Friday, December 18, 2009

Anand-Topalovi matš sai ametliku kinnituse


Kuigi juba pikalt oli teada, et järgmisel aastal toimub Anand-Topalovi matš, mis selgitab uue maailmameistri, sai alles 16ndal detsembril lõplikult selgeks, et see ikkagi toimub.

FIDE president Kirsan Ilyumzhinov, Bulgaaria Maleföderatsiooni president Stefan Sergiev ning Bulgaaria peaminister Boiko Borisov kirjutasid lepingule alla, millega garanteeritakse matši toimumine. Auhinnafond on 2 miljonit eurit (see tuleb saata FIDE'le hiljemalt 10ndaks jaanuariks)



FIDE president Kirsan Ilyumzhinov ja
Bulgaaria president Georgi Parvanov


Matš algab 23ndal aprillil ja võib kesta koos vaheaegadega 12nda maini. Iga kahe mängu tagant on puhkepäev, kokku on planeeritud 12 mängu, pärast mida võivad toimuda lisamängud.

Eile algas Elistas Spasski - Kortšnoi matš. "Gigantide lahing" lõppeb 27ndal detsembril. Matš toimub 8'st mängust, ajakontrolliga 1.30 + 30 sek mõlemale. Kui seis jääb viiki, ei mängita lisamänge - jääbki viik. Auhinnafond on 20 000$, millest võitja saab 60% ja kaotaja 40%. Puhkapäev on 22 detsember.
Matšiga tähistatakse Kalmõkki asumise Venemaa koosseisu 400ndat aastapäeva.

3 comments:

Anonymous said...

Vanasti toimus vähemalt mingi pretendentide turniir või matšid aga nüüd lepivad kaks tüüpi lihtsalt kokku et teeme uue maailmameistri matši?

Pole kuulnud et Topalov oleks selleks mingi võistluse võitnud? Samuti ei osalenud ta viimasel maailma karikal.

Anonymous said...

Ta mängis hiljuti matši Kamskiga, milleks tal oli eksmaailmameistrina õigus.

nikitheone said...

Topalov-Kamsky mängisid veebruaris matši, mille võitja sai õiguse kohtuda Anandiga - http://www.wccc2009.com/en/results.html

Matšile pääses Kamsky kui viimase maailmakarika võitja ning Topalov kaotas selle nn ühinemismatši ja enne seda oli kokku lepitud, et selle kaotajal on õigus mängida uut matši mk-võitjaga.