Monday, May 7, 2012

Eesti meistrivõistlused võitsid Lapidus ja Fomina


2012. aasta Eesti klassikalise male meistrivõistlused on lõppenud. Finaalturniirid mängiti Tallinnas Paul Kerese nimelises Malemajas 1.-7. mail.

Meeste turniiril mängiti 9 vooru ja naiste turniiril 8 vooru. Ajakontroll oli 1,5 tundi  + 30 sekundit käigule + 15 minutit pärast 40. käiku mõlemale.

Meeste turniiri võitis 6,5 punktiga Mark Lapidus (Tõnu Truusi MK). Mark alustas turniiri madalaima FIDE reitinguga (2075) ning mängis välja esinemisreitingu 2412 (allikas).
Talle järgnesid 5,5 punktiga Sander Kukk (SK Reval-Sport), Roman Ježov (SK Maletäht) ning Tarvo Seeman (Laagri MAEKK). Kusjuures 3. ja 4. koht selgines alles Koya süsteemi alla poole laiendamisega.
Meeste turniiri tulemused voorude kaupa siit. 

NB! Tabelis on Tarvo ja Romani tulemus ekslikult vastupidi.

Naiste turniiri võitis 6 punktiga Tatjana Fomina (Võru MK), talle järgnesid 5,5 punktiga Triin Narva (SK Reval-Sport), 5 punktiga Tuuli Vahtra (Võru MK) ning 4,5 punktiga Monika Tsõganova (Laagri MAEKK). Paarid ja tulemused siit.



Turniiri lõpetamisel öeldi ka seda, et kuna kumbalgi finaalturniiril kõrgeima FIDE-reitinguga aktiivne maletaja ei osalenud, siis pääsevad olümpiakoondisesse finaalide esimesed kolm kohta.
Seega jäi veel otsustamata üks koht nii meeskonnas kui naiskonnas. Naiskond (Fomina, R. Narva, T. Narva, Vahtra) kinnitas, et soovib viiendaks liikmeks Tsõganovat ning meeskond võttis järelemõtlemise aega.
Maleolümpia toimub sel aastal 27. augustist kuni 9. septembrini Türgis Istanbulis (ametlik leht).

Seisin autasustamisel natukene kehva koha peal pildistamiseks, kuid paar klõpsu tegin ikka, et panen juba siia ka üles siis.




 

Vaadeldajas toimus ka väike hääletus võitjate ennustamiseks. Tulemused olid järgmised. Nagu ekraanipildilt näha, siis esikoha osas lugejad eriti täppi ei pannud.




Kirjutan kohe lühidalt ka enda tulemustest. Kuigi ma pole viimasel ajal eriti võistlustel käinud ja alustasin 5. asetusena, siis turniirile läksin ikkagi eesmärgiga võita ning enne turniiri tegin ka ettevalmistustööd - õppisin uusi avanguvariante jne. Võistluse algus läks kenasti - õnnestus võita Tanjat ja Hedat ning viigistada Monikaga. Seejärel tegin kaks viiki - Triinu ja Annaga - mõlemas partiis läksin võidu peale mängima, kuid kuna seisud väga hästi välja ei kukkunud, otsustasin enda arvates üpriski perspektiivitutes seisudes viiki pakkuda (ja võeti vastu). Seejärel sain valusa kaotuse Mailt. Endale tavapäraselt mõtlesin kuskil liiga palju ja nii oli teravas seisus mul otsustavatel momentidel lihtsalt liiga vähe aega variantide lugemiseks ja eksisin - Mai kasutas tublilt ära ja võitis. Eelviimases voorus õnnestus Regina vastu ilusa taktikaga halvem seis enda kasuks keerata ning lõpuks ka võita. Viimases voorus oleksin võidu korral veel teise koha saanud, et mängisin Leiliga kindla eesmärgiga võita ning lükkasin ka tema avangus tehtu viigipakkumise tagasi. Kuigi mul õnnestus initsatiiv haarata, lihtsustas Leili oskuslikult seisu ära ja lõpuks niiöelda surnud lõppmängus (arvuti sõnul 0.00) ei olnud midagi muud, kui ise viiki pakkuda. Lõpuks siis 5 punkti 8-st, pronksmedal ning +16,5 reitingupunkti.

Sander kirjutab vast peagi ka oma turniirimuljetest ning toob loodetavasti lugejani ka mõne partiianalüüsi.

Juba reedel algavad Tallinnas Eesti maleklubide meistrivõistlused (info EML lehel).

No comments: