Tuesday, December 15, 2009

Kõo valla jõuluturniir

Nagu pea kõigil möödunud kümnel Kõo valla jõuluturniiril, kattis maapinda ka sel aastal lumekirme. Paistab, et talvine ilm kellegi osalemissoovi siiski ei rikkunud, sest Pilistveresse tuli kokku 54 maletajat.
Turniiri avasõnad ütles Kõo vallavanem ja siis sai turniir alata. Kahjuks tekkisid mõningad probleemid printeriga, mistõttu jalutas kohtunik Gert sülearvutiga mööda saali ja luges paare ette. Hiljem õnneks sai kõik toimima ja kõigil oli võimalik juba paberilt turniiriseisu näha ja ise oma tulemusi märkida.

Mängiti 9 vooru ajakontrolliga 15 minutit mõlemale vastasele. Turniiri lõpptulemus suuri üllatusi kaasa ei toonud - esikolmikusse said Meelis, Tarvo ja Siim, kes olid ka turniiri favoriidid. Tabelit on võimalik vaadat siit.

Mina isiklikult oma lõppetulemuse üle põrmugi õnnelik polnud. Esimese 7 vooru mängudega võis veel rahule jääda, sain teha paar ilust taktikat ja ka ühtegi ajaga kaotust heast seisust sel korral ei tulnud (nagu juhtus korduvalt EMV-l kiirmales). Viimases kahes voorus oleks pidanud aga palju kindlamalt võidule mängima. Igaljuhul usun, et sain korraliku õppetunni.

Turniir, nagu ikka, oli hästi korraldatud. Kõigile kohalolijatele pakuti tasuta kohvi, teed, saiakesi, küpsiseid. Voorude vahepeal oli võimalik aega sisustada kamina ääres istudes. Turniirisaal rahvamajas oli eelnevatest päevadest veel jõulumaa kaunistustega. Samuti võiks esile tuua ja küllaltki kopsakad auhinnad maakohas toimuva turniiri kohta, seejuures oli osavõtumaks aga ainult 50 krooni ning kohalikud maletajad olid sellest üldse vabastatud. Hetkel ei meenu mulle küll ühtegi teist suuremat turniiri, kus veel nii odavalt oleks võimalik osaleda.

Tegin turniirist ja partiidest ka paar videot, kuid kahjuks ei ole nendel malenupud selgelt eristatavad, seega ei hakka Vaadeldaja ruumi nendega ristustama.

Aga nüüd lippan oma töökohustusi jälle täitma. Meil on detsembris Kristiine keskuses oma jõuluboks (müüme kingitusi otse kuumaõhupalli korvist), et kõik huvilised on oodatud :)

No comments: