Wednesday, February 17, 2010

Le Quang Liem võitis Aerofloti

9. Aeroflot Open toimus Moskvas 9.-17. veebruarini. 80 osavõtjaga turniiri, kus osalesid ainult 2550+ reitinguga mängijad, võitis 18-aastane Vietnami suurmeister Le Quang Liem. Jaan Ehlvest kogus 4 punkti 9-st ja sai 46. koha.

Enne viimast vooru olid mõlemad vietnamlased poole punkti kaugusel teistest: Le Quang Liem pidi mängima 2008. aasta võitja Nepomniachtchiga ning Ngoc Truong Son Nguyen sai vastaseks Anton Korobovi. Kaksikvõitu siiski ei tulnud. Le Quang Liem võitis oma partii, kuid teises mängus sai võidu ukrainlane.


Nimi: Le Quang Liem
Sündinud: 13. märts 1991, Vietnam
Tiitel: GM
FIDE reiting: 2647
Koht maailma edetabelis: 93.
Koht Vietnami tabelis: 1.

2005. aastal tuli ta U14 maailmameistriks. 2009. sai esikoha Kolkata lahtisel turniiril, kus võitis teiste hulgas Mamedyarovit. Ta pääses ka eelmise aasta Maailma Karikale, kus kaotas esimeses ringis kiirpartiide järel Tkachievile. Aerofloti võiduga pääseb Le Quang Liem nüüd suvel toimuvale Dortmundi superturniirile. Noormehe arengut näitab ka tema pidevalt tõusvas joones liikuv FIDE reitingugraafik:


Jaan Ehlvest alustas Aerofloti turniiri hästi: viik Naiditschiga, võit ilusas mängus Kamsky üle ja siis veel pool punkti Efimenko vastu. Ka neljandas voorus Gracheviga oli Ehlvestil suurepärane seis. Üks hetk keeldus Jaan kolmekordsest seisukordusest ja üritas võita kaks oda vs oda + ratsu lõppmängu. Mõned käigud hiljem leiti ta aga telefoniga rääkimast ja kohtunik Ashot Vardapetian pani talle kohe nulli. Teise kaotuse sai Ehlvest 7. voorus, kui Sergey Grigoriants ülipikas mängus (120 käiku) lipu ja odaga enametturi võiduks realiseeris.

Aerofloti lõpptabel ja partiid.

2 comments:

Anonymous said...

Kui vaadata Vietnami noormehe vastaseid, kelle ta teel turniirivõidule alistas, siis on poisil perspektiivi kõvasti.

Turu said...

Jep, väga huvitav oleks näha, kuidas ta näiteks Ivanchuki või Gelfandi vastu mängiks.

Aasias tuleb noori kogu aeg peale. Malega tegelejaid on väga palju, tulevikus hakkab seal selliseid tähti kindlasti veel tekkima.