenerite arv.
(2) Spordialaliidud kinnitavad juhatuse või muu põhikirjas ettenähtud otsustusõigust omava organi otsusega spordiklubidele ja -koolidele toetuste eraldamise kriteeriumid, toetuste saajad ja suuruse. Spordialaliit võib enda käsutusse jätta juhatuse otsusega kuni 25% eraldatavast summast kesksete noortespordi ürituste korraldamiseks, suurematel tiitlivõistlustel osalemiseks, õppekogunemiste organiseerimiseks ja sportlaste meditsiiniliste protseduuridega seotud kulude katteks.
§ 4. Spordialaliitude toetus
Spordialaliitude toetus on ette nähtud spordialaliitude põhikirjaliste eesmärkide ja arengukavas kirjeldatud tegevuste elluviimiseks ning ühekordsete projektide realiseerimiseks. Toetuse eraldamisel spordialaliitudele arvestatakse alljärgnevaga:
1) saavutused olümpiamängudel ja maailma- ning Euroopa meistrivõistlustel viimase nelja aasta jooksul;
2) spordialaga tegelejate arv riikliku statistika alusel;
3) rahvusvaheliste suurvõistluste korraldamine Eestis;
4) spordialal kutsekvalifikatsiooni omavate treenerite arv;
5) spordiala arenguperspektiiv lähtudes spordialaliidu arengukavast.

Vaadeldaja võiks FIDE reitingute olemasolu jälgimise asemel näiteks teha kultuuriministriga intervjuu ja küsida kuidas selle määruse rakendamisega lood on.

Anonymous said...

Hendrik oled ve, et anonüümina laksid siin?

Anonymous said...

Ei tea kas ametlikku selgitust ka lugeda saab kusagilt. Siin on õhkkond kole teravaks läinud. Marek ja Ants ainsad oma nime all kommenteerijad, kes liidu tegevust pidevalt õigustanud - olge kenad ja oganiseerige HO või juhatuse ametlik selgitus kasvõi vaadeldaja kommidesse

Anonymous said...

Ei tea, kas EML president ka juba teab kuidas lood organisatsioonis sees. Äkki paneb veel pisut "oma raha" mängu, sest eelmine tootis ju kõva kasumi - haahaaaaahaaaa.
Kass tule ruttu kohale, ehk saab veel miskit päästa?

Anonymous said...

Selgitus selgituseks: ilmselt palju rohkem pole sealt midagi tulemas, kui et raha otsas.

MLi poolt oleks aga olnud hea, kui nad oleksid seda "vol 2" artiklit ennetades avaldanud vastava teate kas või MLi kodulehel, sest ilmselt oli neid reitingute kadumise eest hoiatatud?

Ka eelmine kord ei tulnud mingit avaldust reitingute kadumise kohta MLilt, mis ilmselt ei tõsta ka nende usaldusväärsust (küll said mõningad inimesed otse infot HOlt, kas või Kaarel).

Anonymous said...

Poisid asi kisub ikka väga teravaks siin. Vaadake parem Turu - Kukk Matši. Teen panuse Turu peale (sest tal parem lauluhääl :))

Anonymous said...

Kus panuseid teha saab?

Anonymous said...

Päris huvitav on vahelduseks kabeliidu viimast üldkoosoleku protokolli lugeda. Tsiteerin Janek Mäggi sõnavõttu:
**
Meie juhtorganite koosseis on samuti õige olnud. Paljude alaliitude juhtidele on meedia kinni, sest neid juhivad politiseerunud või vähetuntud tegelased. Mina helistasin Edgar Savisaarele (ES) ja ta kutsus mind minu sünnipäeval kohtuma. Ma mõtlesin, et see oli juhus, aga ta kinkis mulle lilli ja rääkis, et oli mind kümme aastat tagasi Ain Hansschmidti juures kohanud. Ma rääkisin poolteist tundi, kuidas kabe elab, ja ES käskis mul kirjutada tšekk poolele miljonile. Lõpuks saimegi selle
/.../
Tallinna valitsus eraldas 70 tuhat ja linnapea toetus oli väga tugev. Pidin tegema päris palju eritöid ja lobi, muuhulgas osalema Keskerakonna majanduskonverentsil Saaremaal.
**
Tundub, et politiseerumist on tõesti vähe. Üldmulje kabeliidust jäi seda protokolli lugedes: aastaeelarve heal aastal suhteliselt kobe 1,4 mln, tänavu miljoni kandis, palgalisi töötajaid ei ole, arvepidamine on läbipaistmatu, sest kabeliidu pangakontot ülekannete tegemiseks ei kasutata, revisjonikomisjon aastaaruannet kinnitada ei soovitanud, aga siiski kinnitati häältega 10:5. Muu asjaajamine seevastu on läbipaistev - kõik protokollid on Internetis üleval.

Läbisaamine riiklikul (Sukles, Jänes) ja Tallinna tasemel (Savisaar) rahajagajatega ilmselgelt parem kui maleliidul, aga kas sellist olukorda tasuks eeskujuks tuua, kus Savisaar isiklikult "käsib kirjutada tšeki poolele miljonile", mis moodustab üle kolmandiku alaliidu aastaeelarvest, on iseküsimus.

tippmaletaja Tartust (täiesti neutraalselt, Interneti materjale refereerides)

Anonymous said...

Ehhh, kohe ei teagi, mida öelda. Mitmes kord need Eesti maletajate reitingud nüüd juba FIDE poolt blokeeritud on?

Kaarel said...

mmm.. kolmas mu teada

Kaarel said...

aga kui suur võlg huvitav on!?
teeks korjanduse või midagi, saaks vähemalt reitingud tagasi...

Anonymous said...

Kaks korda viidati:
"4) spordialal kutsekvalifikatsiooni omavate treenerite arv."


Need Jüri Schusteri trikiküsimused millega paljud tuntud tegijaid on ära peedistatud, ei suurenda küll treenerite kvalifikatsioonitõstmist. Aga HO-le, keda huvitab ainult "status
quo" säilitamine, selline trikiküsimustega peedistamine vist meeldib. Mida vähem kõrgemaid kvalifikatsioonijärke (III-V) omavaid treenereid, seda rohkem raha jääb ühe ja sama kitsa ringi jagada...

Anonymous said...

mmm... kaarel...korjanduse idee pole paha, ikkagi jõuluaeg...

Anonymous said...

Ja Eesti Maleliidu juhatuse ajaveeb ikka vaikib, kuigi sinna küsimus esitatud ammu. Marek, kas see ei toimi? Või on see tehtud lihtsalt selleks, et oli vaja teha. Mäletan igasuguseid ilusaid kokkuleppeid täpselt aasta tagasi, mis paraku ei täitunud. Tänaseks on aga täitunud minu ja mõnede teiste hirmud EML juhtimise osas. Ehk saame veel sel aastal selgust sest muidu ei jõua homseks korjandusega ühelepoole. Marek, torgi takka, sa "semmid" selle tegelasega kelle vastuseid üldsus ootab. EML telefon ei vasta ja kabineti uks oli ka kinni päeval (supermatsi ajal) - kas juba põgenevad uppuvalt laevalt (loodetavasti ei rabata kogu moosi kaasa põgenedes)

Anonymous said...

Vaatasin maleliidu kodulehekülje esilehte ja sealset toetajate nimekirja ja tundub nii, et see vajaks vist vähe uuendamist. Mõni väidetav toetaja on pankrotis, mõni on toetamisest loobunud, mõni eemale peletatud. Palju neid toetajaid siis täna tegelikult on?

Anonymous said...

_Tänaseks on aga täitunud minu ja mõnede teiste hirmud EML juhtimise osas._

Kas nüüd on hea olla? Kahjuks need mina ja mõned teised ei saa vist siiani aru, et nad ise on sellise olukorra paljuski esile kutsunud, sest juhatus lõi käega just peale seda laimukampaaniat. Ning käega löömine ei tähenda seda, et üldse tegevusest loobuti, vaid loobuti oma raha kasutamisest ning liigse oma vaba aja ohverdamisest. Mis kindlasti ei ole kuidagi ka juhatuse kohustus, kuid on riigipoolse peedistamise tingimustes olnud vajalik normaalseks toimimiseks. Seega reaalsed pretensioonid tuleks esitada riigile, kelle rahajagamise poliitika on vähemalt läbipaistmatu.

_kas juba põgenevad uppuvalt laevalt (loodetavasti ei rabata kogu moosi kaasa põgenedes)_

Ja jätkuvalt kujutatakse vist ette, et Maleliidus toimub mingite tohutult suurte rahasummade jagamine. Kui pole raha isegi reitingute eest maksta, siis mida on sealt kaasa rabada? Komplekt malenuppe? Või raha mille oled ise sinna sisse pannud ning juba ära kulutanud?

Anonymous said...

Ning juba terve mõistus peaks ka ütlema vaadates juhatuse koosseisu ja eriti arvestades kes on president, et ei ole seda ohtu, et keegi üritaks veel kuskilt mõned nirused sendid oma tasku ajada.

Marek Kolk said...

Kus kohast tuleb väide, et makstakse riigikogu liikme palka??

Kui võtta Marguse 2007. aasta (buumi aeg) andmete fail, siis palgale kulus u 500 tuhat. Arvutada ei oska või? 50 tuhat korda 12 kuud annab 600 tuhat ... kusjuures see Maleliidu pool milli sisaldab veel muid asju kui vaid palk esimehele. Tolles Marguse failis arvutati see summa 16400 kuus koos maksudega (tegelikku olukorda ma ei tea). Riigikogu liige nii vähe nüüd küll ei saa.

Mitmed juhatuse liikmed saavad ilmselt palju suuremat palka nende oma töökohal kui riigikogu liige ... mis mõte neil oleks siis Maleliidust mingeid tuhandeid kroone kõrvaldada? Üsna absurdne. Mõte oleks kui tegu oleks sadade tuhandetega, aga niipalju ei kannata Maleliidu eelarve välja (pool mille + paar sellist paarisaja tuhandest kõrvaldamist tähendaks, et EML-l ei jääks võistluste korraldamiseks enam üldse raha ... aga ometi korraldatakse mingid paarkümmend meistrivõistlust ... sealhulga Eesti MV ise võtavad mitusada tuhat krooni).

Mikrotasandil ilmselt annaks paremini majandada küll, ses suhtes olen nõus, iseasi kui suure summa sellega kokku hoiab ... nii et see kokkuhoidmine ise ei hakka pinda käima.

Mis puutub sellesse ajaveebi, siis mina ka aru ei saa, miks kradi pärast ametlikke seisukohti sinna ei kirjutata. Kallid juhatuse liikmed, äkki mõtlete selle üle tõsisemalt? Siin kommentaariumis kaob teie seisukoht postituste keskele ära, seal ajaveebis saaks vähemalt viidata. Ei pea ju nimeliselt kirjutama, pange siis kasvõi alla "EML juhatus" v "Juhatuse liige" vms.

HO status quo treenerite vallas? Minu loogika ei võta sellist lollust vastu, tahate väita, et HO dikteerib küsimuste stiili ette, et võimalikult vähe inimesi saaks omale treeneri kutse? Ja asja mõte oleks milline? Et nagu riiklikke nõudeid ei olegi, onju ... Mina soovitan soojalt : võtke kätte ja koostage ise paar sellist eksamiküsimuste komplekti, kusjuures arvestama peate, et teie eksam garanteerib, et inimene tunneb teatud asju ka laias valdkonnas, vaadake, kui kerge on v mis tulemusteni jõuate.

Maleliidu reitingute jama ... nõus, olles saanud oma esimesed triibulised, oleks pidanud Maleliit sellele küsimusele rohkem tähelepanu panema ja mitte oma makseid viimasele päevale venitama. Samas käitub ka FIDE üsna ülbelt, seega kaks ülbikut said omavahel kokku ... alla jääb ikka väiksem organ.

Juhatuse tagasiastumisest ... mina tean ainult 4-5 nimelist inimest, kes seda julgeksid avalikult nõuda. Siin portaalis on ka naljakas lugeda, kus anonüümne nõuab teiselt anonüümselt oma nime all esinemist ...

Anonymous said...

Hommikus Marek. Juhin tähelepanu, et oma varasemas postituses kirjutasin ma, et tegevjuht saab riigikogu liikmele VÄÄRILIST tasu. Kindlasti ei öelnud ma, et saab riigikogu liikega võrdset palka. Küll aga võime me pelgalt spekuleerida kuna seda infot hoitakse kramplikult saladuses juba aastaid (samamoodi ka töölepingut ja töökohustusi, mida juhatuse esimees tätma peab). Kuna me lepingu sisust midagi ei tea siis kõnnibki HO ühel hetkel lihtsalt koju ja keegi ei kohusta tal tööpostil olema. Kui mina oleksin tema tööandja (juhatus) - oleks ta ammu asjad pakkima pidanud. Muidugi on võimalik, et inimesel on puhkus aga ka sellest võiks teada anda telefoni suunamisega või loomulikult juhatuse ajaveebis, mille autorid HO ja MK

Anonymous said...

Veel lisan siia, et EML on erandina uskumatu organ kus juhatuse esimees on otseselt iseenda tööandja. Uskuge, et tal on tehtud ka sellised töölepingud, et pankroti või lahkumise korral tuleb talle maksta selline summa, millega saaks 10 aastat nt nädalõputurniire korraldada.

Anonymous said...

Kuna Eesti üks maleaktiviste on tuntud ulmekirjanik, siis tuli mõte täna kirjutada üks ulmelugu. Kõik sarnasused tegeliku eluga on täiesti juhuslikud.

Elas kord üks peremees, kellele suur jumal oli teinud ülesandeks koertele toitu jagada. Selleks pidid kõik koeratõud endale peremehe juurde esindajad valima, kes toidu jagamise üle läbirääkimisi peaksid. Oli nii väikseid koeri kui suuri koeri, nii karvaseid kui vähem karvaseid.

Nende hulgas olid ka ühed armsad sülekoerad. Sülekoeri oli küll päris palju ning ka koerte iludusvõistlustel saavutasid nad päris häid tulemusi, kuid sellele vaatamata nad väga palju süüa ei tahtnud ning leppisid sellega mis neile anti. Olid sellised vagurad nagu sülekoerad ikka ning probleeme ei tekitanud.

Kuid ühel hetkel otsustasid sülekoerad korraldada kaks suurt rahvusvahelist kokkutulekut ja sülekoerad üle terve maailma endale külla kutsuda. Ning külalised peavad ju ka süüa saama. Paraku tehti seda peremeest vist korrektselt informeerimata. Ning peremees, kergesti solvuv nagu ta oli, solvuski selle peale. Ning üldse majandusliku seisu olles kehvake mõistis ta, et toitu kuskilt juurde ei tule ning olemasolev toit oli juba ära jagatud ka just nii nagu peremees vajalikuks pidas. Enamik toit läks mõnedele suurtele koeratõugudele ning nendelt ei julenud peremees seda ka ära võtta, sest suured koerad võivad ju ka hammustada kui neile sellist juttu rääkima hakata.

Peremees seejärel otsustas, et kõige õigem on sülekoerad näljaga kuulekusele sundida ning vähendas sülekoertele mineva toidu hulka märkimisväärselt ning andis mõista, et toiduratsioonide tagasisaamiseks tuleb uued esindajad valida. Kuid peremehe ebameeldivaks üllatuseks selgus, et sülekoerte esindajatel on mustadeks päevadeks varutud isiklikud toiduvarud, mida need nüüd teiste sülekoertega jagama hakkasid. Ning sülekoerad julgesid koguni iseloomu näidata ning lehes mõned artiklid sülekoerte diskrimineerimise kohta avalda mille tagajärjel peremees solvus veel rohkem, kuid pidi siiski hambad ristis sülekoertele mõned toiduportsjonid eraldama.

Kuid siis puhkes peremehe jaoks väga sobivalt sülekoerte hulgas mäss ning uued esindajad tahtsid saada pudrukausi juurde. Ametlikult olid ettekäändeks mingite karvapügamise protseduurireeglite rikkumised, kuid kui vaadata kes oli mässu üks eestvedajaid, siis võis tegelik põhjus olla hoopis soovis ise hakata korraldama neid ülemaailmseid sülekoerte kokkutulekuid ning pääseda suurte toiduhulkade juurde mis sellega seoses oleks sülekoerad hallata saanud.

Mässukatse kukkus läbi, kuid peale seda loobusid sülekoerte esindajad teiste sülekoertega oma isiklike toiduvarude jagamisest ning peremehel oli hea põhjus toiduratsioone veelgi koomale tõmmata viidates sellele, et te sülekoerad ei saa isegi omavahel hakkama.

Loo lõpp on veel selgumata. Võimalik, et sülekoerad jäävadki nüüd päris nälga ning tuleb uued esindajad valida ning ka kokkutulekute korraldamisest loobuda. Sellisel juhul peremees ilmselt suurendab natuke sülekoertele eraldatava toidu hulka näitamaks, et kuulekad peremehe põlve silitavad koeratõud saavad rohkem süüa. Kuid ilmselt jääb ikkagi see toidu hulk väikseks arvestades sülekoerte arvukust, tulemusi iludusvõistlustel ning muid kriteeriume. Sülekoertest tehakse jälle sülekoerad.

Või kui sülekoertel on siiski natuke aru ka peas, siis proovitakse ennast ühtsena hoida ning koos ühise eesmärgi nimel tegutseda ja siis on veel väike lootus, et õnnestub toredad kokkutulekud ära korraldada ja saada enda arvukusele vastav toiduhulk.

Lootus pole küll enam suur, kuna palju vigu on juba tehtud, kuid siiski veel olemas.

Anonymous said...

_Veel lisan siia, et EML on erandina uskumatu organ kus juhatuse esimees on otseselt iseenda tööandja._

Juhatuse esimees ei mitte kuidagi enda tööandja. Juhatuse esimehe palga määras juhatuse koosolek, kus olid kohal kõik liikmed. Ning juhatuses on rohkem kui üks inimene kes töölepingute sõlmimisest midagi teab.

Tegemist on täiesti tavalise töölepinguga milles pole lahkumisboonuseid ega midagi muud sellist.

Anonymous said...

Jumal tänatud et boonuseid ei ole :) Mul hakkas kergem kohe. Aga tubli oled, et lepingu kohe üles otsid ja vastad kui küsitakse mingi nurga alt. Sellist operatiivsust pole Sa kunagi üles näidanud. Ilusat aastavahetust ja igasuguste tähtaaegade kukkumist täna öösel

Anonymous said...

Palju õnne sünnipäevaks ühele siinsele sõnasepale!

Anonymous said...

Ilmselt ei saa seegi kord lugeda ühtki ametlikku seisukohta. Anonüümselt ja suusõnaliselt ehitatakse kokku suur linn, ametlikku seisukohta või dokumentaalset tõestust paraku ei järgne.

nikitheone said...

Ahjaa, kui keegi ei tea, siis täna on Hendrik Oldel sünnipäev. Palju õnne!

Anonymous said...

Aga mul on tunne, et sülekoerte väikestel toidujagajatel algab karvavahetus ja selle käigus pannakse osad senised jagajad ilmselt loomade varjupaika.
Palju õnne ka krantside poolt :)

Kaarel said...

krantsid, sülekoerad ja muud loomad. meeldivat aastavahetust!

Anonymous said...

Asi päris nii kaugel veel pole aga kui varjupaika minema juba peab siis muusikaga. Toidujagajale on plaanis vähemalt mõned korrad hambad enne säärde lüüa ning selgusele jõuda, et kas ministri määrust ikka täidetakse või käib raha jagamine kellegi suva järgi.

Ahjaa, keegi enne rääkis korjandusest. See võlg sinna 15 000 krooni kanti on. MTÜ Eesti Maleliit pangakonto number on 221038592437. Kõigi malest hoolivate inimeste abi on teretulnud.

Eriti hea võimalus on praegu Kristjan Sanderil ja Gert Elmastel näidata oma armastust male suhtes ning kasvõi omast taskust see summa kahepeale kinni maksta. Järgmine üldkoosolek kindlasti võtaks sellist üllameelsust arvesse ning äkki isegi oleks huvitatud nad ära kuulama.

Anonymous said...

Ahjaa, keegi enne muretses, et Maleliidu telefon ei vasta. Võetagu siis teadmiseks, et Maleliidu personal pole juba vähemalt 3 kuud palka saanud ning teinud oma tööd vaid missioonitundest. Kaasa arvatud "rahvavaenlane" Hendrik Olde. Ei saa vist pahaks panna kui inimesed enda elushoidmiseks võib-olla ka mõne haltuuraotsa on leidnud.

Palju õnne sünnipäevalapsele ja head aastavahetust kõigile!

Anonymous said...

Niiet siis palgata puhkus? Või äkitsi jääb EML nüüd ikka selle kolme kuu eest palga võlgu?

Anonymous said...

Mitte palgata puhkus vaid palgata töö. Kas keegi on märganud, et Maleliidul oleks sellel ajal midagi olulist tegemata jäänud?

Aga paistab, et keegi siin ei ole huvitatud muust kui sopa üles keerutamisest ükskõik mis moel.

Anonymous said...

Iseenesest on vahva lõks oponentidele üles pandud.

Veel paremini oleks seda saanud esitada, kui oleks vastavad pangarekvisiidid avaldatud koos abipalvega, kui oli selge et FIDEle ei suudeta raha õigeks ajaks välja käia.

Nüüd jääb küll mulje et jama reitingutega on ette planeeritud.

Marek Kolk said...

Aga siis ei ole vaja mainida riigikogu liikme väärilist palka ... sest see on analoogiline, mis kärbse kohta elevant öelda.

Kusjuures vast täpsustaks, et mina ei ole Maleliidu ajaveebi autor. Minu nimi on seal paljalt selle pärast, et antud ajaveeb allub minu kasutajanimele.

Seda krantside juttu ei viitsinudki lõpuni lugeda. Jääb vaid küsida, kas tegu on postitaja omaloominguga v copy-paste kuskilt? Riik on ka niimoodi püsti pandud, et suurem osa summast tuleb vaeste taskust, sest neid on lihtsalt niivõrd palju rohkem. Samas, hästi suur võlg on panga probleem, mitte võlgniku oma jne. Tuntud teema ja sinna pole mitte kuraditki teha, sest nii need asjad juba kord maailmas on. Hea uudis on see, et hommikuks on mul veel halvem tuju ...

Kaarel said...

noo mina igatahes astusin vabatahtlikult sinna lõksu.

Anonymous said...

Hea juhatus, püüdke asjade pakkimise ja inventeerimise käigus säilitada EML elementaarne vara (maletarvikud jm igapäevatööks vajalik), et maeelu tulevikus veel siin riigis jätkuda saaks. Julgen arvata, et on inimesi, kes püüavad vara üle kantida teatud klubidele!
Kui sellised asjad peaks juhtuma hakkama siis näen õhus juba kriminaalset tausta.

Anonymous said...

Kõik müügiks!
Nii et kui KS ja GE maksavad Maleliidu arvele 15000 krooni, siis on maleliidu juhatus nõus neid ära kuulama! See on küünilisuse tipp. Võib olla korjaksime selle raha kamba peale kokkku? Siis on nad ehk sunnitud kriitika ära kuulama. Ühtlasi palume Maleliidu juhatusel teatada avalikult selle summa suurus, mille puhul nad oleksid nõus omale mittejõukohase töö pealt (s.t. Maleliidu juhtimise juurest) tagasi astuma.

Anonymous said...

_Nii et kui KS ja GE maksavad Maleliidu arvele 15000 krooni, siis on maleliidu juhatus nõus neid ära kuulama!_

Mitte juhatusepoolsest ärakuulamisest polnud jutt, vaid üldkoosolekupoolsest ärakuulamisest. Kas tõesti ikka veel ei suudeta juhatusel ja üldkoosolekul vahet teha? Üldkoosolek on ikka see mis otsustab kes järgmisesse juhatusse kuulub.

_Ühtlasi palume Maleliidu juhatusel teatada avalikult selle summa suurus, mille puhul nad oleksid nõus omale mittejõukohase töö pealt (s.t. Maleliidu juhtimise juurest) tagasi astuma._

Seda ei juhtu ühegi rahasumma eest, vaid siis kui kuskilt on näha inimesed kes suudaksid seda kindlasti paremini teha. Nagu juba öeldud on juahtus neid inimesi juba ka ise proovinud leida, kuid seni edutult.

Ning kahjuks paistab, et on olemas vähemalt üks väga kibestunud inimene kelle jaoks ise kiiresti võimu juurde saamine on olulisem suuremast pildist. Nii on vähetõenäoline, et maleelu kunagi paremaks läheb.

Marek Kolk said...

Teate, tegelased ... mul on ka soov tagasi astuda ... aga kas vabatahtlikke lolle on, kes asja jätkaks? Hoiatan, hommikuks on mul tuju veel halvem.

Anonymous said...

Ühtlasi jäägu see konflkitkeerutamine vanasse aastasse. Kes tahtis see sai aru kuidas praegusesse olukorda on jõutud ning kuidas võiks proovida edasi minna.

Kes ei taha aru saada see ei hakkagi kunagi aru saama ning nendele pole ka midagi rohkem lisada.

Anonymous said...

Nii et 15000 krooni tuleb maksta selle, eest, et üldkoosolek kuulaks GE ja KS ära? Kus selline asi on sätestatud? Kes Maleliidu juhatusest on võtnud omale voli selliseid asju välja kuulutada?
Pakun välja idee - korjame maletajate poolt see 15000 krooni kokku, maksame selle Maleliidu arvele ja siis vaatame, kuidas HO, selle kriitika ära kuulab. ;-) Marekile - ma pole veel kohanud ei Olde kriitikute ega pooldajate hulgas inimest, kes Sinu tööga rahul ei oleks. Mina isiklikult arvan, et see töö on rohkem väärt kui see tasu, mida Sa saad.
Nii et Sinul ei maksaks hakata küll oma ametit maha panema.

Anonymous said...

Head uut maleaastat!!!! või läheme kabesse üle :)))

Anonymous said...

Head uut maleaastat!!!! või läheme kabesse üle :)))

Anonymous said...

Imelik. mul oleks nagu meeles, et maleliit sai 2007. aasta EM-iks 300000 krooni, aga nüüd loen juba ei tea mitmendat korda, et selle sõidu sponsoreeris keegi maleliidu juhatusest?

Kristjan Sander said...

Tere ja head uut aastat kõigile neile, kes Eesti male tulevikust hoolivad!

Kahjuks on käesolev juhtum jällekord näide sellest, et Hendrik Oldel on juba pikemat aega Maleliidu juhtimine üle jõu käinud. Sellele on korduvalt tähelepanu juhitud koos asjakohastele dokumentidele viitamisega, kahjuks aga tagajärjetult. Hendrik Olde ei ole teinud kriitikast järeldusi ega suutnud juhatuse esimehena kindlustada Maleliidu läbipaistvat juhtimist ning jätkusuutlikku majandamist. Mina isiklikult rääkisin ohust, et niimoodi jätkates kaotatakse sponsorite usaldus ja tekivad raskused, juba üle-eelmise aasta korralisel üldkoosolekul. Mul on väga kahju, et minu ennustus on õigeks osutunud - aga nii see paraku on.

Anonüümselt kommenteerides on küll hea pilduda laimusüüdistusi, aga ma ei ole nõus, et juhatuse esimehe tegevusega mittenõustmist saab laimuks nimetada. Juhatuse esimees saab selle eest ju palka, et Maleliit oleks vastavalt põhikirjale ja headele tavadele jätkusuutlikult juhitud ja kui juhatuse esimees ei suuda Maleliitu vastavalt põhikirjale ja headele tavadele jätkusuutlikult juhtida, teeb ta lihtsalt oma tööd halvasti. Täpselt samuti teeb oma tööd halvasti autojuht, kes kraavi sõidab või torumees, kelle parandatud torud tilguvad. Kas öelda kraavis oleva auto kohta, et see on kraavis, on tõesti laim?

Eesti Maleliidu päästmiseks on praegu juba viimane aeg välja vahetada juhatuse esimees. Samamoodi jätkates me uut aastat üle ei ela.

Anonymous said...

"...kui varjupaika minema juba peab siis muusikaga. Toidujagajale on plaanis vähemalt mõned korrad hambad enne säärde lüüa..."

Nii rumalat kommentaari pole juba ammu lugenud, selle peale annab ikka tulla.

Kristjan Sander said...

Täna on juba 7. jaanuar ja minu reiting on ikka veel sama kõrge kui Kaido Külaotsal. On ikka kõva poiss see Kaido, pole nädala ajaga ühtegi punkti maha mänginud.

Anonymous said...

Kas eeskuju nakkab?
FIDE reitingute puudumise tõttu astus tagasi Ukraina Maleföderatsiooni president V.Petrov.

http://www.ukrchess.org.ua/index_r.html