Friday, May 18, 2012

Maailmameistrivõistluste tiitlimatš on jõudnud poole peale


6. voor MM matšil (foto: Anastasia Karlovich)
12. mail Moskvas alanud MM tiitlimatsil Viswanathan Anandi ja Boris Gelfandi vahel on mängitud 6 partiid ning seis on 3-3. Kõik mängud on lõppenud viigiga.

Eelmise Vaadeldaja loo juures on kasutaja tympsa kommenteerinud MM matši järgmiselt:

Moskvas MM-match on juba poole peal, kuid midagi väga huvitavat pole veel juhtunudki. 6 partiid, 6 kindlat viiki. Mängitakse väga etteaatlikult ja keegi ei taha üldse mingit riski võtta.
Saabki ilmselt teoks see, et matchi üsna rumal format tingib viigiuputuse, sest 12-partiilises matchis ühte kaotust tagasi mängida on väga raske. Seda ohtu ennustasid mitmed spetsid juba enne matchi ette .Mulle meeldis see päris vana formaat palju rohkem, mida Kasparov ja Karpov omal ajal mängisid - 24 partiid ja võidab see, kes 12, 5 punkti esimesena täis saab. 12-12 viigi puhul säilitas maailmameister oma tiitli. Ei mingeid kiirpartiisid ega välku, need on ju hoopis teised spordialad.
Oleks ju tobe kui 1500 meetri jooksus tulevad 2 meest korraga üle finishijoone  ja kui nad siis pandaks veel 100 meetrit jooksma, et vaatame , kes on see õige 1500 meetri meister...
Kahjuks on FIDE jälle läinud kaasa moehullusega ja koos sellega kahaneb ka huvi matchi vastu.Puht mängijana on Anand ju peaaegu legendi staatuses juba praegu ja seda matchi oleks saanud huvitavamaks teha  isegi siis kui ta vastaseks pole Carlsen .

Partiid: 1., 2., 3., 4., 5., 6.

MM matši erileht (kust pärineb ka foto): http://moscow2012.fide.com/en/

No comments: