Wednesday, February 24, 2010

Muudatused Vaadeldajas ja lõppmängu ülesanne

Nagu lugeja võis märgata, valmis paar kuud tagasi Vaadeldaja uus päis. Nüüd saab ka juhuslikult lehele sattuja ehk paremini sotti, mis blogiga tegemist.
Täna valmis esmane versioon ammu plaanitud projektist - Vaadeldaja kalender. Seal hakkame kajastama maletajate sünnipäevasid (eelmise aasta andmete põhjal, kuid alati on ka uued andmed ja sünnipäevad teretulnud), erinevaid turniire, malesündmusi ja muud põnevat. Kuigi Eesti iseseisvuspäev pole just malesündmus, on see minu arvates väga oluline, et lisasin sellegi. Kalendri leiab Vaadeldaja vasakult äärelt.

Ootatud on kõik kommentaarid, mis võiks teistmoodi olla ja mida võiks veel täiendada, et Vaadeldajat lugejale ikka aina paremaks teha :)


Mulle meeldis väga selle nädala ChessVibesi lõppmängu ülesanne, et panen selle siia lahendamiseks.
Valged alustavad ja viigistavad.
V. Kovalenko
1970

17 comments:

Anonymous said...

mis must pärast vc8 teeb? Oda käigule on Vh8 ja kui võtab hobese, siis panen c7, c8 pealt igavest.

Marek Kolk said...

Vc8 peale võtan ratsu ja lähen tulede eest h8-le ja panen siis lipu vahele.

Õige peaks olema miski muu, ma ei ütle siin välja, aga arvan et ise leidsin. See on päris ilus idee jah.

Anonymous said...

Jah, esimene postitaja tundub õigel teel olevat.

T6nn said...

Vd8, kui lipu vahele siis on Kh6 ja kui lööb, siis BOOM! ja patt. Teiste käikude puhul löön lipu ja pessi.

Marek Kolk said...

Tubli, Tõnn. Sinus on annet. Just nimelt, vanker on vaja õigesse kohta seada.

T6nn said...

Ma tänan, ma tänan.

Anonymous said...

Laupäeval on Paides ka Linnade Talimängude male võistlus. Sellest pole ka EMLi lehel märke. Ilmselt meie maletajad on siis koondunud valdadesse.

Anonymous said...

1.Vd8 jne. sama idee, mis esimesel vastajal, aga pärast Lg8 vahelepanekut Kh6!
RR

Tšukts said...

Mina mängin jurtas koeraga malet, seda ei ole kah Maleliidu lehel kirjas...

Kui korraldajad vastavat infot ei edasta, ei saa ka Maleliit omast tarkusest ürituse kohta reklaami avaldada.

eml said...

Ka põhjas mängitakse malet
Neljapäeval, 25. Veebruar 2010, kell 18:57

Ajaveebist Vaadeldaja anti meile teada, et Tšukts mängib jurtas koeraga malet.

Anonymous said...

Paistab et hapukurgi hooaeg on saabunud.

Rene said...

Nii linnade kui ka valdade talimängude peakorraldaja on EMSL Jõud, seega ei saa öelda, et ühe kohta on EMLil info ja teise kohta mitte.

Peep said...

Eelkõige Rene-le

Osalen Paide üritusel kohtunikuna. Nägin tükka vaeva, et leida juhend. Viimane ei sisalda peale võistkonna suuruse suurt rohkem infot võistluse formaadi kohta. Otsustatakse kohapeal jne.

Ma ei leia, et sellise info avaldamine Maleliidu lehel oleks otstarbekas.

EMSL Jõud on jätnud õigel ajal midagi lihtsalt tegemata ja kohe hakatakse Maleliitu sugema. Kui Maleliit oleks korraldaja ja üritus toimuks salaja, alles siis võiks nagu noka lahti teha.

Anonymous said...

Oioioi, maleliidu koduleheküljelt on tsensuur üle käinud ja see uudis, et ka põhjas mängitakse malet, on ära koristatud.

Marek Kolk said...

10:29, millest sa järeldad, et tsensuur on üle käinud? Äkki oli see ainult valitutele mõeldud, kes õigel ajal luges, see luges.

Rene said...

EMSL Jõud kooskõlastab oma üritused alaliitudega ja ka talimängud (niii valdade kui ka linnade omad) on alaliiduga kooskõlastatud.

Ja pole ka valdade mängudel põhjalikum juhend alade kaupa kui see on linnade omal.

Marek Kolk said...

Kui aus olla, siis antud ürituste puhul on igasugune lisainfo ainult tänu kohtunikule ja paluks seda ka arvesse võtta, sest nt minul oleks palju lihtsam viidata Jõudi kodulehele ja jätta sinna saadetud info ainult elementaarsel kujul. Aga selle asemel ma võtsin mingil perioodil kätte, kulutasin ära oma õhtutunnid, kirjutasin juurde vajalikud programmid ja tulemuseks on ikkagi mingi vingumine. Krt ma võina ka ilma selleta oma asju ajada.

Aga malega on sel turniiril asjad halvad, juba mitmendat aastat on malel mingi ülipime saal. Ei ole ju sellist finantsilist võimalust, et kõikjal läbi käia, seejuures päringu peale saad vastuse, et turniir toimub korralikus saalis, koha peal selgub, et tõepoolest, et saalis, aga kahjuks on ikka mingi viga küljes. Seda ilmselt peab hakkama eraldi rõhutama, et mina nt edaspidi enam kohtunikuks ei ole, kui saal ei ole korralikult valgustatud. Samas on mul hetkel nii palju muud tegemist, et sellest lubadusest kinnipidamist on raske jälgida.