Thursday, May 31, 2012

Mängi lapsega partii malet ja tee seda juba 1. juunil kell 12 Paul Kerese Malemajas!

Vaadeldaja sai järgneva kirja:



Eesti Maleliit koostöös maleklubide ja Sotsiaalministeeriumiga alustab 1. juunil lastekaitsepäeval projekti "Mängi lapsega partii malet". Ettevõtmine on osaks 2012.aasta Euroopa Liidu projektist - "Aktiivse vananemise ja põlvkondade vahelise lõhe vähendamise aasta". 
Juunist kuni septembrini toimub põlvkondade vaheline malematš vähemalt 1000 laual, kus ühel pool mängivad lapsed ja lapselapsed ning nende vastasteks on vanemad ja/või vanavanemad.
Sissejuhatava sammu sellele projektile tegi malelegend Garri Kasparov, kes mängis Tallinnas 18. aprillil 20 lapsega simultaani. Esimene põlvkondade vaheline suurem avalik jõukatsumine toimub 1. juunil kell 12.00 Paul Kerese Malemajas. Matšist saab osa võtta ka väljaspool ametlikke võistlusi, registreerides oma mängud Maleliidu koduleheküljel, võimalusel lisades foto oma lahingust.
Kõigile projektis osalevatele klubidele on Eesti Maleliidu poolt toetus malemängude läbiviimiseks. Enim matše korraldanud klubile on auhinnaks arvuti. Lisaks loositakse välja 2 tuttuut iPad-i kõikide mängijate vahel. 
Garri Kasparovi sõnul aitab male iPadi põlvkonnaga paremat kontakti saada.
Minister Pevkur tõi täiendavalt välja, et: „Male arendab mõtlemist ja annab võimaluse jutustada veel seni rääkimata lugusid. Kutsume kõiki lapsevanemaid ja vanavanemaid veetma rohkem aega oma laste ja lastelastega.“
Eesti vanim kondiitritööstusettevõte Kalev premeerib iga võistlejat šokolaaditahvliga Nurr. “Šokolaad soodustab ajutegevust, seega loodame, et Nurri tahvel on kõigile maletajatele abiks. Nurr kui Kalevi kõige kauem tootmises olnud šokolaad on põlvkondi ühendanud: sellega kasvasid üles nii tänased vanavanemad kui nende lapselapsed. See haakub ka maleturniiri ideega põlvkonnad kokku viia,” ütles AS Kalevi turundusdirektor Anne Tääkre.
 Võistlusi toetavad Hasartmängumaksu Nõukogu, AS Kalev, Premia Tallinna Külmhoone AS ja Elke Auto AS
Õpeta oma (lapse)laps malet mängima ja veeda temaga koos rohkem aega!

No comments: